V domovih Hamasovih operativcev našli tudi otroške uniforme

Datum:

Izraelske obrambne sile (IDF) so med preiskavo kompleksa Kasbah v Beit Hanounu našle otroške Hamasove uniforme. Tako je zapisano v poročilu, ki ga navaja več tujih medijev. Sodeč po poročilu so našli tudi orožje tipa kalašnikov, granate, naboje in škatle s strelivom ter minometne bombe.

                   

Poleg otroških uniform in več vrst orožja so v domovih našli tudi več tunelov in jaškov, največjega pa so odkrili v šoli. Indoktrinacija palestinskih otrok v sovraštvu do Izraela poteka že leta in je dokumentirana, omenjeno poročilo pa je kaplja v ocean.

“#IDF je vdrl v domove #Hamasovih operativcev, ki so vsebovali velike količine orožja, zemljevide vključno s pomembno potjo predorov, številne obveščevalne ugotovitve in slike oboroženih otrok, oblečenih v # Hamastove teroristične uniforme,” je zapisal profil na X in pripel videoposnetek.

Vodja ženskega gibanja Hamas Rajaa Al-Halabi je 12. decembra 2022 dejala, da večina vrtcev v Gazi “pripada našim sestram v Hamasu. Otroke že od malih nog vzgajamo na tej kulturi – ‘Allah je naš cilj’, ‘(džihad) zavoljo Allaha …” Otroke že od otroštva vzgajajo, da ljubijo džihad in da se morajo boriti proti sovražniku, če se želijo srečati z Alahom

Foto: X

Leta 2015 so v otroški oddaji na televiziji Al-Aksa, ki je v lasti Hamasa, mladi otroci, oblečeni v vojaške uniforme, odgovorili, kaj bi radi postali, ko odrastejo. Eden je rekel, da želi biti inženir, “da bi lahko razstrelil Jude.” Drugi je dodal: “Osvobodil bom (Jeruzalem) Judov s pomočjo brigad Al-Kasam.” Sovraštvo so najmlajšim vcepljali skozi risanke – eden takih primerov je tudi televizijska risanka Hamas, ki je prikazovala zgodbo o spreminjanju Judov v opice, ki temelji na Koranu. Risanka je bila predvajana na televiziji Al-Aqsa 25. avgusta 2010.

Študijsko gradivo za palestinske otroke ignorira obstoj Izraela
Pregled študijskega gradiva, ki ga je izdelala Agencija Združenih narodov za pomoč in zaposlovanje palestinskih beguncev na Bližnjem vzhodu (UNRWA) na palestinskih ozemljih, je pokazal, da je UNRWA, ki domnevno zagotavlja izobraževanje 533 tisočim otrokom, izdelala gradivo, ki “dosledno ignorira obstoj države Izrael”, v enem primeru z uporabo demonskih podob, pri čemer so izraelske sile prikazane kot nasilen demon, judje in kristjani pa naj bi končali v peklu.

Komisar UNRWA je leta 2021 priznal, da so po pregledu identificirali tri kategorije težav v učbenikih, ko gre za skladnost z vrednotami ZN, in sicer “starostna neprimernost, dojemanje spola in nato vprašanja, povezana s spodbujanjem k nasilju in diskriminaciji”.

A. H.

Sorodno

Zadnji prispevki

Fenomen Prebilič: Ali stari botri že tlakujejo pot “novemu obrazu”?

Ali se je na letošnjih evropskih volitvah že začel...

Evropsko sodišče: Evtanazija ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...