Združenje novinarjev in publicistov: Ti novinarji so bili s strani levice deležni neupravičenih, neprimernih in deloma tudi primitivnih napadov

Datum:

V Združenju novinarjev in publicistov (ZNP) so opozorili na nekatere neupravičene, neprimerne in deloma tudi primitivne napade, ki so jih deležni nekateri novinarji. Menijo, da so bili napadi neutemeljeni in da bi bile kritike upravičene le na podlagi njihovega dela in ne na osebni ravni.ZNP je opozorilo in obsodilo številne napade in zmerjanja na novega voditelja Odmevov Luko Svetina, ki ga je profesor na FDV Marko Milosavljević označil kot strankarskega sodelavca in promotorja, ki ima namen “uničiti oddajo Odmevi, s tem pa njeno kredibilnost in gledanost“. ZNP obsoja predvsem dejstvo, da se je “Milosavljević tako izrekel o novinarju, ne da bi svojo trditev podkrepil s kakršnim koli dokazom, še preden je ta vodil svoje prve Odmeve”.

                   

Pri tem so opozorili tudi na nekatere napade na ustvarjalce oddaje Panorama na TV Slovenija, pri čemer so izpostavili voditeljico Andrejo Gregorič, ki je bila zaradi oddaje na hodnikih RTV Slovenija ozmerjana z raznimi žaljivkami kot “izdajalka” in drugo. Napadov naj bi bila deležna še pred prvo oddajo, po mnenju ZNP neupravičeno, saj je bila prva oddaja po njihovih besedah narejena profesionalno in po vseh novinarskih standardih.

Dejan Kaloper (Foto: zajetje zaslona/Facebook)

Poleg Gregoričeve so v ZNP prepričani, da je bila “izjemno primitivnega napada” deležna tudi urednica informativnega programa na TV Slovenija Jadranka Rebernik, njen priimek so namreč v poročilih Radia Slovenija pod krinko, da je šlo za napako, prebrali kot Jebernik. Kritika ZNP je bila v tem primeru uperjene predvsem v dejstvo, da se je v konkretnem primeru skušalo Rebernikovo osebno razvrednotiti in da bi bila edina upravičena kritika v tem primeru samo tista, ki bi bila presojena in ocenjena izključno na podlagi njihovega dela.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Afganistanec na nemški nogometni zabavi zabadal ljudi

Včeraj so nemški nogometni navdušenci slavili. A slavje ni...

[Video] Golob živi otroške sanje: Rajši na tekmi v ZDA kot na mirovni konferenci v Švici

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je ob začetku mirovne konference...

Ukrajina in ZDA podpisali desetletni bilateralni varnostni sporazum

Včeraj sta ameriški predsednik Biden in ukrajinski predsednik Zelenski...

Zver: Arbitražno športno sodišče je zavarovalo ženski šport in ženske

Nekdanji minister za šolstvo in šport ter evropski poslanec...