Ljubljenec levice Rok Praprotnik je v Dnevniku medijsko opral vpletene v afero SOVA in bil zato večkrat bogato nagrajen

Foto: STA

Afera Sova še danes buri duhove. Ali je bil Bojan Bratuša eden od informatorjev pri aferi Sova, se ne ve zanesljivo, ve pa se, da je medijsko igro vodil časopis Dnevnik in takratni novinar Rok Praprotnik, kakor piše novinarka Petra Janša v današnji številki revije Demokracija. O afer Sova pa je pisal tudi Miro Petek v knjigi V Sovinem gnezdu. 

“V času te afere sem bil v parlamentarni komisiji za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb (KNOVS) in od blizu spremljal ta dogajanja, ki sem jih nato tudi opisal v knjigi. To je bila velika medijska igra s političnim ozadjem in enim samim ciljem, to je rušitvijo prve vlade Janeza Janše, medijsko igro pa je spretno vodil Rok Praprotnik, takrat novinar Dnevnika, ki je dobival (dez)informacije tako iz samega Sovinega gnezda kot tudi iz poslanskih vrst levice. Mediji so takrat objavili na stotine prispevkov, ekskluzivo te afere si je lastil Dnevnik, preostali mediji so na dan objave v Dnevniku šli po sledeh Praprotnikovega pisanja in spet gradili svoje zgodbe. Te zgodbe niso nastajale na dejstvih, temveč polresnicah, izmišljijah, mnenjih,” se je v zapisu Vsa naša gnezda med rušenjem druge Janševe vlade spominjal Miro Petek.

Pravniki menili, da je Šturmova skupina imela pravno podlago za nadzor Sove
Petek zapiše: “Rok Praprotnik je 20. marca 2007 na prvi in drugi strani objavil članek ‘Dolgi politični prsti v bazah podatkov tajne službe. Pod plaščem tajnosti in z vprašljivo pravno podlago je vladna skupina vstopila v prostore Sove in pridobila podatke iz najbolj tajnih registrov.’ Ne eno ne drugo ni držalo. Pravniki – tudi dr. Rajko Pirnat in dr. Miro Cerar − so nato v drugih medijih odgovarjali, da je vladna skupina imela pravno podlago za nadzor Sove. Dolgih političnih prstov pa ni bilo, res pa je, da je sama afera odkrila vrsto nepravilnosti z ustanovitvijo in porabo črnega fonda, kjer pa so bili tudi dolgi prsti ljudi, ki so v času Ropove ali Drnovškove vlade gospodarili v Sovi.”

Toda mnenja pravnikov niso bila objavljena v Dnevniku, temveč v drugih medijih, opozori Petek. Zato pa je Dnevnik isti dan na tretji strani objavil članek ‘Široka pooblastila dopuščajo vpogled v drobovje Sove’, v katerem je Rok Praprotnik trdil, da vladna “skupina vstopa tudi v najbolj tajne Sovine baze”, in dodal, da se je po njegovih informacijah to že zgodilo.

Ljudje iz Sove (dez)informirali Praprotnika
“Njegove informacije niso bile točne. Ljudje iz Sove so (dez)informirali Praprotnika o vsakem detajlu, tudi za članek ‘Janševi ljudje so bili tajno v Sovi okoli 35 ur’, ki je bil objavljen 27. marca 2007, v katerem pa je podatek o številu ur za spremembo držal, niso pa bili v Sovi tajno, saj je to bila vladna skupina, legalno in legitimno ustanovljena s sklepom vlade, in je v stavbo Sove stopila skozi glavni vhod,” je bil jasen Petek.

30. marca 2007 je Praprotnik objavil besedilo ‘Bivši direktor Sove zavrača očitke’, v njem pa je zapisal, da se bo “verjetno z zadnjimi poseganji vlade v tajne baze Sove ukvarjala tudi posebna inšpekcija zveze Nato, ki naj bi delo začela že danes”. Spet je bila ponovljena neresnica, da je vlada posegla v tajne baze in nato še manipulacija brez primere, ko Praprotnik pravi, kako so mu v Sovi “informacijo potrdili z besedami, da je v Sovi v skladu s predvidenim Natovim inšpekcijskim programom za varovanje tajnih podatkov naslednja redna letna inšpekcija predvidena v prihodnjih dneh”. Petek opozori, da “te besede nikjer ne potrjujejo, da je vlada posegla v tajne baze in kako se bo inšpekcija Nata ukvarjala s posegom vlade v tajne baze”.

