V stranki Aleksandre Pivec opozarjajo na zlorabo parlamentarnega odbora s strani SAB

Datum:

“Stranka Alenke Bratušek želi preko seje Odbora za nadzor javnih financ politično soditi nekdanjim odgovornim v Slovenskih državnih gozdovih in jim mimo pristojnih organov, z zlorabo institucije Državnega zbora RS, izreči oprostilno sodbo,” opozarjajo v stranki Naša dežela dr. Aleksandre Pivec in dodajajo, da želijo na tak način osebe, ki so prestopile iz stranke DeSUS v stranko SAB, oprostiti odgovornosti za svoja ravnanja.

V stranki Naša dežela dr. Aleksandre Pivec ostro obsojajo zlorabo Državnega zbora RS za poseganje v postopke, ki so odprti pri državnih institucijah, in s tem vplivanja na končne odločitve uradnih organov. Svoje delo naj po njihovih besedah najprej opravijo pristojne institucije.

Kot poudarjajo, je jasno, da je neodvisno organ, ki ga predstavlja Nadzorni svet SiDG, prišel do jasnih ugotovitev. Nekdanjim odgovornim je namreč konkretno očital raznovrstna dejanja in ob tem navedel razloge, čemu so iz Slovenskih državnih gozdov morali oditi. Med njimi so bila med drugim: neustrezni način zagotovitve potrebnih poslovnih prostorov družbe SiDG; povečan obseg investicije za realizacijo investicije v novo poslovno zgradbo; nepravočasne realizacije odločb o sanitarni sečnji (C odločb) in številne izrečene globe v tej zvezi; prepočasno izvajanje projektov, vezanih na zagotavljanje informacijske podpore poslovnim procesom v družbi SiDG; organizacija dela na gozdarskem področju v družbi SiDG; slabo obvladovanje stroškov družbe in njihovo pravočasno načrtovanje itd.

“Dejstvo je, da niso oporekali očitanim dejanjem in niso uporabili pravnih sredstev za zaščito sebe in svojega imena, ampak so raje odšli sporazumno in soglašali z očitanimi jim dejanji. Danes jih želijo nekatere politične stranke oprostiti odgovornosti,” so kritični v Naši deželi in spominjajo, da vse odkar je Nadzorni svet SiDG pričel s postopki revizije, s katerimi bi se dokazalo, da je potencialno prišlo do enormnega oškodovanja državnega proračuna v slovenskih gozdovih, je prišlo do medijskega linča in diskreditacije dr. Aleksandre Pivec kot resorske ministrice, ker sama ni želela, da bi se kakorkoli posegalo v delovanje Nadzornega sveta in vplivalo na ustavitev ali potek revizij.

Foto: STA

Poudarjajo, da so se največji pritiski vrstili predvsem s strani vidnih predstavnikov stranke DeSUS. “Vse se je stopnjevalo do dnevnih groženj s smrtjo meni in moji družini, za kar so tudi bili obveščeni uradni organi. V času enomesečne medijske kalvarije in pregona, ko so izpostavljali tudi moje mladoletne otroke ter me nizkotno žalili, pa so žal tudi tisti, ki navidezno ščitijo vrednote družin in otrok obstali v popolni tišini. Tudi ko so bili moji mladoletni otroci en mesec z imenom in priimkom zlorabljani na vseh TV postajah. Takrat se nihče ni oglasil v zaščito otrok, tudi leve stranke ne, ki poudarjajo pravice žensk,” izpostavlja Pivčeva.

Kar mimo sodišč in pristojnih institucij se s predlaganimi političnimi sklepi sodi ljudem
Pivčeva izpostavlja, da smo danes priča stanju, ko ena izmed levo usmerjenih strank kar mimo sodišč in pristojnih institucij, v hramu demokracije v Državnem zboru RS, s predlaganimi političnimi sklepi sodi ljudem, ki so postali njihovi člani. “Zato pozivam vse akterje v slovenskem političnem prostoru, da se do tega opredelijo,” poudarja in dodaja, da se bomo le tako, družba kot celota, do tega javno opredelili, bomo pokazali, da nam je mar za vse državljanke in državljane in da smo proti zlorabam javnih državnih institucij, ki bi morale predstavljati temelje pravne države.

Nekdanja kmetijska ministrica je prepričana, da v kolikor želimo kot družba dozoreti in povrniti zaupanje ljudi v politiko in politike, je to nujno. Drugače smo namreč kot družba na poti, po kateri si kot državljanka ne želi več hoditi. “Najbrž je to pot po kateri si ne želijo hoditi tudi številni pošteni in delovni ljudje, ki si zaslužijo poštene državne institucije in neodvisna sodišča, ki bodo opravila svoje delo. Nikoli in nikdar si ne smemo več dovoliti, da politika poseže v delo sodišč. To je popolnoma nedopustno. Zato stranka Naša dežela dr. Aleksandre Pivec pri tem ne bo sodelovala,” izpostavlja Pivčeva.

Nina Žoher

Sorodno

Zadnji prispevki

[V ŽIVO] Branko Grims: Dolžnost vlade je braniti meje

"Dolžnost Vlade RS je braniti meje in če bi...

Zaključujejo se dnevi Škofjeloškega pasijona

Letošnji Dnevi Škofjeloškega pasijona se zaključujejo. Pred nami je...

Branko Grims bo danes predstavil “Zmago dobrega” v Kopru

Poslanec SDS in kandidat za evropskega poslanca mag. Branko...

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...