Erika Žnidaršič v Tarči za padec zakona o odvzemu nezakonitega premoženja obtožila kar vse poslance, Vinko Gorenak pa razkriva, da je vsega v resnici kriv Milan Brglez!

V četrtkovi Tarči so iskali krivce za delni padec Zakona o odvzemu nezakonito pridobljenega premoženja. Ustavno sodišče ga je razveljavilo v členu, ki govori o retroaktivnosti. Foto: Nova24tv.

Ustavno sodišče je letos julija razveljavilo del zakona o odvzemu premoženja nezakonitega izvora, po katerem se je ta uporabljal retroaktivno za zadeve, v katerih se je predkazenski ali kazenski postopek začel pred njegovo uveljavitvijo oziroma po 1. januarju 1990. Sodišče je namreč odločilo, da ta del omogoča nedopustno povratno uporabo zakona za obdobje pred njegovo veljavnostjo. Prvi odstavek 57. člena zakona naj bi bil v neskladju z načelom prepovedi povratne veljave predpisov, ker omogoča nedopustno povratno uporabo zakona za obdobje pred začetkom njegove veljavnosti, to je pred 29. novembrom 2011. Za zakon je sicer v parlamentu leta 2011 glasovalo kar 72 poslancev, šlo je za zakon, ki naj bi presegel delitve med levimi in desnimi, v četrtkovi oddaji Tarča pa je voditeljica Erika Žnidaršič krivce za kazen, ki jo bo zdaj z visokimi odškodninami žrtvam tega zakona plačala država, našla prav v poslancih. Gost v studiu je bil tudi nekdanji poslanec Slovenske demokratske stranke Vinko Gorenak, ki je poudaril, da bi za takšen zakon ponovno glasoval, saj nikakor ni bil slab.

Četrtkova oddaja Tarča sicer ni dala jasnega odgovora na vprašanje, kdo je odgovoren za ustavni padec zakona o odvzemu premoženja nezakonitega izvora, točneje tistega člena, ki govori o tem, da se to ugotavlja za nazaj, vse do nastanka samostojne Slovenije, kar pa je bistvo problema.

Nosilka zakona, ki je nastal leta 2011, je bila sicer poslanka stranke Zares, Cveta Zalokar Oražem. Takratna koalicija se je odločila, da ga po javni predstavitvi mnenj umakne. Sledila je nova verzija, v večjem delu je šlo bolj ali manj za prepis srbske verzije zakona, nosilec zakona pa je bil drugi poslanec stranke Zares, Franco Juri. Takrat je Pahorjeva vlada razpadala, stranki Zares pa so javnomnenjske raziskave kazale na neuvrstitev v naslednjo sestavo državnega zbora. Tudi zato danes v javnosti prevladuje mnenje, da je šlo za populističen zakon, ki ga je bilo nujno potrebno sprejeti, da bi Golobičevi ostali pri koritu.

Voditeljica Tarče Erika Žnidaršič ni želela razumeti, da poslanci niso krivi in da je bil zakon dober. (Foto: YouTube)

SDS predlagala, da zakon velja do leta 1990
“Ko se je zakon znašel na poslanskih klopeh, sem bil s strani SDS zanj zadolžen jaz. Temeljito sem ga prebral, se posvetoval s strokovnimi sodelavci in končno smo se odločili, da zakon podpremo. Vložili pa smo amandma na tisti člen zakona, kjer so predlagatelji predvidevali, da naj bi zakon veljal le za pet let nazaj, torej do leta 2006. Naš predlog pa se je glasil, da naj zakon velja za celotno obdobje od nastanka samostojne Slovenije,” je v Tarči med drugim povedal Vinko Gorenak. Tedaj je amandma, kot tudi sam zakon, po vetu DS podprlo kar 71 poslancev, nasprotovala mu je le Slovenska nacionalna stranka.

“Ko sem tistega leta 2011 kot poslanec pritisnil na gumb za, sem imel seveda v mislih vile, jahte, avione, drage avtomobile posameznikov in še kaj, kar so si nagrabili posamezniki. Ne pa Janševe razpadle domačije,” se spominja Gorenak. Tudi predsednika SDS so namreč organi pregona nato obtoževali, da si je protizakonito pridobil premoženje, kot tudi družini Jožeta Zagožna in Franca Kanglerja. Slednji je dobil vse bitke na sodišču, poteka proces odmrznitve premoženja, država pa bo za odškodnine oškodovancem plačala več denarja, kot ga je s tem zakonom kadarkoli uspela zaseči.

Ustavno sodišče je zakon razveljavilo v členu, ki govori o retroaktivnosti. (Foto: Nova24TV)

Zakon uspešno v uporabi v Srbiji, Italiji, na Irskem …
Takšen zakon je sicer v veljavi tudi drugod po Evropi. V Italiji, v Srbiji in pa na Irskem so že pred leti sprejeli podobne zakone, ki so tudi veljali za nazaj, in posameznikom že v nekaj letih odvzeli na stotine milijonov nezakonito pridobljenega premoženja. V Srbiji kar 900 milijonov evrov premoženja eni sami osebi. V Italiji so mafijskim botrom zasegli tolikšne količine premoženja, da imajo danes težave z njim upravljati.

“No, pri nas pač ni tako. Po sedmih letih veljavnosti zakona je naše sodstvo odvzelo eno samo stanovanje in nekaj dekagramov zlata ali zlatih izdelkov. Se je pa po tem zakonu naše pravosodje ukvarjalo s 35 let starim traktorjem Franca Kanglerja in podrtijo Janeza Janše v Trenti. Čista sramota,” je bil v Tarči brez dlake na jeziku Vinko Gorenak. A če je voditeljica Erika Žnidaršič tako njemu kot kolegu, nekdanjemu poslancu iz vrst Zaresa Bogdanu Biščaku, želela naprtiti krivdo zaradi sprejetja takšnega zakona, odgovornost pravzaprav leži na plečih drugih.

