[X odzivi] Javnost ogorčena, da je na Tarči ponovno nastopal poulični kričač Jenull

Datum:

Včerajšnja Tarča je po predvajanju vzpodbudila živahno javno razpravo. Številni so bili naravnost zgroženi, da se je v oddaji ponovno pojavil levičarski aktivist Jaša Jenull, ki nima nikakršne izobrazbe ali kompetenc, da bi komentiral področje zdravstva. Poteza Fidesa, da se ne udeleži soočenja s političnim aktivistom, je bila tako pravilna.

O naboru razpravljavcev v oddaji je spregovoril novinarski kolega snovalcev oddaje, Jože Možina: “Ojoj, zdravniki, ki rešujejo življenja, morajo poslušati pridiganje o etiki iz ust politkolesarskega bleferja, ki je spravil na oblast vlado, ki ne spoštuje podpisanih dogovorov z zdravniki in je dejansko sopovzročitelj kaotičnih razmer v državi.”

Mladi zdravnik Federico Potočnik je ogorčeno pokazal “sredinca” vsem, ki si želijo zdravstvo po komunističnem razvojnem modelu.

Tomaž Štih: Socializem ne deluje, kapitalizem deluje
Politični komentator Tomaž Štih je skušal razložiti t. i. “politkolesarjem” in njihovim podpornikom, da smo socializem pustili leta 1991 za sabo. “Kolikor jaz razumem politkomisarje, jih moti, da zdravnik noče delati več kot 48 ur za nizko plačo v kolhozu (že to je 8 ur preveč!), hkrati pa želi delati popoldne in zvečer za visoko plačo v zasebnem sektorju. Dobro jutro vsem, ki se od 1991 do danes niso nič naučili. Socializem ne deluje, kapitalizem pa deluje,” je zapisal.

Podpredsednik SDS in kandidat za evropskega poslanca Aleš Hojs je z javnostjo delil, da je zavrnil vabilo na oddajo.

“Kaj ima Jenul z zdravstvom? Elementarno vprašanje. Koga zastopa? Kdo ga je prosil, bolje pooblastil, da ga zastopa?” se je vprašal profesor in član Evropske akademije znanosti in umetnosti Boštjan M. Turk.

Nastop v oddaji je odklonil tudi predsednik sindikata zdravnikov družinske medicine Igor Muževič“Tudi sam sem odklonil sodelovanje na Tarči. Ne mislim sodelovati v oddaji z ljudmi, ki jih mediji nikoli ne soočijo z njihovimi neverjetno enostavno preverljivimi lažmi. Se mi zdi, da prav uživajo, ko jih vabijo v oddaje. Naj.”

Pritrdil mu je tudi vodja opozicije Janez Janša: Pravilno. Ustava RS zagotavlja pravico do dostojanstva. V urejenih državah nacionalna TV nikoli ne bi soočala plačanih pouličnih kričačev iz kvazi elite z ljudmi, ki si kruh služijo s trdim delom.”

Muževič sicer že nekaj časa neuspešno poziva predstavnika “Glasu ljudstva” Jašo Jenulla na odkrito razpravo o problem zdravstva v Sloveniji. Žal neuspešno, kar je potrdil tudi odgovorni urednik Planet TV Uroš Urbanija: “To je res. Na Planet TV smo oba večkrat povabili, toda Jenull je imel vedno znova neke obveznosti.”

Ž. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Huligan sredi Ljubljane napadel Ukrajinko!

Na spletnem forumu Reddit se je pojavil videoposnetek incidenta...

[Video] Prizori z ameriških univerz vse bolj spominjajo na nacistično Nemčijo

"Al Qassam nas naredi ponosne, zdaj ubij še enega...