fbpx

Srečen konec: Ugrabljena otroka, ki sta postala sužnja ISIS, zopet pri materi!

Foto: družbena omrežja

Savdske oblasti so v reševalni misiji uspele iztrgati teroristični organizaciji ISIS dva otroka. Pred petimi leti ju je ugrabil lastni oče in ju odpeljal k ISIS v Sirijo. Fantova mama je za Al Arabiyo povedala, da ni mogla preprečiti ugrabitve, ker se je že pred leti ločila od moža.
Savdska otroka, ki jih je pred leti ugrabil lastni oče, sta bila po mesecu dni in izvedenem samomorilskem napadu svojega očeta prepuščena teroristični organizaciji ISIS. Po petih letih sta ponovno na varnem, pri svoji materi.
Ugrabitev savdskih otrok Abdullaha in Ahmeda se je zgodila pred petimi leti. Ugrabil ju je lastni oče, pod pretvezo, da gredo na počitnice v Turčijo, od koder ju je nato odpeljal v Sirijo. Mesec dni po prihodu v Sirijo je oče predal otroka v roke ISIS, sam pa končal v samomorilskem bombnem napadu.

“Moj problem je, da takrat nisem bila v bližini svojih otrok. Z njunim očetom sva se razšla, preden so odpotovali na počitnice v Turčijo,” je za Al Arabiyo izjavila mati ugrabljenih otrok.
Reševanje je bilo uspešno izvedeno v misiji savdskih oblasti, ki jima je pomagala pobegniti iz Sirije v Turčijo, Abdullah je sedaj star 16 let, Ahmed pa ima 13 let. V Savdski Arabiji je zelo lepo, je varno in zelo udobno. Tukaj je res čudovito,” pravi starejši brat Abdullah, ko izraža svoje olajšanje, da sta se z bratom vrnila domov. Pokazal je na oko mlajšega brata in dodal: “Ahmed ne vidi s tem očesom.” Ahmed si je poškodoval oko med eksplozijo v zadnjih dnevih, ki sta jih preživela v Siriji. “Doživeli smo napad, med katerim mi je kovinski drobec poškodoval oko. Niso mi pomagali (ISIS); samo povili so mi oko in mi rekli, naj grem. Ko sem prosil za pomoč,  so me vrgli ven in mi rekli, naj grem naprej,” je povedal mlajši.

Mama ugrabljenih otrok je opozorila druge starše, naj pazijo na svoje otroke in se z njimi pogovarjajo, ker “če molčite, jim povzročate več škode kot dobrega”, je dejala.

Veselje trenutka, ko sta se Abdullah in Ahmed združila s svojo družino na mednarodnem letališču King Khalid v Riadu, je bilo nepopisno. Prisotna je bila celotna družina, z velikim veseljem so sprejeli ugrabljena otroka.

Fanta in njuna družina so hvaležni savdskim oblastem za nenehna prizadevanja pri reševanju otrok iz kriminalnih združb v tujini.

Franci Donko