V besedilu ‘Negativci v ravnotežju’ 29. marca 2007 je Praprotnik postavil trditev: “Zdaj je že povsem jasno, da je kratkoročni politični cilj operacije Sova predsednik republike Janez Drnovšek.” Petek opozori, da je Praprotnik s to tezo hotel prevaliti pozornost glede spornega nakupa letalske karte za Drnovškovega zdravilca iz črnega fonda in kazati na grdo vlado, ki napada Drnovška, ki je bil takrat že precej bolan. “To je bil zelo spreten manever, saj se v medijih sploh niso ukvarjali z nepravilnostjo tega nakupa ali črnim fondom nasploh, temveč so množično moralizirali, kako je to nespodobno do Drnovška. Nakup te karte je bila ena od mnogih nepravilnosti, ki so se dogajale v Sovi in jih je odkrila vladna skupina.”

Naveza Praprotnik-Podbregar
Miro Petek spomni, da je z Rokom Praprotnikom precej sodeloval tudi nekdanji direktor Sove Iztok Podbregar, ki so ga v Dnevniku večkrat tudi gostili. 22. marca 2007 je Dnevnik objavil besedilo ‘Nepredvidljive posledice za tajno službo. Nekdanji direktor Sove meni, da ima razkrivanje informacij o tajnih sodelavcih Sove za sodelavce na osebni ravni zelo nepredvidljive posledice’. “Niti takrat niti danes ni bil razkrit noben sodelavec, in ko smo takrat poslanci obiskovali Sovo, smo glede tega tudi dobili povsem jasne odgovore. Vladna skupina je odkrila podjetje Webs, ki ga je Sova ustanovila z denarjem iz črnega fonda, in se je ta denar tudi pretakal v to podjetje. Sova ne bi smela ustanavljati podjetij,” je jasen Petek.

Ivana Pungerla je razkril Dnevnik
Je pa Dnevnik 23. maja 2007 na prvi strani uvajal temo z naslovom ‘Premier s prstom pokazal na tajnega sodelavca Sove’, na drugi strani pa naslov ‘Premier Janša razkril tajnega sodelavca Sove’. Eno od izjav takratnega premierja so križali s poročanjem nacionalne televizije in povzeli sklep, da je z informacijo o podjetju Webs mogoče odkriti ime tistega, ki je ustanovil podjetje, ta pa je tajni sodelavec Sove. Ime so dejansko razkrili kar v Dnevniku. To je Ivan Pungerl, ki je bil prvi ustanovitelj Websa.

Rok Praprotnik si ob tovrstni miselni akrobaciji oddahne in zapiše: “V Dnevniku že od razkritja afere Sova opozarjamo, da je vlada posegla v konkretno operativno delo agencije in tajno sodelavsko mrežo. Predsednik vlade s svojimi izjavami to potrjuje.” To so bili zelo šibki argumenti, s katerimi so v Dnevniku na vse pretege poskušali dokazovati, kako je takratna vlada oziroma vladna skupina posegla v tajno sodelavsko mrežo. Niso pa problematizirali ustanovitve tega podjetja iz sredstev črnega fonda Sove in vrste drugih kaznivih dejanj s tem početjem. “Bili bi presneto naivni, če bi verjeli, da je to podjetje že od samega začetka opravljalo delo za obveščevalno dejavnost Sove, kajti bolj verjetno je, da so le črpali in izčrpavali črni fond Sove in se na ta način osebno okoriščali,” je prepričan Miro Petek, tedanji član KNOVS.

Protagonistom afere kljub vsesplošni medijski podpori vendarle ni šlo vse povsem po načrtih, odkrivale so se nepravilnosti znotraj Sove in ljudje so spoznavali, da ni problem vladni nadzor, temveč delovanje Sove.

Praprotnik v novih gnezdih
Zgodovina se je sicer ponovila v času druge Janševe vlade in priča smo bili že videnemu. Tudi takrat so se začeli medijski obračuni s Sovo, le Rok Praprotnik je v tem času zamenjal službo. Našel je novo gnezdo. In čez čas spet novega.

Rok Praprotnik se v vsem svojem pisanju in drugih rabotah ni trudil skrivati sovražnosti do Janeza Janše. S takratnim predsednikom KPK, danes pa ministrom za pravosodje Goranom Klemenčičem sta Janši spisala razvpito obremenilno poročilo KPK. Vrhovno sodišče je pozneje ugotovilo, da je bilo Janezu Janši, ker mu osnutek poročila KPK ni bil poslan v izjasnitev, nezakonito poseženo v ustavne pravice, ki so mu zagotovljene z 22. členom ustave in se nanašajo na enako varstvo pravic. Zato je moral KPK poročilo v delu, ki se nanaša na Janšo, odpraviti. Spomnimo, da je Klemenčič-Praprotnikovo poročilo povzročilo ustavitev takratnega izvajanja strukturnih reform in padec bonitetnih ocen v času vrhunca finančne krize. Slovenija je zato imela tudi materialno škodo.

