[Video] Na Youtubu zaradi preveč nazornega nasilja cenzurirali dokumentarec o Antifa!

Datum:

Nov dokumentarni film o skrajni organizaciji Antifa, na katero demokratski predsedniški kandidat Joe Biden gleda le kot na idejo, mediji pa ji stopajo v bran, ker naj bi organizirala le “miroljubne” proteste, je bil zatrt s strani velikih tehnoloških podjetij, ker naj bi ta kršil pogoje storitve.

                   

Dokumentarni film z naslovom “Antifa: Vzpon črnih zastav” je bil objavljen v soboto zvečer na YouTubu in Vimeu in blokiran le nekaj ur kasneje. Razlog za odstranitev videa je predstavljala kršitev smernic spletnih mest za skupno rabo videoposnetkov. Medtem, ko je bila na YouTubu prvotna različica očitno blokirana zaradi avtorskih pravic, naj bi na Vimeo ob nalaganju videoposnetka sporočili: “Ne morete naložiti videoposnetkov, ki prikazujejo ekstremno nasilje.”

Uporabniki Vimea, ki poskušajo dostopati do filma, so iz njihove strani dobili sporočilo, da stran ne obstaja. En uporabnik, ki je dokumentarni film nekaj časa gledal, predvajanje za nekaj časa ustavil in se čez nekaj ur vrnil k gledanju, je prejel sporočilo: “Žal te strani ni bilo mogoče najti.” Novinar Jack Posobiec, eden od ustvarjalcev dokumentarca, je povedal, da je sicer pričakoval cenzuro velikih tehnoloških podjetij, zato je film znova naložil na spletna mesta, kot so Bitchute, Rumble in PureSocialTV, da bi si ga ljudje le lahko pogledali.

Medtem ko je bil prvotno naložen posnetek iz YouTuba izbrisan, je bilo v nedeljo zvečer še vedno na voljo več starostno omejenih in demonetiziranih kopij filma. Film podrobno predstavlja vzpon Antifa, njeno večjo prepoznavnost v Trumpovi dobi in revolucionarne težnje transnacionalne skupine v ZDA in Evropi. V njem so intervjuji s strokovnjaki, kot sta britanski politični aktivist Raheem Kassam in svetovalec za nacionalno varnost David Reaboi.

Ironično je, da je eden od razlogov za cenzuro filma v nasprotju z glavno pripovedjo medijev o Antifa. Joe Biden, demokratski kandidat za predsednika, je v svoji razpravi z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom 22. oktobra skušal skupino omiliti z označitvijo, da naj bi šlo za “idejo”. CNN, MSNBC in drugi mediji ter skupaj z demokratičnimi političnimi osebnostmi, kot je Michelle Obama, so nerede Antifa med shodi Black Lives Matter poskušali označiti kot “večinoma mirne” proteste.

CNN je šel tako daleč, da je avgustovski izgred v Wisconsinu, kjer je bilo jasno videti ogenj, ki gori nad ramo poročevalca na terenu, opisal kot razvnet, a večinoma “miren”. Posobiec, ki se je pojavil v filmu, je po poročanju Russia Today poudaril, da so prikazani vsi posnetki iz novic ali drugih preverjenih virov. Noben od prizorov ni bil skrajen, je zatrdil, večino pa je že mogoče najti tudi na YouTubu.

Nina Žoher

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...