Zamikajo se tudi dela dolenjskega dela tretje razvojne osi

Datum:

Izdelava dokumentacija za pridobitev mnenj in gradbenega dovoljenja ter projektne dokumentacije za izgradnjo tretje in četrte etape nove cestne povezave od Osredka do priključka Maline (vključno s predorom pod Gorjanci) se zamika. Družba za avtoceste RS (Dars) je rok za izvedbo del podaljšala za 10 mesecev, namesto januarja 2023 naj bi bila potrebna dokumentacija izdelana novembra 2023.

                   

Dars je odločitev o oddaji javnega naročila sprejel že 6. maja 2020. Po javnem naročilu so prejeli eno ponudbo v vrednosti 10,98 milijona evrov (z davkom). Ponudnik je bil J.V. PNZ, svetovanje, projektiranje, d. o. o., Ljubljana, ki je bil tudi vodilni partner, vključili so še podjetja BPI Maribor, Elea IC Ljubljana in IRGO Consulting Ljubljana.

Dars je nato pogodbo javno objavil septembra 2020. Rok za izvedbo del je začel teči 23. julija 2020. Določen je bil čas trajanja pogodbe – 30 mesecev, to je približno 900 dni, za dokončanje del je bil naveden datum 13. januar 2023.

Dars pa je nato 10. februarja 2023 objavil dodatek k pogodbi iz leta 2020. Z aneksom so podaljšali posamezne roke. Osnovno pogodbo so spremenili na 40 mesecev oz. približno 1200 dni.

Predvidena cena ostaja enaka, končna izdelava dokumentacije za pridobitev mnenj in gradbenega dovoljenja (DGD) in projektne dokumentacije za izvedbo (PZI) za izgradnjo tretje in četrte etape nove prometne povezave med avtocesto A2 Ljubljana–Obrežje do priključka Maline se je s tem podaljšala do 23. novembra 2023.

Tretja in četrta etapa hitre ceste zajema 12,4 kilometra ceste s predorom Gorjanci v izmeri 12,4 kilometra, in sicer od priključka Osredek v Novem mestu, povezovalno Šentjoško cesto, razcep Poganci, spremljajoči objekt Težka voda, priključek Gorjanci, predor Gorjanci, povezovalno cesto Maline–Dol in priključek Maline. Gradbenega dovoljenja v ponovljenem postopku za prvo in drugo etapo (od avtoceste do Osredka v dolžini 5 kilometrov s povezovalno cesto do Revoza) pa ministrstvo še tudi ni izdalo.

Določeni roki po osnovni pogodbi za izdelavo projektne dokumentacije s septembra 2020:

Podpisan aneks k osnovni pogodbi, kjer so končni datum premaknili na 23. november 2023:

Vir: Portal javnih naročil

Moja Dolenjska

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu Bogoviču,...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

V luči poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se...