[VIDEO] Boris Tomašič razkril, zakaj Bojana Muršič iz SD in Jerca Korče iz LMŠ nikakor nista primeri za moraliziranje o nabavi mask:”Gledati, kako moralno sporne poslanke predavajo, je pa res precej neokusno.”

Datum:

Voditelj oddaje Kdo vam laže v času koronavirusa Boris Tomašič je v torkovi oddaji spregovoril o dejstvu, da se epidemija umirja, predvsem po zaslugi zelo odločnih in uspešnih ukrepov Janševe vlade. Hkrati pa se stopnjuje pritisk opozicije, ki na vsak način hoče najti luknjo v novi koaliciji, a jim to ne bo uspelo. Tokrat so bili na tapeti Blaž Zgaga, Jerca Korče, Bojana Muršič, Maša Kociper, Matjaž Han, Brane Golubović in še kdo. 

Boris Tomašič je najprej pokomentiral naslov Sedem organizacij v pismu Evropski komisiji s pozivom k zagotovitvi varnosti novinarja Blaža Zgage. Kot je razvidno iz članka, so te organizacije prosile Evropsko komisijo, naj naredi vse, kar je v njihovi moči, da bi zagotovili varnost Zgage, Tomašič pa je bil iskren: “Jaz ne vem, kaj, kako, kdo, kje je grozil Blažu Zgagi. Kolikor jaz vem, so to pač neke izmišljotine, da bi on bil v nevarnosti. Če pa je, je za to policija. Jaz upam, da jo je obvestil, da je policija preiskala zadevo in da ga bo zavarovala. Jaz sem za to, da se ga zaščiti, v kolikor mu kdo grozi.” Vendar pa Tomašič, tako kot številni drugi, zanika, da bi bil Zgaga v nevarnosti, ker bi ga ogrožala ta vlada: “Zagotovo ga ne ogroža ne ta vlada ne Janez Janša ne ta televizija in ne moja oddaja. No, moja oddaja mogoče, zato ker ga razkrinkavamo v njegovih lažeh.”

Tomašič je prepričan, da imamo veliko resnejših problemov, kot je Zgaga, pa se z njimi Evropska komisija sploh ni ukvarjala, kot je npr. primer Mira Petka, ko so ga skoraj ubili, pa Petra Janša, grožnje Marjana Šarca s financiranjem, policijske preiskave dela določenih novinarjev … “Če je pa Blaž Zgaga na mejl dobil kakšno grozilno pismo – pozdravljen v klubu. Jaz jih dobim veliko. Govoril sem s kolegi – Jožetom Biščakom, Petra Janša, Jože Možina … To smo ljudje, ki dobivamo grozilne mejle, ampak pač za dobrim konjem se praši.”

Foto: posnetek zaslona

V tokratni oddaji Tomašič ni mogel niti mimo tega, da na komercialni televiziji sociologi razglašajo in namigujejo, da je Hitler prišel na oblast zaradi epidemije. “Zgodovinarji, lepo vas prosim, raziščite to. Čas bi že bil. Ker to sem jaz prvič slišal, da je epidemija gripe naplavila Hitlerja na oblast in sedaj se namiguje, ko imamo epidemijo koronavirusa, da bo spet nek drug diktatorski sistem prišel. Ne, diktatorski sistemi prihajajo v krizah. Najbolj diktatorski, zločinski in uničujoč sistem je naplavila druga svetovna vojna tudi v naših prostorih, to je komunistični sistem, ki je pobil v zgodovini največ ljudi.” Tomašiču je všeč, da ljudje množično spremljajo njegovo oddajo in da so že sami kritični do takšnih izjav, kot je bila ta na komercialni televiziji, “in temu ne nasedajo več”.

Tomašič prosil ministra Počivalška, naj ukrepa
Tomašič pa je pokomentiral tudi novinarsko konferenco, na kateri so dale izjave poslanke Jerca Korče (LMŠ), Bojana Muršič (SD) in Maša Kociper (SAB), ki so napovedale, da je treba narediti red z maskami, tako kot tudi s samo nabavo le-teh. Voditelj oddaje pa je dejal: “Minister Počivalšek, na vas apeliram: v kolikor so vas res nategnili s temi maskami z gumicami in prtički, če je to res, dajte vi ukrepat. Naj policija to razišče, če je karkoli narobe ali pa naj se ugotovi, da ni nič narobe. Ker gledati po televiziji, kako moralno sporne poslanke predavajo vam vsem, kaj ste narobe naredili, je pa res precej neokusno.”

V oddaji, ki si jo lahko pogledate na koncu tega članka, boste videli, kaj je povedala Bojana Muršič iz SD, a njene besede niso nič več verodostojne o tem, kako se z denarjem ne sme ravnati, ko na dan pridejo informacije, da je morala Muršičeva pred sodnika zaradi zlorabe položaja in ponarejanja poslovnih listin. To smo na Nova24tv razkrili lanskega januarja, članek je dostopen TUKAJ. Tomašič je tako poudaril, da je Muršičeva za občinski denar kupila jope z napisom SD, vendar zaradi take zlorabe ni niti odstopila, ker se je v sodnem postopku poravnala. “Gospa, vi ste pač zadnja, ki lahko soli pamet drugim, kako morajo biti pošteni.”