Milan Brglez je edini krivec za to, da zakon ne velja in da bodo stroške odškodnin zdaj krili davkoplačevalci. (Foto: Nova24TV)

Brglez ni sklical nobene seje, na kateri bi zakonodajna služba pripravila mnenje za ustavno sodišče
Namreč, v začetku aprila leta 2018 je ustavno sodišče sprejelo v obravnavo zakon o odvzemu premoženja nezakonitega izvora;  presojalo je o tem, ali naj obvelja tudi člen o retroaktivnosti. Običajni postopek je tak, da ustavno sodišče zaprosi za stališče zakonodajalca, torej DZ. Dne 5. aprila 2018 je to tudi storilo in določilo 30-dnevni rok za odgovor. Takratni predsednik DZ Milan Brglez je zahtevo ustavnega sodišča poslal odboru za pravosodje (vodil ga je Jan Škoberne – SD), zakonodajno-pravni službi DZ in Vladi RS. Običajni postopek je tak, da Vlada RS svoje stališče pošlje DZ – in ga v roku tudi je. Vlada je zagovarjala veljavnost zakona za nazaj.

Toda predsednik DZ Milan Brglez je že v aprilu 2018 preklical vse redne seje vseh odborov in komisij DZ, zakonodajno-pravna služba pa do roka, torej 5. maja 2018, ni pripravila mnenja o tem, zakaj naj bi zakon v javnem interesu veljal za nazaj. Posledično predsednik pristojnega parlamentarnega odbora Jan Škoberne ni imel pogojev za sklic seje, zato parlament do roka 5. maj 2018 ni utemeljil, zakaj naj bi zakon v javnem interesu veljal za nazaj. Ustavno sodišče je zato odločilo, da zakon ni primeren.

To je na svojem uradnem Twitter profilu že potrdil tudi eminentni pravnik Boštjan M. Zupančič, nekdanji sodnik na Evropskem sodišču za človekove pravice. “Tako Sovdatova kakor tudi dr. Vinko Gorenak sta kristalno jasno povedala, da v postopku pred ustavnim sodiščem Škobrnetov odbor državnega zbora ni odgovoril na navedbe ustavnega pritožnika. Pa bi lahko … Voditeljica tega ni (!) razumela,” je čivknil BMZ. Slovenska politika se je, očitno, ujela v lasten birokratski žep …

L. S.

 • Miha

  Itak da gre desnjakom za padec zakona, saj je Jajo tudi vložil zahtevo za presojo ustavnosti.

  • učko

   He he, JaJo je skopal jamo za levuharje, na to pa so njega notr porinl, LOL. Pregovor: kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade !

   • večni srb

    Mislim, da v tej državi živi še kdo drug, ne samo Janša, ki vedno odnese celo rit.

  • zokispoki

   Tepec !

   • opazovalec

    A ti to misliš Jajota?

 • učko

  Erika ni nikogar obtožila, le spraševala je. Gorenak je sicer povedal svoje, ni pa bil prepričljiv v svojih razlagah, kaj se je s tem zakonom dogajalo in kako vse je bil zlorabljen !!!!! Eh, miličnik Vinko pač, k glumi dohtarja !

  • borko

   Gorenak dobro ve kaj govori in točno je povedal,ti nočeš tega razumet

   • večni srb

    kaj je sploh povedal ,mali zločini se ne splačajo, če ga prav razumem.

    • Steiermark

     Povedal je to, da on ne sprejema, kakor tudi normalni in pravi Slovenci, tiste srbskega “nadmudravanja”, ker smo mi Evropejci ne pa turški hlapci z rdečo zvezdo, kot tisti, ki počnejo vse zločine v Sloveniji!

  • piko8

   Škoda, da g. Gorenjak ni v dz, zelo dober govorec in poznavalec zadev o katerih je govoriv brez dlake na jeziku!!
   Ti pa kot udbovska deca, oprane lobanje in častilec murglske spake milana kuçana tega ne razumeš!!

   • Svele

    Vinko obsojeni pedofil on pa Janša natepava črta in Jakoba hahhaha

    • SIMON ROZIC

     Zdaj te pa imam! Pišeš iz umobolnice Hrastovec, kjer si
     že od davno hospitaliziran na zaprtem oddelku….

     • Svele

      Ja tam sem zdravnik tvojemu spedofiliranemu otroku hahhahha

  • Steiermark

   vam, rdečim uničevalcem Slovenije, je pač razlaga o poštenosti in zakonih, nerazumljiva…… še posebaj , če vam govori o tem “en miličnik Vinko”, ki pa nikoli miselno in po poštenosti ni bil na strani žrelcev pomij in našega!

 • Djuro Sumar

  NOVA24TV znova zavaja svoje ovce.

  • Dostmamrecesijeinpičkarije

   Erika pa svoje owce, med katerimi si ti.

   • Djuro Sumar

    Torej meniš, da smo vsi ovce.

    • antimur

     Ne, ti si govedo in to najslabše vrste, saj imaš kučanistični pedigre.

     • Djuro Sumar

      Ti pa si se sprijaznil, da ostaneš ovca.

  • Fosa Stefan

   lepo bo na svetu, ko bodo djuro sumar, učko, miha, krtača, tunek, kučan, turk, klemenčič,masleša,…delali družbo krtom, nihče vas ne bp pogrešal, niti ne bo svečke na vašem grobu.
   BOG čaka in marsikomu odpusti njegove bedarije, če se za to POKESAŠ, PROSIŠ ODPUŠČANJE, KATEREGA SI PRIZADEL IN NAPREJ SPOŠTUJEŠ FIZIKO IN NARAVO
   ker pa so omenjeni, omejeni v svojem znanju in mišljenju se imajo za VSEMOGOČNE bogove, VAS BO PRAVI BOG zavrgel v pekel. pravi BOG JE RESNIČEN IN PRAVIČEN po smrti pa boš bil tam, kjer si si zaslućil svoje mesto, torej PEKEL ali NEBESA, odvisno je od vsakega posameznika

   • Svele

    Janša je potolkel svoje retardirana otroka črta in Jakoba in si je vZel bedno življenje amen Janšje rešil Slovenijo in se je ubil l hahhaha

   • Djuro Sumar

    Imamo srečo, ker je popolnoma jasno, da Bog ne obstaja.

