Poraženci in zmagovalci: Bo Marjan Šarec pametnejši od Zorana Jankovića?

(Foto: STA/utrip-ljubljane.si)

Pred sedmimi leti, ko je bil rezultat volitev podobno zapleten kot letos, sta se na prvi seji s kandidaturo za predsednika DZ kar dvakrat zapored opekla Borut Pahor in Maša Kociper. Pahor je bil do takrat šef vlade in je bil torej v podobnem položaju, kot je bil te dni Miro Cerar, ki so ga iz SMC po volilnem porazu sprva tudi ponujali za šefa DZ. Cerar je izgubil volitve še bolj kot Pahor. Zdi se, da so v SMC računali, da bo Šarec pred prvo sejo državnega zbora bolj moder, kot je bil Janković pred sedmimi leti. Je pa zamisel, da bi šef vlade postal predsednik državnega zbora, precej nenavadna: funkciji sta nezdružljivi, premiersko vlogo pa bi Cerar moral opravljati do izvolitve ministrov nove vlade, kar se lahko precej zavleče. Dileme, kdo bo novi predsednik Državnega zbora RS, ni več. To je s podporo 80 glasov poslank in poslancev postal Matej Tonin, čeprav je slednji napovedal, da je pripravljen s te funkcije, po oblikovanju nove vlade, tudi odstopiti.

Gregor Virant je pred sedmimi leti iz ozadja prežal podobno, kot je te dni Matjaž Nemec, poslanec SD, ki ima, sedaj že kot nekdanji podpredsednik DZ, že izkušnje. V tretje Pahor ni več kandidiral za predsednika DZ, je pa kandidaturi vložil Virant in že prvič ga je podprla večina poslancev, ker je v ozadju nastajal dogovor s SDS, DeSUS, SLS in NSi za drugo vlado Janeza Janše. Predsednik Danilo Türk je po tem nenavadnem razpletu za mandatarja predlagal relativnega zmagovalca volitev Zorana Jankovića, čeprav je bilo precej jasno, da ta nima večine. Ne spomnim se, da bi Türka levi intelektualci zaradi tega kaj kritizirali. Pahorja so močno, še preden je kaj odločil in čeprav še ni jasno, kdo bo tokrat dobil večino za sestavo nove Vlade RS v DZ.  Podprlo je Jankovića v DZ na koncu le 42 poslancev. Na volitvah je bilo za PS pred sedmimi leti 28,5 odstotka volivcev, za SDS 26,2, za tretje uvrščene SD 10,5 odstotka volivcev in za DL Gregorja Viranta 8,4 odstotka. Prednost SDS pred LMŠ je zdaj bistveno večja, kot je bila pred sedmimi leti prednost PS Jankovića pred SDS.

Kandidati padajo, Türk vztraja z Jankovićem
Na prvi seji državnega zbora 21. decembra 2011 so bili ambicioznejši kot pretekli teden: ob volitvah predsednika so bili na dnevnem redu že prvič tudi podpredsedniki, čeprav takrat med strankami še ni bilo dogovora, kdo bo vladal. In Jankoviću se je prav zaradi tega dramatično zalomilo. Za predsednika zbora je SD predlagala dotedanjega premiera Boruta Pahorja, PS pa Mašo Kociper. Za Pahorja je bilo 31 poslancev, za Kociprovo 28. Oba sta propadla, za izvolitev je nujnih 46 glasov. Ker nobeden ni bil izvoljen, so izvedli drugi krog, v katerem je bil rezultat med istima kandidatoma povsem enak. Nihče si ni premislil. V tretjem krogu Pahor ni več kandidiral, je pa ob Kociprovi kandidaturo vložil Gregor Virant. Rezultat je bil drugačen, za Kociprovo je bilo 38 poslancev, za Viranta pa 52. Za podpredsednika pa sta bila nekaj pozneje na isti seji izvoljena Ljudmila Novak (NSi) in Jakob Presečnik (SLS), kar je že nakazalo, kakšna bo koalicija in da bo verjetno prišlo do druge vlade Janeza Janše. O mandatarju so odločali tri tedne pozneje, 11. januarja. Takratni predsednik republike Türk je, čeprav je bilo jasno, da nima večine, predlagal relativnega zmagovalca Jankovića, a je bilo zanj le 42 poslancev. Ponovno so poskusili 28. januarja, ko so odločali o predlogu 50 poslancev, da bi šef vlade drugič v zgodovini postal Janez Janša. Za Janšo je bilo 51 poslancev, proti 39. A ta vlada ni vzdržala do konca mandata.

