Plitkost slovenskega novinarstva: Novinarka režimskega medija noče preiskovati nove orožarske afere – ker so vpleteni socialni demokrati?!

Foto: twitter

Novinarjev levičarskih medijev raziskovanje korupcije ne zanima. To je potrdila novinarka Anja Hreščak, ki je na Twitterju zapisala, da naj bi “korupcijo v naši državi preiskovala za to ustanovljena institucija, ne mediji”. Tudi to je razlog, zakaj smo v Sloveniji tam, kjer smo.

Vse se je začelo, ko je poslanec SDS Žan Mahnič objavil tvit, v katerem sprašuje, ali “bo kdo raziskal več kot očiten sum korupcije?” v povezavi z vnaprej dogovorjenim nakupom vojaških vozil ministrice za obrambo Andreje Katič. Ob tem je v svoj tvit označil medije 24ur, RTV Slovenijo, Delo, Dnevnik, Požareport, Finance, Nova24tv in tudi Slovensko tiskovno agencijo – STA. Vsi, z izjemo Nove24tv, namreč selektivno poročajo o nakupu novih protioklepnih vozil.

Mimo razpisa so se vnaprej dogovorili za posel in provizije
Ekipa Socialnih demokratov (SD) z ministrico Andrejo Katič na čelu je namreč preglasovala vojaško stroko, ki je za potrebe Slovenske vojske (SV) izdelala dokument identifikacije investicijskega načrta, v katerega je zapisala, da mora biti med drugim oborožitev na novih vozilih tudi protioklepna obramba. Vojaška tehnologija se namreč razvija v smeri, da so vozila brez protioklepne oborožitve na bojišču že domala povsem neuporabna in tudi lahka tarča oklepnih vozil, zlasti tankov. Obstaja tudi utemeljen sum, da je ministrstvo za obrambo načelnika generalštaba SV, dr. Andreja Ostermana, ignoriralo predvsem zato, ker so se na ministrstvu mimo razpisa že vnaprej dogovorili za posel in provizije. In medtem, ko Osterman zagotavlja, da niti po naključju ne namerava spremeniti investicijskega načrta, je predsednik parlamentarnega odbora za obrambo, poslanec Žan Mahnič, na ministrico Katičevo naslovil poslansko vprašanje, v katerem jo med drugim sprašuje, kdo na ministrstvu meni, da je pametnejši od vojaške stroke in kdo bo odgovarjal, ko bo kateri od tankov sestrelil prvo vozilo, ki ne bo imelo protioklepne obrambe.

Vse smrdi po pravi aferi Patria, stranka SD pa trguje na račun varnosti vojakov, je opozoril Aleš Hojs.

Ta afera jih ne zanima, a so še nedolgo nazaj kar tekmovali, kdo bo bolj udrihal po aferi Patria
Novinarka Dnevnika Anja Hreščak je očitno nameravala “zabiti” Mahniča in mu na njegov tvit odgovorila, češ da “korupcijo naj bi v naši državi preiskovala za to ustanovljena institucija, ne mediji”. Gre torej za odnos “nas ne zanima, naj se drugi ukvarjajo s tem”, za prelaganje odgovornosti, kdo naj to razišče, čeprav je v Kodeksu Združenja novinarjev in publicistov črno na belem zapisano, da “je obveščenost javnosti predhodnica pravice in osnova demokracije. Naloga novinarjev je, da podpirajo ta dva cilja tako, da iščejo resnico in podajajo pošteno in celotno sliko dogodkov in zadev. Vestni novinarji vseh vrst medijev in področij streme za tem, da služijo javnosti z natančnostjo in poštenostjo.” Ni zaman, da se je novinarjev skozi zgodovino prijel vzdevek “psi čuvaji demokracije”, novinarski poklic pa je označen za četrto vejo oblasti, saj je tisti, ki opozarja in razkriva nepravilnosti v delovanju ostalih treh vej oblasti – zakonodajne, sodne in izvršne. A očitno je, da je te vrste novinarjev, ki bi služili resnici, vse manj. Po drugi strani pa so ti isti novinarji, ki danes ne želijo poročati o novi aferi v Slovenski vojski, kot stekli psi skočili na afero Patrio in niso izbirali besed, ko so to povezovali z Janezom Janšo. Spomnimo, da se je časopis Delo pred nekaj dnevi celo skopo opravičil SDS, ker so čez cele strani pisali laži, da je denar iz Patrie končal pri njej.

Na Hreščakovo se je po njenem tvitu usul plaz kritik, nekaj si jih lahko preberete tukaj:

M. S.

 • vita

  Ali na FDV-ju mlademu novinarju, preden ga “spustijo v svet” povedo, kaj je ZLATO PRAVILO vsakega dobrega, poštenega, pravičnega novinarja ?

  • tramal

   Povedo mu ,kdo je njihov in nedotakljv.