 • Zdaj pa ima Šarec priliko, da se zavzame, zato da se vsem tistim ki so ukradli državno premoženje, denar, zapleni lopovom in vrne nazaj v državni proračun.

  • domovina mili dom

   Ko bo šarac prepovedal paravojaške simbole in le te na državnih proslavah, morda pridobi na ugledu, da je samo svoj.

   • Svele

    Kateri klavci so popadali v jamo v drugi svetovni hajha domosralci

    • Steiermark

     pazi – oziraj se okrog sebe, da neboš tudi ti, kmalu končal v kakšni jami, ki se bodo odpirale same od sebe in goltale jugokomunistične zločince in njihov “podmladek”…..

     • Svele

      Javni WC bodo zgradili hajajhaj nad hudo jamo hahhaha Jana abo na otvoritvi razstave Hude jame hahhHHh

   • Svele

    Peticija za javni WC nad hudo jamo in Barbarin rov hahhahhadrek gre dreku Janša na otvoritvi hahajjaj

   • Steiermark

    ne samo paravojaške, predvsem zločinske – rdeče zvezdee in jugozastave!

    • domovina mili dom

     To kar si naštel, so paravojaški simboli in postrojenja.

  • SIMON ROZIC

   Dobra misel, ki se ne bo ustvarila, saj je že okužen z Murgljami !
   Kučan& Kučanovi nakradenega nikoli ne bodo vrnili !

 • domovina mili dom

  Se ve zakaj je brglez prekinil seje odborov. Tik tak, pa se ni nič naredilo. Udbomafija z jahtami in naropanim premoženjem mu je tako zaukazala. Komunistični kapitalist Han je priznal, da so zakoni pisani samo proti desnici in JJ.
  Torej je kristalno jasno zakaj je kićan zopet sestavil te pajace na oblast.

  • Djuro Sumar

   Tega pa ne veš, da si je poslanec SDS Tomaž Lisec privoščil novo hišo, večjo od Hanove. Han ima pritlično, Liscu pa je ta teden podjetje Lumar postavilo eno nadstropno najmodernejšo hišico.

   • plavi-mil

    Veš poslanci desnice znajo z denarjem , za razliko od levakov, človek je zadosti star z dobro plačo, da si lahko zgradi hišo, ljudje z manj denarja si tudi gradijo hiše, ne vem zakaj pišeš take bedarije, a mogoče zato, ker lukec in njegovi škorci vsi živijo v podnajemu, ker ne znajo delati z denarjem, ker ga porabijo za alkohol in mamila.

    • večni srb

     To je pa najbolj neumen stereotip kar sem ga prebral, velja edino v idealnih pogojih, mi smo pa ravno nasprotje od tega.
     Vprašaj se raje kaj se zgodi, če cela država v praksi ne deluje, potem se dejansko uzakoni uničevanje tretjerazrednih državljanov, ki so itak žrtev fašistične korupcije in državnega nasilja.
     V vojaško policijskih džamaherijah, si nihče ni pošteno zgradil bajte, niti eden državljan.

     • plavi-mil

      Kaj si hotel povedati, da drugorazredni državljani ne smejo graditi hiš?

   • rabbit

    Moja soseda oba delavca v proizvodnji jima ta teden tudi hišo Lumar enonadstropno postavljajo.A Lisec si je pa ne sme. Sem šla pogledat njihov cenik in je od 91.000 do 149 pri prestiž. Pri pasiv energy objektu pa od 98.000 do 169.000 evrov. Lisec je poslanec tri mandate in če rečemo da zasluži 75.000 letno bruto mu ni težko si privoščit tako hišo. Najbrž v službo hodi tudi žena. Pa veš v banki se tudi kredit dobi.

    • Steiermark

     To rdeči rodžaci, ki nas obvladuejo, ne vedo in ne razumejo, ker njihovi sonarodnjaki hodijo kar na nlb bankomat……..in nam po 4,5 miliarde lukenj, ustvarjajo nove in nove kraterje…..

   • rabbit

    Pa še to Djuro gospod Lisec je sam na facebooku objavil kako si gradi hišo.

    • Djuro Sumar

     On nič ne gradi, ker mu LUMAR postavlja hišo na ključ.
     V vednost pa podatek, da si je Han zgradil hišo preden je vstopil v politiko.

   • Steiermark

    Če han živi v pritlični hišici, je to verjetno iz razloga, ker spada k “ptičem” – kuram oz. petelinom, katerih ime kar nosi, kot osebno ime, za njih se pa ve, da živijo vedno, v kurnikih in v “pritličju”!

   • tohuvabohu

    Hvala za to razodetje. Res nisem vedel, da je kaznivo, če imaš višjo hišo kot Hahn. Butec.

   • Anton

    Lumar ne dela hiš ampak tehnološko dovršena skorpucala s socialističnim pridihom.

 • Antonius

  Ne samo Kučanovi kleptomani s Senico vred, tudi balkanski bojevnik Tosić jim je zaradi neodvzetih lokalov hvaležen, ker so zakon o odvzemu nezakonito pridobljenega premoženja, na koncu uspešno zminirali.
  Komur ni jasno, del slovenskega krivosodja je tudi Ustavno sodišče, kar nam dopovedujeta tudi ustavna sodnika Šorli in ddr. Jaklič.
  V času odhajanja stare vlade, so zrežirano šlamastiko zelo prepričljivo speljali.

 • Gr Enze

  RDEČI UDBOVSKI LOPOVI VEDNO CVILITE KOT ODOJKI KI SO LAČNI POKRADLI STE VSE IN ŠE VEČ KOT VSE MARŠ NAZAJ V VAŠ RDEČI SVINJAK !!