Podpredsednik postane Veber
Pred štirimi leti je bilo manj napeto in nepredvidljivo, ker je bil rezultat volitev precej bolj nedvoumen. Na prvi seji zbora je predsednik SMC Miro Cerar za predsednika po nekaj zapletih, ker ni bilo jasno, ali bodo potrdili mandat Janši, predlagal Milana Brgleza kot “osebo z visoko osebno in profesionalno držo”. Da bodo podprli Brgleza, so ob koalicijskih strankah napovedali tudi iz opozicijske Združene levice in NSi, ki jo je takrat vodila Ljudmila Novak. Za Brgleza je bilo, glasovanje je tajno, 66 poslancev, proti eden sam. Drugih odločitev, seja je bila 1. avgusta, takrat niso sprejemali.

Prvo sejo je zaznamoval nastop Jožeta Tanka (SDS) po potrditvi mandatov, ki je o dogajanju pred volitvami povedal: “S tem, ko je bil Janez Janša poslan v zapor, mu je bila onemogočena kampanja tako zanj osebno, v njegovem volilnem okraju, kot tudi nam vsem, kandidatom SDS. Zato, ker ni bilo poštene volilne igre, ocenjujemo, da so te volitve nelegitimne. Ampak kljub vsemu je Janez Janša med vsemi nami, novoizvoljenimi poslanci prejel največ glasov, z naskokom največ glasov v svojem okraju, in v imenu kolegov gospodu Janši tudi k uspehu na volitvah iskreno čestitam. Janez Janša je poleg Roberta Battellija tudi edini poslanec, ki je bil izvoljen prav na vseh volitvah v DZ, in na teh volitvah je bil Janez Janša izvoljen tudi kot edini politični zapornik v Evropski uniji.”

Podpredsednike je državni zbor volil 22 dni pozneje, ko so na ta položaj izvolili Janka Vebra (SD) in Primoža Hainza. Vebra le za kratek čas, ker je bil pozneje izvoljen za obrambnega ministra, a se zgodba ni končala preveč srečno. Kot ministra ga je državni zbor na predlog Cerarja pozneje odstavil. Podpredsednika iz največje opozicijske stranke SDS protestno ni bilo ves zadnji mandat. Na isti seji kot podpredsednike so poslanci pred štirimi leti za mandatarja, ki je začel sestavljati vlado, potrdili Cerarja, za generalno sekretarko pa so izvolili Uršulo Zore Tavčar, za katero je bilo 65 poslancev, proti pa nihče. Po štirih letih, kar je SMC vladala v koaliciji z DeSUS in SD, je bil na volitvah rezultat za obe največji vladni stranki ta mesec precej porazen, vse druge stranke (z izjemo SLS) pa so se okrepile:

Težava Marjana Šarca, ko poskuša na vsak način sestavljati koalicijo brez zmagovalca volitev SDS Janeza Janše, kar pomeni, da se izogiba realni spremembi oblasti, je, da to pomeni nadaljevanje sedanje vlade v še slabši obliki.

Je smer nazaj proti Jugoslaviji, ki je več ni?
Potreboval bo podporo še krepko več težko združljivih strank: sodelovanju s poraženo SMC se sploh ne more izogniti, težko pa se bo izognil celo koalicijskemu povezovanju s precej radikalno Levico, ki se je na volitvah okrepila in jo v vladi hoče tudi SD Dejana Židana. Levica je za izstop iz Nata in s tem oddaljitev od zahodnega sveta, za zmanjšanje obrambnih izdatkov, priznanje Palestine, popolno podrtje ograje na meji proti Hrvaški, del ideologije te stranke pa je ob zavzemanju za več vpliva države (za kar je tudi SD) tudi nasprotovanje zasebni lastnini, kar lahko odžene vlagatelje zaradi zmedene državne politike v že tako precej zamajanem gospodarstvu.

Večino Šarec lahko pridobi, a rešitev bo – zdi se – precej slaba za državo. Obratne probleme ima Janez Janša, ker ima njegova stranka toliko poslancev kot celotna prejšnja koalicija skupaj, bi lahko sestavil bolj učinkovito vlado, težav z generalno smerjo države, da bi ostali del razvitega zahodnega sveta, nima, a ne more dobiti partnerjev, ker so se stranke na levi sredini zavezale, da bodo tudi, če izgubijo volitve, storile vse, da ne pride do zamenjave oblasti, pa naj to stane državo, kolikor hoče, kar je podprl tudi največji del medijev, ki je lastniško ali upravljavsko večinoma pod vplivom levice.

