[Video] Tudi v ZDA imajo skrajneže tipa Kordiš: Vodja štaba Sandersove kampanje sprožil škandal s pozivi o revoluciji in Stalinovih gulagih

Martin Weissgerber, vodja štaba Bernieja Sandersa v Južni Karolini, želi ZDA spremeniti v Stalinovo Sovjetsko zvezo. (Foto: Twitter)

Martin Weissgerber, vodja štaba Berniea Sandersa v Južni Karolini je na posnetku govoril o tem, da bi morali vse republikance v Združenih državah Amerike poslati na prevzgojo v prevzgojne kampe. Le-te si je predstavljal v stilu sovjetskih gulagov. Seveda je z izjavami sprožil pravi škandal.

“Pripravljen sem, da začnemo z revolucijo. Oborožil se bom. Hočem se naučiti streljati. Pripravljen sem na revolucijo,” je v svojem zanosu širjenja boljševistične revolucije na ameriških tleh napovedal Martin Weissgerber, vodja štaba demokratskega kandidata za predsedniške volitve Bernieja Sandersa v Južni Karolini.

Na posnetku govori,  da si v prevzgojnih kampih predstavlja vidne predstavnike republikanske stranke, kot sta senatorja republikancev Mitch McConnel in Lindsay Graham. “Gulagi so bili prevzgojni kampi. Ljudje iz gulagov so prihajali delat v Ameriko. Ljudje so  pomagali gradit Belomorski-Baltski prekop. To je bil čudovit sovjetski projekt. Komunistični projekt,” je zaključil o svojih sanjah o sovjetizaciji Amerike Martin Weissberger.

V sovjetskih gulagih umrlo po nekaterih ocenah do 6 milijonov nedolžnih ljudi
Po poročanju Breitbarta pa Martin Weissberger, kot vsi ostali navdušenci nad totalitarnim sistemom v Sovjetski zvezi, pozabljajo na smrtne žrtve. Pri gradnji Belomorskega-Baltskega prekopa je umrlo okoli 25 tisoč ljudi. Pisatelj Aleksander Solženičin je kruto resnico popisal v knjigi Arhipelag gulag. V eni najbolj kruto opisanih knjig o stalinizmu je Solžečin razkril, da je v sovjetskih gulagih kazen prestajalo 18 milijonov Sovjetov, po najbolj konservativnih ocenah jih je tam umrlo okoli 1,6 milijona, čeprav je bolj realno število med 2,7 in 6 milijoni žrtev. Kot kaže, želi najbolj radikalno krilo ameriške demokratske stranke, spremeniti Združene države Amerike v Stalinovo Sovjetsko zvezo, toda Američani k sreči ne bodo nikoli izvolili skrajneže, ki se skrivajo za tako zavržnimi idejami.

Luka Perš