Twitter odzivi na sobotno oddajo Utrip – dokaz, da so eni na levi tako noro nestrpni, tako noro nepluralni, da jih motijo celo redke malo drugačne oddaje!

Datum:

Za spremembo smo bili v soboto na prvem programu TV Slovenija priča korektno pripravljeni oddaji Utrip, kar dokazujejo tudi odzivi, ki smo jih za vas zbrali na družbenem omrežju Twitter. A po drugi strani ti dokazujejo, da je Slovenija še kako razdeljena, in to po zaslugi izprijenih levičarjev, za katere ni sprejemljivo nič drugega kot pa levičarska propaganda.

Da je slovenska družba zaradi levice močno razdeljena na dva pola, kažejo tudi odzivi na sobotno oddajo Utrip. Novinarka Jadranka Rebernik je v oddaji med drugim izpostavila, da so se po dvigu minimalne plače, pokojnin in plač v javni upravi zvišale tudi cene vrtcev, domov za ostarele, goriva, javnega prevoza, zdravstvenega zavarovanja. Prav tako je bila v oddaji omenjena smešno nizka kazen bančnicama Probanke Romani Pajenk in Milani Lah, ki jima je bilo izrečeno eno leto in enajst mesecev pogojne zaporne kazni za preskusno dobo štirih let zaradi obtožbe o poslovni goljufiji. V nadaljevanju se je novinarka Rebernikova glede odstopa sedaj že nekdanjega ministra za kulturo Dejana Prešička vprašala, kaj je v ozadju turbulence ministrstva za kulturo: “Ali je minister res prekinil katero izmed finančnih aort kateremu vplivnemu in bil takoj kaznovan? Gre za interni spopad v SD-ju, ki izgublja glasove z Levico in zdaj očitno še s Šarčevo LMŠ?” V zadnjem času smo na TV Slovenija priča nekritičnemu hvaljenju predsednika vlade Marjana Šarca, kot smo bili temu priča ob njegovem izboru za ime leta po izbiri novinarjev in urednikov RTV Slovenija in v prvi oddaji Politično s Tanjo Gobec, zato je bilo tudi na tej televiziji dobrodošlo, da je bilo izpostavljeno mnenje Igorja Lukšiča, ki je o Šarcu zatrdil, da je ta močno znižal kriterije, glede na to, da ničesar ne obljublja. Rebernikova je v oddaji izpostavila tudi nespoštovanje ustave v primeru financiranja zasebnega šolstva, ki izvaja javni program.

Mnogi uporabniki družbenega omrežja Twitter so tako izrazili zadovoljstvo, da je bila za spremembo ena izmed oddaj na TV Slovenija pripravljena korektno in kakovostno.

Kljub nekaterim dobrodošlim izjemam TV Slovenija pretežno izvaja levičarsko propagando
Kljub dobro pripravljeni sobotni oddaji Utrip pa so nekateri izpostavili, da smo plačniki prisilnega RTV-prispevka v višini 153 evrov letno še vedno izpostavljeni pretežno levičarski propagandi. Da je zadeva prav bizarna, priča dejstvo, da TV Slovenija predvaja celo skrajno levičarsko oddajo Studio City, česar se ne trudi skrivati, kar dokazuje z vsakotedenskim izborom gostov.

https://twitter.com/gasperMarkic/status/1092308709135519744

Levičarji pobesneli
Novinarka Rebernikova, ki je v Utripu izpostavila, da se slovenska levica že leta napaja z gojenjem antijanšizma in agresivno delitvijo Slovenije na dva pola, je imela še kako prav. Izprijeni levičarji so to ponovno dokazali s svojimi besnimi odzivi na Twitterju. Očitno mislijo, da bomo RTV Slovenija mirno financirali vsi Slovenci, ta pa bo predvajala le levičarsko propagando, podobno kot si to predstavljajo v primeru prisilnega državnega šolstva, kjer niso pripravljeni spoštovati niti ustave. Po svoji novinarski kolegici je udrihala celo Eugenija Carl.

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Globalni indeks dezinformacij temelji na ideoloških, ne znanstvenih predpostavkah

Globalni indeks dezinformacij sledi ideološkim in političnim idejam, ne...

Poljaki na ulicah: Poljski poslanci EU parlamenta pozivajo k sprejetju protiustavnega zakona

Poljski poslanci Evropskega parlamenta pozivajo Donalda Tuska, naj uzakoni...

Otvoritev nove učne poti na Radenskem polju pri Grosupljem

Danes se je pri Centru ohranjanja narave Žabja hiša...

“Depolitizirana” RTV deluje kot ojačevalec protizahodnih narativ

Eden izmed sadov "depolitizacije" RTV je tudi uredniška politika,...