“Wokerji” so šli tokrat zares neokusno predaleč: Demonizirajo prinčev romantični poljub speče Sneguljčice v Disneylandu, ker je brez privolitve!?

Datum:

Kako zgrešena je “woke kultura”, vidimo prav na primeru Disneylanda, ki so ga v času pandemije prenovili in ponovno odprli za obiskovalce. Liberalni “wokerji” so se tokrat spotaknili ob prinčev poljub speče Sneguljčice, ki že desetletja in stoletja velja za enega najbolj romantičnih trenutkov v otroškem pravljičnem svetu in nenazadnje kaže tudi na človeško naravo, saj je moška narava, kot bi dejal priznani psihoanalitik Roman Vodeb, dajajoča, ženska pa sprejemajoča, kar pa še ne pomeni, da je vse dovoljeno in sprejemljivo. 

Prenovljena vožnja s Sneguljčico v Disneylandu je postala najnovejša tarča t. i. “cancel culture”, to pa zato, ker je del te vožnje tudi znameniti prinčev poljub, ki se zgodi, ne boste verjeli – med spanjem in brez njenega soglasja! Tematski park v Anaheimu v Kaliforniji se je v petek odprl prvič po več kot 400 dneh od začetka pandemije, ob tem pa obiskovalcem ponudil prenovljeno pravljično tematsko vožnjo, ki se nanaša na življenje Sneguljčice. Vendar pa je pri pregledu, pravljična tematska vožnja nemudoma naletela na kritiko “wokerjev”, rekoč, da bi bilo potrebno spremeniti zgodbo, ki je v risanki zaživela že leta 1938, poroča New York Post

Kot so prepričani “Wokerji”, bi se morala tematska vožnja končati brez slovitega pravljičnega poljuba, zaradi katerega se je Sneguljčica prebudila. Ob pravljično tematsko vožnjo sta se obregnili ocenjevalki Katie Dowd in Julie Tremaine saj je poljub izveden brez njenega soglasja, kar naj ne bi bila resnična ljubezen, če se le ena oseba zaveda dogajanja. Po njunem prepričanju je otroke nevzgojno učiti, da je poljubljanje “v redu”, če pri tem nista pripravljeni sodelovati obe strani. Obenem težko razumeta, zakaj bi se Disneyland leta 2021 odločil dodati sceno s tako staromodnimi idejami – kaj moški sme storiti ženski. Prepričani sta tudi, da bi si bilo potrebno na novo zamisliti konec pravljice. Njun poziv je razbesnel mnoge kritike na spletu, ki so prepričani, da gredo liberalni “wokerji” predaleč. 

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Zaključena preiskava umora moškega, ki je bil umorjen in najden v gozdu

Gorenjski policisti so bili v ponedeljek, 8. aprila 2024,...

Bodo Socialni demokrati zgrmeli v pozabo ali se pomaknili v politično sredino?

Gospodarski minister Matjaž Han je dan pred kongresom Socialnih...

Bodo koalicijski partnerji sprejeli Vesela za komisarja ali premierja?

Te dni se v obeh koalicijskih partnericah "svobode" verjetno...

Črna guvernerka FED-a kradla tuja dela

Svet woke razsvetljenstva vsak dan na površje naplakne kakšen...