Tihotapci ilegalnih migrantov med begom streljali na policijo!

Datum:

Zaradi navala ilegalnih migrantov iz Azije in Afrike v Evropo postaja tihotapstvo vse donosnejši posel. Tako zelo, da so tihotapci streljali na policiste.

                   

Med lovom na madžarski avtocesti so domnevni iraški tihotapci z ljudmi streljali na policijo. Na koncu jih je aretirala in razorožila protiteroristična enota, poroča Free West Media.

Vozniki, ki so se v ponedeljek zjutraj vozili po avtocesti M1 proti Budimpešti, so se morali počutiti kot statisti v akcijskem filmu. To, kar so doživeli nič hudega sluteči vozniki, ni bil običajen promet, ampak življenjsko nevarna vožnja.

Madžarska policija je danes objavila posnetek nadzorne kamere patruljnega avtomobila, ki je zasledoval kombi z dvema iraška tihotapcema in 21 migranti. Med zasledovanjem so iz kombija streljali na premikajoči se policijski avto.

Streljanje se je nadaljevalo tudi, ko so morali tihotapci zaradi prometnega zastoja skočiti iz kombija, da bi pobegnili: med poskusom bega so ves čas streljali na policijski avto. Protiteroristične enote so nazadnje aretirale moška, ​​ki sta se predstavljala kot iraška državljana.

Naraščajoče nasilje migrantov in tihotapcev ljudi resno ogroža notranjo varnost Madžarske, je prejšnji teden za madžarsko državno televizijo dejal glavni svetovalec premierja Viktorja Orbána za notranjo varnost György Bakondi.

Peter Truden, Demokracija

Sorodno

Zadnji prispevki

Kaznovali bi totalitarne simbole – bodo najprej začeli pri sebi?

Levica bi spremenila kazenski zakonik in kaznovala uporabo nacifašističnih...

Akademsko društvo Pravnik s kritiko nad odločitvijo DZ o priznanju Palestine

Akademsko društvo Pravnik je ostro kritiziralo nedavno odločitev državnega...