[VIDEO] Zaradi tega posnetka se Američani upravičeno sprašujejo, ali je Biden na poživilih

Datum:

Je Biden še en politik na drogah? Špekulacije so se začele po tem, ko je ameriški predsednik nastopil na novinarski konferenci, na kateri je v bizarnem govoru ostro napadel nekdanjega predsednika Trumpa. A bolj kot Bidnove besede čudi njegovo nenavadno obnašanje, zaradi česar si ni prav nič podoben. Sprašujemo se, ali gre za še enega politika na prepovedanih substancah ali pa je za vse kriva demenca in je res že čas za upokojitev. 

Kot lahko vidimo na priloženem videoposnetku, ameriški predsednik nenavadno osredotočeno zre v kamero, kakor da bi zaužil nekakšno poživilo, zaradi katerega deluje nenavadno osredotočeno. V preteklosti so se zaradi Bidnovih čudaških, nenavadnih izpadov že pojavljala ugibanja, ali je za uspešno opravljanje svojega poslanstva sploh še primeren. V javnosti so se celo pojavljala namigovanja, da se je na obisku pri papežu “podelal v hlače”.

Kaj pa slovenski politiki?
Uživanje drog ali pa vsaj obstojnih substanc ima tudi pri nas dolgo tradicijo. Spomnimo na nedavno sumljivo obnašanje poslanca Levice Luke Mesca, ki je dajalo slutiti, da je v ozadju nekaj “belega”. Sicer pa je tudi sam priznal, da se ga kdaj pa kdaj “zapoha”. Leta 2017 pa je v DZ-ju, “zganjal cirkus” nekdanji pravosodni minister Goran Klemenčič. Njegovo neprimerno obnašanje je kazalo vse znake opitosti. Očitki glede prepovedanih drog so v preteklosti leteli tudi na bivšo notranjo ministrico Katarino Kresal.

https://twitter.com/Rok14332215/status/1549777251406958593?s=20&t=DVQDvr2gBIhedl2QtJ1n9Q

Klemenčičevih “5 minut slave”

Politike bi morali testirati na opojne substance!


Prepričani smo, da bi bilo testiranje državnih funkcionarjev na opojne substance, zlasti prepovedane, več kot na mestu. Toda v začetku julija so poslanci s 26 glasovi za in 54 glasovi proti, odločno zavrnili predlog zakona o obveznem testiranju funkcionarjev na nedovoljene substance. Človek se sprašuje, kaj za vraga imajo za svojim “belim bregom”, da se ne upajo testirati. Za določene poklice je namreč testiranje na droge nekaj povsem običajnega, celo nujnega

Zakaj se ne bi testirali tisti, ki sprejemajo nekaj tako pomembnega kot so zakoni, ki odločilno vplivajo na naša življenja?! Kot je nedavno, v primeru testiranja funkcionarjev dejal poslanec SDS Dejan Kaloh, “se odpirajo tudi vprašanja, če imajo določeni politiki povezave do ponudnikov oziroma preprodajalcev teh prepovedanih drog.” 

Podobnemu predlogu zakona je že leta 2011 nasprotovala predsedniška kandidatka Pirc Musarjeva
V skladu s predlogom zakona naj bi se enkrat letno testirali vsi poslanci, predsednik republike, predsednik vlade, ministri in državni sekretarji. Testiranje pa bi opravili preko odvzema las, urina ali krvi. Kot je znano, sta bila podobna predloga zakona v preteklosti že vložena v proceduro in padla. Tokratni primer je že tretji. Podobnemu predlogu je sicer že leta 2011 nasprotovala tudi aktualna predsedniška kandidatka Nataša Pirc Musar, rekoč da gre za “poseg v zasebnost posameznika”.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

[Kavarna Hayek] Zala Klopčič: Nevladniki mladim zastrupljajo možgane

V zadnji oddaji Hayek se je voditelj Jože Biščak...

Kako kraljica aneksov deli milijone gradbenim baronom

Imena gradbenih baronov se v Sloveniji postopoma spreminjajo, za...

Slovenske družine so na drugem mestu najbolj obdavčenih v Evropi

V mnogih državah OECD je srednji razred opazil upad...