Švedski raj za delikvente: Afriški migrant, ki je posilil mladoletno dekle, bo lahko ostal v državi!

Slika je simbolična (Foto: epa)

Afriški migrant, ki je julija posilil mlado dekle in ji s tem uničil življenje, bo po dejanju očitno lahko ostal na Švedskem. Tožilec zanj namreč sploh ni zahteval izgona!

37-letni afriški nelegalni migrant, ki je na Švedsko prišel leta 2014 kot “politični azilant”, je 17-letno dekle posilil 8. julija na njenem domu na otoku Visby, poroča Voice of Europe. Dekle je policiji povedalo, da jo je temnopolti migrant pripeljal domov z zabave, nato pa jo je prišel slačiti in jo posilil, pri čemer jo je miril z zatrjevanjem, da bo hitro opravil.

Pričevanja žrtve je potrdila preiskava policije, v okviru katere so našli migrantovo spermo v njenem spodnjem perilu ter na posteljnini. Dogodek je mlademu dekletu uničil življenje, od takrat naprej namreč doživlja panične napade, pogosto pa tudi joče. Prav tako je morala opraviti številna testiranja, med drugim za virus HIV, še vedno pa mora jemati zdravila in cepiva proti hepatitisu.

Po pritožbi izrojeno vrhovno sodišče zapor podaljšalo za zgolj pol leta
Gotlandsko okrožno sodišče pa je naravnost šokiralo s kaznijo, 14. septembra je namreč migrantu dosodilo dve leti in pol zaporne kazni, dekletu pa bo moral plačati tudi 11 tisoč evrov odškodnine. Za migranta, ki je na Švedskem pridobil stalno bivališče leta 2016, pa tožilec sploh ni zahteval izgona. Po pritožbi je vrhovno sodišče zaporno kazen podaljšalo za 6 mesecev, na 3 leta.

J. Ž.