Vlada odkrito sponzorira Hamasove pomagače

Datum:

Z besedami, ki jih je Robert Golob izgovoril ob včerajšnji pošiljki v Palestino, je jasno povedal, da se dobro zaveda, da gre velika večina pomoči za financiranje teroristov: “Če samo enemu otroku v Gazi s to pomočjo rešimo življenje, brez težav sprejmem odgovornost in kritike opozicije.” Kako lahko za pol milijona evrov živeža reši le eno življenje? Očitno je, da ve, da bo za “eno življenje” brez problema žrtvoval na stotine življenj, ki jih teroristi Hamasa brutalno pobijajo, posiljujejo, mučijo in pravi, da bo za to prevzel odgovornost.

“Slovenija se s pomočjo za Palestince postavlja na pravo stran zgodovine,” je ob pošiljki pomoči še dejal Robert Golob. Pri tem mu je Žiga Turk dejal, da ni sicer ni problem, če pošilja pomoči potrebnim hrano in zdravila. “Je pa problem, ko se glede bojev v Gazi pajdašite z neuvrščenimi in drugimi podporniki hamasovskega terorizma. Hočete, da bi vas kritizirali zaradi nekaj ton živeža, ne pa zaradi zgrešenega zunanjepolitičnega pozicioniranja Slovenije.”

In medtem ko je večina držav prenehala s financiranjem UNRWA, potem ko so dokazali, da so bili njeni zaposleni vpleteni v teroristični napad in pokol Izraelcev, vlada Roberta Goloba ne v obliki materialne pomoči, ampak s pošiljanjem denarja še vedno podpira teroriste.

 

Slovenija pošilja pošiljko materialne pomoči v obliki paketa 10.560 kompletov suhih dnevnih obrokov, 2500 odej in 1000 ležalnih podlog. Paket vsebuje tudi paleto mleka v prahu, ki jo je zagotovil Karitas, ter paleti otroških plenic in otroške hrane, ki jo je priskrbel Rdeči križ. Upamo lahko le, da bo vse to prišlo v prave roke in tistim, ki jim je pomoč zares potrebna. Človeško je pomagati nedolžnim, vendar kdo pri zdravi pameti meni, da bo Hamas razdelil (dovolil razdeliti) to pomoč med civiliste, medtem ko jih postavlja v prvo bojno linijo in pod šole, bolnišnice, mošeje gradi predore, kjer hranijo orožje.

Zanimivo pa je, da Golob dejal, da je vesel, da so uspeli v le enem tednu organizirati humanitarno pomoč. Se spomnite, koliko časa je vlada rabila, da je nakazala denar občinam po uničujočih poplavah?

 

Potrebovala je dva meseca, da je pomoč nakazala občinam, nekateri pa še vedno čakajo na sanacijo in pomoč.

A. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Izraelski zunanji minister: EU naj takoj sankcionira Iran!

Iranska revolucionarna garda je pred obalo Združenih arabskih emiratov...

Šestim novinarjem odpoved pogodb, Martić nadaljuje Golobove čistke

Še šestim izkušenim novinarjem in urednikom RTV Slovenija –...

[Video] Poslanec sovražne “Svobode” poslanske kolege označil za sodrgo

Poslanec Gibanja Svoboda Aleksander Prosen Kralj zase pravi, da...

[Ekskluzivno] Milović razkriva, kako je Čeferin pripravljen izdati svoje najbližje

Boris Tomašič je v tokratni ekskluzivni oddaji gostil Miloša...