  • Svele

   Črt in Jakob cvilita odojka ko jih Janez natepava smrt cerkvenim pedofilom incestno pleme hlapcev amen crknte Janševi

   • Gr Enze

    TEBI SE VIDI , DA IMAŠ V GLAVI NAMESTO MOŽGANOV KURJI DREK

    V ned., 23. sep. 2018 10:08 je oseba Disqus napisala:

 • Tetka iz ozadja

  Koliko se vi ukvarjate z ostalimi tv.

 • antimur

  Nekdo, ki je priznal Bratušci plagiat za original, pa res ne more biti oseba vredna zaupanja. Tudi njegovo vodenje državnega zbora je bilo katastrofalno, bolj podobno kakšnemu stalinističnemu plenumu v ruskih svinčenih časih nasilja in vsiljevanje komunizma za vsako ceno, kar danes počne s Slovenci Kučan s svojo drhaljo, predvsem pa nerazsodni kreteni iz Levice.

 • Jaka Sraka

  Banda, levičarska.

  • Svele

   Črt in Jakob sta poginila od AIDS-a o

   • Steiermark

    Ali sta to tvoja brata? In od kdaj rdeči balkanci uporabljajo tako lepa slovenska imena?

 • večni srb

  Kdor hoče obdržati nakraden plen, mora torej najprej imeti neko premoženje, s katerim plačuje odvetnike in ostale stroške.

  Već imaš, več lahko ukradeš.

  • sodnikisozločinci

   Najdražji so poslanci, da sprejmejo zakone tebi v prid, šele nato so sodniki, da jih tolmačijo v tvojo korist, odvetniki so čisto na koncu.

 • večni srb

  Sploh ne vem za kaj se gre, mislil sem, da država vedno pobere ukradene stvari, prvič slišim, da lopovom ni treba dati nič nazaj, sem misli, da velja to samo za pirate.
  Fašistična država ne bi smela imeti nobenih pravic, če ima moč, potem jo bo zlorabila proti poštenim revežem, njim vzamejo in podarijo bogatim, do konca pokvarjenim, prvorazrednim oligarhijam. Ne govorim o Superhiku iz Alan Forda, poglejte kaj se je zgodilo z vsemi brutalnimi zakoni, koga deložirajo in rubijo, če ne samo takih, ki se ne morejo braniti pred fašistićno džamaherijo. In komu potem podarijo kar država ukrade, samim največjim fašistom in ostalemu gnoju.
  Še hujše pa je organizirano nasilje državnih teroristov, ker je država zgrajena na nasilju, redu in disciplini, rabi ogromno represivnih delavcev in birokratov, ki ne morejo preživeti, če ne uničujejo ljudi. Poštenih, krivih… kakšna je sploh razlika, rubežnik mora vsak dan uničiti par posameznikov ali celo družino, če hoče imeti delo, od katerega živi, plačevati mora tudi vojsko ciganov in migrantov, ki fizično odnašajo stvari. Isto velja za tožilce, odvetnike, celo varuhe človekovih pravic, če ni državnega terorja oziroma fašizma in korupcije, ja nič ne zaslužijo.

  V vojaško policijskih džamaherijah, se najbolj splača biti vojak ali policist, vsaj v moralnem smislu.

  • večni srb

   Lopov = oseba, ki krade za svojo korist.

   Pirat = oseba, ki ukrade nazaj kar je bilo nedolžnim po krivici vzeto.

   • Rožle

    Kje maš pa še Robin Hooda ?

 • Novakec1

  Pa saj niste normalni, kako je taka zadeva lahko v rokah enega posameznika? Če je tako smo pa že čisto v tiri in rukcu.

 • Novakec1

  Še enkrat vsem zblojencem v tej vukojebini; kriva je Ustava in zakonodaja ki so ju spreminjali kot je bilo trenutni politiki povšeči, zdaj je pa kaos vesoljskih razsežnosti.

  • večni srb

   Kaj pa kaos, Evropska sodišča redno obsojajo Slovenijo prav zaradi korupcije javnih uslužbencev, lahko napišeš kakršen zakon hočeš, itak nič ne deluje kot je zamišljeno, vedno nastradajo samo normalni in nič krivi reveži.
   Najprej se sprejemajo zakoni, ki onemogočajo korupcijo, šele potem vse ostalo, mi smo naredili pa ravno obratno.

   Zato pa jaz predlagam Zakon o izredni smrtni kazni, ki bi veljal edino za vse najvišje politike, javne uslužbence, predvsem pa za sodnike.

   • Novakec1

    Problem je tudi izvršilna oblast ker ji zakonodajna nič pametnega ne ponuja.

    • večni srb

     Izvršilna oblast je dolžna opozarjati zakonodajno, da so nekatere njihove ideje nezakonite.

     • Novakec1

      Paja, zdej bo pa vsak kekec zakone urejal

   • komar marko

    ja in kje bi potem dobili SUDIJE. Že vem, iz NEMČIJE!

    • Svele

     Hahhahahah German osvojil Slovenjo hahhaha

 • komar marko

  noin zanimivost tega zakona je bila, da so planili po DESNIH politikih! Praviloma pa kradejo sam RDEČI. In kaj sedaj? vsem rdečim ali zastar, ali pa uničijo dokaze.

  • luckyss

   No končno nekdo nekdo od hišnih ovc odkrito prizna. da je JJ rdeč…

   • tohuvabohu

    Rdeč si ti, kužek.

 • Rožle

  … čaka nas še 4 leta sistematičnega rušenja države …Ufff !!!

  • Svele

   Slovenci zapuščajo Slovenijo hahhahhahha boscareli Pečečnik jahhahjasmrt smrt slovenskim dojenčkom hahhaha akcija zamaški hahhaha hlapcem glih ne gre zbiranje zamaškov hahhahhaha

   • Steiermark

    Izgleda, da bo potrebno za en čep, velikanski, poskrbeti tudi zate, dda se ti zapre tvoj anus, ki je razlaufan in raztegnjen zaradi preveč radodarnega “dajanja” v uporabo…..Posledice tega pa so: uporaba plenic!