Goran Klemenčič in Rok Praprotnik sta bila pozneje za svoje rabote nagrajena, prvi s funkcijo pravosodnega ministra, drugi z zaposlitvijo v NLB na mestu direktorja centra za skladnost poslovanja banke. KPK v novi sestavi je sicer Praprotnikovo zaposlitev v NLB vzela pod lupo spomladi 2014, saj je v zvezi s tem prejela več prijav. A se za Praprotnika ni zgodilo nič tragičnega, čeprav je komisija ugotovila, da “postopek izbire in imenovanja Roka Praprotnika na mesto direktorja centra za skladnost poslovanja NLB ni bil v celoti izveden transparentno in sledljivo. Ni pa ugotovila kršitev v primeru suma domnevnih kršitev instituta nasprotja interesov.”

“Politična levica v Sloveniji ima danes imuniteto”
Pričakovano. Vrana vrani ne izkljuje oči. Ali kot je v oddaji na Nova24TV pravilno ugotavljal avtor knjige V sovinem gnezdu Miro Petek: “Politična levica v Sloveniji ima danes imuniteto.”

Demokracija/Petra Janša

 • PIA PlA

  Praprotnik se je po naročilu Draga Kosa, ki se varno skriva v ozadju vseh orožarskih afer, ko je bil še Dnevnikov novinar “proslavil” s pisanjem o Patriji. Na položaj v KPK pa ga je imenoval sluzasti cinik Türk. Tisti, ki so pisanje o Partiji naročili, pa Praprotniku širokogrudno mečejo naš denar in podarjajo pomembne službice. Splača se mu biti član mafijske združbe.

 • RATATA

  Moamer Rok AlGadaf I Praprotnik Belgradski se je razvil v vrhunsko kombinacijo javno-skrivnega poročevalca in obveščevalca.
  V bistvu je to samo finta za rajo.
  Vsi pri vrhu vedo kako pokvarjeno pameten je in zato ima velike možnosti, da ga sova-international nastavi za vodjo libije takoj, ko bodo razmere zrelo pripravljene.
  Libija mu pripada tudi po dednem pravu. Po ateku.
  Ko jo bo zasedel, bo aktivirano tudi tisto darilo – transporter, ki ga je pahor dobil tam doli.

  • Steiermark

   “Transporter” z dvema ali eno grbo?

   • RATATA

    To si pa nisem zapomnil. Vem le, da maskirne peščene barve in štirinožni. Ne toši ni “ulja ni benzina” (i sam se čudim).

  • tohuvabohu

   A je ceglan?

   • RATATA

    Iz semena samega Moamerja Libijskega, ki ga je prinesel s seboj na obisk v titovo Jugoslavijo.
    Sad čigavega telesa je ne vem, saj matere ne poznam. baje

 • Brane

  Pa poglejte si te frise iz katere mentalne institucije so pobegnili ti osebki !!!

 • janez.pokoncni

  Rok je vzorčen primer mladega partizana – kaviar socialista. Njemu sam ne zamerim popolnoma nič. Bori se za svoje življenje. Dokler bo mafija na oblasti, bo on živel kot bubrek v loju zato bo naredil vse, da tako ostane. Če bi mafijo odstranili; od česa bo živel? Od svojega novinarskega talenta? Njegov motiv, da sodeluje v nečednih “rabotah” in naredi vse za ohranitev prevlade kaviar socialistične mafije, je ogromen.

 • Novakec1

  Prisklednik marskerga za pirhe drži.

 • Peter

  Pa dobr no nova, dejte mal pazit, članek o aferah, vi pa sliko z izbora za Mister Juniverz nalepte, no.

 • indijanka

  Tudi NLB ne zaupa več pravni stroki. Zato je za vodenje najbolj udarnega pravnega področja v banki, v času dojemanja spremenjene EU bančne zakonodaje, zaposlila raziskovalnega novinarja. Če so ga zaslužno upokojili, je to manj zaskrbljujoče, kot če ga urijo za kakšno funkcijo v B.Slovenije. Expert za bančno zakonodajo bo :).

  • tohuvabohu

   Bolj zaupa upokojenim policajem.

 • karpelec

  Nekateri tiči so zelo cenjeni. Za njih so na razpolago vedno dobra gnezda, ki so prilagojena samo določenim ritim.

 • soc

  Zanimivo je, da je general Podbregar tudi vodja ene obeh slovenskih prostozidarskih lož, kjer je v vodstvu tudi eden Pristopovcev…

 • antimur

  Praprotnik in Klemenčič bi morala že zdavnaj žreti ričet. Sicer je pa zgornja fotografija kot tiralica z divjega zahoda, zgrozim se, ko ju zagledam, barabi kučanistični.

  • Steiermark

   Tudi name deluje enako, zato skrbno skrivam, pred svojim vnukom, podobe teh zombijev, ker bi to lahko imelo katastrofalne posledice v razvoju otroka!

