Tako se rdeči tajkun Hakl, v strahu, da se bo znašel za zapahi, norčuje iz novega vodstva policije!

Datum:

V strahu, da bo končal za zapahi, se Uroš Hakl prek svojega Večera že norčuje iz novega direktorja policije Antona Travnerja. Kot smo na Nova24TV že poročali, bi bil lahko Hakl med ovadenimi v zadevi milijonskega oškodovanja proračuna, prav tako pa je v sumljivih okoliščinah prevzel tudi Večer. Družina Hakl je sicer zelo blizu Dejanu Židanu, njegov oče Boris Hakl pa si med drugim polni žepe na račun Lekarne Ljubljana, ki ji zagotavlja informacijski sistem. Ko je poleti informacijski sistem odpovedal, se je Ljubljana tako sredi poletja na vrhuncu turistične sezone znašla v tretjem svetu. 52 lekarn je ostalo zaprtih, na območju Ljubljane pa deluje le 14 zasebnih lekarn, ki so tudi v tem času poslovale nemoteno.

                   

Zaradi nove vlade pod vodstvom Janeza Janše so se številni pripadniki globoke države ustrašili izgube svojih neupravičenih privilegijev. Takšen je tudi primer Uroša Hakla, lastnika mariborskega časnika Večer, kjer se že norčujejo iz novega direktorja policije Antona Travnerja.

Njihov novinar Rok Kajzer je pripravil hujskaški članek z naslovom “Anton Travner, vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije, je človek, nad katerim visi afera DCAF.” Na družbenem omrežju Twitter so z Večera sporočili še: “Če bi v politiki (in policiji) veljali visoki standardi, Anton Travner nikoli ne bi smel postati v.d. generalnega direktorja @policija_si. Travner je namreč več kot tesno povezan z afero DCAF.”

Za vsem skupaj naj bi sicer po naših informacijah stal Damir Črnčec, oproda Marjana Šarca, ki je kot sekretar za nacionalno varnost v zadnjih tednih, tekom krize ob izbruhu novega koronavirusa, vsaj navidez, popolnoma izginil. Kot smo na spletnem portalu Nova24TV že poročali, Črnčec te dni izkorišča za aktivno blatenje Janševe vlade in njihovih prizadevanj za zajezitev epidemije prek Twitterja in očitno tudi prek globoki državi zvestih medijev.

Damir Črnčec (Foto: STA)

Hakl se boji, da bo kmalu končal za zapahi
Odkar so leta 2011 kriminalisti iz Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) zaradi suma zlorabe proračunskega denarja za Pomurje potrkali na vrata bližnjega sodelavca nekdanjega predsednika stranke SD in tedanjega predsednika vlade Boruta Pahorja, državnega sekretarja in vidnega člana SD Andreja Horvata, je bila v lanskem letu le vložena obtožnica. Informacija o tem je pricurljala iz specializiranega državnega tožilstva, ko smo poizvedovali glede dogajanja s postopki, v katerih je vpleten Uroš Hakl, ki naj bi bil skupaj s Horvatom med ovadenimi.

Med imeni so poleg Horvata in Hakla izpostavljali še Haklovega bivšega šefa, takrat solastnika agencije Pristop, Andreja Drapala, direktorja podjetja Oikosa Jurija Kobala, direktorja socialnega podjetja Pribinovina Gorana Miloševića in nekdanjega namestnika direktorja vladne službe za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Igorja Strmšnika.

Medijska SD druščina je postala tarča preiskav zaradi suma, da so v letih, ko se je Pomurje socialno zlomilo pod težo propada Mure, prek prijateljskih navez z razdeljevanjem poslov oziroma denarja proračun oškodovali za več kot milijon evrov. Mimogrede, Kazenski zakonik za tovrstna dejanja predvideva do osem let zaporne kazni. Ko smo nedavno povprašali, koliko kazenskih postopkov tožilstvo vodi zoper Hakla, so nam le odgovorili, da nam zaradi varstva osebnih podatkov in interesov morebitnih kazenskih postopkov ne morejo posredovati teh podatkov.