    • Svele

     Ta čep imaš ti in črt in Jakob imate v folklori incestno pedofilno hlapčevska hahhahhahahahj a skupaj z Janšo natepavate na mašah črta in Jakoba hahhajahha smrt slovenskim dojenčkom hahhaha akcija zamaški hahhaha hlapcem glih tak gre zbiranje zamaškov hahhahhaha

 • Franc Šink

  Če se nekdo zaplete v lastno mrežo se je iz nje najtežje izmotati.

 • Rožle

  Gledu sm 4 leta Šiviljo ..potem 4 leta Cmerota ..
  .. ne da se mi več .. grem rajš u štalo govedo gledat

  • luckyss

   Saj imaš sliko Janše na steni ali pa ogledalo…če bi res rad gledal govedo..

   • Rožle

    Ti očitno že veš kako deluje tole z ogledalom …

    • luckyss

     Seveda vem in lahko povem tudi tebi, ker sem dobrega srca…
     Brivska pena se nanaša na brado in ne na ogledalo…..Ne razumem kako lahko takšen hodiš naokrog…kot bi Ustaša križal s četnikom …;)

  • Vera

   Šivilja ni bila 4 leta premierka .

   • Rožle

    pa še zoki mal … kar je skor isto ..

    • Svele

     Kekec pomagaj

     • Rožle

      A čist usako jutro pofruštkaš rdečo mušnco pa šnopc čez ..

    • Svele

     Smrt slovenskim dojenčkom hahhaha akcija zamaški

   • Svele

    Akcija zamaški

  • Franc Šink

   Tega ta novega ti ne bo treba gledati tako dolgo.

  • Steiermark

   Nebodi žaljiv do goveda, ki ga primerjaš z tem rdečim jugogovedom, ki nas ugonablja…..

 • rabbit

  Kaj je problem slovenskih zakonov, da takoj, ko se v družbi pojavi en primer anomalije, se gredo slovenski mediji pravo križarsko vojno, nahujskajo ljudi in parlament ponavadi pod temi pritiski spremni zakon. V razvitih državah je ravno obratno, ko sodišča, ki spremljajo vrste kaznivih dejanj zaznajo porast določenih dejanj sami pripravijo predloge, ki jih pretresajo vse potrebne institucije od policije do sodišča in parlamenta in tako se šele zakon spremeni pa nikoli za nazaj ker to nikoli ni bilo in nikoli ne bo. Ker kako bi bilo, če dam primer na določenem odseku ceste se poveča število smrtnih žrtev in tisti, ki so zadolženi za varnost postavijo nov prometni znak za omejitev kako bi bilo, če bi potem kaznovali vse voznike, ki so prej vozili po prejšnji omejitvi. Narobe svet najbrž bi rekli tako je tudi z drugimi zakoni, Pravijo tako imajo tudi druge države, res je ampak pri njih zakoni veljajo že prej v podobni obliki, ko se je recimo pojavil internet in davčne oaze, so to vključili v svoje zakone in zakon nadgradili ne ga pa podrli in rekli, da velja nov zakon tudi za nazaj.

  • večni srb

   Ne pozabi, da pri nas nova sodna praksa nastaja postopoma in se stalno izboljšuje, šele ko je mehanizem dobro razdelan in utečen, se na koncu srejme še zakon.

 • Svele

  Prasci levi in desni .vi vrli venčki pa kar volite in izbirate dZelate rablje .smrt vsem politikom in nam revežem amen

 • Rožle

  Šivilja vas je že rešila…. malo kasneje vas je še Cmerar….!..
  Za finale vas bo pa še Serpentinšek …

  • bednick

   Šivilja nas bo zašila.

   • Rožle

    Ona je predvsem sama sebe v Bruslju ..

    • bednick

     To smo že pozabl.

     • Rožle

      Itaq.. samo lewaki lahko tako blamažo pozabijo ..

 • plavi-mil

  Saj vsi vemo, da je ta novinarka nesposobna, niti pripravi se ne dovolj, pa še v levo jo vleče.

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Ta zakon so brezveze uvedli. Še nobenemu ni bilo odvzeto premoženje. Janša, Bavčar, Kučan,…. vse prepisano na družinske člane. :)

  PS: Vzeto, pa je bilo človeku, kateri je delal na črno, da je lahko preživel. :)

  • xtc

   V ZDA lahko prepišeš na staro mamo ali starega ata,teto strica,pa ti ne koristi nič,kajti IRS pobara njega od kje mu denar in premoženje nato zapre e njega.

   • Josip Broz Tito(УДБА)

    Pa tudi drugače so kaznovani v zaporu. V SLO dobiš 10 let, v ZDA pa 100 let. :)

    PS: Čisto različna planeta. :)

    • Steiermark

     Zato vam pa takšni “kapitalistično imperialistični” sistemi gredo na živce, ker se zavedate, da tam ni bodočnosti za kradljivo roparsko svojat, kajšele, dda bi v tistem sistemu lahko ustvarjali, vsakih nekaj let, “bančne kraterje”, ki bi jih potem narod saniral!

     • večni srb

      Kdo ustvarja, če pa pred 30 letni nihče ni nič imel, razen kar mu je dala država, ki je načelno podpirala največje reveže in paranoidne šizofrenike. Vsakemu po njegovih potrebah in sposobnostih, z osamosvojitvijo pa je državna pomoč postala njihova zasebna last, tako rekoč so si prisvojili lastno norišnico, v kateri so bili zaprti kot veliki ubogi reveži.