Peter Jančič, spletni časopis

 • Miro

  ja, a ne bo veliki zmagovalec sestavil vlade? a se je premislil??

 • Soave

  + + + + + + + +

  Hm ? Verjetno se je veliki Lutkar pri dosedanjih marionetkah že kaj naučil, a ne ??

 • janko

  Ja pa kaj se gre glumac? Mandat pripada zmagovalcu volitev, Janši. Nima kdo kaj mrdnit prej!! Večno vladajoči luzerji levajzarji si talajo ministrske stole, sestavljajo vlado? Pa to ni normalno. TO je slika levuharjev – BARBARI SO! Ne upoštevajo volje volilcev! Požvižgajo se na ljudi, Take vlade ne bom priznal! Zame so to PUČISTI, zame je to na silo ponovni prevzem oblasti, ISTO kot takrat, ko so iztrgali vlado Janši, edini uspešni vladi v samostojni Sloveniji!!

  • Krtača 20

   Po kakšni “desni” logiki pa to računaš? Saj vas je sam 25%

   • lojze

    Neumno!

  • tzt

   Rdeči kupleraj se je preštel in očitno nima 46.

 • Darth Vader

  sej ni panike…..sestavljajte še ene 2-3 mesece, pa bo 3/4 strank propadlo……ker jih ljudje zaradi ne-državotvornosti ne bodo več podpiral……

 • Krtača 20

  Še mal pa bo ta zadnmu desnmu teličku jasn da janša nateguje sebe, tebe, leve, desne, skratka vse slovence pa še pol Madžarske. Vse po spisku, sam Urške ne…..

  • lojze

   Primitivno!

   • Krtača 20

    Ja. Vašemu portalu čist dost primerno. Še preveč.

  • učko

   Urško baje drugač.

  • janko

   Imaš pa res pokrtačeno glavo.

  • montyamp

   Udbovski humor , za kozlat v marionetarsko greznico .

  • tohuvabohu

   A te je spet Kučan zlorabil za pranje umazanega gobca?

 • mona lisa

  Šarec pa pameten????????????????

 • tzt

  Kokice so že v špajzi in gajba pera v hladilniku.

  Čas je zaveznik SDS in reformne desnice. Igra živcev. Zavrti Štromajer in blentavi Židan, vlečeta SD v smer Levice, kar je super. Skupaj bodo padli pod 10%. Če bodo nove volitve, Desusu lahko rečemo “čüs”, Cerar pa, če se ne bo posvetoval in tehtno razmislil, začel s preštevanjem kodo vse mu manjka v novi poslanski skupini.

 • Olga2345

  Srečno Slovenija!

  • Novakec1

   Adijo slovenija

 • mali49

  Takrat sta Virant in Erjavec prosila Janšo naj sestavi koalicijo, sedaj se pa Šarec sam sili za mandatarja. V tem je razlika takratnih volitev od sedanjih.

 • VERRZIFIKATOR

  Marjanka Zakonjšek

  KONJ IN RAVNINA

  Bil je vajen konj na vse višine,
  tak balkanski, res vzdržljiv konjiček,
  redno vlekel je navzgor voziček
  brez tovora, ljubil serpentine.

  Modrovali so tako očaki,
  ta bo pravi, tovor da potegne,
  ki se v blato vsakič nam pogrezne,
  ta nalogi bo dorasel taki.

  Hvalijo ga prav na vse pretege,
  šarec konj nalogo da prevzame,
  tovor ven iz blata vleči jame,
  iz nesrečne, vse bolj blatne lege.

  Šarec konj veselo zarezgeče,
  češ, če sem premagal serpentino,
  zmogel bom seveda to nižino,
  vpreže se in na vse kriplje vleče.

  Tovor z vozom pa mu ne popušča,
  v blatu je predolgo zasušenem,
  trd postal kot kamen je obenem,
  okrog njega je veliko trušča.

  Huda voz s tovorom je ovira,
  konj, ki zmogel prej je serpentine,
  je nemočen, ko gre za ravnine,
  zdi se, da oslička imitira.