 • montyamp

  Tako se to zgodi v državah , kjer se komunistični fašizem skriva za zaveso komunistične demokracije , celo igro pa vodijo UDBOPARTIJSKI pasjejebski strici in morilski ovaduhi iz ozadij .
  Klemenćić in Praprotnik sta pač produkta JUS – STANDARDOV , odrasla in razumela kaj sta naredila bosta nikoli , sta kot lovska psa ki služita hipokriziji nasledstva morilcev , kateri so napolnili 700 HUDIH JAM .
  Če bi Avstrija imela takšne majmune na oblasti , Slovenija ki živi od Germanov , Albaniji ne bi segla do gležnjev .
  Pred WW1 , je bila Slovenija nazadnje podobna normalni deželi .
  Srbski ološ in komunistična kolaboracija , so Slovenijo priklopili na balkanistansko vukojebino , ki koti projektile v varnostno-obveščevalne službe , kakršnim Švicarji ne zaupajo niti praznenja greznic.
  Dokler bo ultra idiotizem murglosrbskega generalštaba na oblasti , bo jojmejoj .
  STRPNOST MED BANDITI = = = SAMOMOR .

  • Steiermark

   za vse to se pa imamo, v prvi vrsti za zahvaliti, debilu maistru, ki je “združil” (s terorističnimi akcijami), Slovenijo in jo nato predal srbskim predevolucijskim opicam, ki so nato iz razvite dežele napravile, to kar imamo danes, še vedno pod srbsko komunističnimi tepihovalci!

   • montyamp

    Rajši govorim sit nemško ,

    kot lačen MURGLOSRBSKO .

 • montyamp

  SKRIJTE SLIKO .
  Naš pes bandita spozna na daleč , je zelo intuitiven .
  Renči v ekran , da ga ne bi kap od potlačene agresije slovenskega podtipa .

  • von Rhein

   Slika ima svojo vrednost. Poleti bo dober muholovec.

 • Steiermark

  Že iz fotografije je moč ugotavljati, da Slovenijo – poštene Slovence, ponovno obvladujejo rdeči zombiji ali pa frankensteini……Od njih pa ni kaj dobrega za pričakovati !

  • učko

   Ne ponovno, ampak “še vedno” !!!! Jajo se pa sonči v senci in piše “politični program” na podlagi katerega ga naj bi izvolili za ponovni mandat v parlamentu! E, tokrat bo zgodba tako pri SDS-u, še zlasti pa pri NSi podobna SLS-u sedaj !!!!!!!!!!!!!!!!

   • rrrrr

    Učko, vrni se v ustanovo, ne moreš v sami piđami skozi drevored…..

 • učko

  Vsi ljudje na položajih v tej državi so “last” režima! Opozicija in Jajo nimajo praktično več nobenih “svojih” recimo v državni upravi, institucijah te države, državnih podjetjih itd. Jajo je GOTOF !!!

  • rrrrr

   Učko, odpri usta, še eno žlico za mamico….

   • karpelec

    Ena bo premalo. V drugi je več vitaminov.

  • Srečko Starič

   jajo je jack, ti pa ….no com…

   • učko

    Jajo je režimski cepec, sam’ da ti in taki glavoopranci kot si ti tega ne štekajo !!!!

    • Srečko Starič

     Zanimiv odgovor, me veseli tvoja velečina majhnosti od človeka.
     Meni je moja mama dala ime Srečko in v mojih 48 letih življenja se še nisem skrival pred nikomor. V veliko veselje bi rad spoznal tvoje ime. Imaš toliko samospoštovanja…..ali se sramujejš maminega ime….

     • učko

      Ti bi rad, da se jaz izpostavljam “režimu” na milost in nemilost. Lej, nisem tolk nemunem kot si mogoče ti, jaz sem imel z režimom in njihovimi ljudmi preveč slabe izkušnje. Jih pa, režimce namreč, na forumih lahko dobro “z gajžlo po njihovih usranih tacah”. In to bom počel še naprej. Z moje veličino pa se ti ni treba ukvarjati, hehehehe

 • RATATA

  Grdi Umazani Zli

 • tasilo

  V članku beremo “Afera Sova še danes buri duhove. /…/
  kakor piše novinarka Petra Janša v današnji številki revije Demokracija.” — Čanek na koncu podpiše taista Petra Janša.

  Mene pa zanima, a ta Petra Janša jé kremšnite z zenfom al’ s čebulo?

  • Peter

   Baje v Zvezdi takih nimajo, no.

   • tasilo

    Hmm … Novinark al’ kremšnit?

    • Peter

     Za kremšnite sem v jedilnik pogledu, v Zvezdo pa ne grem živ ne, tko da o gostih ne morem poročat, no.

