V slovenskem podjetju obvezen tečaj srbohrvaščine, da bi se zaposleni lahko sporazumevali?

Datum:

Iz podjetja TKK so se na prošnjo za pojasnilo o nenavadnem dopisu, ki kroži po družabnih omrežjih odzvali, da ne gre za dopis podjetja. Tako so pojasnili: “Dopis, ki se je v sredo 29. 3. 2023 popoldan pojavil na eni od oglasnih desk na sedežu podjetja TKK ni avtentičen in ne prihaja s strani vodstva podjetja. Po prvih podatkih gre za šalo enega od zaposlenih. Situacijo v podjetju raziskujemo in bomo v nadaljevanju ustrezno ukrepali.

                   

Dopis precej odmeva, ker so v parlamentu ta teden vladajoči sproščali pravila, koliko se morajo tujci, ki živijo pri nas, učiti slovenskega jezika, ki bi naj bila iz časov prejšnje vlade preostra. Obvestila pa je nakazalo, da bi lahko imela država resne probleme obratne vrste od tistih, o katerih govorijo vladajoči v državnem zboru. Poslanci vladne Levice so bili v parlamentu izjemno hudi, da bi naj država preveč zahtevala od tujcev, ko pričakuje, da se sčasoma naučijo našega jezika.

Po sporočilu, ki je bilo objavljeno na spletnih omrežjih slovenščina več ni uradni jezik. To postaja srbohrvaški jezik, ki, če smo natančni, sploh ne obstaja. Sporočilo je takšno:

Podjetje TKK iz Primorskega, sedež ima ob Soči, sem prosil za pojasnilo, ali je to res njihov dopis, ker lahko bi šlo tudi za ponaredek, in, če je dopis njihov, za podrobnejše pojasnilo razlogov in tudi odgovor, koliko podobnih tečajev slovenskega jezika imajo, da bi delavcem olajšali sporazumevanje.

Peter Jančič, Spletni časopis

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...