  • vsemojebabe

   Na FDV pravijo: »Novinarji ne obstajajo, obstaja zgolj novinarska storitev«

 • Miha

  A Žan je eden od tistih SDS mladcev ki so na kongresu SDS snifali kokain to celo posneli in česar SDS ni hotela obsoditi. Kaj če bi raje raziskal to.

  • test

   ti si tako neumen, da mislis, da si na socijalni zaradi Mahnica?! Ne na socialni si, ker nic ne znas in te nihce ne prenasa!

  • Johan

   Ker ti v možganih vre, pojdi k psihiatru !

  • Nata

   Dejmo prvo ta velike ribe, potem pa bomo pregledali kdo snifa, pa predvsem to, kdo ” dila ” ?!! Kako je že bilo s tisto četverico ?

  • tramal

   Kdo v parlamentu je pa bil proti kontroli za mamilo in alkohol.?Vse komunistične stranke z pijanim frankenštajnu na čelu so bile proti desne pa za.

 • Snorri Sturluson

  Od kje ti cajtngi dobijo denar za svoje obratovanje?

 • antimur

  Toliko znanja bi pa smrklji lahko dala stalinistično kučanistična FDV, da politični kriminal v družbi nadzirajo in raziskujejo tudi mediji. Človek ne more verjeti kaj vse pride iz teh okupiranih fakultet.

 • dež

  Če bi bila vojaška stroka??? res “stroka”, potem bi zagrozila s kolektivnim odstopom in v primeru preglasovanja to tudi uresničila. Pa ni, gre le za zgodbo o dobrem in slabem policaju.
  O MSM novinarstvu pa škoda besed, gredo po poti, ko bo zadnji lahko samo še ugasnil luč v uredništvu.

 • Majda

  Goebbels je bil vajenec v primerjavi s slovenskim propagandnim ustrojem. Ampak tip je delal za Nemcijo, slovenska zblojena karbanska falanga pa proti Sloveniji! Narod moj, volivec moj, popravi to abotno stanje in pojdi na voitve. Pri polni zavesti dovoljujes krajo, dovoljujes sramotenje tvoje inteligence, dovoljujes lazi. Zakaj ze? Zato, da se mozganski omejenci norcujejo iz tebe!?

  • Nata

   Zaradi denarja, ki jim kar sam skače v žep !!

 • Slovenec 33

  Od topoumnih produktov usmerjenega izobražvanja pod vodstvom fdvizma res ne morete pričakovati samostojenga dela ampak samo delo po nareku.
  Pri pikah na nivoju številke čevljev ni samostojnosti ampak le blejanje.

 • RATATA

  Komunjare so s prevzemom oblasti spremenili taktiko bojevanja. Ne delujejo več v trojkah, temveč frontalno na vseh področjih. Pri tem vzklikajo geslo: “nagrabi vse in sfukaj Slovence in Slovenijo!!”

  • domovina mili dom

   Kot permisivni otroci so, ker niso bili udeleženi pri osvobajanju Slovenije, morajo to sedaj uničiti.

   • RATATA

    S permisivno vzgojo se še vedno nadaljuje, čeprav je dokazano, da se s tem ne razvije osebnost, ki bi bila sposobna moralne razsodnosti.

   • šmentanamuha

    Zanimiva ugotovitev.

 • Franjo Trojner

  V naši kumunistični vukojebini mediji in represivni državni aparat vidi svoje poslanstvo edino v tem, da nadzoruje in raziskuje morebitno korupcijo samo na politični desnici in če je ni, si jo je zaradi višjih interesov, ciljev dovoljeno tudi izmisliti. Ma v naši državi je politična levica na las podobna tisti izpred leta 1991, kar ne preseneča, saj jo vodijo isti kadri na enak način, kot so jo vodili pred letom 1991. Madona, še večina dominatnih medijev piše in dela na enak servilen način, kot je to počela pred letom 1991. Vzamimo današnje izdaje slovenskih tiskanih medijev in jih prenesimo v leto 1990, prav noben bi ne bil cenzuriran,prepivedan zaplenje, razen Reporterja, Demokracije in NOVA TV 24 seveda, kar pove vse o naših servilnih medijih in vsej njihovi neodvisnosti, nepristranskosti, etiki in profesionalnosti.

 • domovina mili dom

  Novinarji NovaTV zdaj imate enkratno priložnost, da naredite veliki POK PATRIJA z dokazi. V akcijo.

 • montyamp

  To so nobeni novinarji , to so murglosrbski HLAPCI IN DEKLE , katere je UDBA zaposlila kot cenzorje resnic ki ubijajo državo .
  Kdaj in kje je morilec vzgojil normalnega naslednika ???
  Poznam žensko ki dela pri enem režimskem trobilu , katero so po NORMALNEM članku poklicali na raport , kjer je morala ugotoviti , da se za plačo piše samo tisto kaj bo udbopartijska teroristična celica zahtevala .