     • tasilo

      Okej, da se ne bova preveč fino izogibala bistvu :) neokusno je pač neokusno, vseeno ali na levi ali na desni. Šlif pa to …

     • Peter

      Ja, moraš pa vzeti v zakup dejstvo, da smo neokusnosti z leve prenašali 70 let, z desne pa nekoliko manj, no.

     • tohuvabohu

      Še posebno je bilo neznosno neokusno, ker smo dolgo časa imeli samo en meni.

     • Peter

      Ja, je rekla Micka, ta meni, pa un meni, jebenti tak lajf, no.

     • Peter

      Se pa seveda v okusnost dejanj, ki so opisana zgoraj, ne spuščaš, no.

     • tasilo

      Pri zločincih ne moremo govoriti o šlifu. Pri novinarjih pa vendarle še moremo.

     • Peter

      btw, a jovota nadomeščaš?

     • tasilo

      ??

     • indijanka

      :)

     • tasilo

      :D

     • indijanka

      Dobra basen. Presenečaš :).

  • Nata

   Ker Demokracije danes še nisem prebrala, mi prosim razloži, kje je kavelj .Hvala.

   • tasilo

    Odgovora ne boš našla v Demokraciji, temveč v mojem zapisu. Neokusno je podpisati članek o sebi.

    • Viktorh

     Očitno imaš težave z razumevanjem, dojemanjem.
     V podnaslovu lepo piše kdo in kje je objavil članek.

     V nadaljevanju pa avtorica članka, ki je, očitno, pogodbena sodelavka te strani. podpisana kot avtorica.

     Kaj pa je zate okusno ali neokusno, pa je povsem tvoj problem.

     • tasilo

      Tebi karkoli razlagati bi bilo precej neplodno in nesmiselno. Mojega dragocenega življenja je za kaj takega škoda. Nekoliko nekritično se ti stemni, kadar kdorkoli karkoli reče čez tvoje srčke. Oni so vendar nad vsako kritiko, anede?! ( … ali pa pod.)

     • Peter

      Ampak vseeno to delaš, na škodo tvojega dragocenega življenja, tstststs, no.

     • Viktorh

      “Mojega dragocenega življenja je za kaj takega škoda.”

      Verjamem, enodnevne muhe imate res kratko življenje.

     • tasilo

      Že večkrat sem opazil, da ima tvoja duhovitost očitno tako neizmeren potencial, da moraš en odgovor celo po nekajkrat spremeniti.

      Najbrž se med vsemi genialnimi prebliski kar težko odločiš za enega, anede? Res, ni ti lahko.

  • Mihec S’kumarc

   a so tud tebe poslal

  • tohuvabohu

   A ti neroda ločiš, kaj je uredniški rezime, kaj pa besedilo članka?

 • totex39

  Naša država je poleg starih udbovcev prepletena z socialističnimi podmladki, ki skupaj tvorijo prave parazite te države in vprašanje je, če se jih bomo lahko kdaj rešili.

  • Nata

   seveda, saj tem soc. podmladkom sijajno kaže. Svetla prihodnost jim je zagotovljena.

 • Viktorh

  Takšne zadevščine so pač sestavni del propadlega političnega sistema, ki je za dosego svojega cilja uporabljal vsa legalna in nelegalna sredstva.

  Jasno pa je, da za uspešno izpeljane diverzije potrebuješ zveste soldate režima, ki so za veliko denarja pripravljeni naredi vse – PRAV VSE.

  Hočeš-nočeš, priznati moramo, da strukturam, ki državo vodijo iz rdečega podzemlja, to dobro uspeva. Uspeva pa jim zato, ker nimamo trdne, enotne desnice.

  SLS so že zdavnaj dodelili bogat fevd, ki ga uspešno obvladuje in ji je vseeno kaj se počenja v politiki.

  NSi so postali krščanski socialisti zato, da so lahko ostali parlamentarna stranka, ki omogoča levici uresničevati cilje.

  Še bolj pa je prestreljena bivša levica. Ves čas so se reorganizirali, združevali, povezovali, delili, ustanavljali nove frakcije, ki so postajale stranke, ki so postale nemočne,

  KER SO VES ČAS NA PREŽI STRIČKI IZ RDEČEGA PODZEMLJA, KI ZNOVA IN ZNOVA USTANAVLJAJO INSTANT STRANKE ZA SVOJE POTREBE, TO JE URESNIČEVANJE CILJEV – DOKONČNO POKRASTI VSE, KAR SE ŠE DA

  Znani so primeri z Virantom, Jankovićem, Bratuškovo, Cerarjem in kot se da oceniti, sedaj iz pepela vlečejo LDS – najbolj skorumpirano mladinsko organizacijo, ki je izpeljala prihvatizacijo in legalizirala menagerske “odkupe” brez denarja.

