[Video] Utopljenega 4-letnega dečka je do čolna reševalcev pripeljal krokodil

Datum:

Indonezijska družina se je ponovno srečala s svojim utopljenim sinom, potem ko je njegovo truplo na površje reke Mahakam prinesel krokodil. Tako je, prav ste slišali. Sicer smrtonosnega plazilca je ujela kamera, na kateri je vidno, kako nosi truplo 4-letnega dečka do čolna reševalcev, ki so ga potegnili iz vode in vrnili njegovi družini.

                   

Deček, ki je bil kasneje identificiran kot Muhammad Ziyad Wijaya, je izginil dva dni pred tem v bližini estuarija Jawa na vzhodu otoka Borneo v indonezijski provinci Vzhodni Kalimantan. Člani agencije za iskanje in reševanje vzhodnega Kalimantana Basarnas so dečka neuspešno iskali, dokler niso doživeli izjemne pomoči velikega plazilca.

“Okoli sedmih zjutraj je ekipa od družine prejela informacijo, da so videli krokodila, ki nosi človeško truplo,” je povedal Melkianus Kotta, vodja urada za iskanje in pomoč Basarnas. “Izkazalo se je, da je to truplo iskanega otroka,” piše Newsweek. Krokodil je malčkovo truplo v gobcu odnesel na gladino vode, dober kilometer stran od mesta, kjer naj bi se utopil. Ko so dečka izpustili ob reševalnem čolnu, se je krokodil umaknil v vodo. Po pregledu trupla so ugotovili, da na njem ni bilo sledov ugriza, ribiči pa so prepričani, da je krokodil dejansko “pomagal” pri reševanju pogrešanega otroka.

Indonezija je dom vsaj štirim različnim vrstam krokodilov po podrobnem opisu Mednarodne zveze za ohranjanje narave: slanovodnemu krokodilu, največjemu in najhitrejšemu od vseh vrst, novogvinejskemu sladkovodnemu krokodilu, siamskemu krokodilu in tomistomu. Glede na podatkovno zbirko napadov CrocBITE krokodili vsako leto po vsem svetu ubijejo približno 1000 ljudi. Vendar je to le ocena in veliko več napadov ostane neprijavljenih. Pred nekaj meseci je v provinci Zahodna Papua v Indoneziji gradbenega delavca potegnil pod vodo in živega pojedel 13-metrski plazilec.

Ana Horvat 

Sorodno

Zadnji prispevki

Sukičeva vrača udarec: Kordiša je označila za kanibala v lastnih vrstah!

Dobrodošli v bizarnem svetu Levice. V svetu, v katerem...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Jedrska renesansa v svetu, Slovenija pa jo sabotira

Jedrska energija se na svetovnem nivoju vrača kot način...

Velika zmaga SDS; vladajoča koalicija doživela poraz

Za nami so evropske volitve, ki so pozitivno prevetrile...