 • montyamp

  Rdeča kuga je napadla Slovenijo 1920 , ko je bila ustanovljena

  ———–KOMUNISTIČNA PARTIJA SLOVENIJE———–

  Komunistična stranka na Slovenskem je nastala leto dni za nastankom jugoslovanske komunistične stranke, po boljševiški revoluciji v Rusiji na tako imenovanem združitvenem ali velikonočnem kongresu 20. do 23. aprila 1919. 27 članov ljubljanske sekcije Jugoslovanske socialdemokratske stranke (JSDS) so izstopili iz stranke in ustanovili Slovensko socialistično stranko. Odbor je za prvega predsednika izbral Josipa Petriča, tajnica pa je postala Angela Vode. Stranka je potrdila zavezanost politiki Lenina, v revolucionarnem programu so se zavzeli za oboroženo revolucijo v Jugoslaviji in nasprotovali parlamentarni demokraciji. Program je bil formalno sprejet marca 1920, ko so v Beogradu ustanovili Socialistično delavsko partijo Jugoslavije in se je vanjo vključila slovenska sekcija komunistov. Leta 1920 se je stranka preimenovala v Komunistično partijo Jugoslavije (KPJ).
  Vir : WIKI

 • Kučko pod pručko

  Loverski daj-dam

  “Preljuba naša si ti, Alenka,
  brez tvojega glasu slabo mi kaže,
  brez ingliša bo kup blamaže,
  dal ti vse bom poleg cvenka.”

  “Ej, Marjan dragi, ti moj Šarec,
  moj glas za vlado ti bom nudila,
  kaj senkju je, te bom naučila,
  da izgledal ne boš kot en jarec.

  Al’ kaj zato od tebe bom dobila,
  to meni je pomemben posel,
  saj ti ne boš med tujimi kot osel,
  ne jaz brezposelna kobila?”

  “Pri meni ti vodila boš finance,
  postala glavna naša boš tatica,
  in ubogala le iz Murgel strica,
  ko delala ti naše boš bilance.”

  “Kar zdaj sva rekla, je kot pribito,
  ti moj boš mačo, moj Casanova,
  ko skupaj legla v špampet bova,
  vse drugo pa očem bo skrito.”

  To spesnil vaš sem Kučko, jaz,
  da spoznali boste nov obraz.

 • Caetano

  Levicarji ne znajo vec drugega kot strasiti pred Janso. Pa tudi v tem so ze povsem iztroseni.

  • Hun

   vs pa Jajo pumpa z Kucanom…pravi vztrajniski telicek si

 • RATATA

  Kdo le se zna it demokracijo v osamosvojeni socialistični respubliki Sloveniji?
  Eni bi se jo šli, pa se je iti ne morejo, drugi se je pa nočejo it, ker imajo svoje parcele za eksploatacijo in uzurpacijo privilegijev.
  Vsa Slovenija je s strani lewuharskih degenerirancev degradirano območje.

 • montyamp

  Astrološka psihologija svetuje .
  Dajmo zločince , zazidarsko omladino , atentatorje murglosrbske paradržave in akterje vzporedne ekonomije , tiste ki vodijo politiko iz mafijskih ozadij z orodjem – opranoglavo UDBOVSKO DECO , onemogočit na naslednjih volitvah .
  Statistike kažejo , da je med boljševiki ki so zasedli slovenski politični prostor , nadpovprečno število rojenih v znamenju kozoroga .
  Da ne bomo metali vseh kozorogov v en koš , bomo uničevalce slovenske države , tiste ki so uničili zdravstvo do te mere , da vozimo bolne otroke v tujino , preimenovali v hijene .
  Zlobni atentat (KRAMBERGER,SLIVNIK,GOLUB,JAMNIK……….)politiki so krivi za propad slovenske države in danes nas hočejo s svojimi marionetarskimi cirkusanti totalno poneumiti , polovica naroda že bojkotira volitve .
  Rojeni v znamenju hijene :
  Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Anton Rop , Matjaž Han , Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Spomenka Hribar , Violeta Tomić , Violeta Bulc , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka…………. Kocjanćić , Miklavćić , Isajlović , so tudi že kandidati .

 • Kučko pod pručko

  Med dvema budalama se ne more ugotavljati, kdo je pametnejši. Lahko pa z zanesljivostjo zatrdiš, da sta oba zabita kot kanti!!!

