fbpx

[Video] Srce parajoč posnetek, na katerem se posiljena Jazidinja sooči s svojim posiljevalcem iz Islamske države, zaokrožil splet!

Foto: Printscreen

Jazidinja Ashwaq, nekdanja spolna sužnja, ki so jo pri 14 letih ugrabili in prodali v suženjstvo džihadisti, je končno dobila priložnost, da se sooči s svojim brutalnim ugrabiteljem iz vrst teroristične skupine Islamska država. Na spletu je zaokrožil srce parajoč posnetek na katerem ta po travmatični izkušnji od ugrabitelja zahteva odgovore.

Medtem, ko je Jazidinja Ashwaq Haji Hamid ujetega skrajneža spraševala, čemu ji je to storil, je ta z glavo gledal v tla in je tekom soočenja sploh ni pogledal v oči. “Zakaj si mi to naredil?,” je vprašala v videu, ki ga je posnela iraška televizija, in zahtevala, da naj le dvigne glavo in ji pogleda v oči.

Kupil jo je na trgu sužnjev v Mosulu
Pred soočenjem z njenim ugrabiteljem je pogumno pripovedovala, kako je bila med 300-400 Jazidinjami, ki so bile prodane v suženjstvo, potem, ko je bilo več tisoč moških ubitih s strani pripadnikov Islamske države na gori Sinjar leta 2014. Po besedah Ashwaqe jo je skrajnež Abu Hamam kupil na trgu sužnjev v Mosulu, kamor so jo pripeljali iz Sirije. “Bila sem toliko stara kot tvoj sin in hčerka,” je nadaljevala v soočenju, preden se je onesvestila in zgrudila na tla pred sedaj vklenjenim ugrabiteljem.

Ashwaq je leta 2015 pobegnila v Nemčijo in pričela na novo graditi svoje življenje, a se je bila prisiljena ponovno soočiti s travmo, ko je na ulici Stuttgarta naletela na Hamama, ki ji je spoznal in ji zagrozil, da sedaj le ve, kje živi, poroča RT. V strahu za svoje življenje se je odločila, da se bo raje vrnila nazaj domov in bo skupaj z očetom živela v begunskem taborišču v Iraku, kot pa da se sooča z grožnjo, če bo še naprej živela tako blizu svojega ugrabitelja. Čeprav je nemško policijo obvestila, da se borec Islamske države prosto sprehaja po njihovih ulicah, so ji ti odgovorili, da ne morejo ničesar storiti, ker je bil, tako kot ona, registriran kot “begunec”. Kakorkoli, na koncu so Hamana aretirale iraške oblasti, čeprav niso znane podrobnosti, na kakšen način so ga uspeli zajeti.

Hana Murn