     • Steiermark

      Naj te spomnim na dejstva , ki jih ti kot srbin ne poznaš in nočeš poznati! Mi v Sloveniji smo bili inddustrializirani že v stari smrdljivi jugoslaviji (ki je pa bila seeno manj smrdljiva od nove omunisično srbske smrdljive jugoslaje pod titom) , to smo dosegli sami in z združenimi močmi in kulturo iz Avstrije! ko so se nazadnje privlekli, po 45 letu , prej jih ni bilo nikjer, titoisti oz. zločinski revolucionarji, pa so vse, kar niso mogli pokrasti – nacionalizirati ali sebi v žepe stlačiti, lastnike pa pobiti, smo slovenci nadaljevali z delom, katerega sadeže ste pa požrli komunisti in srbi – Slovenija je namreč, v proračun jugovine (bila je 8 % od vsega prebivalstva) prispevala 85 % celega proračuna! Ljudje smo životarili, komunajzlarska jugosrbska drhal se pa je mastila z našim! In takšna ureditev je bila “dobra ” za ca. 10 % ljudi, komunistov ostle levaške drhali, ki so se preseravali med sabo, za naš denar! “Država” – kaj pa je to, ali je neki abstraktni pojem, ki dela za nas in nam “daje” ali pa je polupismena drhal, ki si še danes prilašča privilegije, nam, ki pa ustvarjamo, jih pa negira – ker ima pač žaklje brez dna, kjer ponikne NAŠE in ne državno!

     • večni srb

      Lahko ti odgovorim edino, da pred 50 leti v slovenskih rovtah še ni bilo elektrike, strehe bajt pa so bile pokrite s slamo. tolik o kulturi in narednosti tvojih gospodarjev avstrijcev.
      Nihče ne zanika, da so tuji imerialisti ri nas postavljali gulage, saj zato se okupira, da se lahko črpa naravne rude in zasužnji domačine.
      Slovenija je bila uspešna samo tako dolgo, dokler je cela Jugoslavija vlagala v našo industrijo ter jo zalagala s praktično zastonj surovinami, podobno kot recimo Hong kong, ki so ga britanci po sto letih vrnili Kitajski.

      To kar ti nabijaš o srbih je navadna sovražna vojaška propaganda, ker so ti oprali bučo, skoraj nič ni res ali enostavno obračaš na glavo. Slovenija pridela mogoče zgolj četrt hrane, ki jo požremo čez leto, naše ozemlje ne more podpirati take mase ljudi kot nas je trenutno ali pa smo prisiljeni v razne kompenzacije. Ko ste nagnali srbe, ste k nam nažokali svoje zemljake iz Hrvaške, bosne in Albanije. Hrvaški bosanci ste se nedavno omastili s Piransko uvalo, nuklearko in Horasovo bajto, obtožuješ a spet svoje večne sovražnike srbe, kakšna je sploh razlika med tako in Hitlerjem?

     • Steiermark

      Iz katerega zavoda, zaprtega tipa pa si ti? Pred 50 leti ni bilo elektrike v “rovtah”, po Sloveniji?Pa iz katere štale si ti prilezel in iz katere srbske dežele, ker očitno o vaših pogojih življenja govoriš. Pusti že enkrat Slovenijo avtohtonim v Sloveniji, ti pa pojdi sanjat o vaši srbiji, ddomov, v srbijo! Glej sploh ne mislim razpravljat o tvojih idiotizmih in bolanih blodnjah…..nisi normalen! Mogoče pa tudi prepogosto hodiš domov, na balkan, kjer se soočaš z realnostjo, ki bi jo rad pripisal Sloveniji! Tepec!

    • večni srb

     Slovenski brutalni kazenski zakonik se od ameriškega loči predvsem v delu, mi pač ne poznamo neposredne smrtne kazni, čprav imajo oni mučenje uzakonjeno, ga redko prakticirajo, sploh pa ne mučijo ljudi do smrti, razen mogoče Gvantanamo.

  • Steiermark

   josipe, pozabil si na svojega rodžaka, opankarja in še kup drugih, ki se mastijo z miliardami, nam pokradenimi oz. ki ustvarjajo miliardne luknje , ki jih moramo “mašiti” mi, pošteni in delovni Slovenci! In ravno opankar, ki je razlog tudi, za smrt ljudi, ki so mu zaupali, pa se opekli ter storili samomor, ker jih je bilo sram pred delavci, ker zaradi neplačevanja s strani opankarja, niso mogli poplačati svojih delavcev……. in ravno opankar in vsa rdeča roparska svojat, je po “titovo” prepisala vse naropano premoženje, na svoje sorodnike, ljubice, žene, sinove, ki se na ta račun, kot socialni podpiranci , preseravajo z velikimi in dragimi avtomobili, življenjem na veliki nogi – nekako podobno onim arabcem, ki razmetavajo denar, naropan, pa ne vedo, kako ga sploh zapraviti. Ta drhal, vsake toliko časa tudi prikaže “osebne stečaje” in že najdejo novega člana “družine” (zato se tudi toliko gonijo okrog in imajo ljubice itd.), da jim lahko “zaupajo” naropano premožene, kot fiktivnim lastnikom…….

   • Josip Broz Tito(УДБА)

    Veste kaj pomeni “,…” :)

    PS: Seznam se nadaljuje, neizobraženec. :)

   • večni srb

    A Jankovič nam je zapravil celotno prehrambeno industrijo ter uničil borzo, kdaj, s čim, kako pa?

  • Anton

   Volčji Potok se je sam ustvaril in podaril komunistom.

   • večni srb

    Zgotovo ga niso zgradili tuji gospodarji, ki so samo komandirali, oni so imeli za to sužnje in nakradene naravne vire okupiranih ljudstev.

  • večni srb

   Podcenjuješ fašistično korupcijo, najprej človeku nezakonito nabijejo neupravičene dolgove in kršijo vse njegove človekove pravice, šele potem je lahko kaj dolžan in kriv.

 • xtc

  Ta zakon je bil namerno zminiran,saj bi prizadel prwdvsem leve tajkune in mafijozote,ki bi morali dokazati od kot jim danes miljoni,ko pa nisi še včeraj imeli nič,ker pa gre za razne sekretarčke KPJ, komuniste,vodilne partijce in njih sorodnike so zadevo preprosto zminirali,,saj so vedeli ,da bo Trenta padla nato pabi začeli trkati na vrata Kučanovih ljudi-a TO SE PA NE SME.

  • večni srb

   Če ni nikomur nič zmanjkalo, kaj potem iščejo, a so hoteli zakonsko legalno ribariti mogoče?

