Urbanija se veseli, da se bo “mafijsko poslovanje” Necenzuriranih razjasnilo tudi na sodišču

Datum:

“Vesel sem, da bodo stvari končno tudi prek sodišča postale transparentne, kako posluje Necenzurirano, kako poslujejo novinarji, ki se razglašajo za neodvisne ampak podtalno so del operative ene izmed glavnih vladnih strank,” je v odgovoru na tožbo za Nova24TV povedal direktor TVS Uroš Urbanija. Njegov zapis na Twitterju je namreč tako razjezil uredništvo portala Necenzurirano.si, da so ti proti njemu vložili zasebno kazensko tožbo. Danes je na Okrožnem sodišču v Ljubljani potekal predobravnalni narok, ki pa se ga ena od glavnih akterk portala Necenzurirano ni udeležila.

Direktor TVS Uroš Urbanija je poslovanje podjetja, ki upravlja s portalom Necenzurirano, označil za “mafijsko”, saj sodeč po vseh predloženih dejstvih to po njegovem mnenju vsebuje vse elemente defincije “mafije”. Ker resnica boli, je to uredništvo portala tako zmotilo, da so proti Urbaniji vložili tožbo. Direktor TVS svojih besed ne obžaluje, saj bo po njegovem mnenju resnica končno prišla na dan, hkrati pa meni, da gre verjetno za poskus zastraševanja z namenom, da bi se s svoje pozicije umaknil, vendar Urbanija odgovarja, da “iz te moke ne bo kruha“.

“Oni tožijo zaradi mojega komentarja informacij, ki so bile v javnosti, in sicer, da so lansko leto podjetju, ki upravlja s portalom Necenzurirano, da jim je Finančni urad blokiral račune, oni pa so svoje račune odpirali v tujini. Tedaj sem komentiral, da gre za sistem mafijskega poslovanja in če bi se to zgodilo na kakšnem drugem mediju, bi bila ta zgodba zgodba vseh glavnih medijev,” uvodoma pojasni Urbanija. Spomnimo, da je Požareport na podlagi svojih zanesljivih virov aprila 2022 razkril, da je portal Necenzurirano oziroma družba Providentia d. o. o., ki s portalom upravlja, FURS-u, torej davkoplačevalcem, takrat dolgovala 290.493,00 evrov. Prav tako pa naj bi imela že dlje časa blokirane vse transakcijske račune v državi, FURS pa naj bi izdal tudi že sklep o blokadi vsega premičnega premoženja te družbe. S prihodom na oblast Svobode, ko se je posledično zgodila tudi zamenjava na vrhu finančne uprave, pa so izpuhteli tudi davčni dolgovi Providentie, nakar je Požareport odkril, da je omenjeno podjetje odpiralo račune v tujini.

Foto: Twitter

Vesna Vukovič se predobravnalnega naroka ni udeležila
“Zmotila jih je označba, da gre za “mafijsko poslovanje”, ampak glede na vse, kar se je skrilo, je to danes še toliko bolj utemeljeno,”
je dejal Urbanija in dodal, da je danes na predobravnalnem naroku pričakoval soočenje z vsemi tremi tožitelji, “to je na eni strani generalna sekretarka Gibanja Svobode Vesna Vuković, svetovalec Gibanja Svobode v Državnem zboru Tomaž Modic in partner v. d. direktorice Urada vlade za komuniciranje Primož Cirman, žal pa se Vukovićeva obravnave ni udeležila. Od nje bi namreč pričakoval, da bo pojasnila to, kar javnosti prikriva že nekaj mesecev, in sicer, zakaj je predsednik vlade Robert Golob v svoji nekdanji vlogi preko podjetja nakazal več kot 100 tisoč evrov in je to še danes javnosti prikrito, ona pa je takrat delovala kot neodvisna novinarka,” je pojasnil.

Generalna sekretarka Gibanja Svobode Vesna Vuković (Foto: zajem zaslona)

Gen-i je namreč na njeno podjetje SEE M. & C. v več letih nakazal 103 tisoč evrov, zadnje nakazilo v višini 3.660 evrov je bilo na račun podjetja nakazano lani; sama je marca 2019 iz lastništva tega podjetja sicer izstopila. Vukovićeva je ob “prestopu” h Golobu mediju N1 lani avgusta zatrdila, da bo vse okoliščine pojasnila čez približno dva tedna, ko bo uredila vse potrebno za “prestop”, vendar tega pojasnila slovenska javnost nikoli ni dobila.

Urbanija svojih besed ne obžaluje
Urbanija je nadaljeval, da bi bilo prav tako “vredno pojasnila, kako lahko deluješ kot neodvisna novinarka, na drugi strani pa se potem izkaže, da si samo operativec ene od zdajšnjih vladnih strank. To so vsi elementi mafijskega poslovanja in pravzaprav sem zelo vesel, da se bodo v tem sojenju razkrile določene stvari, ki so jih prav ti avtorji očitno želeli prikriti pred slovensko javnostjo.” Urbanija svojih besed ne obžaluje, saj se je še dodatno razkrilo, da je sistem funkcioniranja podjetja, ki upravlja s portalom Necenzurirano, tipično mafijski način delovanja, po definiciji pomena besede “mafija”.

“Sveta trojica” iz portala Necenzurirano (Foto: posnetek zaslona/STA/ Facebook)

Direktor TVS meni, da so se tožniki za omenjeno tožbo odločili po njegovem prihodu na trenutno pozicijo, kar je po njegovem mnenju še en poskus vlade RS, da bi ga preko svojih “nameščencev” prestrašili ali tako ali drugače prisilili k umiku, ampak “iz te moke ne bo kruha”, zatrjuje Urbanija in ob koncu dodaja, da je “vesel, da bodo stvari končno tudi prek sodišča postale transparentne, kako posluje Necenzurirano, kako poslujejo novinarji, ki se razglašajo za neodvisne ampak podtalno so del operative ene izmed glavnih vladnih strank.”

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Jenull nevarno situacijo z migranti izkoristil za norčevanje iz mladih deklet

Čeprav je celo policija potrdila novico o tem, da...

Humanitarec, ki je kolesaril proti Janševi vladi, danes vidno razočaran …

Da je vedno več tistih, ki so razočarani nad...

Ko se zakulisna politična moč seli iz Murgel na ljubljanski Magistrat in …

Sobotni maratonski kongres Socialnih demokratov (beri nekdanjih komunistov) v...