 • montyamp

  KAKO SE FINANCIRA HANZI PROSTITUCIJA IN NOVINARSKA KURBARIJA NA UDBOVSKI STRANI :

  http://www.portalplus.si/686/kapitalizem-hrani-mladino/

  TO SO PA NAŠLI PRAVI NOVINARJI .

  • šmentanamuha

   Gejevsko glasilo MLADINA je globoko vpeto v politično dogajanje pri nas in kot je razvidno iz članka, se svoje umazane igre niti ne sramujejo. Radi pa moralizirajo in devajo lekcije političnim nasprotnikom. O kaki uravnoteženi sredinski drži ni ne duha ne sluha. S svojim pobalinstvom delujejo bolj kot neko srednješolsko glasilo. V ozadju pa je močna gejevska agenda.

   • šmentanamuha

    Lahko bi celo rekli, da nam bodo pedri sesuli državo.

 • althar
 • RealRevolution

  Le kaj se pa lahko pricakuje od laznega trobila?!
  So kot pokvarjena trobla na biciklu.

 • totex39

  Vsi režimski mediji so podkupleni od levičarskih lopovov in dokler bo pri nas tako, ne bo sprememb.

 • xtc

  Gre za dresirane novinarje,kot pse,ki na ukaz gospodarja grizeju drugače sotiho v kotu.

  • karpelec

   Tu je piškotek, sedi in bodi tiho. Sicer pa niti ne znajo raziskovati.

 • Antonius

  Ni kaj, to so sadovi Kučanovega pluralizma v enopartijskem političnem sistemu!!!!!
  Stranke SD, SMC, ZL, DESUS, NSI-KD in ZAB, so si različne samo po imenih, skupno jim je krovno politično vodstvo, ki domuje v Murglah in forumu 21.
  V generalštabu slovenske vojske morajo ubogati tiste, ki jim politično podeljujejo čine in jih položajsko napredujejo v generalštab.
  Dr. Andrej Osterman bo s položaja odletel ob prvi naslednji priliki.
  Volilnim oslom priporočam, da še naprej množično volijo enopartijski pluralizem, ker so te politikantske barabe najboljši garant, da Slovenija trdno ostaja na poti v tri pm in politični in finančni bankrot.
  Jaz bom volil SDS, ker me enopartijski politični pluralizem sili na bruhanje.

  • Janko Gedlička

   Res pa je, da smo volilni osli na referendumu v “davnih” časih že izlasovali večinski volilni sistem, pa je “poveljnik” žlahtne kučanove konzervativne stranke zakomandiral, naj glasuje za nastavitev mine volivcem v ustavo.

 • karpelec

  Morajo pa imeti veliko luknjo v denarnicah, da se tako akutno stanje vsiljuje na tako plitek način. Ali pa nujno rabijo denar za uspešno speljavo volitev, nekaj grdo smrdi.

 • jan

  Vsi so isti: levi politiki in levi mediji ter desni politiki in desni mediji. Vsi kažejo s prstom drug na drugega in vpijejo: Držte tatu! Ko je levica na oblasti napada desnico in ščiti svoje zlikovce. Ko je v opoziciji napada desnico in ščiti svoje. Ko je desnica na oblasti pa se zgodba ponovi. Vsegliharstvo? Da, vsegliharstvo, utemeljeno z dejstvi. Vsi so glih, razlikujejo se samo po tem, koliko je kdo pokradel. Levi so pokradli precej več kot desni, ampak sodelovali so vsi. Tudi RKC. Udbomafija = kleromafija.

  • RATATA

   Kaj pa tebe upizdo zebe na tak vroč poletni dan?

  • Viktorh

   Tik – tak, še 35 dni, pa…

 • Olga

  Seveda, pomembna sta dva vojaška kotla!

 • Pepino

  Kako, da je kvazi novinar karba preiskoval Janšo v primeru Patria???????

  • lokec

   Janša ga ni hranil.

 • Snorri Sturluson
 • Olga

  Katićka mora raziskati, kdo je posodil gasilcem dva kotla!? Kdo bo raziskal korupcijo Katićke pri nabavi orožja?? Gasilci?

  • Snorri Sturluson

   Smo gledali kako so zalezovali prodajalce sveč in solate če izstavljajo račune ….

   • Olga

    Pri centih “šparajo” , miljarde pa spravljajo v svoje žepe.

  • vita

   To pa je vojna tajna.

 • lokec

  Po načelu: nikoli ne ugrizni roke, ki te hrani.

 • črnaovca

  Kaj pa sposojene poljske kuhinje od vojske za kuhanje golaža na taboru.

  • FORT WORTH

   Ker so komunisti na kurah zaklenili clanek o tem, si ti zdaj sem preskocil pametovati ?!

