Umrla je Diamond, Trumpova goreča podpornica

Datum:

Umrla je Lynette Hardaway, goreča zagovornica nekdanjega predsednika Donalda Trumpa in ena obeh sester, ki sta bili kot konservativni politični komentatorki znani pod imenom Diamond and Silk, poročajo na njunem Twitterjevem računu. Imela je 51 let, vzrok smrti zaenkrat ni znan.

Lynette Hardaway, znana pod vzdevkom “Diamond”, si je izklesala edinstveno vlogo temnopolte, ki je glasno podpirala Donalda Trumpa in desničarsko politiko ter si prislužila slavo najprej na internetu in nato kot komentatorka kabelske televizije. Lynette in njena sestra Rochelle “Silk” Richardson sta postali pomembni med ciklom predsedniške kampanje leta 2016, ko sta se pojavili na odru v podporo Trumpu, ki je objel dve temnopolti ženski med razširjenimi obtožbami o rasizmu in seksizmu.

Vzrok smrti Hardawayeve ni bil razkrit. Trump, ki je njeno smrt v ponedeljkovi nočni objavi na svoji platformi Truth Social označil za “res slabo novico za republikance”, je dejal, da je bila njena smrt popolnoma nepričakovana. “Naš prelepi diamant je pravkar umrl na svojem domu v državi, ki jo je tako ljubila, Severni Karolini,” je zapisal Trump. “Nikjer in nikoli ni bilo boljše ekipe!” Preverjeni račun para na Twitterju je v novembrskem tvitu pozval ljudi, naj “molijo za Diamant”, vendar niso podrobneje pojasnili okoliščin. “Svet je pravkar izgubil pravega angela in bojevnika patriota za svobodo, ljubezen in človečnost,” so v ponedeljek zvečer zapisali na Twitterjevem profilu s povezavo do spominske strani za zbiranje sredstev. Napovedana je spominska slovesnost.

Sestri sta bili Trumpovi odkriti in zvesti podpornici, zamenjali sta politično stranko, da bi podprli njegovo prvo predsedniško kandidaturo, v kateri je na splošnih volitvah leta 2016 dobil le okoli 8 odstotkov glasov temnopoltih volivcev. Povabil ju je na svojo inavguracijo leta 2017 in kasneje v Belo hišo. V uvodu njune soavtobiografije Uprising, ki sta jo napisali leta 2020, sta  zapisali, da sta se soočali z mnogimi kritikami, zaradi zagovarjanja Trumpa so ju mnogi obkladali z zmerljivkami.

Zbrali sta 347 tisoč naročnikov na YouTubu in izkoristili svojo internetno zvezdniško slavo, da sta si prislužili številne televizijske nastope in redno pojavljanje na Fox Newsu. Omrežje naj bi sestri leta 2020 odstranilo s seznama sodelujočih, potem ko sta bili deležni kritik zaradi širjenja lažnih informacij o pandemiji in cepivih, poročajo nekateri mediji, ki sedaj poročajo tudi o tem, da naj bi bila Hardawayeva hospitalizirana zaradi covida-19. Njena sestra navedbe zanika, zahtevala je tudi umik teh navedb.  Na Newsmaxu sta sestri imeli tri sezone svoje pogovorne oddaje Diamant in svila: Kristalno čisto.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Evroposlanci: Vnovična izvolitev von der Leynove je zamujena zgodovinska priložnost!

Evroposlance iz vrst SDS smo povprašali, kaj menijo o...

Slovenske železnice po številu zaposlenih prekašajo celo ameriški Amtrak

Gospodarnost in učinkovitost investicij Slovenskih železnic je pod drobnogledom,...

Ameriški intelektualec: “Podporo Trumpu generira strah pred komunizmom”

Ameriški matematik, investitor in javni intelektualec dr. Eric Weinstein...