 • Antonius

  Tole sestavljanje vlade bi morala biti učna ura za volivce. Šarec in vse ostale stranke okoli njega se obnašajo kot divji afriški psi /Lycaon pictus/, ki jih zanima samo, kaj bo sebi prigrabil, zagrabil.
  S proporcionalnim volilnim sistemom držijo veleizdajalčevi komunisti slovensko nedemokracijo še danes trdno v svoji pesti.
  Odkar se je Kučanu sfižil največji bum proti Janši, ga SDS kaj dosti več niti ne zanima. Zaveda se namreč, kolikšen volilni uspeh zmore skupaj spraviti SDS, če po njej uspešno pljuva s pomočjo vseh tv in tiskanih kanalizacij. Posvetil se je sestavljanju koaliciji strank, ki ne bodo pod nobenim pogojem sodelovale s SDS.
  Zakaj je tole sestavljanje vlade učna ura za volivce. Naučili se bodo morali spoznati, da si nihče, ki ga podpira veleizdajalec, na volitvah ne zasluži zaupanja.
  Zakaj bo Slovenija še dolgo časa v težavah? Zato, ker veleizdajalcu uspeva, da Janši in SDS nikakor ne uspe skupaj spraviti ustavno večino, da bi spremenil volilni sistem po katerem na koncu Kučanove marionete proporcionalno prelagajo volilne glasove. Z uvedbo dvokrožnega večinskega volilnega sistema bi bilo konec vseh volilnih goljufanj na katerih temelji veleizdajalčevo sestavljanje nedemokratičnih vlad.
  Po spremenjenem volilnem sistemu, strankam ne bi bilo nič več smiselno loviti volilne glasove s trenutno najbolj slavnimi.

  • Hun

   hehehe keri kretencki ste sektaski vztrajniki…sreco mate jansisti da se velka vecina prebivalstva ne zanima za politiko…SDS, SD…in podobni bi ze zdavnaj letel iz parlamenta…ne pa da vm je Kucan kriv, da je vasa sekta v manjsini

 • Delta

  Izključevanje, ki ga demonstrira Šarec, je zgolj dokaz njegove odvisnosti od stricev. O tem, kako odvisen je od stricev mu je nekaj povedal že Pahor v predsedniški tekmi, a se je Šarec tedaj iz tega arogantno norčeval. Sedaj se s siljenjem v bizarno koalicijo strici delajo norca iz Šarca. Najbolj pa se vsi skupaj delajo norca iz nas in iz demokracije.

  • jovan jovan

   Če bi sekta ne podpirala pahorja na predsedniških volitvah, bi danes ne imeli “problema Šarec”! Prav vam bodi.Kar se pa izključevanja tiče, tu ste sektaši nedvomno liderji! Desnica ni bila nikoli demokratična . Prvi, a vseeno zadnji. Luzerji.

   • tohuvabohu

    Kok s pa ti pameten, sektašek? Kdo ima “problem Šarec”? Problem je v tem, da nobena združba na levici nima sto pik, da bi bila vredna vstopa v koalicijo z SDS. To je problem Slovenije, ne pa to, da Šarkica kokodaka, še preden je znesla jajce.

    • jovan jovan

     Vosu, ne rigaj!

     • piko8

      Butel butel; v tvojem piskru(glavi če hočeš) je manj pameti, kot pri kuri, ki brska po kupu GNOJA!!!

     • tohuvabohu

      Razumem, tovariš rdečkar.

     • WISKY 1000

      Vosu,spel se na 24 kurnik

   • Delta

    Ne razumem. Kdo so sektaši? Ali gre morda za žaljenje 220.000 državljanov Slovenije? V tem primeru dodajmo še vse običajne pridevnike, ki jih praviloma uporabite za volivce SDS: neizobraženi, stari, ruralni, nacionalistični, skrajni so-državljani. Res ste zgled strpnosti in civiliziranosti.

    • jovan jovan

     Vprašaj ex poslanca ivanove stranke. Je že vedel zakaj vas je označil za sekto! Ja, statistika je taka, kakršna je.

 • Hun

  Se prav sledi podobna usoda Janso kot Jankovica…znebil se ga bodo politicni novinci, kot izkusenega politicnega outsaderja

 • Vera

  Šarec kokodaka na kupu gnoja,kot mali petelin ” türkec ” čeprav ne bo prvi dobil od Pahorja podeljenega mandata . Pravo zlo za Slovenijo bo pa še ” LEVICA “, če jo bodo dali v koalicijo . Dovolj je že Šarec, ki nima ne znanja še manj izkušnje o vodenju vlade . V vlado naj sestavijo : SDS, NSI , LMŠ, SNS in še mogoče SMC .Praviloma bi morali biti obe stranki,ki sta dobili največ glasov ( 38 ) v vladi !