  • Viktorh

   .Tik – tak, še 35 dni, pa…

 • FORT WORTH

  Tipicna izjava rezimske preplacane ovce brez hrbtenice, brez morale in po liniji najmanjsega napora.
  Za tole emancipirano bolho je najvazneje, da se poslusno prehranjuje s tujim denarjem, ki ji ga namenijo…
  Ta trgu, kjer se je potrebno prezivljati s sposobnostjo, prodornostjo, raziskovanjem, analiziranjem, iznjdljivostjo bi izgorela v enem samem dnevu.

  • Goran Hvala

   A niso na novi raziskovalni novinarji?..kaj pol druge sprasujete ce bodo…a vi ne znate al kaj naj si mislim…pisat kdo kaj ne je pa tud cela raziskava…zgleda…;-)

   • FORT WORTH

    Pri aferi patria so bili vsi, tudi najbolj tumpasti rezimski novinarji, rezimskih trobil aktivni v najvecjih lazeh.
    Med vsemi idiotizmi so, kar tekmovali, kdo bo zapisal vecjo laz.
    V dokaz imas desetletno afero z zmontiranimi procesi, ki pa se eden za drugim sesuvajo v prah, prav tako, kot pred 26-27 leti yugosocializem.Hehehe

    • Goran Hvala

     Mah men je sicer vseen…zame so vsi isti voluharji…pocakmo se par let pa bos vidu kako se bo demokracija preimenovala…da bo folk bolj zagrabu…ker jih je polovica ze sitih te demokracije..

     • FORT WORTH

      Ze sitih demokracije ??!!
      Ja, kje jo pa ti in ta polovica obcutite ??
      Osebno sem sit kucana, ki je mnenja, da obvlada za vse sisteme.
      Kucan v socializmu, kucan v demokraciji, kucan za vse sisteme (:-)))

     • pajot

      ne bo dolgo,ko se bo pojavil napis na Sabotinu: KUĆAN. Potem bomo lahko vsakodnevno brali: TITO KUĆAN.

     • Goran Hvala

      Ja ni bil jj tud poleg?..v vseh sistemih eden in edini…;-)…

 • TOML

  Kakršen šef , takšni njegovi hlapčki.
  Šef Dnevnika je lopov, prevarant in lažnivec, novinarčki pa lažejo za njega.

 • Anton

  novinarka(beri presstitutka), levačica še enkrat več kot očitno potrjuje, da so levaki skorumpirani hinavci

  sarkazem press

 • moat

  “Novinarka režimskega medija noče preiskovati nove orožarske afere – ker so vpleteni socialni demokrati?!” Evo, kot nalašč za vas, da to opravijo novinarji SDS in SD dokažejo korupcijo. Torej, kar pogumno. Kdo bo prevzel?

 • vsemojebabe

  Za raziskovalnega novinarja moraš biti rojen, ni vsaka mlada novinarka sposobna raziskovalnega novinarstva. Sploh pa pri nas pravega raziskovalnega novinarstva niti ni. Nekaj poskuša Bojan Požar, in tu se vsak poiskus raziskovalnega novinarstva neha.

 • učko

  Tako sta Kučan in Kacin kupila izraelske haubice za nove, ki so se kasneje izkazale za stare in frišno pobarvane. Ena od njih je ubila slovenskega vojaka na Počku. Pa poljske bolnišnice sta kupila, ki so bile narejene iz slabega nerjavečega jekla, ki je v skladišču rjavel !!!!

 • Janez

  Bo ?
  Pa punca štela fižolčke v pasulju iz Bovca Kot ” naš” Tunnek. L.r. Janez KOMENDA

 • Najplemenitejši

  Tokrat so pač levaki pobrali provizije, desnaki pa so se morali zadovoljiti s poljsko kuhinjo in brezplačnim pasuljem!

 • centurion

  Anja Hreščak bo raziskovala v riti od Milana Kučana, če
  je seveda še kaj prostora notri.

  • vita

   Hja :) menda mu nekateri že ven skozi ušesa lezejo. Gužva je velika. :)

 • Get Smart

  Na KOMINTERNIZMU oz. MURGLSRBSKEM JUGOKOMUNIZMU ni česarkoli slovenskega, ampak gre lahko in tudi gre samo in le za

  KOMINTERNISTIČNO (samoimenovano) levićijevstvo
  JUGOKOMUNISTIČNO (samoimenovano) levićijevstvo
  MURGLSKOSRBSKO (samoimenovano) levićijevstvo …

  ENAKO velja za “DRUŽBENOPOLITIČNE DELAVCE” komunistične JUGOSLAVIJE,
  tak je namreč uradni naziv WATCHDOGOV,
  ki so se WATCHDOGI imenovali kar sami, medtem ko jim tovariš Milan Kućan pravi VOJAKI REVOLUCIJE.
  Torej:
  KOMINTERNISTIČNI, JUGOKOMUNISTIČNI, MURGLSRBSKI … družbenopolitični delavci,
  WATCHDOGOVI in WATCHDOGINICE, vojaki/vojakinje JUGOKOMUNISTIČNE revolucije,
  ne pa novinarji,
  saj pojem novinar pomeni nekaj povsem drugega, kot pravilno ugotavljate.

