[VIDEO] Odjeknilo kot bomba: Logarjeva preiskovalna komisija na seji Državnega zbora razgalila teroristične roke slovenske rdeče levice

“Če bi takrat obveljala njuna dikcija, danes ne bi obravnavali tega poročila. Pa ni! Zato danes govorimo o tej temi,” je bil oster dr. Anže Logar, ko je spregovoril o vpletenosti aktualnega ministra Gorana Klemenčiča in delu pristojnih institucij in nadaljeval: “Ob tem, da je v dopisih Urada redno primanjkovalo ničel, tako v dopisih tujim sestrskim uradom kot lastnim institucijam v državi, ki so odgovorne  za pregon kriminala. Ob tem, da je Urad dopustil nemoteno poslovanje družbe Farrohk v NLB, kljub temu, da je prav za ta poslovni odnos – med NLB in družbo Farrohk odprl dosje “sumljiva transakcija”,” je katastrofalne razmere v največji državni banki NLB opisal dr. Anže Logar, predsednik komisije za ugotavljanje zlorab v slovenskem bančnem sistemu v Državnem zboru RS.

V Državnem zboru RS je včeraj potekala predstavitev poročila preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu, ki jo vodi dr. Anže Logar. Zadeva Farrokh je v Sloveniji odjeknila kot bomba. Slovenska državna banka NLB je za potrebe iranskega jedrskega programa oprala milijardo dolarjev umazanega denarja. Vse institucije so za ta posle vedele, a so vsi molčali. Prvi krivec je Urad za preprečevanje denarja, ki ni opravil svoje naloge. Ne samo to, celo zavajal je domače in tuje službe.

Proces pranje denarja poteka v treh fazah:
 • Plasiranje sredstev (angl. placement) v finančni sistem države, npr. elektronska nakazila v tujino ali zamenjava v drugo valuto.
 • Prikrivanje izvora denarja (angl. layering) z uporabo offshore podjetij, fiktivnih nakazil in pogodb, z drobljenja zneskov, preprodaja nepremičnin itd.
 • Integracija (angl. integration) oziroma vključitev sredstev v   gospodarstvo (nakupi deležev v podjetjih).

Ne samo to. V dopisih tujim službam so se celo podpisovali kot urad za pranje denarja.
“Ali, da stopnjujem, če bi vam ta isti predstojnik, tega istega Urada v zagovor svoje nepristojnosti recimo zapisal tale stavek: “The Office for Money Laundering performs duties only …” oz. po slovensko “Urad za pranje denarja izvaja pooblastila samo …,” je opozoril dr. Logar in dodal: “Poglejte, ko pa Urad za preprečevanje pranja denarja v tujih dopisih sebe označi za urad za pranje denarja, bi pa vi zagotovo tudi pomislili – Pa kaj je država “C” banana republika?”

Tudi policija ni opravila svojega dela, saj v nasprotju z zakonom ni obvestila državnega tožilstva, ko bi to morala.
“Policija pošlje poročilo državnemu tožilcu tudi v primeru, če na podlagi zbranih obvestil ni podlage za kazensko ovadbo. Sedaj, če to malce prevedem v razumljiv jezik. Če so sumi za storitev kaznivega dejanja, policija tako ali tako pripravi kazensko ovadbo in jo pošlje na tožilstvo. Zdaj pa, če po podrobni preučitvi primera policija teh sumov ne more potrditi, pa mora prav tako s posebnim poročilom o tem obvestiti tožilstvo,” je ostro nadaljeval dr. Logar in dodal: “Z enim samim razlogom –  to je varovalka pred samovoljo policije, da bi iz tega ali onega razloga kakšno zadevo ali kakšen primer pometla pod preprogo.”

Policija prestopila vsa svoja pooblastila in primer pometla pod preprogo
“Citiram: “Poseben dokument v zvezi s tem ni bil izdelan.” Pa bi moral biti! Za državno tožilstvo … S tem je policija kršila svoj temeljni postopkovni zakon,” je povedal dr. Logar in nadaljeval: “Nevednost. Neznanje. Naklep. Ne vem. Dejstvo je, da ni obvestila tožilstva, kar bi morala. Kar je z vidika ugotavljanja odgovornosti za bančno kriminaliteto strašljiva ugotovitev. Kaj, če to ni bil osamljen primer? Ampak večkrat uporabljena praksa … Seveda pri naših …”

Prav tako niso ukrepali takratni vodilni na Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK), kljub temu, da so za to vedeli. Goran Klemenčič danes opravlja funkcijo ministra za pravosodje, njegov takratni podrejeni v KPK Darko Stare pa je postal Klemenčičev sekretar na ministrstvu.

