Vodstvo v ptujski bolnišnici revolucionarno budnico označilo za “humanost in človečnost”! Kako pravijo zavračanju bolnikov s COVID-19?

Datum:

Iz ptujske bolnišnice te dni prihajajo izjave, ob katerih bi človek pomislil, da se delajo norca iz javnosti. Iz bolnišnice, v kateri niso želeli sprejeti okuženih s COVID-19, so vodilni sporočili, da revolucionarne budnice ob 1. maju 2020, ki so jih medicinske sestre pripravile bolnikom na oddelku za intenzivno nego splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča, odobravajo.

                   

Da nekaj hudo smrdi v ptujski bolnišnici, je postalo jasno, ko se je zdravstveno osebje uprlo proti sprejemu okuženih starejših oseb s COVID-19. Slab vtis o bolnišnici so potrdili še s posnetkom s 1. maja, ko so bolnike “razveselili” z revolucionarnimi pesmimi.

Zdaj je prišel še odziv s strani vodstva bolnišnice, ki je dejanju medicinskih sester stopilo v bran. Direktorica SB Ptuj Anica Užmah, šlo naj bi za članico Socialdemokratov, je zapisala, da so medicinske sestre revolucionarno budnico pripravile dializnim bolnikom, ki niso začasno v postelji, “temveč je ta postelja del njihovega težkega zdravstvenega stanja, s katerim se bo večina bolnikov soočala vse življenje”. Zveni, kot da jih je budnica doletela, zato ker ne morejo pobegniti.

So pa zato na spletni strani bolnišnice zapisali naslednje: “Ob nastali situaciji se opravičujemo vsem, ki vas je [revolucionarna budnica] na kakršenkoli način prizadela ali razburila. Obljubljamo vam, da bomo kot doslej, vsem in vsakemu omogočili profesionalno in etično zdravstveno oskrbo ter se vsakemu posebej popolnoma posvetili.”

Druga pesem za okužene s COVID-19
Pozabili so dodati, da to ne velja v primeru, če ste zboleli za COVID-19. Potem vas v njihovi bolnišnici nočejo videti, ker z okuženimi ljudmi ne želijo imeti opravka. So se pa zato v bolnišnici zavezali, da bodo “vsem pacientom, zaposlenim in zainteresiranim stranem zagotovili razlago in odgovore na neljube dogodke.”

Video s kontroverzno budnico je drugače objavilo društvo ledvičnih bolnikov Ptuj, ki pa ga je po kritikah javnosti v nekaj dneh umaknilo. V vodstvu bolnišnice pa so po pisanju vFokusu prepričani, da jih noben pritisk ne more pripraviti, da sankcionirajo medicinske sestre in se “kaznuje humanost in človečnost!”

Če je bujenje bolnikov na dializi z revoluionarnimi pesmimi znak humanosti in človečnosti, kaj je potem zavrnitev sprejema obolelih s COVID-19? Je tudi to zgled humanosti in človečnosti?

Rihard Orel

Sorodno

Zadnji prispevki

Magija gorskih jezer: Nagrada za trud in vztrajnost

Pot do gorskih jezer zahteva nekoliko več napora in...

Slovenski državljan nadlegoval deklico in grozil njenim prijateljem

V soboto popoldne je ob jezeru pri Borovljah, nedaleč...

36-letnik je med policijskim pridržanjem izgubil zavest in v bolnišnici umrl

V soboto ponoči je 36-letnik bil prisilno odpeljan zaradi...

Levičarska politika zaposlovanja razkrila številne slabosti varovanja Trumpa

Spodletel poskus atentata na kandidata za predsednika ZDA Donalda...