Foto: STA

Kako je Hakl prišel do Večera?
Policija bi pod drobnogled utegnila vzeti tudi Haklov prevzem Večera. “Povedno je, da so Večer nazadnje prodali za milijon evrov, kar je precejšnja bagatela,” je pred časom za spletni portal Nova24TV povedal politični in medijski analitik dr. Matevž Tomšič, glede morebitne združitve Večera z Dnevnikom Bojana Petana pa je dodal še: “Oba časopisa sta zelo levo usmerjena, sta izrazito politično opredeljena. Pri Dnevniku je tako že od vedno, Večer pa včasih ni bil tako politično opredeljen, a v zadnjih letih nedvomno je. Sta pravzaprav na isti liniji in z vidika medijskega pluralizma to ne bo prineslo čisto nobenih sprememb.”

Matevž Tomšič (Foto: STA)

Prekmurska hobotnica Hakl-Židan-Polanič: Sin Uroš obvladuje medije …
Poročali smo sicer tudi, da je družina Hakl tesno povezana z Dejanom Židanom, kar se nedvomno odraža tudi v uredniški politiki tega časopisa. Prevzem Večera s strani Uroša Hakla je sovpadal z obdobjem, ko je Židan prevzel predsedovanje Socialnim demokratom. Hakl je prav tako na mesto svojega Pomurskega vestnika kot odgovorno urednico nastavil kar Židanovo svakinjo Natašo Gider, a omenjeni časopis je pred kratkim prodal podjetjem v krogu tajkuna Martina Odlazka.

Predsednik SD Dejan Židan (Foto: STA)

… ata Boris pa si polni žepe na račun Lekarne Ljubljana!
Njegov oče Boris Hakl je sicer pred tem prek murskosoboškega podjetja Hakl IT, d.o.o., že leta 2011 dobil za 960 tisoč evrov vredno pogodbo vzdrževanja aplikativne programske opreme za Lekarno Ljubljana, ki jo je takrat vodil Marko Jaklič, najbolj zloglasni slovenski črnograditelj in čudežni deček ljubljanskega šerifa Zorana Jankovića.

Kot so takrat poročale Finance, ki so na portalu javnih naročil zasledile, da je Lekarna Ljubljana oddala posel vzdrževanja za pet let kar brez javnega razpisa. Pri tem je zanimivo, da je takrat imelo podjetje družine Hakl izključne pravice za programsko opremo, ki jo uporabljajo v Lekarni Ljubljana. Naši viri iz Lekarne Ljubljana so nam ob pripravi članka takrat zatrdili, da je družina Hakl posel dobila izključno na podlagi političnih zvez z ljubljanskim županom Jankovićem, saj so v času sklepanja pogodbe vsa ljubljanska mestna podjetja, razen Lekarne Ljubljana, prehajala na informacijski sistem SAP.

Lekarna Ljubljana (Foto: STA)

Haklov informacijski sistem poleti ohromil ljubljanske lekarne
Poleti je sicer Ljubljana na vrhuncu turistične sezone zdrsnila na raven držav tretjega sveta, saj je za obdobje več dni popolnoma odpovedal računalniški sistem, ki ga je Hakl dobavil javnemu zavodu Lekarna Ljubljana, katerega 52 poslovalnic je ostalo zaprtih. Ob tem so mnogi presenečeno ugotovili, da v celotni Ljubljani deluje le 14 zasebnih lekarn, ki so poslovale nemoteno, spomnimo pa naj, kako je ljubljanski župan Janković skušal uničiti številne zasebne tekmece.

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Slovenska nogometna reprezentanca prvič v zgodovini v osmino finala velikih prvenstev

Slovenska nogometna reprezentanca se je prvič v zgodovini uvrstila...

[Video] Množična udeležba na tradicionalnem praznovanju dneva državnosti na Polževem

Občina Ivančna Gorica je skupaj s soorganizatorji ob dnevu...

Moskva blokirala dostop do Nova24TV in Demokracije

Rusija je blokirala dostop do 81 medijev držav članic...