V največji opozicijski stranki SDS zahtevajo odgovore
Slovenski demokratski stranki ni znan razlog, zakaj se za prijavo tožilstvu ni odločila KPK oz. konkretneje njen tedanji predsednik Goran Klemenčič, aktualni pravosodni minister, in Darko Stare, nekdanji vodja službe za nadzor in preiskave na KPK in današnji Klemenčičev državni sekretar. Oba sta bila s strani žvižgača podrobno obveščena. Dr. Logar je ob tem spomnil, “da je KPK v preteklosti tožilstvu prijavljala bistveno blažje prekrške. Recimo, 5 plačilnih razredov višji količnik enega zaposlenega v kabinetu pravosodnega ministra Šturma.”

Dr. Logar je omenil tudi sodnico Dešo Cener, ki je komisiji vztrajno preprečevala dostop do dokumentov Nove ljubljanske banke. V zgodbo sta bila prav tako vpletena, tokrat v vlogi ministra in sekretarja, Klemenčič in Stare.

Preiskovalna komisija vs. Deša Cener
“Velja pa za zaključek na tem mestu spomniti na pravno bitko preiskovalne komisije. Preiskovalna komisija vs. Deša Cener, ob začetku delovanja te preiskovalne komisije,” je poudaril dr. Logar in ob tem obrazložil: “Ker sta se Klemenčič in Stare v stališču Vlade RS pred Ustavnim sodiščem RS postavila na stran okrožne sodnice Cenerjeve, češ da preiskovalna komisija nima pravice zaseči kreditnih map NLB. Če bi takrat obveljala njuna dikcija, danes ne bi obravnavali tega poročila. Pa ni! Zato danes govorimo o tej temi.”

Slovenska demokratska stranka pričakuje, da bodo organi pregona svoje delo tokrat opravili vestno. “Od organov pregona pričakujemo, da bodo primer podrobno in natančno in z vso dolžno skrbnostjo preiskali in ne tako kot v prvem poskusu leta 2011,” je povedal predsednik preiskovalne komisije.

Logarjevo poročilo je nekatere poslance pustilo vidno osuple, medtem ko so nekateri vili roke. Dejstvo, da celotni koaliciji ne ustrezajo ugotovitve Logarjeve komisije, ki razkrivajo teroristične roke slovenske rdeče levice, pa je postalo jasno takoj, ko je predsednik državnega zbora Milan Brglez Logarju določil minimalni čas za predstavitev ene največjih afer v slovenski zgodovini.

J. F.

 • Janez

  BRAVO !
  ENKRATNI DR. A. LOGAR !
  BRAVO NOVA24TV!
  IN VSI ISKRENO SLO DOMOLJUBNI SLO “NAVADNI”
  IN POLITIČNI LJUDJE IN STRANKE, ZLASTI SDS !
  JA.?
  Vsi se strinjamo: uradno ugotoviti akterje in jih uradno korektno – sankcionirati ! L.r. J. KOMENDA

 • Janez

  DOMOLJUBNI
  SLO DOMOLJUBI- SENIORJI !
  SMO VČERAJ – V ČETRTEK – SAMOPLAČNIŠKO OBISKALI !
  Nekaj
  LEPIH CERKVA – V OKOLIŠU MOKRONOG, SEVNICA !
  V
  SEVNICI SMO POIZKUSILI T.I. ” M E L A N I J I N O TORTO”
  KI
  JO V SEVNICI DELAJO IN PRODAJAJO ! V
  POČASTITEV
  NJIH POGUMNE IN VERNE TER V VSEM POZITIVNE MELANIJE TRUMP ! L.r. Janez KOMENDA
  P.S.
  ” MELANIJA – TORTA” JE RES ZELO LEPA ZA VIDETI. IN DOBRA – ZA POJEST.

