fbpx

Španske restavracije vse pogosteje uvajajo časovne omejitve za svoje goste

V Španiji uvajajo časovne omejitve za obiskovalce restavracij. (Foto: Pixabay)

Vse več kavarn in restavracij v Španiji svojim strankam omejuje čas obiska, z namenom povečanja pretočnosti gostov. Stranke, ki naročijo le pijačo ali manjši prigrizek, lahko zasedajo mizo do pol ure. Tisti, ki naročijo kosilo ali večerjo, pa imajo na voljo uro in pol časa. 

Zadeva se nanaša zlasti na tako imenovane terase. Omogočanje strankam, da dolgo časa posedajo za mizami, četudi naročajo malo, zlasti v poletnem času ni dobičkonosno. To je namreč čas, ko prihaja veliko turistov, poroča Polska Agencja Prasowa.

Prav tako jim je potrebno skrajšati čas čakanja za prosto mizo, zaradi pogoste vročine. Po koncu turistične sezone, ko bo obiskovalcev manj, pa bodo restavracije in bari znova lahko omogočale večurno kramljanje s prijatelji, že ob naročilu pijače. Se pa na strani potrošnikov pojavljajo dvomi glede legalnosti te nove prakse.

V Španskih restavracijah in kavarnah uvajajo časovne omejitve: pol ure za pijače, 1,5 ure za kosila in večerje. (Foto: Pixabay)

Zadeva naj bi bila legalna zgolj v primeru, da je stranka o tem obveščena dovolj zgodaj oziroma je obvestilo na vidnem mestu. Prav tako je zadeva odvisna od časa postrežbe. Ne bi bilo pravično, če bi bila stranka na postrežbo primorana čakati dolgo časa, zatem pa v naglici zapustiti svoje mesto.

Domen Mezeg