fbpx

[Video] Covid-19 usoden za člana skupine Il Divo – starega zgolj 53 let

Pevec Carlos Marin iz skupine Il Divo je umrl zaradi Covida-19. (Foto: Twitter)

Znani glasbenik Carlos Marin, sicer član skupine Il Divo, je preminil pri svojih ranih 53 letih. V izjavi na družbenih omrežjih lahko preberemo, da ga bodo pogrešali njegovi prijatelji, družina in oboževalci. Kot je še mogoče razbrati iz sporočila, je bil nenadomestljiv. 

Žalostno vest o smrti Carlosa Marina je za javnost sporočila njegova glasbena skupina Il Divo. Skupina je pred tem naznanila, da moli za njegovo okrevanje, potem ko je bil decembra sprejet v bolnišnico, posledično pa je bila preložena božična turneja po Združenem kraljestvu, poroča BBC.

Moški kvartet je leta 2003 združil Simon Cowell in ustvaril tri najbolj uspešne albume v Združenem kraljestvu. Marin se je rodil v Nemčiji, vendar pa pri 12 letih odšel v Španijo. V skupini je bil bariton. Nastopal je skupaj s tenoristoma Ursom Buhlerjem in Davidom Millerjem in pop pevcem Sebastienom Izambardom

Kot je dejal, petje predstavlja njegovo izražanje, razkriva njegova občutja, način življenja. Obenem je še dejal, da mu petje daje občutek živosti. V času turneje po Veliki Britaniji je zbolel. Spravili so ga v umetno komo v bolnišnici v Manchestru.

Vzrok njegove smrti najprej ni bil poznan javnosti. Številni mediji pa poročajo, da je bil vzrok njegove smrti covid-19. Kot je še navedeno, je bilo s strani skupine prodanih preko 30 milijonov plošč, glasbena skupina pa je prejela številne tuje nagrade.

Domen Mezeg