[Video] Cerkve gorijo tudi v Čilu: zažgali cerkev v kateri so bile relikvije Kristusovega križa

Datum:

Demonstracije v Čilu, ki so se začele zaradi napovedanega dviga cen javnega prevoza dobivajo vedno bolj črno podobo. Spopadi med izgredniki in policijo so postali stalnica, skupina satanistov pa nastali kaos izrablja za napade na cerkve. Sprva se je mislilo, da gre zgolj za vandalizem, a grafiti, ki kazijo podobo napadenih cerkva naj bi bili satanistični.

Čilenski predsednik Sebastian Pinera je že pred tedni opozarjal, da protesti, ki so zajeli državo, po organiziranosti spominjajo na delovanje kriminalnih združb.

Da je res tako, s svojimi dejanji te dni potrjujejo tudi sami izgredniki, v spopadih s policijo. Ulice v Čilu namreč gorijo, stanje spominja na vojno.

A bolj kot kaj drugega, je te dni svetovno javnost pretresla novica, da so določeni “vandali” v Čilu v manj kot tednu dni uničili kar pet cerkva.

https://twitter.com/BasedPoland/status/1194465515244265473

Pri tem so uničene cerkve po poročanju Zenita umazali s statanističnimi grafiti, uničevali notranjost, kipe svetnikov, zažigali ni razbijali.

https://twitter.com/BasedPoland/status/1194457924694880256

Zadnja cerkev v Čilu, ki se jo napadli satanisti, je bila cerkev pravega križa v Santiagu, kjer so po poročanju Aciprensa hranili tudi relikvije delcev križa na katerem je bil križan Jezus Kristus.

Na srečo je kler zaradi poročil o napadih na cerkve, relikvije še pravi čas umaknil na varno.

https://twitter.com/BasedPoland/status/1194480650637717504

Gasilci so do cerkve v soseski Lastarria prispeli okoli 20h, ko se je požar v cerkvi že razplamtel, a niso mogli vstopiti skozi glavna vrata, saj so ta bila od znotraj zaklenjena, možno da tudi zapahnjena.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Huligan sredi Ljubljane napadel Ukrajinko!

Na spletnem forumu Reddit se je pojavil videoposnetek incidenta...

[Video] Prizori z ameriških univerz vse bolj spominjajo na nacistično Nemčijo

"Al Qassam nas naredi ponosne, zdaj ubij še enega...