[Video] Ko Angelika Mlinar trdi, da vrednote NOB predstavljajo vrednote, na katerih temelji Evropska unija, in pozablja, da je zaradi tega odletela Alenka Bratušek, ko se je potegovala za evropsko komisarko!

Datum:

“Vrednote narodnoosvobodilnega boja so vrednote, na katerih temelji Evropska unija,” je izjavila Angelika Mlinar in že v naslednjem stavku na laž postavila samo sebe: “Evropska unija je zveza, ki temelji na demokraciji, pravni državi in človekovih pravicah.” Te vrednote namreč nikoli niso bile osrednje vrednote komunistov in nasilne revolucije, saj demokracije nismo imeli, pravne države prav tako ne, človekove pravice pa so bile vseskozi kršene. Zaradi podobnih neumnosti je leta 2014 na zagovoru za komisarsko mesto odletela njena trenutna šefica Alenka Bratušek, ko se je v Evropskem parlamentu osramotila glede svoje udeležbe na koncertu v Stožicah, kjer so prepevali protievropske pesmi.

                   

Človek z zdravim razumom se upravičeno vpraša, kako lahko nekaj takega, kot “vrednote narodnoosvobodilnega boja so vrednote, na katerih temelji Evropska unija”, trdi kandidatka za ministrico za kohezijo Angelika Mlinar, saj vendar prihaja iz Avstrije. Ali nima pojma ali pa se očitno spreneveda in se tako prilagaja slovenskim kulturnobojnim razmeram, ki jih slovenski levičarji, nasledniki komunistov, še vedno niso opustili. Kot nekdanja evropska poslanka bi morala poznati tudi evropske akte, ki izenačujejo vse totalitarizme.

“Evropa je banda lopovov”
Nepoznavanje zgodovinskih dejstev pa ni značilno le za Mlinarjevo, ampak tudi za predsednico stranke in ministrico za infrastrukturo Alenko Bratušek. Bratuškova je namreč zaradi zagovarjanja NOB odletela na zaslišanju za evropsko komisarko leta 2014. Tedaj jo je hrvaška poslanka Dubravka Šuica vprašala, kaj je vendar počela na proslavi v Stožicah, kjer so prepevali komunistične, partizanske in revolucionarne pesmi, ki so očitno izražale protievropsko razpoloženje. Bratuškova se je izgovarjala na protifašizem, toda v Evropi to še ni zadosten razlog za zagovarjanje zločinskega komunizma. Takrat je bila na zaslišanju tudi Angelika Mlinar, a se iz te izkušnje, ko je Bratuškova osramotila sebe in našo državo, ni kaj dosti naučila.

Takrat so bili poleg Bratuškove tam tudi zadnji predsednik Komunistične partije Slovenije Milan Kučan z ženo Štefko, nekdanji predsednik republike Danilo Türk in nekdanji predsednik predsedstva SR Slovenije Janez Stanovnik, predsednik republike Borut Pahor in drugi. S ploskanjem so dali vedeti, da povzdigujejo totalitaristično, protievropsko  gibanje. Nikakor ni mogoče reči, da gre s tem za povzdigovanje patriotizma, ampak za povzdigovanje totalitarnih vrednot, ki so v nasprotju z evropsko humanistično tradicijo in v nasprotju s sodobno civilizacijo.

Dan boja proti okupatorju primerja z bojem proti Haiderju
Evropska unija je bila o tem obveščena in je zgroženo opazovala posnetke koncerta, ki si ga je v 21. stoletju privoščila izrojena levica. Kako lahko torej Mlinarjeva s takim odobravanjem gleda na vrednote NOB in trdi, da naj bi ji bil dan boja proti okupatorju zelo pomemben? “Koroški Slovenci smo imeli hudo izkušnjo z Jorgom Haiderjem, ki je imel za cilj, da uniči narodno skupnost, premikal in umikal je dvojezične table in na splošno omejeval delovanje koroških Slovencev, kjer je bilo možno. Proti takšnemu zatiranju so se v Sloveniji pred približno 80 leti uprli in ta upor je bil zelo pomemben,” je med drugim zatrdila Mlinarjeva, čeprav ne eno ne drugo nima nobenega skupnega imenovalca, saj gre za popolnoma drugo vsebino.

Čeprav je očitno, da so si dan praznovanja boja proti okupatorju izmislili zato, da bi prikrili, da so bili tretjino vojnega časa Hitlerjevi vojni zavezniki, in da bi se prikazali kot neki heroji in misleci, Mlinarjevi ta dan veliko pomeni. Težko je razumeti, kako lahko nekomu veliko pomeni dan laži. V Sloveniji je bilo prelite preveč nedolžne krvi, da bi bila mogoča toleranca do takšnih trditev. Glede na to, da smo država, ki za razliko od drugih držav Evropske unije ni sposobna priznati, da je tudi komunizem totalitarni sistem, in da smo država, kjer za krvoločne zločine proti lastnemu narodu ni odgovarjal nihče, je naravnost sramotno, da se za ministrico za kohezijo predlaga takšno osebo.

Hana Murn

Sorodno

Zadnji prispevki

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...

Na “mavrični maškaradi” tudi LGBTQ+ sekcija za Palestino

Včeraj se je s povorko po ulicah prestolnice zaključil...

SDS: Poraz vladajoče koalicije na evropskih volitvah bo še povečal njeno nesposobnost

Slovenska demokratska stranka je na seji sveta SDS opravila...

Danes: 53. tabor slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični

V Šentvidu pri Stični bo danes osrednja prireditev 53....