Vlada odkrito sponzorira Hamasove pomagače

Datum:

Z besedami, ki jih je Robert Golob izgovoril ob včerajšnji pošiljki v Palestino, je jasno povedal, da se dobro zaveda, da gre velika večina pomoči za financiranje teroristov: “Če samo enemu otroku v Gazi s to pomočjo rešimo življenje, brez težav sprejmem odgovornost in kritike opozicije.” Kako lahko za pol milijona evrov živeža reši le eno življenje? Očitno je, da ve, da bo za “eno življenje” brez problema žrtvoval na stotine življenj, ki jih teroristi Hamasa brutalno pobijajo, posiljujejo, mučijo in pravi, da bo za to prevzel odgovornost.

“Slovenija se s pomočjo za Palestince postavlja na pravo stran zgodovine,” je ob pošiljki pomoči še dejal Robert Golob. Pri tem mu je Žiga Turk dejal, da ni sicer ni problem, če pošilja pomoči potrebnim hrano in zdravila. “Je pa problem, ko se glede bojev v Gazi pajdašite z neuvrščenimi in drugimi podporniki hamasovskega terorizma. Hočete, da bi vas kritizirali zaradi nekaj ton živeža, ne pa zaradi zgrešenega zunanjepolitičnega pozicioniranja Slovenije.”

In medtem ko je večina držav prenehala s financiranjem UNRWA, potem ko so dokazali, da so bili njeni zaposleni vpleteni v teroristični napad in pokol Izraelcev, vlada Roberta Goloba ne v obliki materialne pomoči, ampak s pošiljanjem denarja še vedno podpira teroriste.

 

Slovenija pošilja pošiljko materialne pomoči v obliki paketa 10.560 kompletov suhih dnevnih obrokov, 2500 odej in 1000 ležalnih podlog. Paket vsebuje tudi paleto mleka v prahu, ki jo je zagotovil Karitas, ter paleti otroških plenic in otroške hrane, ki jo je priskrbel Rdeči križ. Upamo lahko le, da bo vse to prišlo v prave roke in tistim, ki jim je pomoč zares potrebna. Človeško je pomagati nedolžnim, vendar kdo pri zdravi pameti meni, da bo Hamas razdelil (dovolil razdeliti) to pomoč med civiliste, medtem ko jih postavlja v prvo bojno linijo in pod šole, bolnišnice, mošeje gradi predore, kjer hranijo orožje.

Zanimivo pa je, da Golob dejal, da je vesel, da so uspeli v le enem tednu organizirati humanitarno pomoč. Se spomnite, koliko časa je vlada rabila, da je nakazala denar občinam po uničujočih poplavah?

 

Potrebovala je dva meseca, da je pomoč nakazala občinam, nekateri pa še vedno čakajo na sanacijo in pomoč.

A. G.

Sorodno

Zadnji prispevki

Judovski rabin šokiran nad grožnjami s smrtjo, ki jih dobiva od Slovencev

Judovski rabin David Belman, ki deluje v Sloveniji, je...

Krvav obračun v javnih sanitarijah v Celju

Celjski policisti so v nedeljo v enem izmed javnih...

Svet se pripravlja na globalni spopad, Golob pa nabira šparglje in zajtrkuje

Neposredni napad Irana na Izrael je povsem in za...

Utrinki z nedeljskih srečanj podpornikov stranke SDS

Včeraj je potekalo srečanje članov in podpornikov Posavske in...