[Video] Kdo v Sloveniji je po Bandellijevo fašist, da bi ga bilo treba iztrebiti?

Datum:

Poslanec SAB Marko Bandelli je med vožnjo napadel Novo24TV in vse ostale, češ da smo zavajali in zlorabili njegove besede o iztrebljanju fašistov in kolaborantov. Pri tem je bil soočen z vprašanjem: Kdo so torej fašisti, ki bi jih bilo treba iztrebiti? 

“Fašiste in kolaborante smo iztrebili takrat in jih bomo tudi danes,” je na svojem profilu na družbenem omrežju Twitter zapisal poslanec Marko Bandelli, ki je pozval k udeležbi ljudi na dogodku v Dražgošah, na katerem je bil slavnosti govorec nekdanji predsednik Milan Kučan, ki je prav tako opozoril, da v tem času, ko se svet spopada s covidom-19, znova prihaja do zaskrbljujočih posegov v vrednotne temelje, na katerih sta utemeljena sodobna demokratična družba in mednarodni pravni red. “Spodjedajo ju populizmi in nacionalizmi, protisolidarnostne suverenitetne doktrine in egoizmi, znotraj katerih je vse več znamenj oživljanja fašizma,” je izpostavil.

Levica očita fašizem drugače mislečih, ravno njihova dejanja pa kažejo znake fašizma
Medtem ko KUL-ovci in nekdanji predsednik republike govorijo o sledeh fašizma v sedanjem času pod obstoječo vlado, naj povemo, da marsikatero značilnost fašizma, kot ga poznamo iz zgodovine, lahko pripišemo prav ravnanju levice. Fašizmu so, po opisu zgodovinarja Repeta, na terenu pot utirali člani razbijaških odredov, skvadristi, ki so uničevali prostore in drugo premoženje. In čemu smo priča v zadnjih mesecih v Sloveniji? Pobudi levice k demonstracijam, uničevanju lastnine, vandalizmu, neupoštevanju ukrepov v času epidemije. V ozadju ena izmed temeljnih prvin fašizma je bil občutek superiornosti fašistov, saj so se počutili ogrožene od notranjih sovražnikov, kot se levica počuti ogroženo  od obstoječe vlade. In čeprav se ima večina levičarjev (KUL) za “zmerne” in zanikajo vse očitne vandalistične poteze s svoje strani, dejanja kažejo drugače. Govorimo o lažni moralni superiornosti, saj je to vse, kar levica ima.

Petkov protest (Foto: STA)

Vse, kar je levica doslej premogla, glede na dosedanje izkušnje, da niti v času svoje vlade ni storila nič konkretnega, kar bi dejansko pripomoglo k napredku Slovenije in Slovencev, je bilo spuščanje na osebno raven svojih nasprotnikov in moraliziranje o tem, kako slaba oseba je nekdo. In dejansko to počnejo zdaj. Ko bi lahko konkretno pokazali, kaj dobrega lahko Slovenija od njih dobi, so “vrgli puško v koruzo” in Slovenijo prepustili na nemilost ali milost vsakega, ki bi prišel na njihov položaj. In ko so nekateri preveč strahopetni, da bi prevzeli odgovornost, drugi (SAB) vnaprej javno grozi o utišanju medijev, ki po njihovi percepciji resnice trosijo laži, kar je eden od znakov teroriziranja, značilnega za fašističnega. In ko to ni dovolj in se začnejo zavedati, da tudi to ne bo uspelo, kot niso uspele “akcije upora in demonstracij”, javno začnejo udrihati po vseh drugače mislečih in jih označevati za fašiste.

Zato je na mesto vprašanje, ki ga Bandelliju na družbenem omrežju postavil Boris Tomašič: “Kdo je v Sloveniji fašist? Koga boste iztrebili? Konkretno.”

Bandellijevo tako imenovano opravičilo, ki to sploh ni, je spet bolj način pljuvanja po nasprotni strani, češ da gre zavajanje. Je to zavajanje, ko je javnost priča udrihanju po nasprotno mislečih s fašisti? Vsi vemo, da se Bandelli boji konkretnega soočenja s Tomašičem, saj bi ga postavil pred dejstva in konkretna vprašanja, zato je tako “izogibanje” z njegove strani pričakovano. Take oznake in take besede nosijo veliko težo, hkrati pa zahtevajo tudi veliko odgovornost, ko je treba imeti hrbtenico in odgovoriti na konkretno vprašanje. Pa vendar, pričakovanja so tudi tokrat previsoka.

Levica nima odgovornosti, kaj šele hrbtenico.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

[Kavarna Hayek] Zala Klopčič: Nevladniki mladim zastrupljajo možgane

V zadnji oddaji Hayek se je voditelj Jože Biščak...

Kako kraljica aneksov deli milijone gradbenim baronom

Imena gradbenih baronov se v Sloveniji postopoma spreminjajo, za...

Slovenske družine so na drugem mestu najbolj obdavčenih v Evropi

V mnogih državah OECD je srednji razred opazil upad...