[Video] Trump udaril po bratcu newyorškega guvernerja, ki ga obtožujejo spolnega nadlegovanja: “CNN nima izbire, Fredo mora oditi”

Datum:

Ali bo Freda ” fakenews” medijska hiša CNN odpustila, se na Twitterju sprašuje predsednik ZDA Donald Trump, po tem, ko je Tucker Carlson razkril posnetek pogovora med Chrisom Cuomom in Michaelom Cohenom. V pogovoru se Chris Cuomo namreč izkaže za povsem drugačnega, kot se predstavlja v medijih.

                   

Tucker Carlson je v svoji oddaji na Fox News razkril kočljiv posnetek pogovora, v katerem se Chris Cuomo razkrije Michaelu Cohenu. Michael Cohen je odvetnik, ki je bil včasih tudi odvetnik predsednika Donalda Trumpa. Kasneje je bil Cohen obtožen utaje davkov in je pristal v zaporu. Carlson je povedal, da se ga drži sloves pokvarjenca.

“CNN nima izbire, Fredo bo moral oditi”, se je na novico, da je Cuomo priznal, da so ga na CNN obtožili spolnega nadlegovanja, odzval ameriški predsednik Trump. Cuomo se je lani namreč močno razburil, ko ga je nek neznanec poklical Fredo, kakor se je sam pred leti samo označil v primerjavi s svojim bolj uspešnim starejšim bratom. Christopher  Cuomo je ameriški televizijski novinar in voditelj, sicer pa brat newyorškega guvernerja Andrewa Cuoma. Poleg tega je tudi njun oče nekdanji newyorški guverner. Na televiziji slovi kot človek, ki širi moralne lekcije, in ki od drugih ljudi zahteva, da dosegajo njegove visoke “etične” standarde. Sam se svojih lastnih standardov očitno ne drži.

V posnetku, ki si ga lahko ogledate na spodnji povezavi, smo priča pogovoru, v katerem je Chris Cuomo priznal, da ne mara medijev. Povedal je, da je vedno previden v pogovorih z mediji. Pritožil se je, da so ga neštetokrat poklicali iz medijske hiše ABC in ga spraševali o lažeh, ki so jih očitno širili o njem.

Na vsak način so želeli iz njega narediti zgodbo, pripoveduje Cuomo Cohenu. Obtoževali so ga, da ženske vabi v hotel in jih tam pričaka z razprto haljo. Primerjali so ga s Charlieom Roseom, novinarjem, ki so ga prav tako obtožili spolnega nadlegovanja. Cuomo se je zaradi primerjave razburil predvsem zato, ker se sam nima za starca, ki bi se moral truditi, da si pridobi naklonjenost žensk.

Chris Cuomo se v medijih pretvarja, na vprašanja o obtožbah pa ne odgovarja

Cuomo je v posnetku ženske, ki ga obtožujejo nadlegovanj, postavil na laž in o njih govoril nespoštljivo, kar pa je diametralno nasprotje tega, kar govori na televiziji. Tam se namreč na vso moč zavzema za pravice žensk in feminizem, goreče pa tudi podpira gibanje #MeToo.

Carlson je za konec še povedal, da so posnetek pogovora poslali na CNN, saj so želeli izvedeti, kdo naj bi bile te ženske, ki obtožujejo Cuoma spolnega nadlegovanja. Zanimalo jih je tudi, ali so od medijske hiše prejele za poravnavo denarno odškodnino. Odgovora do danes še niso prejeli, na vprašanja se ni odzval niti Cuomo. “Verjetno zato, ker delamo v medijih, Cuomo pa medije sovraži”, je zaključil Carlson.

Nadimek Fredo naj bi se sicer nanašal na lik iz filmov Boter, Cuomo pa je to ime vzel kot žalitev. Fredo je bil v filmu namreč prikazan kot šibek brat, kar pa nikakor ne ustreza podobi, ki bi si jo o sebi rad ustvaril Cuomo.

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki

Fenomen Prebilič: Ali stari botri že tlakujejo pot “novemu obrazu”?

Ali se je na letošnjih evropskih volitvah že začel...

Evropsko sodišče: Evtanazija ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...