[Video] Prijatelj Fajonove Zoran Zaev močno obremenjen tudi zaradi prevare na volitvah leta 2014!

Datum:

Italijanski časnik La Verità je tudi po izbruhu izsiljevalske afere nadaljeval s preiskovalnim delom v zvezi z nelegalnimi aktivnostmi nekdanjega makedonskega predsednika vlade Zorana Zaeva, sicer dobrega prijatelja Tanje Fajon. Kot razkrivajo, je ta močno obremenjen tudi zaradi korupcije in prevare na parlamentarnih volitvah leta 2014, pri čemer mu je pomagal tudi njegov brat Vice Zaev. Ker zastaralni rok še ni potekel in se v naslednjih dneh pričakuje nadaljnji razvoj dogodkov, časnik ne more objaviti celotnega materiala in vseh dokazov, da ne bi kompromitiral postopka.

                   

Kot so napovedali že avgusta ob izbruhu izsiljevalske afere v zvezi z zdaj že nekdanjim makedonskim predsednikom vlade Zoranom Zaevom, sicer dobrim prijateljem evropske poslanke Tanje Fajon, je časnik La Verità nadaljeval s preiskovalnim delom in iskanjem novih dokazov, ki bi potrdili kriminalno delovanje Zaeva. Po več mesecih dela, v katerih so zbrali stotine dokumentov ter potrdili njihovo avtentičnost ob zagotavljanju varnosti za njihove vire so zdaj lahko objavili nove članke, ki prikazujejo nove obremenilne dokumente proti Zaevu.

Zaev močno obremenjen zaradi korupcije in prevare na parlamentarnih volitvah leta 2014
Novi dokumenti, ki jih poseduje La Verità bremenijo Zaeva korupcije in nezakonitih aktivnosti v zvezi prevaro na parlamentarnih volitvah leta 2014, kamor se je podal kot vodja socialistične stranke in župan Strumice. Glede na vsebino dokumentov, je bil v prevaro vpleten tudi njegov brat Vice Zaev.

Ker zastaralni rok še ni potekel, La Verità ne more razkriti vseh dokazov in celotnih dokumentov
Ker se dokumentacija nahaja pri tožilstvu za organiziran kriminal in korupcijo in ker zastaralni rok še ni potekel, lahko časnik objavlja le izvlečke iz celotne vsebine in samo dele dokumentacije, da ne bi kompromitirali uporabnosti dokazov. V naslednjih dneh se namreč pričakuje nadaljnji razvoj dogajanja v zvezi z Zaevom, o čemer bomo poročali.

Aretacija šefice posebnega tožilstva Katice Janeve (Foto: posnetek zaslona)

Zaev črn madež Mogherinijeve, Junckerja in Obame
Dejstvo, da je makedonsko tožilstvo odprlo kazensko preiskavo proti Zaevu že leta 2014 le še povečuje odgovornost na strani nekdanje visoke predstavnice Evropske unije za zunanje zadeve Federice Mogherini, prejšnje komisije pod vodstvom Jean Clauda Junckerja in administracije ameriškega predsednika Baracka Obame, da so si za svojega zaupnika v Makedoniji izbrali prav Zaeva. Kot smo na Nova24TV že poročali, se je na oblast Zaevu uspelo zavihteti zahvaljujoč zlorabi nezakonito pridobljenih prisluhov, ki so mu jih je priskrbeli njegovi prijatelji v tajni službi. Njegovi prijateljici Katici Janevi je bila kasneje zaupana funkcija šefice specialnega tožilstva, institucije, ki je bila vzpostavljena na zahtevo Mogherinijeve, da bi legalizirala nezakonite prisluhe, ki jih je posedoval Zaev. V času njegovega vladanja sicer ni prišlo do nobenega sojenja v zvezi z dokazi, ki zdaj prihajajo na dan.

Bo korupcijski škandal zrušil vlado prijatelja Tanje Fajon Zaeva? Boki 13 iz zapora grozi z dokazi proti njemu: “Če me obesite in to skušate prikazati kot samomor, če me boste pretepali, mučili in ustrahovali, vam takoj lepo povem, da nikomur ne bo prizanešeno!”

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Med vikendom prijetih več kot 360 ilegalcev

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med petkom in...

[Video] Žensko v francoskem safari parku hudo pogrizli volkovi

Iz Francije se je razširila vest, da je ena...

Slovenska “feministična zunanja politika” na preizkusu – se bodo zavzeli za afganistanske ženske

Združeni narodi pripravljajo posebno konferenco posvečeno Afganistanu, na kateri...