[Video] Kanadski liberalni poslanci v rožnatih petah

Datum:

Kanadski poslanci so si v četrtek nadeli rožnate pete in paradirali po sobi kot del dogodka “Upanje v visokih petah”, ki ga je sponzoriralo zatočišče za ženske na območju Ontaria.

“Nasilje nad ženskami je v naši družbi še vedno razširjeno. “Hope in Heels” je dogodek, ki širi zavest o nasilju nad ženskami, hkrati pa spodbuja moške in fante, da so del rešitve. Nosili smo njihove značilne rožnate pete v podporo temu pomembnemu cilju,” je tvitnil kanadski minister za promet Omar Alghabra in objavil videoposnetek dogodka.

“Izobraževanje in ozaveščanje moških in fantov je del rešitve in vsa naša odgovornost je, da končamo nasilje na podlagi spola,” je tvitnila liberalna poslanka Karina Gould in delila slike svojih moških kolegov, ki nosijo rožnate visoke pete.

Mnogi pa niso videli smisla kampanje, nekaterim se je zdela celo žaljiva. “Ta cirkus ne pomaga ženskam na noben način”, “Ti moški se smejijo, nasilje moških nad ženskami ni smešna zadeva in zagotovo se ne bo zmanjšalo zaradi kup “moških”, ki paradirajo naokoli v petah”, “Moški, ki izvajajo “drag”, ne pokažejo ravno ‘bodite prepričani v našo sposobnost, da vas zaščitimo”, je le nekaj odzivov na družbenih omrežjih.

Medtem ko poslanci skačejo v roza čevljih in se preoblačijo v  ženske, pa je bil v torek ravno v tem zatočišču za ženske aretiran moški, ki se identificira kot ženska (transvestit), zaradi spolne zlorabe žensk. Ženske in deklice naj bi opazoval na straniščih in spolno nadlegoval osemletnico. Vprašanje je, kaj sploh moški počne v varni hiši za ženske.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Vzporedne volitve na Hrvaškem kažejo na močno zmago desnosredinske HDZ

Izidi vzporednih volitev na Hrvaškem kažejo na prepričljivo relativno...

[Analiza] Grozljivi zunanjepolitični pogledi mednarodnega pravnika

Danilo Türk je eden največjih skrajnežev v slovenski politiki...

Janša: Vladno posnemanje Jankovića je nevarno in vodi v diktaturo

"Kar se tiče spoštovanja Poslovnika DZ in procedur v...

Je direktor NPU na pričanju izkrivljal resnico?

Darko Muženič se je lahko vrnil na mesto direktorja...