  • twin

   Ampak tista torta…
   JER ZANIČ!!!
   kr neki skupaj stepeno in zmešano, za turiste!
   če slučajno kdo zaide tja v tiste
   ROVTE! – najslabša torta od vseh, ki jih tam prodajajo.

  • tarantela

   Velika večina Sevničanov se ne zmeni za to!

 • twin

  Ni več naroda, ni ljudi, ki bi pritiskali v občinah na barabe, nihče ne ščiti nedolžnih in žvižgačev, vsi se bojijo lastne policije, pa še vojska stoji za marsikaterimi posli. Nevarno je, ljudje so zadovoljni, da nekako živijo iz dneva v dan, državo je najbolje pustiti pri miru, naj že zgnije enkrat do konca. Zato se to dogaja, in verjetno ne kar brez veze, saj smo ja v EU in agresorskem Nato, slabši smo kot severna Koreja in to ni nobena šala ali napihovanje itak tragičnega stanja. Raje bi rekel Kambodža, saj tam so tudi pobijali lasten narod, danes pa so jim norci postavili na masovnih grobiščih neka znamenja, za turiste, ki se hodijo tja čudit in ugotavljat, da tam ljudje pravzaprav normalno živijo, le v oblast se nekako raje ne mešajo.

  • RATATA

   Od devetega maja petinštiridesetega leta že to traja, ko je komunistična revolucija dobila proste roke za uvedbo takšnega sistema. Podlago ima v gnusnih dejanjih že štiri leta prej, s posamičnimi umori, požigi in ropanjem.

 • Metka

  Zeh

 • tarantela

  TUDI JANŠA JE VEDEL !!!

  • centurion

   A si že primeketala iz štale?
   Pejt na pašo in nas pust pr mir!

   • Novakec1

    Mijau, mijau….

    • centurion

     Tut v garaži ni miru.
     Burna noč. hovhov?

  • sloustava

   Mars iz moje domovine, skupaj s svojimi nicki. Premalo vas je, a se vedno lajate. Koliko si pa dobil/dobila pri IranNLbgate? Dovolj, da lajas, ali premalo, zato lajas, meketas, blejes?

   • tarantela

    Skoraj bo vila na Betnavi,he-he…
    Ampak Janša je res vedel! Nastopil je kot predsednik vlade v začetku leta 2012 , prve dni februarja. Darko Stare je marca istega leta dostavil ministru za notranje zadeve v Janševi vladi Pličaniču dokument, ki ga je dobil iz tujine prav v zadevi tega pranja denarja. Torej?
    Iz moje domovine me pa ne moreš pregnati!
    P.s.: pa ja ne verjameš sam sebi, da nas je premalo? Pojdi no v svoje kraljestvo in sanjaj neprej.

 • lunabije

  Okoli tega Klemenčiča pa vse bolj smrdi. Baje, da njegovo ministrstvo obvladuje gejevska prostozidarska loža! Ali ni tisti Stare obvestil NPU? Zakaj o tem ni poročila?

 • indijanka

  Vsi so vedeli in nihče ni ukrepal. Ampak, je rajše preložil na drugega. Ker nihče ni razumel, zakaj je tako poslovanje banke v svetu prepovedano in ker imamo Butalci z odločanjem in prevzemom odgovornosti težave. Imamo res tako butaste vladajoče ali pa imamo res tako pokvarjene vladajoče? Samo želim si lahko, da niso mešanica obojega.

  • von Rhein

   V povprečju so.
   lp

  • rrrrr

   Butalci niso bili ravno obdarjeni z modrostjo. Zato so si izvolili modre župane.
   V Sloveniji pa si modri župani izvolijo Butalce.

 • centurion

  Kako se vsak dan samo potrjuje tista:
  Vsaka država ima svojo mafijo.
  V Sloveniji ima MAFIJA SVOJO DRŽAVO.

  • steiermark

   pardon – ne svojo ampak našo – nam vkradeno!

 • MEFISTO

  Vsaj to nam naj odkrijejo, kje so pristale provizije.

  NLB je transakcije baje izpeljala brez plačila.