  Ob tem sevda mora biti jasno, da je redukcijo v slogu “levićiji—desnićiji”
  v prostor lansirala KOMINTERNA,
  in sicer za poneumljanje ljudi, za zavajanje (“Za zavaravanje protivnika”):

  “Njih ćemo povezati uza se pozorišnim predstavama i drugom propagandom …”

  Tako vam zna povedati tovariš MOSES MOŠA PIJADE, torej kakor “levićijevska” desanka rukić svojega tovariša morilca otrok in pedofilskega levićija JOSEPHA BROZA TITA.

  Tovariš MOSES MOŠA vam tudi pove in pokaže, kaj so kaviaržidovske “ODLIKE” (LASTNOSTI), ki so jih svetovno znani serbusni lumpenproleteri z veseljem sprejeli za svoje (SERBUS — hlapec):

  “… Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere… Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, MI SMO SMRTNI NEPRIJATELJI svakog blagostanja, reda i mira …”

  To so torej KOMINTERNISTIČNE in MURGLSRBSKO JUGOKOMUNISTČNE lastnosti.
  DOKAZANE vsak dan, z vsakim zločinom, z vsakim ropanjem, z vsakim blatenjem ljudi, z vsakdanjimi lažmi …

  Zato, če že morate flancati o levih, levčkih,, levićijih in kar je še butastih redukcij,
  morate pač govoriti o

  KOMINTERNISTIČNIH levićijih v Sloveniji
  JUGOKOMUNISTIČNIH levićijih v Sloveniji
  MURGLSRBSKIH levićijih v Sloveniji
  KAVIARŽIDOVSKIH levićijih (tovariša Joseph Broz Tito in Moses Moša Pijade sta bila oba te pasme zemeljske kuge).

  NI VSE, kar je v Sloveniji, le zaradi tega tudi že kar slovensko.
  Razumemo’

  Za razliko od teh samoimenovanih in z VSAKIM DELOM DOKAZANIH “smrtnih sovražnikih ljudi”,
  ki so VSI po vrsti KOMINTERNISTIČNI oz. JUGOKOMUNISTIČNI
  ZLOČINCI PROTI ČLOVEŠTVU,
  razumete? (ZLOČINCI PROTI ČLOVEŠTVU — klavci otrok, pedofili, roparji, uničevalci …),
  take so torej odlike MURGLSKOSRBSKOSTI, JUGOKOMUNISTIČNOSTI, KOMINTERNACIONALISTIČNOSTI,
  torej “kultura smrti”,

  pa
  zaznamujejo
  slovenskost sledeče lastnosti:
  — slovensko je domoljubje
  — slovensko je rodoljubje
  — slovensko je resnicoljubje
  — slovensko je svobodoljubje
  — slovensko je poštenje
  — slovensko je sožitje, bivanje v miru …
  skratka SLOVENSKO je “kultura življenja”.

  Pojem SLOVENSKI je več tisoč let star pojem, ki najprej in predvsem označuje pripadnost SLOVENSKI KULTURI, ki je seveda kultura NARODA SLOVENCEV,
  in je kultura kulturne Evrope.

  Za tiste (torej MURGLSRBSKO JUGOKOMUNISTIČNE in KOMINTERNISTIČNE ZLOČINCE PROTI ČLOVEŠTVU), ki zavračajo slovenskost, ki zanje ni opcija in je ne morejo smisliti, pač ne moremo in ne smemo uporabljati (jim takorekoč podtikati) pojem slovenski,
  ker z njim nimajo skupnih točk.
  NISO SLOVENSKI,
  ampak SO KOMINTERNISTIČNI, SO JUGOKOMUNISTIČNI, SO MURGLSRBSKI …

  Še enkrat:
  pojem levićijevstvo je torej redukcija, ki ZLOČINCE PROTI ČLOVEŠTVU imenuje z levićiji, a če se ji že ne morete odreči, jo vsaj za silo spodobno uporabljajte:

  KOMINTERNISTIČNO (samoimenovano) levićijevstvo v Sloveniji
  JUGOKOMUNISTIČNO (samoimenovano) levićijevstvo v Sloveniji
  MURGLSKOSRBSKO (samoimenovano) levićijevstvo v Sloveniji.

  Tovariš Milan Kučan, ČLAN PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE in
  PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

  »O odcepitvi Slovenije od JUGOSLAVIJE je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti.«

 • Get Smart

  DNEVNIK je kominternistično JUGOKOMUNISTIČNO glasilo v lasti FORUMA 21 oz. slamnatega lastnika, JUGOKOMUNISTIČNEGA LDS-ovčka.

