[Video] Čudovita novica – deček z redko boleznijo dosegel veliko zmago

Datum:

8-letni Matjaž ima redko bolezen, imenovano “kongenitalni miastenični sindrom”, ki povzroča hitro mišično oslabelost. Sedaj zahvaljujoč terapijam in borbenosti lahko prvič samostojno hodi. 

Društvo Viljem Julijan je objavilo čudovito vest, da je 8-letni deček Matjaž prvič povsem samostojno shodil in tako dosegel izjemno zmago nad svojo boleznijo.

Matjaž tudi ne govori, diha ob pomoči respiratorja in se hrani prek gastrostome. Kljub vsemu pa se Matjaž ves čas izjemno pogumno, z veliko borbenosti, vztrajnosti in na vso moč trudi, da bi s pomočjo vseh zahtevnih fizioterapij, ki jih obiskuje, napredoval.

Matjaževa mama: Ne da se opisati sreče
Res je neverjeten borec ta naš krasni fant Matjaž,” so zapisali v društvu Viljem Julijan. Posebej presrečna je ob napredku Matjaževa mama: “Po skoraj devetih letih smo dočakali prve Matjaževe samostojne korake. To so trenutki, ko se zavemo, da delamo prav, trenutki, ko je vse slabo pozabljeno. Ne da se opisati sreče, ki jo občutiš. Zelo smo ponosni nanj, saj je to zanj zelo težko. Hvala vsem, ki so kakor koli pomagali Matjažu na poti samostojnosti.”

V društvu še naprej zbirajo donacije za otroke z redkimi boleznimi prek SMS VJ5 na 1919 ali z nakazilom na TRR SI56 0400 1004 6908 898 (Sklad Viljem Julijan).

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Judovski rabin šokiran nad grožnjami s smrtjo, ki jih dobiva od Slovencev

Judovski rabin David Belman, ki deluje v Sloveniji, je...

Krvav obračun v javnih sanitarijah v Celju

Celjski policisti so v nedeljo v enem izmed javnih...

Svet se pripravlja na globalni spopad, Golob pa nabira šparglje in zajtrkuje

Neposredni napad Irana na Izrael je povsem in za...

Utrinki z nedeljskih srečanj podpornikov stranke SDS

Včeraj je potekalo srečanje članov in podpornikov Posavske in...