Tudi Hrvati imajo dovolj Zdenke Badovinac

Datum:

Bivša vodja Moderne galerije v Ljubljani Zdenka Badovinac sploh še ni dobro nastopila nove funkcije v Zagrebu, kjer vodi Muzej sodobne umetnosti, pa ji ljudje že ostro nasprotujejo. Morda pa za to, da v Ljubljani ni bila ponovno izbrana, ni kriv Janša, ampak je potreben kanček samorefleksije. Spomnimo: Badovinčeva je zaslovela v aferi Fotopub/Sex radiator, ki še ni dočakala epiloga. Več tukaj

Januarja lani so mediji poročali o bivši vodji ljubljanske Moderne galerije Zdenki Badovinac, da bo nadaljevala svojo poklicno kariero na položaju direktorice Muzeja sodobne umetnosti v Zagrebu. Slovensko institucijo je sicer vodila skoraj tri desetletja. Badovinčeva je ob tem potarnala, da je morala funkcijo v Ljubljani zapustiti zaradi “nestrinjanja z desno orientirano vlado”.

Nazadnje pa Jutarnji list poroča, da je v Zagrebu po njenem kratkotrajnem vodenju že prišlo do “velikega upora”. Nekateri se namreč pritožujejo, da jim ne pusti razstavljati, polovica proračuna pa naj bi šla za razstavo, ki jo dela sama. Stvar je naravnost presenetljiva, saj so jo številni Zagrebčani pričakali evforično, z odprtimi rokami, ker je baje zelo ugledna gospa. 

Levo od Romana Uranjeka sta Zdenka Badovinac in Barbara Čeferin. (Foto: Twitter)

Očitno pa za vse le ni kriv Janez Janša, kot je trdila sama, in je čas, da se ozre sama vase, da opravi samorefleksijo. Antijanšizem se ne obrestuje, saj Zagrebčani niso pod vtisom slovenske vladajoče politike in njej servilnih medijev. Ne nasedajo na cenene politikantske floskule in igranje vloge žrtve s strani prvaka opozicije. O Badovinčevi smo sicer že pisali v povezavi z afero Fotopub/Sex radiator.

Aferi sex radiator in bulmastifi še vedno čakata epilog!
Gre za kolegico pokojnega domnevnega spolnega predatorja Romana Uranjeka, ki je tik pred razkritjem grozodejstev naredil samomor. Šlo naj bi za afero privezovanja mladoletnih deklet na radiatorje, trpinčenja in posiljevanja. Zadeva vse do danes ni dočakala epiloga podobno kot levičarska afera bulmastifi (posiljevanje psov …). Še nekaj informacij za osvežitev spomina tukaj in tukaj. Spomnimo, da sta se v aferi pojavljala tudi ministra Levice Luka Mesec in Asta Vrečko!

Vulgarna scena Fotopuba (Foto: Twitter)

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...