  To za bando najbrž ne bo pretežka naloga, ali pač

 • mona lisa

  Vse to se bo dogajalo zato ker si lahko elite nekaznovano privoščijo take zločine.

 • sloustava

  Ce tokrat, volivec in volivka, nimas dovolj, potem te mirne duse spodim iz moje domovine. Zaradi tebe, tvojih nebuloz, tvojega hlapcevanja oligarhu Kucanu in njegovim mladicem, ne mislim zapustiti takega sranja in stanja svojim zanamcem. Takoj procesirati, saj govorimo o znani vsoti, o znanem kraju in znanem casovnem obdobju! Kucan rad gleda kosarko, naj gre gledat Bavcarja na DOB! Tja pase in vesel naj bo, da nismo kot on. Mi ne pobijamo lastnega naroda in ne bomo prisli v svobodo z revolucijo! Vcerajsnji DZ je bil zaradi predstavitve IranNLBGate s strani dr. Logarja, Dobovska, izmikanja, laganja, zavajanja, potvarjanja iste teme s strani Stareta in Muzinica kot najbolj napeta kriminalka. Kriminalka, ki nam je ukradla drzavo, kucani, pedri, golobici, jankovici, ..pa se kar rovarijo po moji domovini. DOB! DOB, DOB, …dajmo DOB!!

 • MEFISTO

  Ste brali?

  Ponoči so pamet v zadnjih vzdihljajih pripeljali na jeseniško urgenco.

  Za atentat so osumljeni nicki moža tisočerih nickov.

  Policisti so nehali zbirati obvestila, tožilci pa so odstopili od pregona, ker na slovenskem ni sodišča, ki bi .bilo pripravljeno obsoditi morilce zdrave pameti.

  • Krtača 20

   Sočustvujem s tabo. Probaj v Begnah če ti je posodijo kako kilo pa pol….

 • Krtača 20

  Važn da je Cerar nagnal Polenkovića in ga ne bo v Zagreb na pogovore glede arbitraže. Tega zgleda tuki ne bomo izvedeli.

 • Antonius

  Po predstavitvi Logarjevega poročila o pranju iranskih dolarjev v NLB človeku ne preostane drugega, da gre na referendum in obkroži PROTI, da Kučanovo verigo kleptomanov vsaj majčkeno za=be.
  Prevarantskemu lažnivcu, narcisoidnemu Pahorju bi morali pa volivci naslednji mesec na predsedniških volitvah dati priliko, da si neizvoljen za predsednika države v kakšnem zavetišč za živali poišče službo pospravljalca pasjih kakcev.

  Je pa dejstvo, da je za Kučanovo hobotnico razpaslih kriminalcev kriv Janša in njegova SDS, ker volivci večino volilnih let večinsko volijo koalicije prefarbanih strank, da nas že ves čas na VSE mogoče načine kradejo.
  NSi-kd se je tudi prefarbala, da bo svoje naivne krščanske volivce še enkrat nafarbala..

 • Darth Vader

  diplomatska depeša iz dne 25.november 2009 poslana ob 18:43 iz ameriškega veleposlaništva v Ljubljani na naslov ameriškega državnega sekretarja…..naslov depeše: SLOVENIA SUPPORTS U.S. POSTURE ON IRAN’S NUCLEAR PROGRAM

  copy/paste vsebine depeše:

  Classified By: A/DCM Sue Shultz, E.O. 12958, reasons 1.4(b) and (d)

  (C) Econoff delivered reftel demarche to Ministry of Foreign
  Affairs’ Security Policy Division official Borut Valencic on
  November 25. The Security Policy Division covers
  multilateral institutions, including the IAEA. Valencic was
  well aware of the situation regarding the Tehran Research
  Reactor (TRR), P5 1, and the IAEA Director General’s report.
  He said that Slovenia supports the U.S. position, and that
  Ljubljana’s policies are in line with Washington’s, including
  the dual track policy of engagement and pressure. Although
  Valencic is unable to attend the November 26 IAEA Board of
  Governors’ meeting, he said the Slovenian Government looks
  forward to closer cooperation with the United States on this
  issue.
  FREDEN

  vir: https://wikileaks.org/plusd/cables/09LJUBLJANA366_a.html

  • Krtača 20

   Kdo peša in zakaj?