 • Nšo-či

  Naključij ni. Tudi čas presoje, tako pomembnega zakona v času političnega trgovanja ni naključen. Ta Robin Hoodovski zakon je bil pomemben le ljudem. Prinašal je pravičnost in nagradil etiko in poštenost. Vse ostalo na meji ali celo izven meje zakona pa sankcioniral. Pravice ni.

  • večni srb

   Zakaj potem niso rubili še palčke, vile in demone?

   • Rožle

    ..še palčke, vile, demone in lopate …

 • sodnikisozločinci

  Hanzi tv spet laže po svoji stari navadi. Krivdo zakrknjenega sodiščarja prelaga kar na vse poslance.

  • večni srb

   V imenu ljudstva.

 • Boy

  Ta zakon je traparija in metanje peska v oči naivni raji, saj že imamo zakone, ki omogočajo oduzem neupravičeno pridobljenega premiženja, a se jih nihče ne poslužije, ker za to sploh ni interesa med vladajočo elito, ki bi morala prva priti na vrsto. Preberite si kazenski zakonik.

  • Nšo-či

   Ta zakon je uvedel le ukrep za vse tisto kar je bilo že prej zapisano kot prepovedano.. Zato bi z lahkoto veljlal za nazaj.

  • večni srb

   Med zasege spadajo tudi deložacije spornih nepremičnin in rubeži, ki jih izvajajo tako skorumpirane javne službe kot fašistična socialna država, zasebni lastniki še najmanj.

 • RATATA

  Točno zato je bila socialistična republika Slovenija osamosvojena.

 • garfi

  100% komunajzarska rtv
  po udbaški akciji “Šiško” je sledila akcija “nezakonito” premoženje
  sledi akcija “orožje”
  sledi akcija “Kramberger”
  sledi karkoli proti SDS in JJ

 • bednick

  Pa kje ste še videli, da bi en samemu sebi vzel premoženje?
  Mater vam naivno!

 • Rožle

  A to je tale Milan? :
  “Milan Brglez onemogočil zbiranje 40.000 podpisov za referendume .. in vzel zakon v svoje roke…
  Diktator Milan Brglez…se požvižga na zakon in na ustavne pravice…. !”

 • Johan

  Žnidaršičeva je članica Levice, ki jo je ustanovil njeni sorodniki

 • večni srb

  Kdo je sprejel pa zakon, da se socialna denarna pomoč spremeni v državne kredite, kateri fašistični idiot je to predlagal in praktično obubožal cel slovenski narod, ki zdaj še lastne natalietete ni spoben vzdrževati na naraven način?

  Aja, zato.

 • macon

  Retroaktivnost bi pomenila samo, da bi zakon veljal za Janševo razpadlo domačijo in Gorenakov rabljeni avto, ker zakoni za leve lopove v praksi ne veljajo.

  Priznati moramo, da so levi kriminalci zmagali in da bomo s tem in v tem sedaj živeli- veliko revnejši kot bi bili, če bi bili levi kriminalci po zaporih, nakradeno pa delno vrnjeno.

  • večni srb

   Zakaj ne bi potme raje pomagali ljudem, da iztožimo fašiste in povrnemo kar so nam ukradli ter uničili državni teroristi? Tako bi jih najlažje izpostavili in uničili, za vedno.
   Ljudje trpimo, ne Janša in stranke, sploh pa ne država, ker je država samo birokratski konstrukt.

 • Den456

  Kako bi zgledalo, če bi Kučkotu pobrali vse protipravno pridobljeno premoženje. Zaprli bi ga v umobilnico, saj bi gol skakljal po Ljubljani. On še gate ni legalno pridobil.

 • Osti jarej

  ..ma,dej,dej…en drugega krivijo za katastrofalne zakone,ki jih sprejemajo,…in bog ne daj,da bi za kaj odgovarjali….kdo bi pa še sploh bil poslanec,če bi moral materialno in moralno odgovarjati za vse pizdariye,ki jih s sprejemanjem škodljive zakonodaje povzročajo….materjim

 • črnaovca

  Sami poštenjaki razen Brgleza seveda. Res bi bilo zanimivo primerjati premoženje slavnih osamosvojiteljev l 90 in l 2010. Si kdo upa narediti to primerjavo? Ga ni heroja, ki bi si to upal, ker bi se pokazale vse rabote levih in desnih z roko v roki

  • Osti jarej

   …koliko že,jih je bilo?….pet plus en otrok??

  • Hribouc

   Koliko rdečih parlamentarnih komisij, neodvisnih komisij in novinarčkov, je v 27 letih poiskušalo streti trdi oreh osamosvojitve rdečih Udbokučanistov in samega osamosvojitelja št.1A Slovenije, Kučanovga Milana, ki je pomagal novopečeni prvi državi slovenskih rodov po Karantaniji, tako, da je omogočal čimbolj tekočo predajo slovenskega orožja slovenske TO napadalnim Srbijancem & JNA.
   Milan je stokrat rekel in dal zapisati : “Mater vseh afer je afera Orožje!” in nikoli ni njemu in ne njegovi satanski falangi uspelo dokazati breme Janši Janezu niti za en sam Pfening, kaj šele za eno samo Deutsche Marko !
   ZAKAJ VRTIŠ GOBEC, U MALORO, ČRNA OVCA ? KDAJ BOŠ NAVEDEL EN SAM ARGUMENT?
   ( Ko je Janša našel Kučan-Izetbegovićevo orožje – mimo vseh pravil – na mariborskem letališču, ki je prispelo iz Afrike od samega Osame Bin Ladna, baje, pa nikoli ne zapišeš ene same.
   A si kdaj uvidel lisičjo satansko Kučanovo zvitost na Titov način? Miloševiču se je, Baraba, dobrikal, da je prav, da Srbi žive v svoji, eni državi, ko so streljali po Bosni (300.000) in po Sarajevu (11.000pobitih) in se še bolj pocukrano(za ravnotežje in korist) pa Izetbegoviću z omenjenim orožjem…poznaš kakšen hujši satanizem pokvarjenih Barab?
   IN MU NIHČE NE BO SODIL, VSE DOKLEJ NE STOPI PRED BOŽJI TRON.
   Takrat pa 100% ne bo zmuzne uspel odpreti ust!
   Torej?Zapri gofljo.