  LDS = “nov obraz”, “nova maska demokracije” SKOJ-a = SAVEZ KOMUNISTIČKE OMLADINE JUGOSLAVIJE =
  podmladek KPJ.

  Milan Kućan, ČLAN PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE in PREDSEDNIK PREDSEDSTVA
  Centralnega komiteja komunistične partije Jugoslavije v Sloveniji:

  “Drugič te, da slovenske identitete, naj si še tako domišljamo, da je, v Evropi
  in svetu ni, vsaj ne kot nečesa avtonomnega in do kraja razpoznavnega –
  je predvsem identiteta JUGOSLAVIJE ali celo Balkana.”

  Komunistična partija Jugoslavije (KPJ) > ZKJ (Zveza komunistov Jugoslavije) > ZKS > ZKS-SDP
  (Zveza komunistov Slovenije-Stranka demokratične prenove) > SDP (Stranka demokratične prenove) > SDP Slovenije
  (Socialdemokratska
  prenova Slovenije) > Združena lista > ZLSD (Združena lista
  socialnih demokratov > SD (Socialni demokrati).

  Predno so si spremenili ime v SD, so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
  Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA.
  V ZLSD so se kakor združili s “semulićevo SZDL”, ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om,
  ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP. DeSUS bodo začeli v murglskosrbskem jugokomunističnem agitpropu
  pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca
  Karela Viktora.
  Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije – Socialdemokratska prenova Slovenije.
  Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka demokratične prenove.
  Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKS – Zveza komunistov Slovenije.
  Predno so si spremenili ime v ZKS, so se imenovali ZKJ – Zveza komunistov Jugoslavije.
  Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  »Već
  na tzv. „uskršnjem kongresu“ od 20. do 23. travnja 1919. 27 članova
  ljubljanske sekcije Jugoslavenske socijaldemokratske stranke (JSDS)
  istupilo je iz njezina članstva i utemeljilo Slovensku socijalističku
  stranku, koja je prihvatila vjernost politici Vladimira Iljiča Lenjina,
  zauzimajući se za oružanu revoluciju i protiveći se parlamentarnoj
  demokraciji. Kad je u Beogradu osnovana Socijalistička radnička partija
  Jugoslavije (kasnije Komunistička partija Jugoslavije), Slovenska
  socijalistička stranka uključila se u nju, te prestala postojati.
  Slovenske komuniste predvodili su glavni tajnici KPJ Filip Filipović i Sima Marković.«

  Milan Kučan, ČLAN PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE in predsednik predsedstva
  Centralnega komiteja komunistične partije Jugoslavije v Sloveniji:

  “O
  odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni
  nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti.

  • Get Smart

   Tu pa je še preimenovanje podmladka SKOJ, ki danes sliši na ime LDS, seveda pa je KPJ ob tem ustanovila še nešteto “novih obrazov”:
   SMC DeSUS PS Zares ZL ZaAB vera v Sholtesa TRS IDS zeleni mladi srbskinacionalnibaletniki srbskinacionalniapotekarji srbskinacionalnipadalci pirati unije semulićeva socialistična stranka (preimenovana v ZSSS) …

   LDS – SKOJ. Med vojno SKOJ ustanovi USAOJ (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član USAOJ-a in deluje posebej kot SKOJ. Po vojni se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti omladinci, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalno pravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po celi Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza socialistične mladine Srbije) – in ta podružnica na prvih vsaj za silo demokratičnih volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija srbske omladine v Sloveniji preimenovala v LDS.

   Vse to so “novi obrazi” KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

   sms, unija, par različic zelenih, najprej okupirana in nato totalno prevzeta sns s padalcem, baletnikom, apotekarjem, ids, trs, pirati, solidarnost, zares – nova politka, zares – socialno liberalni, PS – Pozitivna Srbija, ZaAB, ZL – združeni ids, trs in radnička partija violete tomić, verjamev v šoltesa, SMC – stranka mira cerarja, SMC – stranka modernega centra.

   Vse to je ena in edina murglskosrbsko kominternistična KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  • Janez

   HVALA ZA OBJAVO !
   Tole
   SO DOKAZI EX KP, ZK MISELNE BEDE IN DO NARODOV
   – ZLONAMERNE USMERJENOSTI BIVŠIH IN SEDANJIH PO- KOMUNISTOV ! L.r. J. KOMENDA

 • Vlado77

  Enostavno mi nimamo raziskovalnega novinarstva ( velja za main stream). Novinarji so še očitno družbeno politični delavci. Vzgojeni so kaj smejo in kaj ne smejo. Niti ni potrebe , da jih kdo iz prejšnjega režima pokliče. Pri Patrii so nakladali neumnosti čez cele strani – zdaj pa naj bi to raziskovali pristojni organi. kdo torej odloča kdaj bodo o tem pisali novinarji in kdaj ne ?