  Naivni Slovenci pa gledajo v zrak, se čudijo, kolnejo in besnijo, ker so jih izigrali rdeči sindikati in stranka odpisanih partijskih direktorjev in funkcionarjev, združenih v DESUS, ki zelo spretno zavaja množico starih ljudi, ki znova in znova nasedajo Erjavcu in njegovi bandi.

  Še pomnite, tovariši?

  • Nata

   + + + + + + + + + + + in te instant stranke kradejo volivce !!

  • janez cepec

   ja maš prou, ti že veš, k’ si biu zvest soldat prejšnega režima, komunajzar in UDBOUC čak, k ste bli prpravlen za položaj, izobrazbo, dnar nardit prou use, mau ovajat prjatle, al pa ste kešnga za glavo skrajšal. ti si se prodau že za bazen. jeba je pa to, ke ste se takle kameleoni prefarbal u demokrate, pol vašeh je na položajeh, zato je pa tko kot je. naivni Slovevenčki pa poslušajo vaše, tvoje, al pa prerokove klobasarije dan na dan, namest de bi vas skanceliral, banda ex komunistična. tut tok nist mel jajc, de, če ste že bli komunajzarji, bi to tud ostal

   • Mihec S’kumarc

    no viš pa se le usral po star navad

    • janez cepec

     kdo, a ti?

    • karpelec

     Sem že mislila, da je bazen izpusto, pa sem se prenaglila.

     • janez cepec

      presenečam, ane? zakuga b’ ga pa spustu. bazen je dokaz,k’ ga ne more skrit, razn če ga zasuje, je pa že u leteh, pa škoda se mu ga usen zdi. ga spominja na dni, k’ je biu taglaun

 • FORT WORTH

  Imamo oblast,ki podpira lazi , krajo , neodgovornost in zavestno dela narobe.
  In imamo zarukane drzavljane,ki tako oblast izvoli,ker so mnenja,da so prefrigani in cudezni decki,kot kucanov manager,ki ni bil v stanju postaviti financno konstrukcijo niti za Stozice. In verjamejo,da nam bo tovrstno pocetje prineslo blaginjo.

  • KIKI

   Jankovićevo luknjo pokrivaš sam in jo boš pokrival
   do Kučanove smrti!

   • Prle

    Kje pa piše, da bo Kučan prej umrl, kot on?

  • Nata

   Ja,predvsem državljane – zarukane !!

 • dež

  Takšnih kot Praprotnik je v tej državi cel kup. Danes npr. Požar piše o podobnih ptičkih, Slokanih. Okrog Praprotnika si je vredno zapomniti le to, da za službi na KPK in v NLB ni izpolnjeval razpisnih pogojev. Pa do danes “nikome ništa”, čeprav gre za podjetji v državni lasti.

 • KIKI

  Zakaj moram že navsezgodaj gledati ta dva kriminalna gnusa na
  mojem spletu! Cel dan ste mi pokvarili!

  • Prle

   Glede na to, da je to tvoj splet, mi ni jasno, kako si dovolil objavo članka. Nikar ne odpusti urednika.Prosim.

 • Olga

  Kdaj bodo ljudje dojeli, da komunisti blatijo Janeza Janšo zato, ker je sposoben in dela v interesu Slovenije!
  V nekem mafijskimi filmu je rekel boss, da se boji tistih, ki jim denar ne pomeni veliko! Janez Janša ni podkupljiv, zato se ga skuša mafijsko komunistična drhal na vse načine znebiti, da ohranijo svoje pozicije, privilegije in lahko kradejo! Vse se izkaže za laž, Slovenija pa boleha in tone!
  Postavimo jih na smetišče, volimo desnico!

 • Franci Steiner

  SICER PA JE PRAPROTNIK SVOJE ČASE VSAK DAN STAL V CERKVI; CELO MLADOST JE MINISTRIRAL. nJEGOV OČE, FUNKCIONAR NEKE STRANKE V VEČJEM MESTU PA JE PRIJATELJEVAL S ŠKOFOM,
  SODELAVCEM UDBE. POT DO (DEZ)INFORMACIJ JE BILA GLADKA

  • Nata

   Če je ministriral nič hudega, a ne ?
   Bolj me zanima fotrček !! Še eden, ki je izkoristil dobromislečega, prijateljskega – hm- celo škofa !! Zakaj že ?

  • radames

   Enga Praprotnika (Avgusta) je pa zločinska VOS fentala.
   https://sl.wikipedia.org/wiki/Avgust_Praprotnik

 • Nata

  Ljudje božji…..saj se bere kot dobra kriminalka !! Taka, psihološka, prav nič krvava.
  Ampak je vseeno preklemano ” krvava ” za vse, ki so se jih lotili .

  Čast je splavala po vodi, oblast pa…….da o delu sploh ne pišem.

 • piko8

  Tipa zgoraj na sliki bi bila sramota za vsako PSIHIATRIČNO USTANOVO !!!!!!!!!!!!!!!!

