[Video] Zdaj so rasistična celo imena ptic: “Antirasisti” bi preimenovali kar 150 vrst ptičev

Datum:

Včasih so imeli na muhi spomenike Konfederacije iz časov državljanske vojne, te dni so progresivni skrajneži na muho vzeli ptice. Ameriško nacionalno združenje za ptice imenovano po ornitologu Johnu Jamesu Audubonu se podaja v boj proti “rasizmu”. Rasizem bo tudi resnično in čisto brez heca premagan, ko preimenujejo 150 vrst ptic, ki trenutno nosijo imena po ljudeh, ki so jih odkrili.

Ornitologi v ameriškem nacionalnem združenju, ki nosi ime po Johnu Jamesu Audubonu, razmišljajo o preimenovanju 150 vrst ptic. Katalizator za preimenovanje je črnka, ornitologinja Corina Newsome, ki se očitno bolj kot za ptice, zanima za premagovanje rasizma.

Ornitologija je namreč po prepričanju Newsomeove zastrašujoče področje kjer se prepleta ohranjanje vrst, rasizem in kolonializem, zato je čas, da “se podre ovire.” Na tako imenovani listi za odstrel so se našle ptice, ki nosijo ime po katerem od južnjaških ornitologov, ki so za časa svojega življenja podpirali Konfederacijo ali pa si lastili sužnje.

Bodo zaradi boja proti rasizmu preimenovali tudi ime zveze?
Na spolzkih tleh se je poleg treh vrst ptic, pomenovanih po Audubonu, tako po poročanju Breitbarta, znašlo tudi nacionalno združenje, ki ne izključuje možnosti, da bi se tudi sami preimenovali. “Zelo me mučijo rasistična dejanja Johna Janesa Audubona in vidim kako boleča je ta zapuščina za črne, domorodne ali obarvane ljudi, ki so del našega osebja, prostovoljcev, donatorjev ali članov,” je zadevo komentirala izvršna direktorica v prehodnem obdobju Elizabeth Gray.

A če je Grayevi težko, kako je šele hudo črni Newsomovi, ki je morala obleči majico z logotipom svojega delodajalca. “Počutila sem se kot, da bi nosila ime zatiralca, ime nekoga, ki je zasužnjil moje prednike,” je pripovedovala Newsomova. Zdaj, zaradi tega, ker je Newsomovi težko nositi majice z logotipom – ni povedala, ali bi raje hodila po svetu zgoraj brez kakor njeni predniki – je potrebno preimenovati 150 ptičjih vrst. Vse v boju proti rasizmu. Do sedaj so preimenovali že dve od vrst z domnevno rasistično preteklostjo.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Multimilijonarska filmska zvezda se je označila za “srednji razred”

Filmska zvezda Cate Blanchett je na spletu pritegnila precej...

SDS slovenskim ribičem: “Niste sami!”

Slovenska demokratska stranka je vložila predlog spremembe zakona, s...

Politično klanje med “koalicijskima” Volkom in Brglezom zaradi Palestine

Do slovenskega priznanja Palestine še vedno ni prišlo. Radikalnejši...