   • Darth Vader

    verjamem, da se še nisi v celoti naučil brati besedil…..saj bo, samo malce se moraš potruditi….

 • Darth Vader

  zaupna diplomatska depeša z dne 21.marec 2007 poslana ob 4:57 (sreda)

  iz ameriškega veleposlaništva v Ljubljani na sledeče naslove:

  Central
  Intelligence Agency | Defense Intelligence Agency | Group
  Destinations European Political Collective | National Security Council
  | Secretary of State | United Nations (New York) | United Nations
  (Vienna)

  naslov depeše: SLOVENIA’S PRESIDENT TO CONVEY IRAN MESSAGE TO UN SECRETARY GENERALzanimim
  je predvsem razdelek 3, kjer se pojavi Ivo Vajgl z pismom takratnega
  predsednika Ahmadinejada…copy/paste teksta depeše: “3. (C) On March
  16, Vajgl called in Charge to relay
  Drnovsek’s request for a meeting with President Bush the week
  of March 19 to coincide with his visit to New York to see
  UNSYG Ban. When it became clear that a meeting with
  President Bush would be impossible to arrange, Vajgl called
  Charge in again on March 19 to share with her the contents of
  Ahmadinejad’s letter and asked that this information be
  shared with the President. Vajgl did not share a copy of
  either letter but said that Drnovsek had suggested Iran
  should submit a declaration to the UNSC that it is ready to
  completely implement the Treaty on the Non-proliferation of
  Nuclear Weapons (NPT) and would only use nuclear power for
  peaceful means. Drnovsek further suggested that Iran also
  offer a declaration stating it would not back out of its
  commitments under the treaty (as has North Korea). According
  to Vajgl, Mottaki said this would be acceptable and the one
  condition Iran would insist upon is the lifting (rather than
  suspension) of all sanctions against Iran. Vajgl added that
  Mottaki indicated that Iran was prepared to work with the
  United States to bring security and stability to Iraq.” Vir: https://wikileaks.org/plusd/cables/07LJUBLJANA163_a.html

 • Darth Vader

  Tajna diplomatska depeša z dne 15.marec 2007 poslana ob 14:12
  (četrtek) iz ameriškega veleposlaništva v Ljubljani na sledeče
  naslove:To:
  Belgium Brussels | Central Intelligence Agency |
  Defense Intelligence Agency | Group Destinations European Political
  Collective | Italy Rome | NATO – European Union Cooperative |
  National Security Council | Netherlands The Hague | Secretary of
  State | Spain Madrid | Switzerland Bern | United Nations (New York)
  | United Nations (Vienna)

  naslov depeše: SLOVENIA SAYING ALL THE RIGHT THINGS TO IRANIAN FM ON NUCLEAR ISSUEStekst depeše, zanimiv je predvsem povzetek….copy/paste: 1. (S) SUMMARY: Iranian Foreign Minister Manouchehr Mottaki
  touched down in Ljubljana for a one day visit on March 14,
  meeting with Foreign Minister Dimitrij Rupel, Prime Minister
  Janez Jansa, and President Janez Drnovsek for conversations
  touching on bilateral issues but focusing on the Iranian
  nuclear situation. Rupel, whose staff were eager for the
  U.S. and the EU to “know everything” about the meetings, said
  all the right things and “followed the EU line,” pushing Iran
  to stop enrichment, stating that the international community
  has a lack of confidence in Iran’s intentions, saying that
  the will of the international community is spelled out in UN
  Resolution 1737, and reaffirming the IAEA’s decision to
  suspend technical cooperation last week. Though it seems
  unlikely that the Slovenes will play a large role in
  resolution of the Iranian conflict, opportunities like their
  Chairmanship of the International Atomic Energy Agency (IAEA)
  Board of Governors and the upcoming EU Presidency may provide
  opportunities to advance shared U.S./EU positions on Iran’s
  nuclear ambitions. An abbreviated report we received on
  President Drnovsek’s meeting with Mottaki indicates that the
  Drnovsek, too, hewed to the EU line on Iran. END SUMMARY. Vir: https://wikileaks.org/plusd/cables/07LJUBLJANA155_a.html

