Trg republike zagradili, Rupar sporoča: “To nas ne bo ustavilo!”

Datum:

Pavlu Ruparju so ogradili Trg republike in mu, kljub dovoljenju policije, onemogočili Shod upokojencev. A Rupar sporoča, da jih ograja ne bo ustavila, shod pa bo vseeno potekal po načrtu. V sredo ob 15. uri na Trgu republike.

                   

Domiselna, oziroma bolje rečeno pretkana poteza levičarjev, kako onemogočiti shod upokojencev, ki ga sedaj že sedmič organizira Pavel Rupar. Med 11. in 17.  septembrom, namreč  v Ljubljani poteka ženski teniški turnir WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana. Kot vsako leto, bi moralo biti osrednje igrišče, v Parku Zvezda. A zanimivo,  Zavod za varstvo kulturne dediščine tokrat ni dal soglasja za postavitev začasnega teniškega igrišča v Parku Zvezda, na katerem bi potekali dvoboji največjega teniškega turnirja za dekleta v Sloveniji. Zato so se odločili, da bo turnir kar na Trgu republike, katerega so že ogradili.

Tako so očitno udarili dve muhi na en mah. Turnir ima drugo lokacijo, Ruparju pa prepovedali shod na Trgu republike. Gre za načrtno nagajanje, ali za slučajnost? Na Kongresnem trgu so namreč že potekali špottni dogodki in turnirji svetovne serije FIVB Beach Volleyball World Tour ter mednarodni košarkarski turnirji FIBA Challenger in tako dalje..

Kaj bo torej najbolj onemogočilo člane društva 1. oktober in jezne upokojence? To, da ne bodo mogli zborovati? Kot nam je zaupal predsednik društva 1. oktober in organizator protestov Pavel Rupar, je tudi iz policije dobil obvestilo, da je sedaj zaradi dogodka na Trgu republike prostora le za 3000 ljudi.

O nadaljnjih potezah društva 1. oktober vas bomo sproti obveščali. Spremljajte portal e-maribor.si.

e-maribor

 

Sorodno

Zadnji prispevki