Znotraj vladajoče nemške CDU očiten razkol glede podpore kontroverznemu migracijskemu paktu Združenih narodov!

Foto: Twitter

Vodilni krščanski demokrati svarijo svoje kolege, da naj si ti ne premislijo glede podpore Nemčije globalnemu Paktu za migracije Združenih narodov. Jens Spahn in ostali člani Krščanskodemokratske unije so namreč zavzeli ostro pozicijo glede azilne politike. Člani vodilne stranke Angele Merkel so začeli z napadi na predlog zdravstvenega ministra Spahna, da Nemčija ne bi smela podpisati globalnega pakta za migracije Združenih narodov. 

Predlog Spahna ni bil dobro sprejet pri Manfredu Webru, nemškemu članu Evropskega parlamenta, ki vodi Evropsko ljudsko stranko. Weber je za DW povedal, da zadeva zahteva evropski odziv. “To bi bil dober signal za prihodnost, če bi se Evropejci primerno skupno odzvali. Mislim, da je boljše doseči kompromis, da se zunanjemu svetu poda signal, še posebej afriškim prijateljem, da smo bolj pripravljeni na kompromise, kot da smo egoistični.” 

Norbert Röttgen, vodja odbora za zunanje zadeve v nemškem Bundestagu, poudarja, da sporazum, ki ni pravno zavezujoč, predstavlja pomemben korak za mednarodno skupnost pri nadzoru migracij, ta pa naj bi bil zato v najboljšem interesu Nemčije. “V primeru, da Nemčija ne poda podpisa, bo to predstavljalo pomanjkanje vodstva v Nemčiji, kar si ne moremo dovoliti,” je Röttgen povedal za Bild v članku, ki je bil objavljen v ponedeljek.

Kar nekaj članov kritizira pakt
Spahn, ki se nadeja, da bo v prihodnosti prevzel za vajeti Krščanskodemokratske unije, poziva k nadaljevanju razprave o paktu. Kot smo že prej omenili, kar nekaj ostalih članov stranke kritizira sodelovanje Nemčije v paktu, čigar ratifikacija se obeta v decembru in kateri naj bi po navedbah Združenih narodov zmanjšal tveganja in ranljivost migrantov na različnih stopnjah migracij. Na drugi strani pa poslanec nemškega Bundestaga Peter Ramsauer izpostavlja nevarnost pakta, saj je iz celotnega dokumenta razvidno sporočilo, da migracije predstavljajo nekaj normalnega in celo zaželenega.

Angela Merkel, kot jo vidi nizozemski politik Geert Wilders (foto: Twitter)

V luči, ko so se kar tri nemške sosede- Poljska, Češka in Avstrija (tudi bližnja Madžarska) odločile za izstop iz pakta, znotraj stranke Angele Merkel vlada neenotna drža glede podpore paktu, ki buri duhove vedno več evropskih držav.

H. M.

 • xtc

  Upam ,dase čim bolj skregajo in da hudičeve pogodbe ne podpišejo in da Merckelca pade.

  • O’Brien

   Bojim se, da bo še to sprejela, nato pa odjahala na metli.

 • RATATA

  tale prispevek je bolj skrit,
  čeprav je zelo pomemben.
  Ne vem sicer kdo je strokovnjak, ki ga je skril.

  http://nova24tv.si/novosti/v-sredo-ob-10-uri-pred-drzavnim-zborom-napovedan-protest-proti-marakeski-deklaraciji/

  • Zgornji

   :-O

 • Olga2345

  Merilco, Fajonko in ostale islamofilke poslat v Afriko, pa naj uživajo!

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!!

 • cosmosjasnovidec

  To je le eden od kamelotrajbarskih muslimanskih svinjakov kateri je “merklci” zabil kurca v rit zato jih pa ta prasica tudi uvaža.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Zgornji

  VSI KI SO ZA UVOZ MIGRANTOV SO ZLOBNI HINAVSKI UNIČEVALCI LASTNIH NARODOV , KER SE NAMESTO ZA SVOJE SONARODNJAKE RAJE ZAVZEMAJO ZA TUJCE !!! ! !!!
  AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!

  • Valter BraniSlav

   Naredi otroke!!!

   • Zgornji

    PA KOOOOOOOLIKOKRAT SEM TI ŽE POVEDAL, DA JIH BOM ČEZ 9 LET, OZIROMA, MINIMALNO ČEZ 6 LET !!! ??? !!! A TI BOM MORAL ŠE MMS POSLATI, ALI KAJ , DA SI BOŠ ZAPOMNIL ??? !!! ??? MISLIM, PA TAK SPOMIN KOT GA IMAŠ, SO GA IMELE ŠE MOJE ZLATE RIBICE V RIBNIKU BOLJŠEGA … !!! ! !!!

 • Valter BraniSlav

  Ne bojte se. Ce tudi Nemci ne podpisejo se bo izkazal narod hlapcev in v SLO sprejel pol miliona migrantov…

  • KAPIBARA

   Prid kokntrerat ob 10 pred hram norcev

 • mona lisa

  A je Merklova res tako potrebna? Gornja slika pove vse.

 • Andrej

  Tale Marakeš podpira ene 150 držav. 140 je tistih, od koder prihajajo musliči in taki sploh ne bi smeli glasovat. Tistih 10, ki so glavni “prejemniki” musličev, pa bi morale imeti REFERENDUM.

 • BlackOpsSystem

  merklova je od hitlerja hčera!!!!! Poglejte si slike na katerih sta skupaj, ko je bila še neškodljiva!!!! Slikano pred “volčjo votlino”!!!!!!!

  • cosmosjasnovidec

   To je res.
   Hitler jo je naprckal v nemškem DDR-u se trenutno ne spomnim priimka ženske,ker so pozneje,ko se je to razkrilo pričeli vse podatke o njej spreminjati ter jih zmanipulirali z lažnimi.
   Že pred leti je Dnk test pokazal,da je njegova hči in to je verjetno pripomoglo tudi k zrušitvi Berlinskega zidu ter ponovni združetvi obeh Nemčij.
   Ker so se zadeva zapletle predvsem z naseljevanjem muslimanske golazni v Nemčijo saj je ravno namen prasice “merklce”maščevati svojega očeta Hitlerja,ker je mnenja,da so ga nemški oficirji izdali med vojno in jo je zato izgubil se je zadeva potlačila pod prag.
   Merklca je v DDR-u bila član komunističnega ruskega KGB-ja oziroma je delala kot izdajalec za Ruse kateri so ji za uslugo omogočili prehod v sedanjo Zvezno republiko Nemčijo kjer jo je tedanji kancler Kohl vzel v službo svojega kabineta kjer je sprva postala zvezna ministrica za ženske in mladino pozneje okolje pa jedrsko varnost itd.
   Da je to kar je danes je zajebal sam Kohl kateri še dandanes obžaluje,ker je ni spregledal.
   Skratka svinja od svinje katera je in uničije na tisoče življen v Europi po poti A.Hitlerja vendar na drugačen način.
   Privržencev fašistov je pa med švabi še ogromno in ti ji sledijo ter vse prikrivajo.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • Staybell geenius

  Ivanka Trump uporablja službeni email za privatne zadeve.
  LOCK HER UP???!!!

 • Staybell geenius

  Še ena stvar, ki jo boste navijači popolnoma ignorirali ter pričakovali, da vas bodo še naprej jemali resno…

 • Osti jarej

  Geert Wilders ima še kako prav…prava hči svojega fotra

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!