 • Darth Vader

  Zaupna diplomatska depeša iz dne 17.januar 2007 poslana ob 10:57 (sreda)
  poslana iz ameriškega veleposlaništva v Sloveniji na sledeče naslove:
  CIA, DIA(defense intelligence agency), group destinations european
  political collective, national security council, državnemu
  sekretarju…..naslov depeše: Slovenian relationship with Iran (Odnos
  Slovenije do Irana)……zanimiv je tekst pri 2. točki diplomatske
  depeše….copy/paste: “2. (SBU) Polecon Chief met with MFA Iran Desk
  officer Maja
  Novak and MFA Human Rights officer Nina Purkart January 16 to
  discuss Slovenia’s engagement in Iran and potential for
  US-Slovenian collaboration. Slovenia keeps a low profile in
  Tehran focusing primarily on its small trade relationship
  ($40 million in exports and $1 million in imports) and a
  sizable
  debt owed by Iran.” <– iz zadnjega odstavka je razvidno, da ima
  Iran v lasti ogromno slovenskega državnega dolga. Vir: https://wikileaks.org/plusd/cables/07LJUBLJANA22_a.html

 • Darth Vader

  Tajna diplomatska depeša poslana 16.junija 2009 ob 21:48 (torek) naslov
  depeše: Reporting and collection needs: Slovenia (potrebe po poročanju
  in zbiranju informacij) torej gre se za določitev prioritet poročanja in
  recimo temu zbiranja obveščevalnih podatkov o Sloveniji….depeša
  poslana od ameriškega državnega sekretarja v Ljubljano….zanimiv je
  predvsem tekst v rubriki B….in sicer: “B. Financial Stability,
  Economic Development, and Societal
  Challenges
  1) Financial Stability and Economic Development
  (ECFS-4H)
  2) Money Laundering (MONY-5H)

  3) Demographics, Minorities, and Human Rights (DEMG-5H) ” ….. iz
  tukaj je razvidno, da je vsaj od leta 2009 zbiranje obveščevalnih
  podatkov iz področja pranja denarja v Sloveniji ena od prioritet
  ameriškega veleposlaništva….. vir: https://wikileaks.org/plusd/cables/09STATE62397_a.html

 • Darth Vader

  Wikileaks objava, in sicer diplomatska depeša poslana iz Ljubljana,

  Slovenia….prejemnik “Secretary of State” <– ameriški državni
  sekretar, datum poslane depeše 29.junij 2007 ob 14:16h (petek)….takraj
  je bila državna sekretarka ZDA Condolezza Rice…..tekst depeše je
  sledeči:

  "B. SECSTATE 84207 (U) Econoff delivered reftel points to Andrej Plausteiner,
  Acting Director of the Office for Money Laundering Prevention
  at the Ministry of Finance on June 28. Plausteiner informed
  Econoff that his office has no record in their database of
  frozen Iranian assets held in Slovenia and has no additional
  background information regarding entities and individuals
  identified in UNSCRS 1737 and 1747.
  ROBERTSON " Vir: https://wikileaks.org/plusd/cables/07LJUBLJANA427_a.html

  UNSCRS 1737 resolucija zavezuje zamrznitev sredstev za sledeče iranske organizacije:

  Nuclear program

  Organizations:

  Atomic Energy Organization of Iran

  Mesbah Energy Company

  Kala-Electric

  Pars Trash Company

  Farayand Technique

  Defense Industries Organization

  7th of Tir

  Ballistic missile program

  Organizations:

  Shahid Hemmat Industrial Group

  Shahid Bagheri Industrial Group

  Fajr Industrial Group

  In addition to the above, Major General Yahya Rahim Safavi, Commander in Chief of the Islamic Revolutionary Guards Corps, is listed in a separate group and is claimed to be involved in both of the nuclear and ballistic missile programs. Vir: https://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_Security_Council_Resolution_1737

  UNSCRS 1747 resolucija zavezuje zamrznitev sredstev za sledeče iranske organizacije:

  Januarja 2007 je Rusija objavila, da bo Iranu prodala 29 enot raketnega sistema Tor, posel, kateri je čisto po naključju bil vreden eno milijardo…..začelo se je preko NLB….nato pa nadaljevalo preko ruskih bank Vir: https://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_Security_Council_Resolution_1747