 • Janez

  ENOSTAVNO !
  KOT EX
  OK KNJIŽNIČAR IZ LJ !
  Vam
  Vsem beročim
  – pač sugeriram, da – NE – KUPUJETE DNEVNIKA, ND, DELA, SVET24 ITD.
  V
  ČITALNICAH
  SPLOŠNIH, MESTNIH, KRAJEVNIH KNJIŽNIC – PO VSEJ R. SLO !
  Dobite
  VSE TE BOLJ
  – EX KP, ZK
  , SD, SMC, DESUS, ZL – AGITPROP TISKE DOBITE – Z A S T O N J ! L.r. Janez KOMENDA
  P.S.
  R. SLO
  SPLOŠNE KNJIŽNICE IMAJO LE – LETNE ČLANARINE.

 • Get Smart

  Pojem “main strem” v kontekstu AGITPROPA je bulšitizem, ki ste ga ljudje sprejeli zdravo za gotovo.

  T. i. “mainstream” mediji – seveda napačno imenovani “mainstream” mediji – so VSI v lasti ali pa v totalni oblasti zločinskekomjunistične JUGOSLAVIJE (FORUM 21) in seveda
  NISO mainstream mediji,
  pač pa so dejansko NASPROTJE mainstreama,
  saj ne sledijo in ne predstavljajo mišljenja (in početja) GLAVNEGA dela/TOKA populacije,

  kar je nujen pogoj za mainstreamovstvo.
  Morda bo lažje razumljivo, če se spomnimo na zadnji referendum – ZA koga/kaj so delali napačno imenovani oz. t. i. “mainstremovci”.
  ZA koga/kaj?
  ZA TITA, ZA PARTIJO, ZA JUGOSLAVIJO,

  ZA MURGLSRBSKO JUGOSLAVIJO,

  ZA pedofilstvo, ZA pederstvo, ZA k o m u n i s t i č n o uničenje družbe.

  RESNIČNI mainstrem = 400.000 ljudi,
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNI “mainstrem”, sicer pa PROTI-TOK/KONTRA-stream,
  stranski stream, STRANSKI TOK, MRTVI TOK reke = 200.000

  Razumete, “glavni tok” vs “proti tok” oziromoa njegove mrtve deviacije.

  Res pa je, da KPJ preko trobil (medijev) v SVOJI LASTI in oblasti
  (V LASTI imajo 99 % medijev v državi,
  med temi si lastijo seveda tudi DNEVNIK, NEDELJSKI in vse njegove revije),
  prikazuje patologije in mrtve streame kot mainstreame,
  a vendar je to le agitprop,

  je pozorišna predstava:
  “… njih ćemo povezati uza se pozorišnim predstavama i ostalom propagandom …” (Moses Moša Pijade, desna roka tovariša J o s e p h a B r o z a T i t a).
  Ti mediji F O R U M A 21 (delo, dnevnik, večer, … RTVkućan, Poop-kanalizacija, planeti … večina radijev, takorekoč vse rumene revije (lejdi, one, jane, obrazi … mladine …)) so torej dejansko NASPROTJE mainstreama, saj predstavljajo in zastopajo:

  – subkulturo
  – kontrakulturo
  – sledilce kulta.

  1. subkultura – muergaljskoserbski komjunizem (laž, rop, požiganje, klanje otrok) in brozovskopionirski pedophfilizem ter ostalo deviantno obnašanje seveda NE SPADA v slovensko kulturo, ki je na Slovenskem “mainstream”.
  “Mainstream” Slovenije in Slovenstva je spoštvanje življenja, spoštovanje poštenja, spoštovanja resnice, spoštovaje očeta in matere, spoštovanje prava in pravice, spoštovanje demokracije.

  2. kontrakultura – že iz zgoraj naštetega lahko dojamete, da imamo opraviti z zločinsko muergaljserbsko kavjar komjunistično kontrakulturo, ki je dejansko po vsem svetu znana kot “kultura smrti” – preko 100 milijonov žrtev; preko 200.000 zaklanih slovenskih otrok, z besedami serbskozidovskega klavca (namestnika paedofila Broza) Moše Mosesa Pijadeja:
  “Potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina u državi. Stoga mi moramo da palimo. Pripucaćemo pa ćemo se povući. Nemci nas neće naći, ali će iz osvete da pale sela.
  … Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere… Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira…”
  (Moses Moša Pijade, srbijanski i jugoslavenski političar, slikar i novinar židovskog podrijetla, desna ruka velezločincu Josifu Brozu Titu, ).