  • Prle

   Vidim, da se dosti giblješ po tovrstnih ustanovah, da nisi tam nastanjen? Kaj imate danes za kosilo?

   • tohuvabohu

    Zdrži še urico, usrane, pol pa pride Fogeltič na pomoč.

    • Peter

     Ne, ma dopust, plačan.

     • tohuvabohu

      A študijski?

    • Prle

     Aha sta skupaj, pa ne da sta v isti sobi. Kaj pa, psihiatri, vaju ubogajo?

     • tohuvabohu

      Duhovit si kot sekret na štrbunk.

     • Prle

      Vidi se, da ga še kar uporabljaš. Verjetno školjke še videl nisi, razen v ustanovi v kateri se nahajaš.

   • piko8

    Par dni nazaj smo frderbal zagrizenga komunista in ga zagrebl v zemljo,da se omehča. Danes ga bomo pripravl za vabo za cepljenje lisic proti steklini jih imajo rajš kot ribje glave !!!!!!!!!!!!!!!!

    • Prle

     Saj to me je vedno skrbelo, če bi vi tabeli dobili vojno, bi isto pobili drugače misleče. Priden si, ker si tako lepo odprl svojo nedolžno dušo.

 • RATATA

  Ker je pole rokeca na fotografiji tudi klempavi se spodobi kak pomislek tudi o njem.
  Ali je morda uravnotežen(?),
  kot soavtor drugim soavtorjem pri pisanju knjižnih uspešnic in strokovne literature, izbiri sopotnice, …. zaskrbljujoča je le ta nevednost, kaj si zasebno misli pod pojmom pravica do zasebnosti(?).

  http://www.gorenjci.si/osebe/klemen%C4%8Di%C4%8D-goran/908/

  • Peter

   Študiral je pri dveh vrhunskih pravnih avtoritetah, ki sta imela povsem nasprotna vrednostna
   izhodišča. Profesor Philip B. Heymann je zagovarjal trdo tožilsko logiko in nepopustljivost pri pregonu kriminala, profesor Henry J. Steiner pa načela varovanja človekovih pravic.

   Klemenčič je ti dve, na videz nasprotujoči si logiki, združil v načelo, da sta varovanje človekovih
   pravic ter omejevanje korupcije dva enakovredna in neločljivo povezana temelja vladavine prava.

   Ja lej, č čist udkrit puvem se tud jest n spomnem več, kva sm študeru, no.

   • RATATA

    Ja potem je lahko samo kombinacija med avtomobilom in motorjem – tricikl.

    • Peter

     Vidm, d je predavanja prof Filipa velik špricou, no.

     • RATATA

      Ne morem ti apvoutat, ker ne vem kdo je prof.Filip.
      Ni mi nerodno priznati, da tega ne vem, niti nisem dojel poante.
      Da sem omejen si priznam, kot tudi to, da sem neomajen.

     • Peter

      Gor piše, da je obhajal predavanja dveh prof, en je bil Philipp B Heymann, ki je predavu nepopustljivost pri pregonu kriminala….in tega je špricu…

      Sori, no, včasih mal poenostavm zadeve…

     • RATATA

      Prekleti zapisi po anglejšku.
      Ti si mene po moje precenil.

     • Peter

      Ma, lej, sej angelšćina ni tuk teška, no. Še AB jo obvlada, pa jo nouš ti (pa ne me zdej spet jebat gdo je ab, no).

 • Peter

  Ste opazili, da so delodajalci končno odobrili dopust avtohtonemu/tumpeku/ jovotu itd?
  Ko si malo odpočije prste se vrne v vsem sijaju in pod vrsto novih nickov, no.

  • janez cepec

   ja,ja, če b’ se še tebe znebil, pa bi biu mir

   • Nata

    kakor za koga !!

    • Peter

     A, cepec je to pod mano (ga mam blokiranega, zdaj pa pri tebi vidim, komu si odgovorila).
     Živjo cepec, lej, če se boš trudil in dosegel nivo šlager pjevaća, boš tudi ti dobil plačan dopust. Do takrat pa je, zate ljubček, še dolga. Učiti se, učiti se in učiti se, je rekel tvoj omiljeni maršal, no.

 • Hun

  sta Zoran Klemencic in Goran Klemencic kj v sorodstveni vezi ?

 • Peter

  Ne vem, no, v muslimanskem svetu velja leva roka za ta grdo, za tisto s katero si brišejo rit, no.
  Zato me malo skrbi, kako se bodo v bodoče uskladili z gosti, ki jih tako veselo vabijo, no….

  • Prle

   Ne predstavljam, pa si tebe. Rit si obrišeš z desno roko in ko srečaš Mahniča mu podaš taisto roko. Bljak.

   • Nata

    Ampak, ti si pa res en cepec.Daj, preimenuj se v cepca II.