   • večni srb

    Naadalni srbijanci so šli domov, napadlo nas je hrvaško katolibansko govedo.

   • črnaovca

    Ti si res en hribouc še brati ne znaš ali pa si totalno zblojen. Niti z eno besedo nisem omenil ne Janše ne orožja od kod tebi to ne vem. Glede na to kako hitro se vedno pojavi Janša mi ni jasno ali je res kriv ali služi za zameglevanje. Kar se tiče termina slavnih osamosvojiteljev so zraven vsi saj danes vsi trdijo kako so si prizadfevali za osamoisvojitev

  • večni srb

   Denarja nihče ne kaže, pokažimo raje na ljudi, ki so jih neposredno oropali ali drugače oškodovali, da so lahko postali bogati in vplivni, ker takih je pa pri nas res ogromno.

 • Hribouc

  Odlična Organizacija!
  Ničesar Rdeči Voluharji ne prepustijo naključju. Spet si lahko zabeležite kako so Udbokučanisti uredili
  zadevo kakor njim in njihovim rdečim tatinskim podganam prav, da bodo v sladkem miru žrli naprej.
  ————————————————————————————————————–
  Zapišite v narodove spise:
  Banda rdečih voluharjev je obranila rdeče tatinske podgane, Kučanov 1.ešalon borcev za tatinske privilegije 1991-2018 in rdeče drobtinožerje odpadkov iz velikega rdečega korita za narodov & Ljudski račun.
  Od kdaj tako?
  Od 27.Aprila 1941, ko so se slovenski komunisti – krvni in dokumentarni zavezniki nacista Adolfa Hitlerja vprvič zgodovinsko svinjsko nalagali svojemu Ljudstvu. Kravava svojat brez časti.

  • večni srb

   Ampak to preprosto ni res, povej mi eno samo enciklopedijo, kjer piše, da so nacisti sodelovali z nižjimi vrstami človeka.

   • Jernej Ferenc

    Molotov-Ribbentrop

    • večni srb

     In kako se je končal ta pakt o premirju, a je bil mir?

 • abc

  A miličnik Gorenak, še ni v pokoju?

  • stajerc5

   Ti si ze koncal pomozno solo!?

   • abc

    To se reče posebna šola, da te bomo vsi razumeli. Ne rabiš bit tok fin ne.

    • stajerc5

     Sorry, mat kurba nisem vedu de si iz Trbovl!

     • abc

      Mat kurba, fotr pijanc.

  • večni srb

   Miličnik je v službi neprestano in do smrti.

   • Osti jarej

    …..policaj misliš?…..cefizelj en….khkhkh

    • večni srb

     Ah, pusti policaje, oni odpikajo 7 ur in šihta je za njih konec, saj ima država še varnostnike in redarje. Pa odkar je ditator Pahor razglasil izredne razmere, ki še vedno trajajo, tudi vojsko.

    • abc
 • if

  Novinarka Erika Žnidaršič, visoke pete ne višajo IQ-ja.

  • Kosobrin

   Polepšajo pa nogo!

 • Ana Job

  Slovenska mafija si piše zakone sama!

  • Osti jarej

   ….nak…ne bo držalo…..mafijski ,plačani “pomagači” to storijo njim v dobro,pa še zase fajn…..jih pa potem držijo za jajca cel lajf….zakaj misliš,pa nobenega politika nihče noče zaposliti?…..še akrapovič ne,ne boskarol,ne pečečnik…na trgu dela niso vredni pol pizde mrzle vode…..zato pa se politika kadrujejo v javna ,oziroma naša podjetja in javno,oziroma našo upravo

   • večni srb

    Kako to misliš, da jih nihče noče zaposliti, kdo pa misliš, da dela po občinah?

    • Osti jarej

     ….v našem koncu samo en nesposoben buhtelj….zdaj najbrž pride še tadruga krofka

     • večni srb

      Vedno vzamejo zraven vsaj enega, ki res zna in tudi kaj naredi, da narod ne more trditi kako so vsi isti gnoj.
      Njim se pa tudi zdi fino, ker nihče od javnih uslužbencev ne ve kdo je tisti, ki ni gnoj, najbrž vsak zase isto misli.

   • Ana Job

    Prav imaš.

  • večni srb

   Mafija nima države ampak mafijski veljajo samo za njihove družine.
   Taki mafiji, ki ima čez celo državo, se reče fašisti.

 • Rožle

  Ta VLADA… bo fertik prej predn bojo v Lj. tiste barake k Marone prodajajo …
  Mala – Velka merica …

 • Rožle

  Tale vlada bo padla kot…
  Harlem shake … no, al pa k Gangnam Style

  • Simon Novak

   Ja, en petek je ne bo več

   • cosmosjasnovidec

    Ti nisem ukazal,da se spravi spat pasjejebec kretenski.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

    • Simon Novak

     Ukazuješ ti lahko vašim đešnjakom, so navajeni ukazov in ubogljivosti, zahojenec

 • Borut Zabret

  Normalno saj lopovi skup drzijo,tak je sistem in seveda se to prikriva in prelaga krivdo na posameznika ali pa strice iz ozadja,da lahko drzava naprej tako funkcionira.

  • večni srb

   Nisem prepričan, da je taka sodna praksa kot jo opisuješ tudi zakonita, zagotovo ni ustavna.

 • Olga2345

  Samo še ena prestitutka na murglskem seznamu! Nič novega!

 • Simon Novak

  Seveda, Vinko ima prav, kot imajo vedno prav đešnjaki

  • cosmosjasnovidec

   A je kdo morebiti radoveden tvojega butastega mnenja pasjejebska driska?
   Požeri tablete katere imaš za psihično prizadetost in trk spat kozojebec levaški zabit.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

   • Simon Novak

    Marš, golazen

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!