V četrtek smo zabeležili 89 več okužb kot pred tednom dni, največ prav v mestih, kjer so pozivali k množičnim kršitvam vladnih odlokov za zajezitev epidemije!

Datum:

“Pred 13 dnevi so aktivisti KUL in novinarke RTV Slovenija organizirali nezakonita zbiranja po vseh slovenskih mestih, z množičnim kršenjem preventivnih COVID-19 ukrepov. In včeraj smo zabeležili 89 več okuženih kot pred tednom dni. Streznite se,” je tokrat za javnost sporočil predsednik vlade Janez Janša. 

Predsednik vlade Janez Janša se je ostro odzval na škandalozno kolaboracijo KUL “lokostrelk” in “hujskačic” z RTV Slovenija, ki so nedavno organizirale nezakonita zbiranja po vseh slovenskih mestih, ob čemer se je množično kršilo preventivne ukrepe za zajezitev epidemije novega koronavirusa. Posledično smo včeraj zabeležili 89 več okužb kor pred tednom dni. Premier je ob tem še pozval, naj se streznijo.

Ena najglasnejših in najbolj nestrpnih zagovornic predčasnega odpiranja šol je bila v zadnjem času prav poslanka SAB Maša Kociper, ki je na svojem profilu na Twitterju sporočila: “VSE OTROKE V ŠOLO! V SAB s sklicem nujne seje odbora zahtevamo vrnitev VSEH otrok v šole. stopnjujemo politični pritisk, saj ukrep tudi po mnenju številnih strokovnjakov ni več sorazmeren, njegovi negativni učinki, namreč presegajo pozitivne.” Podobnih lokalnih pobud so se lotili tudi “lokostrelci”, na primer v Zagorju ob Savi, kjer je bila ena od najglasnejših organizatork demonstracij prav članica LMŠ Emanuela Škalonja.

Apriori protivladna RTV aktivistka Eugenija Carl je pozivala k takojšnjemu odprtju šol. Če bi bila na oblasti kakšna njen ljuba leva vlada, si tega verjetno ne bi privoščila. (Foto: Facebook)

V Kopru vidno povečanje okužb
Ob vsem tem pa je še posebej škandalozno dejstvo, da se je pri tokratnih protestih zlorabilo šoloobvezne otroke, za katere je znano, da so zelo učinkoviti prenašalci koronavirusa, ob čemer sami pogosto ne zbolijo. Na enem izmed vabil na tovrstne nezakonite proteste na obali, se je jasno pozivalo, da so na dogodek “vabljeni vsi, ki jim je mar za prihodnost njihovih otrok”. Kako zelo jim je mar, pa zadnje dni jasno kaže prav porast števila novih okužb, zlasti v Kopru, kjer je bil v zadnjem času organiziran eden največjih tovrstnih dogodkov z udeležbo otrok in to brez potrebnega ohranjanja ustrezne varnostne razdalje.

Poslanka SAB-a Maša Kociper je javno pozivala h kršenju protivladnih ukrepov za zajezitev epidemije koronavirusa. (Foto: Twitter)

Znan je tudi primer škandalozne peticije, s pomočjo katere je predsednica Sveta staršev OŠ Koper Mirella Baruca, otroke in njihove starše, podlo zlorabila za promocijo Univerze na Primorskem, katere uslužbenka je. Da je bila s svojim agitiranjem še kako učinkovita, kažejo prav grafi s številom okužb, na katerih, kot že rečeno, prednjači ravno Koper, kjer število okuženih žal občutno ne pada, s tem pa se ohranja začaran krog nadaljnjega ohranjanja epidemije in zmanjševanja možnosti, da bi se v kratkem vrnili v normalno življenje. Med slovitimi prvoborkami z nacionalne televizije, z apriornim “antijanša” refleksom, pa se je posebej odrezala režimska “kraljica” Eugenija Carl, ki je tako ali tako znana po svojem otročjem, nenehnem nasprotovanju temu, kar počne Janševa vlada.

Število okužb v Kopru bistveno ne pada, zaradi organiziranja množičnih protivladnih protestov z udeležbo otrok. (Foto: Covid-19 sledilnik)
Image
Okužbe tudi v osnovni šoli Dušana Bordona v Kopru.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

30 let pozneje: Zarota Depala vas

Nedavno se je predsednik SDS Janez Janša odzval na...

Grozljive posledice legalizacije evtanazije v Kanadi, ki prihajajo tudi k nam

Evtanazija in samomor s pomočjo sta sprva v Kanadi...

Milei Ukrajini predal helikopterja, ki ju je Argentina prejela od Rusije

Argentina je Ukrajini predala dva večnamenska helikopterja Mi-171E, ki...

Spelji se, Ursula!

Globalistične elite so prepričane, da najbolje vedo, kaj je...