[Video] Kje konča “humanitarna pomoč” UNRWA, ki jo podpira tudi Lenarčič

Datum:

Aktualna leva oblast še vedno vztraja pri financiranju agencije ZN za pomoč palestinskim beguncem (UNRWA), a kje pomoč dejansko konča, je prikazano v videoposnetkih, ki krožijo po družbenem omrežju. “Gaza, ki je na TV ne boste videli,” je zapisal avtor posnetka. Tudi slovenski Evropski komisar Janez Lenarčič se je strinjal, da ni alternative tej agenciji.

Videoposnetek, ki ga je na družbenem omrežju X objavil novinar David Atherton, prikazuje resnico o tem, kje konča humanitarna pomoč, ki so jo številne države financirale še do nedavnega, Slovenija pa jo, zahvaljujoč levi vladi, financira še danes.

“Vaši davki trdo delajo v Gazi. Humanitarna pomoč ZN vključno s hrano in plenicami se odkrito prodaja na ulicah,” je zapisal novinar David Atherton. Na videoposnetku je videti, da se vsa hrana in drugo, namenjeno kot brezplačna pomoč, prodaja na trgu.

To pa ni edini videoposnetek, na družbenih omrežjih je zaokrožil podobni posnetek, kjer je prikazano, da “humanitarna pomoč vključno z donacijami hrane ljudem v Gazi konča na ulicah Gaze, kjer se prodaja po previsokih cenah. Med predmeti, ki so končali na črnem trgu, so šotori pomoči in hrana. Šotore pomoči naj bi med razseljene Palestince razdelili brezplačno, namesto tega pa se prodajajo za tisoče šeklov“, je objavil prof. Simon Mercieca na svojem blogu.

“Med živili, ki se prodajajo na črnem trgu na jugu Gaze, sta čokolada in zamrznjen piščanec. V Gazo je namreč prispela velika pošiljka zamrznjenih piščancev. To je bil del “humanitarne pomoči”, poslane prebivalcem oblegane Gaze. Brez hlajenja so ga prodajali na črnem trgu v Gazi za 65 NIS (18 USD) na enoto. Ponekod je cena dosegla celo 80 NIS (22 USD),” piše nad posnetkom, enako velja za čokolade znanih blagovnih znamk.

“Hamas nadzira UNRWA, kar pomeni, da večina humanitarne pomoči, ki pride v Gazo, konča v rokah Hamasa. Zato vidimo, da se humanitarna pomoč prodaja, namesto da se deli na trgih,” se je glasil eden od komentarjev na X.

Slovenija pa ostaja na seznamu tistih, ki financirajo organizacijo, katere člani so sodelovali pri terorističnemu pokolu Hamasa 7. oktobra. 22. februarja je namreč na redni seji sprejela sklep o finančnem prispevku agenciji Združenih narodov za pomoč in zaposlovanje palestinskih beguncev na Bližnjem vzhodu (UNRWA) v višini 500.000 evrov, so zapisali na vladni spletni strani.

Lenarčič: alternative ni

Evropski parlament, v katerem dominirajo leve strnke je sicer danes pozval k takojšnjem premirju v Gazi. Prepričani so, da se mora trpljenje palestinskih civilistov končati, pozvali pa so tudi k izpustitvi talcev. Več poslancev je poudarilo tudi pomen financiranja agencije ZN za palestinske begunce (UNRWA). Evropski komisar Janez Lenarčič se je strinjal, da ni alternative tej agenciji. Evropski komisar je bil eden prvih, ki je takoj po pokolu 7. oktobra 2023 pozival države EU naj ne ustavijo financiranja Palestini. Zdaj je šel še korak dlje in poleg slovenske vlade aktivno poziva k financiranju agencije ZN, katere stiki z islamskim terorizmom so bili jasno dokazani s strani Izraela.

I. K.

 

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Soteska Vintgar v petek odpira svoja vrata

Soteska Vintgar, ena najbolj prepoznavnih in obiskanih naravnih vrednot...

Krvav obračun v javnih sanitarijah v Celju

Celjski policisti so v nedeljo v enem izmed javnih...

Prihaja izrazita hladna fronta in sneg do 700 metrov nadmorske višine

V torek nas bo prešla izrazita hladna fronta. Dež...

Judovski rabin šokiran nad grožnjami s smrtjo, ki jih dobiva od Slovencev

Judovski rabin David Belman, ki deluje v Sloveniji, je...