 • piko8

  V ospredju šarec in zorangutan na sliki: v ozadju Alkapone milan kuçan, zemljarič, kocjančič, golubic, strahovnik, isajlovic in, da ne naštevam vse te rdeče golazni, ki na vsak način skušajo uničiti vse kar je Slovensko!!!
  To so HIJENE in ostala balkanska gamad (drek) , ki jim Slovenija ni nikoli bila domovina!!

 • plavi-mil

  Če bo ta tišler s 6 popravci vztrajal in pri Mesečnikih, bi jaz kot član stranke LMŠ takoj izstopil, TAKOJ, ker verjetno tudi njegovi člani ne želijo postati Venezuela, srčno upam, da so kandidirali zato, da se stanje v Sloveniji izboljša, ne pa poslabša ali pač samo za dobro plačane službice. Poslanci LMŠ še je čas, da se pravilno odločite, saj izključevanje tega tišlerja s 6 popravci ne vodi v dobrobit Slovenije.

 • milanček

  ta bebo je popil vso pamet z maternim mlekom!

 • jovan jovan

  Bo ivan pametnejši od Jankovića? ivanu se dogaja Janković, ne Šarcu! ivan je v slabšem položaju kot je bil takrat Zoki! ivana NIHČE ne mara.

  • šmentanamuha

   Ta NIHČE si seveda ti, zato govori v svojem imenu. Ivan bo nekoč v učbenikih pomembna in velika osebnost slovenske zgodovine, ti, NIHČE, pa samo še prah in pepel.

   • jovan jovan

    Muhe ste samo zato da drek žrete. Si zato toliko na tem portalu? Velika osebnost? Morda v kakšnem kriminalističnem učbeniku? Kako se izogniti Pravici…… Desna VELIKA koalicija bo kmalu?! Ko vas vsi tako ljubijo…..

    • šmentanamuha

     Ajde, NiHČE, pojdi lizat čevlje svojemu gospodarju in ne budali toliko.

    • tohuvabohu

     Dobro se ti je usralo, hehe. Pri nas nimamo pravice, ampak Pravico z imeni in priimki tistih špičmohov, ki rijejo spodaj.
     Če bi rdečkarji ljubili demokrate, bi bilo to sumljivo čudno. Ampak k sreči vas dobro poznamo, že 75 let vas poznamo, hijene.

  • WISKY 1000

   Lolek

 • šmentanamuha

  Nova24,

  nekdo vam sabotira strani. Članek z naslovom “V Titovem Velenju so se pojavili plakati, ki poveličujejo nacizem, novinarka RTV Špela Kožar pa je brez dokazov in v nasprotju z novinarskimi standardi oblatila kar stranko SDS!” se ne da brati, niti komentirati, zato sem komentar napisala tukaj.

  Velenje, nekoč Titovo Velenje, je bilo trdo jedro komunistov in je to še danes. Plakate s kljukastimi križi so napravili SD aktivisti. Socialni dmokrati, ki vladajo v tem mestu od nekdaj so kot nasledniki nekdanje Komunistične partije paravan globoke države še danes.

  Vsebina plakata preprosto pomeni: kdor je Za družino z očetom in mamo in Za državo Slovenijo, ta je hitlerjanski nacist – rasist. Scenaristi in režiserji te mazaške akcije so isti ljudje, ki so napravili pred dvema letoma na RTV “protestniško sceno” z napisom SMRT JANŠI in se je ta napis potem svaljkal po straneh RTV ena dva tedna.

  Ti režiserji, torej, računajo na omejenost ljudi (Kučan: “Ljudje so butasti”), ki ne bodo prepoznali trika. Če prvi dve paroli (ZA družino, ZA Slovenijo) še gresta skozi, so se izdali s tretjo parolo: ZA raso, ki so jo podkrepili s kljukastim križem. Slovenski domoljub bi vedno napisal: ZA narod in nikoli ne bi risal zraven kljukastega križa, temveč kvečjemu črnega panterja, kot simbol Karantanije, nekdanje samostojne Slovenske države.