    • tohuvabohu

     Nata, ni potrebe, se vidi iz aviona.

    • Prle

     Natka, oni zgoraj ni cepec, jaz pa, zelo interesanten pogled na isto stvar. Moram reči, da si zelo odprte glave, ni kaj. Jasno, ko zijaš.

     • Nata

      čaki……čaki…….tole pa le malo bolj razloži.
      Veš, velikokrat zastaviš besedo tako, da jo potem po potrebi obrneš ?
      Tisto z odprto glavo in zijanjem razumem. Interesanten pogled pa ne !

     • Peter

      On je odprte glave sam k zeha, no.

     • indijanka

      luškana :)

     • Prle

      Prvič napisano.

     • indijanka

      Ja, Peter je prvi, zato so njegove besede zame vedno prvič zapisane.

     • Peter

      In sonček je…kakor kje, no.

     • indijanka

      S sončkom delaš skomine..v deželi megle ni sončka.

     • Peter

      V deželi megle ni marsičesa, no.

     • Nata

      Res ga nima. Na odzive- kakršnekoli – samo čaka.
      Ampak, mene srbijo prsti !!

     • Prle

      Kako pravijo; če te srbijo prsti, boš dobila denar. Pa ja ne, povišano penzijo, ki ti jo je povišal Cerar, ki ga ne maraš?

     • Nata

      Joj, no ? Me izzivaš ? Cerar, ki ga ne maram, mi je obenem veliko vzel !!

     • Prle

      Natka, VSAKA vlada nekaj vzame in nekaj da, no ja, Cerarjeva je dala konkretno.

     • Nata

      ti si pa pozabljiv ! Jaz se spomnim še nekaj konkretnih bonusov Janševe vlade.
      Ampak, poglej, izgleda da smo pač različnega mnenja. In prav je, da to tudi napišemo. Vendar ti, žal uporabljaš neprimeren besednjak. Velikokrat brez potrebe.Tudi takrat, ko nisi izzvan.
      Nata

    • Peter

     Iz dneva v dan ene in iste zguljene fraze. Btw, si danes že omenil jajce? Pohit, no, te bo kdo prehitu, no.
     Oh sori nata, to je za cepca zgori.
     Ti si zdaj najin medij, hihihi…

     • Prle

      Perica, tudi pri tebi ni nekega napredka. Iz dneva v dan imaš isto tantro, Cerar, Kučan, poboji……V končni fazi imaš obrazec v katerega vstavljaš besede. Verjetno ti pri vsakem komentarju pride, jasno v mislih. Ha, ha,ha.

     • Nata

      z veseljem !!

    • Prle

     Natka imam te na sumu, da si Perotova žena ali pa ljubica? Drži?

     • Jovo Jamnica

      Bingo! Men se zdi, da sta tut po letih blizu. O šit… Nato sn zamenjo z nenny… Eh, se zgodi

     • Prle

      Samo še povezavo je treba ugotoviti.

     • Jovo Jamnica

      Eh, zmoto sn se. Nata je vredi…

     • Nata

      Hi……hi…………ubogi Peter.
      Ne drži.

    • radames

     Meni pa piše: This user is blocked

     • Nata

      Joj, saj bi meni tudi lahko.
      Ampak ? Ne bo šlo. Taka sem.

 • traktor

  Kako sta lepa. Prava manekena.

  • Peter

   Viktorija sekret, no?

  • dob

   pleš-kom firma!

   • traktor

    Slaba plača, pa šparata na frizerju.

    • karpelec

     Delata reklamo za Cerarjevega frizerja.

 • Peter

  Vsako pranje nekaj stane, no.

 • željudin

  rok praprotnik.

  novinar, ki si je že kot otrok želel pravzaprav postati direktor v ljubljanski banki.

  samo kardeljevo usmerjeno izobraževanje je lahko rodilo takele zmedene in mentalno razdvojene kadre…

 • radames

  Aaaa! To je ta, ki je tako zelo podoben enemu od Gadafijevih sinov.
  https://www.google.com/search?site=&tbm=isch&source=hp&biw=1280&bih=864&q=gadafijevi+sinovi&oq=gadafijevi+sinovi&gs_l=img.12…0.0.1.82474.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0….0…1ac..64.img..0.0.0.uV0FXO9xHvk#imgrc=_sCbNdeiYbzS6M:

 • Antonius

  Za enega Gadafijevih sinov je pa v rdeči Sloveniji kar lepo poskrbljeno. Koliko časa še?
  Upam, da ne dlje, kot do naslednjih volitev.

 • Prihajam Slovenija

  Ta dva sta podnevi v trugi

 • Iza Demos

  Prmejduš vsi so vse vedeli, vse vedo pa noben ne ukrepa. A smo mi Slovenke in Slovenci ene reve. Sam nekaj jamramo pa lajamo v prazno luno.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!