Uničevanje Slovenije jima je v krvi: Edvard Kardelj zapravil Trst, Gorico in Istro, vnuk Igor Šoltes pa nam zapravlja Piranski zaliv!

Datum:

Razkrivamo, kako – tako kot dedek Edvard Kardelj – tudi vnuk Igor Šoltes škoduje Sloveniji in zapravlja slovensko ozemlje. Z nedavnim pismom Evropski komisiji, pod katerega so se podpisali še evropski poslanci Tanja Fajon, Ivo Vajgl in Franc Bogovič, še dodatno škodijo strateškim interesom Slovenije. Velik del slovenskega ozemlja je Slovencem za vedno zapravil drugi človek komunistične Jugoslavije Edvard Kardelj, ko je po drugi svetovni vojni pripomogel k izgubi cone B Svobodnega tržaškega ozemlja, znotraj Jugoslavije pa je republiške meje postavil na Dragonji, namesto na Mirni.

                   

Po tem, ko smo zaradi komunistov po 2. svetovni vojni izgubili celotno cono B Svobodnega tržaškega ozemlja s Trstom in Gorico, se je zapravljanje slovenskega ozemlja nadaljevalo. Mnogi zgodovinarji tako Edvardu Kardelju osebno pripisujejo, da je kriv za izgubo večjega dela slovenske Istre, od sredine struge reke Mirna severno. Ta naj bi se s svojim hrvaškim kolegom Vladimirjem Bakarićem dogovoril drugače. Dogovorila sta se za mejo, ki naj bi veljala v času trajanja NOB, in sicer po sredini struge reke Dragonja.

Šoltes izdaja temeljne slovenske interese
Zdaj pa vnuk Edvarda Kardelja, ekosocialistični poslanec Igor Šoltes ponosno nadaljuje delo svojega dedka, zapraviti nam želi še Piranski zaliv. Skupaj s kolegi Tanjo Fajon, Ivom Vajglom in Francem Bogovičem so namreč spisali pismo, namenjeno predsedniku Evropske komisije Jean-Claudu Junckerju, v katerem ga prosijo, naj od Hrvaške zahteva spoštovanje arbitraže, poleg tega pa se v pismu jezijo nanj, ker se je odločil, da ne upošteva pravnega mnenja Evropske komisije. Zakaj tako pritiskajo na Evropsko komisijo, da pospeši implementacijo razsodbe arbitražnega sodišča, zdrav razum ne bo nikoli dojel, saj je ta zelo negativna za Slovenijo, z njo pa bi izgubili status pomorske države in dostopa do mednarodnih voda. Hkrati pa s pritiskanjem na Hrvaško še dodatno zaostrujejo medsosedske odnose, kar ne gre v prid medsebojnemu reševanju mejnih zadev.

Po drugi strani preostali del evropskih poslancev opozarja, da so izbrali napačnega naslovnika, saj je v Evropski komisiji za to področje zadolžen prvi podpredsednik Evropske komisije, socialist Frans Timmermans. Prav tako bi lahko k ukrepanju prej pozvali tudi evropsko komisarko za transport, ki prihaja iz Slovenije, Violeto Bulc. Zato se evropski poslanci iz vrst SDS Patricija Šulin, Romana Tomc in Milan Zver niso odločili za podpis tega pisma. Ob tem so spomnili, da so poslanci stranke SDS, ki so člani poslanske skupine EPP, že ob referendumu leta 2008, ko sta bili Slovenija in Hrvaška že zelo blizu dogovora, nasprotovali predaji reševanja tega spora arbitražnemu sodišču. Podpisu tega pisma se ni pridružil niti evropski poslanec Lojze Peterle, član NSi in EPP.

V upanju na ponovno izvolitev v EP se povezuje celo s skrajno Levico
Nedavno je bilo razkrito, da se Igor Šoltes, ki v Evropskem parlamentu sedi v skupini Zelenih, z mislimi na evropske volitve v naslednjem letu že pogovarja s skrajno Levico. Kljub svojim levičarskim prepričanjem pa uživa, kot smo poročali, v razkošnem stanovanju, velikem kar sto kvadratnih metrih. Posojilo zanj je odplačal v petih letih, gotovo pa mu ni bil problem primakniti prihrankov. V času, ko je bil predsednik računskega sodišča in je prejemal eno najvišjih možnih funkcionarskih plač, je namreč živel v socialnem stanovanju, velikem 80 kvadratnih metrov, za katerega je plačeval 400 evrov najemnine. Tam je živel od leta 1993. Sicer pa ima tudi nepremičnino v Piranu. Ne vemo pa, ali je od svojih stališč prešel tudi k dejanjem in je v katero od nepremičnin namestil migrante, ki so strošek vseh nas davkoplačevalcev. Tako bi vsaj malo povrnil davkoplačevalcem strošek, ki smo ga imeli z njegovim bivanjem v socialnem stanovanju.

 (Foto: Twitter)

Šoltes je kot lubenica – zunaj zelen, znotraj rdeč
Odkar je v Evropskem parlamentu, sicer o njem ne slišimo veliko, ko pa, pa izključno v negativnem smislu. Leta 2014, ob političnem zaprtju Janeza Janše, je bil tiho, le tri leta pozneje pa se je javno zavzemal za zaprte levičarske kolege, nesojene katalonske osamosvojitelje. Prav tako je podprl obremenilno poročilo zoper madžarskega premierja Viktorja Orbána. S tem poročilom mu evropski levičarji želijo škodovati, saj je nasprotnik prevladujoče globalistične politike, s katero se v EU vabi migrante, dodaten razlog pa sta gotovo Orbánova suverena drža in vztrajanje pri tem, da se ne bo podrejal navodilom iz Bruslja, ki bi utegnila biti škodljiva za njegovo državo. Sicer pa Šoltes po Instagramu pogosto svoje volivce straši tudi pred uporabo plastike.

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

KLS Ljubno se pobira kljub 100-milijonski škodi po poplavah

Podjetje KLS Ljubno, ki je specializirano za proizvodnjo zobatih...

Zelenski: Mirovnega vrha bi se morala udeležiti tudi Rusija

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v okviru priprave drugega...

Hrvaška: Cene bencina gor, dizel nespremenjen

Hrvaška vlada je v ponedeljek določila nove cene pogonskih...

Stoječe ovacije za Trumpa, znan je tudi njegov izbranec za podpredsednika ZDA

V Milwaukeeju, tj. v ameriški zvezni državi Wisconsin, so...