 • Hun

  Sarcu se lahko zgodi enaka usoda Jankovića…će bo Ivan Jansa prodal duso hudiću in se v koalicijo spećal s SD…pa sj itak SDS in SD paseta ukp..dve interesni stranki in ugrabiteljici Slovenije

  • tohuvabohu

   Zaupaj mi, prosim, kaj žreš, da toliko serješ?

   • Hun

    kvaliteto

    • tohuvabohu

     Masse statt Klasse?

     • Hun

      dolfi jungen?

     • tohuvabohu

      To pa ni užitno.

     • Hun

      itak da nis uzitn, govno oslovsko

     • tohuvabohu

      To me rešuje pred popadljivimi hijenami, kakršna si ti.

     • WISKY 1000

      Malo gifta si primešaj,mujo

     • Hun

      “malo gifta si primesaj”
      iz kere vukojebine si ti prlezu rovtar..
      drugic podnapise zravn prpopaj

  • WISKY 1000

   Bolek

 • šmentanamuha

  Kočijaž Šarec se močno napreza, da bi pognal konje v dir. Ker je pohlepen in povzpetniški, seveda ne vidi, da imajo ti konji že svojega gospodarja in smer, kamor bodo zapeljali kočijo. Vampirski ples se pričenja. Kot kaže bo vrhunec Šarčeve kariere vloga Serpentinška na Radiu Ga-ga. Da bi spravil konje iz mrtvega teka, so mu je na pomoč priskočila velenjska komunistična sekcija z nacističnimi plakati, ki blatijo, koga drugega kot Janšo. Novinarska kuzla Špela Kožar pa je takoj pritekla na vpoklic, da stvari tudi medijsko primerno pokrije. Pred kratkim je na odmevih kljukaste križe komentirala tudi direktorica Mirovnega inštituta Neža Kogovšek Šalamon in krog je sklenjen. Zdaj morajo osli samo še prebaviti to ovseno mešanico in potem lahko okronajo Šarca kot velikega rešitelja naroda. Pred kom? Pred Janšo in SDS, zmagovalcem pravkar končanih volitev. Ti fantje se ne hecajo. Če bo treba, bo tekla kri.

  • jovan jovan

   In kdaj bo “zmagovalec” sestavil vlado? Nikoli več!

   • šmentanamuha

    Dej, butec, utihn al pa si dej prst u rit.

   • WISKY 1000

    Ti kar imej svojega klovna,drugega si tako ne zaslužiš

 • tasilo

  Pavje perje ni mačji kašelj.

 • Soave

  Ker smo zopet in vedno znova pri županu Ljubljane, pripenjam sijajno pisanje avtohtonega prebivalca Ljubljane. Komu ?? Ja, županu, no ! V zahvalo , no !!
  Ta možakar si je sedaj prisvojil tudi Pogačarjev trg z okolico. Tam prireja vse mogoče zabave za naše Državljane iz Juge. Ni da ni !!

  https://www.casnik.si/hvala-zupan-zoran-jankovic/

 • jovan jovan

  Teorija zarote je edino kar še ohranja sekto pri življenju.

  • Soave

   Pa me res zanima, kaj za vraga ti delaš. In kje delaš ? Da si tako zelo zadovoljen. Pisariš samo o sekti. Napiši še , kako si s tvojo zadovoljen. Kaj tako dobrega se ti dogaja ?

   • jovan jovan

    Z mojo sem zelo zadovoljen. Se kar razumeva. Pa vidva s tvojo? Na tem portalu tako ni prostora za dobre stvari, če še nisi opazil. Pišete samo o slabih stvareh. Še to, da zunaj sije sonce vam je odveč!

    • Soave

     S svojim sem zadovoljna ja. . . . . . . že veliiiiiiiiko let .

     Kar naj pišejo. Saj veliko lepega se pri nas v Sloveniji ne zgodi.

     • traktor

      Kako, da se ne zgodi? Se, se, samo ne nam.

     • Soave

      Ja. . . . .sej !!! Nas bo minilo potrpljenje ? Da se le morda obrne ? Ampak , v bližnji prihodnosti !

   • WISKY 1000

    Kva te briga komunajzarca

    • Soave

     Oprosti, si ti tudi eden tistih, ki slabo bere ? Sem samo jovan- jovana vprašala, ker kar naprej govoriči o sekti.