  3. sledilci kulta – https://www.youtube.com/watch?v=ifydoT0v3J8
  tako prisegajo v Stožicah:
  -“Druže Tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
  -“Druže Tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
  – “Evviva communismo!”
  – “Bandiera rossa la triumfera!”

  Bo šlo?
  Boste ljudje enkrat za vselej razumeli, kaj je GLAVNI TOK in kaj STRANSKI=MRTVI tok?

  Pamet v glavo.

 • dr Janez Sveti

  Zanimivo, koliko komentatorjev je, ki jih boli, da niso zraven pri provizijah :)
  DR janez Sveti Štab

 • Janez

  “NAJNEPLEMENITEJŠI=TUNNEK=JOVO JAMNICA ITD”
  TRENUTNO
  IZGLEDA – TAKO – KOT NA SLIKI. V LINKU.
  MORDA ŠE SLABŠE.
  A ON NE OPAZI, DA JE NJEGOVA PODOBA TAKA, ŠE KAR KRAKA. L.R. Janez KOMENDA
  P.S.
  KAJ SI PA POČEL ZUNAJ GROBA – DA SI ZDAJ TAK – TUNNEK ?

  https://www.google.si/search?q=knoj+morisca&client=tablet-android-samsung&prmd=ivmn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj3w-7Hk7bVAhWGPxoKHZgECkUQ_AUICSgB&biw=1280&bih=800#imgrc=LekLXeqvMKz9tM:

 • Tanja Larsson

  https://www.youtube.com/watch?v=OihMDibGz1I
  barabe novinarske so mu pripele Tomičićevo pesem

 • Janko Gedlička

  Ker prve tri veje oblasti ne delujejo pošteno, je iluzurno pričakovati, da bo to počela njena 4. veja. Vse štiri so razen neodločilnega manjšega dela lakaji z od njih zakamuflirani dejanski obasti – (murgeski ) udbomafiji.

 • domovina mili dom

  To so trobila v živi in neživi opremi iz prejšnjega režima. Vzdržuje jih nakradeni kapital, ki se vrača nazaj skozi oprani denar.
  Nezaposljivi kumrovško FDV-jevski kader si obdrži službo tako, da se prostituira komunistom.
  Represivni organi bi morali te tokove prekiniti pranja in vračanja nakradenega kapitala.
  Pa smo spet pri kučanu. Ta dečko postavlja vlade, ki posledično postavljajo rdeče represivne organe, ki ne preganjajo kučana, da kučan zopet postavlja te vlade.

 • Jure kavčičeu

  Zelo pogumno od nove24tv, da si upa kritizirati slovensko novinarstvo. Svetujem vam, da najprej pometete pred lastnim pragom, ker ta spletna stran in televizija je ena taka nepoposna žalost…

  • Viktorh

   Tik – tak, še 35 dni, pa…

  • vita

   Čuj ti tovariš, naprej pred svojim pragom pometi, potem pa se čujemo.

 • Borcisan

  Slovenščina ! Ali se reče “plitkina” ali “plitvina” ?????

 • montyamp

  Carl , Pašek , Hreščak , ……………………… , kako že Janša pravi tem slabo plačanim k…… ???

 • MEFISTO

  Danes sem po naključju v času večernih dnevnikov priisnil na HANZI TV in kaj sem videl?

  Predvajali so reportažo Evgenije Carl z nekega gradbišča, v kateri je visoko cenovnica spraševala, kako delavci prenašajo vročino.

  Nasmejal sem se do solz, kot bi rekla Indijanka, ko je nek Bosanec bežal pred njo, kot nekoč partizani pred junaškimi domobranci ali Nemci, da ga ni mogla vprašati po počutju.

  Mi ga razumemo, revež se jo je pač upravičeno ustrašil.

  Kaj takega še v svoji domači Vukojebini ni videl.

 • Janez

  Punca ?
  Bi morala reči – bolj razumljivo !
  LAŽJE JE DELATI – LAHKO, FORMALNO DELO – KOT KAJ TEŽKEGA. A ne? L.r. J. KOMENDA

 • cosmosjasnovidec

  Normano,ko pa fafa levaškim čefutarjem saj jo natepavajo predvsem šiptarji kot kobilo.
  Tej baje ni nikoli dovolj.

 • cosmosjasnovidec

  Najnovejša RAZISKAVA je pokazala sledeče rezultate za leve tovariše:
  Vsi levaki so prikriti istospolneži,tranzvestiti ali pedofili..

  • Adolf Hitler

   Buzeranti si pozabl dodat !

 • VRHOVNI SODNIK

  Nova ne lomte ga, ni vsak , ki piše novinar, ona je družbenopolitični delavec, te so pa vsi SD prisegli zvestobo.

 • Jože24

  Meni je pa všeč :)

 • Adolf Hitler

  Hat noch niemand begriffen dass die unter die Presse Juden stehen also Juden kontrollieren die Presse deswegen gibt’s überall nur scheiß lügen

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!