Foto: posnetek zaslona

Nikakor pa ne gre spregledati, da je o nabavi mask moralizirala tudi poslanka LMŠ Jerca Korče. Vendar, ali se še spomnite afere pranja iranskega denarja v NLB? Mama Jerce Korče je bila v NLB direktorica sektorja za plačilni promet s tujino in to ravno v času, ko se je tam opralo milijardo evrov iranskega denarja za financiranje terorizma. “Pod njenim nadzorom so Miki Miške izplačevale denar v tujino, pa se nikomur to ni zdelo čudno. Potem smo mi dobivali odgovore, da mama ni bila neposredno povezana  … Ja, za vraga, če si šefica oddelka, kjer ti Miki Miška pride plačat, moraš pa že vedet, da mora biti nekaj narobe,” je dejal Tomašič, ki je bil sarkastičen: “Jerca Korče je nedvomno poklicana, da moralizira in da uči, kaj je prav in kaj je narobe, predvsem pa je strokovnjakinja za maske. V Iranu bi lahko delali maske iz dolarjev, ker jih je bilo tako veliko.”

To pa iz strani stranke LMŠ, iz katere prihaja Korčetova, še ni bilo vse. Spregledati ne gre niti Mateja Špeharja, ki je iz državnega proračuna počrpal že okrog 115 tisoč evrov. Špehar je sicer glavni medijski in komunikacijski strateg Marjana Šarca. “Čestitam, uspešno ste ga sesuli, če še delate zanj,” je dejal Tomašič in spomnil, da je Špehar za Šarca delal na preteklih volitvah.

Foto: Facebook/epa

Tomašič je spomnil, da je državno podjetje Eles samostojnemu podjetniku Mateju Špeharju izplačalo 8.540 evrov za nakup njegovega Facebook profila. “To je posel, tako se posel dela! Facebook profil unovčiš,” je bil sarkastičen voditelj oddaje. “Če ne bi bil to slučajno medijski strateg Marjana Šarca in če se ne bi to ravno zgodilo v kampanji … “

V oddaji pa smo slišali, da niti tretja poslanka iz tega tria, Maša Kociper, ni ravno verodostojna oseba, ki bi lahko moralizirala o porabi javnega denarja. Njen mož Andrej Rauter je ljubljanski odvetnik, ki je že leta na plačilni listi Elesa. Tako dobiva že leta 3.050 ali več evrov mesečne rente, za kar “pavšalno svetuje”. Do sedaj je tako iz naslova Elesa prejel že 178 tisoč evrov. “To je že skoraj ena tretjina tistega denarja, ki ga boste sedaj vi preiskovali pri ‘spornih’ maskah.”

Policist je s službenim vozilom in lučmi ustavljal vozilo passat, ki ga je vozil Jernej Pavlič, generalni sekretar Stranke Alenke Bratušek. Foto: sta

Mimogrede, v incident iz SAB – Stranke Alenke Bratušek se je zapletel Jernej Pavlič, generalni sekretar SAB-a in sekretar poslanske skupine iste stranke, ki je v Ljubljani pobegnil policiji in se skril v prostore državnega zbora. Sramoten dogodek je potrdila tudi policija, več o njem pa si lahko preberete TUKAJ.

“Lažete. To je zavajajoče, podlo in nesramno.”
V zadnjem delu oddaje je Tomašič spregovoril o tem, da je vlada pripravila nov paket pomoči gospodarstvu in preprečevanju epidemije, vendar pa so nekatere opozicijske stranke skritizirale vladni predlog, češ da gre za katastrofalen zakon. Še posebej glasna sta bila Matjaž Han in Brane Golubović, kar lahko vidite v oddaji Kdo vam laže v času koronavirusa, Tomašič pa jima je nalil čistega vina: “Gospod Han in gospod Golubović, kompletna opozicija do Levice, ne bodite zlonamerni in ne govorite neumnosti. V petek ste dobili predlog zakona in ste imeli čas do ponedeljka, da bi dali pripombe. Nič niste poslali. Sklicali ste pa tiskovno konferenco in kritizirali zakon. Lažete. To je zavajajoče, podlo in nesramno. Borite se za oblast, kritizirajte vlado, ampak utemeljeno.” Da zakon ni zanič, kot trdita omenjena, potrjujejo meritve, ki kažejo o tem, da ljudje podpirajo, da gredo 3 milijarde v gospodarstvo.

Seveda pa ni skrivnost, zakaj Matjaž Han kritizira to vlado – Han je namreč dobro posloval s Petrolom.

Več o tem pa v oddaji Kdo vam laže v času koronavirusa, ki si jo lahko pogledate tukaj:

Barbara Majdič

Sorodno

Zadnji prispevki

Azijski vrh: Peking, Seul in Tokio so za jedrsko razorožitev Severne Koreje

Danes v južnokorejski prestolnici Seul poteka vrh voditeljev Južne...

Makarovič na zatožni klopi zaradi izbruha sovražnega govora in žalitve

“V Ljubljani se bo zaradi satirične pesmi Utrip laži...

Metlika: Obnovljen most do gradu Gradac

Grad Gradac, eden redkih kulturnih spomenikov državnega pomena v...