  • šmentanamuha

   Največji uspeh komunistov je, da so uspeli maso prepričati,. da je zadovoljna z drobtinami, medtem, ko se oni redijo na pokradenem denarju in na račun raje, ki je prebutasta, da spregledala njihovo igro. Ko tej poneumljeni raji začne popuščati disiplina, ji vržejo kost (v tem trenutku Janša) in potem se lepo glodajo med sabo naprej, oni pa se mastijo pri koritu. A si res taki butec?

  • tohuvabohu

   Zakaj cviliš? Hoteli ste nam podtakniti zaroto, pa ste se opekli, kreteni komunajzarski prozorni.

   • WISKY 1000

    Jovana že od tretjega junija žre po vampu

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Ne more biti komunist od komunista pametnejši. Pri vseh je IQ enak in to je vseh skupaj 0.

 • žogica

  Ne samo od Jankoviča, tudi od Janše!

  • tohuvabohu

   Kdor se zadnji smeje, ni Janković.

   • WISKY 1000

    Janez

 • Jaka Sraka

  Bebček, pridem v Kamnik in ti zlomim prst s katerim žugaš.

 • Franc Šink

  Imam občutek da se jankovič ,sicer ne vem iz katerega razloga, maščuje Sloveniji.Z obešanjem LGTB oziroma pederske zastave je svojevrstno sporočilo.Ne ne nismo Slovenci pedri.

 • xtc

  Težava je ,dase tisto kar vem osebno in JJ povedal svojim uresničuje-“Pojdite na poletne počitnice in imejte se skrajno lepo,jeseni gremo v vsakem primeru na nove predčasne volitve” in to je vse bolj dejstvo.

 • Olga2345

  Kučan je izjavil pred ustanovitvijo samostojne Slovenije: “najbolj črnogleda opcija je samostojna Slovenija, zato moramo narediti vse, da Jugoslavija bo”….

  Če to prevedemo v današnji jezik, pomeni, “najbolj črnogleda opcija je vlada Janeza Janše, zato moramo narediti vse, da leva vlada bo”…
  V ta kontekst gredo vsi napadi, laži, medijske manipulacije, izključevanja raznih Židanovi, Spomenk, Zoranov…”intelektualcev”..in celo podtikanje nacističnih plakatov v Velenju, na rovaš SDS in njenega predsednika, osamosvojitelja in državnika, spodobnega in pokončnega Slovenca, Janeza Janše!

  Zaradi vseh udbaških zločinov, politicnih procesov, veleizdaje Slovenije in rušenja demokracije iz ozadja, sodi ukdbomafijec Kučan, do smrti za rešetke!

  • antimur

   Škoda, da bi zastonj žrl državno hrano, so tudi druge, cenejše rešitve.

  • MižekFiga

   Kučan, na gauge, takoj !!!

 • Steiermark

  Človek se kar nemore odločiti, katera izmed dveh spak (duševnih in telesnih), zgoraj na fotografiji, je bolj zastrašujoča in odvratna!

 • Pombar Pombar

  ista vsebina druga embalaža

 • Sprememba v Slo je mozna le z drzavljansko vojno oz. odstranitvijo unicujocih elementov slovenskega naroda…treba je izrezati rakavo tkivo iz zdravega narodovega telesa…

 • Aurelius

  Malo bolj podrobno si poglejte tega čudaka, ki zdaj po volitvah po naročilu murgelzwerga ustvarja “koalicijo”: na vsaki fotografiji me neverjetno spominja na ujedo – mrhovinarja, ki čaka na svoj plen. Do sedaj po lastni iniciativi ni naredil še prav nič in s tem se je izenačil z odhajajočim premierom, ki je prav tako vedno potreboval navodila od velikega malega lutkarja. Sedanji wanabe premier je najprej hotel biti holcar, pa mu to ni uspelo, nato se je pač na AGRFTV izučil za kranjskega komedijanta, pa tudi v tem poklicu ni imel nikakršnih vidnejših vlog, saj očitno zaradi pomanjkanja kreativnosti ni hotel prevzemati klasičnih dramskih vlog, pač pa se je raje podal v vode imitatorstva, kar je v celotni zabavljaški branži še najlažje početi – sedaj pa bi takšen človek rad vodil slovensko vlado ? BOG NE DAJ !!!

 • Novakec1

  Pamet se drugje meri po IQ, tadva pa ne presežeta nivoja sobne temperature

  • Novakec1

   Popravek; se je pa za vprašat o IQ ju tistih ki jima dovoljujejo te rabote.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!