 • Darth Vader

  Zaupna diplomatska depeša z dne 9.februar 2007 poslana ob 12:51 (petek) iz ameriškega veleposlaništva v Ljubljani ameriškemu državnemu sekretarju….naslov depeše SLOVENIA RESPONSE TO FEBRUARY GAERC DEMARCHE …… zanimiv je predvsem razdelek 1 alineja –Iran….copy/paste: — Iran: Slovenia fully supports swift implementation of
  UNSCR 1737. Given the amount of compromise negotiation that
  went into getting the EU on board with 1737, Arih did not
  believe it would be open to discussion of further sanctions
  in the near future. Slovenia supports a two pronged approach
  to Iran. One is to be firm on denying it the means for
  becoming a nuclear power and the other is to find avenues of
  engagement through civil society. To this end, Slovenia
  supports sending a European Commission representative to be
  resident in Tehran, and who would be able to manage and
  coordinate EU initiatives on the ground. …. vir: https://wikileaks.org/plusd/cables/07LJUBLJANA71_a.html

 • Darth Vader

  diplomatska depeša z dne 15.junij 2007 poslana ob 21:01 (sreda) iz urada ameriškega državnega sekretarja med drugim vladi republike Slovenije. Naslov depeše: ADDITIONAL DESIGNATIONS OF IRANIAN ENTITIES UNDER E.O. 13382

  Podatki o osebah, katere so na seznamu blokiranih iranskih oseb. Copy/paste:

  The following names have been added to Treasury’s Office of
  Foreign Assets Control (OFAC) list of Specially Designated
  Nationals and Blocked Persons (“SDN list”) and published in
  the Federal Register pursuant to Executive Order 13382.

  1. PARS TRASH COMPANY (a.k.a. PARS TRASH; a.k.a. PARS
  TERASH; a.k.a. PARS TARASH), 33 Fifteenth (15th) Street,
  Seyed-Jamal-Eddin-Assad Abadi Avenue, Tehran, Iran

  2. FARAYAND TECHNIQUE (a.k.a. FARAYAND TECHNIC), End of
  North Karegar Avenue, Shomali, Tehran, Iran; P.O. Box
  14155-1339, Tehran, Iran; Esfahan, Iran; Isfahan, Iran

  3. MOHAMMAD QANNADI(a.k.a. MOHAMMAD GHANNADI MARAGHEH; ;
  a.k.a. MOHAMMAD GHANNADI; a.k.a. MOHAMMAD QANNADI MARAGHEH; ,
  c/o ATOMIC ENERGY ORGANIZATION OF IRAN; DOB 13 October, 1952;
  POB Maragheh, Iran; citizen Iran; nationality Iran; Passport
  20694 (Iran); Alternate Passport A0003044 (Iran)

  4. ALI HAJINIA LEILABADI (a.k.a. ALI HADJINA LAILABADI),
  c/o MESBAH ENERGY COMPANY, Tehran, Iran; DOB 19 February
  1950; POB Tabriz, Iran; citizen Iran; Nationality Iran;
  Passport E4710151 (Iran) issued 15 Oct 2000 expires 15 Oct
  2005

  5. FAJR INDUSTRIES GROUP (a.k.a. INSTRUMENTATION FACTORY
  PLANT; a.k.a. IFP; a.k.a. FADJR INDUSTRIES GROUP; a.k.a.
  INSTRUMENTATION FACTORIES OF PRECISION MACHINERY; a.k.a.
  INDUSTRIAL FACTORIES OF PRECISION-MACHINERY; a.k.a. MOJTAME
  SANTY AJZAE DAGHIGH; a.k.a. NASR INDUSTRIES GROUP), P.O. Box
  1985-777; Tehran, Iran

  6. MIZAN MACHINE MANUFACTURING GROUP (a.k.a. 3MG), P.O.
  Box 16795-34365, Tehran, Iran ….. vir: https://wikileaks.org/plusd/cables/07STATE84207_a.html

 • Darth Vader

  Diplomatska depeša ameriškega veleposlaništva, katera v zgodbo o pranju denarja vpleta tudi takratnega predsednika Turka….depeša poslana 13.februar 2008 ob 12:35 (sreda) na sledeče naslove:

  Central Intelligence Agency | France Paris | National Security Council | Secretary of State | U.S. Mission to European Union (formerly EC) (Brussels) | United Kingdom London | United Nations (New York) | United Nations (Vienna)

  naslov depeše: AHMADINEJAD’S ADVISOR’S BRIEF MEETING WITH SLOVENIAN PRESIDENT TURK

  copy/paste: “4. (C) Snoj claimed that the meeting was fully coordinated
  with the Prime Minister’s office and the MFA. However, the
  MFA told us it did not arrange this meeting. Contacts in
  both the State Secretary’s office and the Middle East
  Division informed us they had not yet received a read-out of
  the meeting. We do not believe that Iran was able to gain
  much ground from Samareh’s visit to Ljubljana.
  COLEMAN ” ….. vir: https://wikileaks.org/plusd/cables/08LJUBLJANA64_a.html

 • Darth Vader

  2011-07-11 21:34:12
  [OS] IRAN/SLOVENIA – Iran opens embassy in Ljubljana,

  vows to develop ties with Slovenia

  [email protected]
  [email protected]

  [OS] IRAN/SLOVENIA – Iran opens embassy in Ljubljana,

  vows to develop ties with Slovenia

  Iran opens embassy in Ljubljana, vows to develop ties with Slovenia

  English.news.cn 2011-07-12 03:19:42 FeedbackPrintRSS

  http://news.xinhuanet.com/english2010/world/2011-07/12/c_13978713.htm

  TEHRAN, July 11 (Xinhua) — Iran’s Foreign Minister Ali-Akbar Salehi

  opened the Islamic republic’s first embassy in Ljubljana on Monday and

  said that his country is willing to develop ties with Slovenia.

  Hours after his arrival in Slovenia, Salehi inaugurated the Iranian

  embassy in Ljubljana and said that Iran is keen on enhanced trade and

  cultural ties with Slovenia, the official IRNA news agency reported.

  Iran and Slovenia would cooperate in industrial, shipping, electronic,

  transport and refinery fields and Iran would be a major energy supplier to

  Slovenia, the Iranian foreign minister added.

  Currently Iran-Slovenia trade stood at 100 million U.S. dollars which is

  lagging behi

 • Darth Vader

  From
  [email protected]

  To
  [email protected]

  BBC Monitoring Alert – IRAN

  Iran, Slovenia ink cultural, educational document

  Text of report in English by Iranian official government news agency

  IRNA website

  Ljubljana, 11 July: Iran and Slovenia on Monday [11 July] signed a

  document based on which they would promote cultural, scientific and

  educational exchanges.

  The document was inked by the two countries’ officials during Foreign

  Minister Ali Akbar Salehi’s one-visit visit to the European country.

  Director General of Islamic Culture and Relations Organization for

  Cultural Affairs, Mohsen Esma’ili, and Head of the Slovenian Foreign

  Ministry’s Middle East, Asia and Oceania Department, Tadi Rupple, signed

  the deed which will be implemented during 2011-2014.

  Based on the document, the two states will cooperate in culturaL,

  scientific, sports and tourism areas. Salehi is on a visit to Slovenia

  to inaugurate Iran’s Embassy in the republic. He said that inauguration

  of Iranian embassy in Slovenia is a preliminary step towards boosting

  Tehran-Ljubljana ties. Salehi said that Iran and Slovenia would

  cooperate in the industrial, shipping, electronic, transport and

  refinery fields and that Iran would be a major energy supplier to

  Slovenia. Salehi said that the Islamic Republic of Iran is interested in

  enhancing trade and economic cooperation to a satisfactory level in line

  with the capacity available for the two countries. Salehi said that Iran

  attaches importance to Slovenia in light of its neighbourhood with four

  European countries and access to the international waters. Salehi

  conferred with his Slovenian counterpart Samuel Zbogar. As his second

  visit, Iran’s foreign minister will travel to Vienna, Austria, on Monday

  ! night at the invitation of his Austrian counterpart Michael

  Spindelegger.

  Source: Islamic Republic News Agency website, Tehran, in English 1357

  gmt 11 Jul 11

  BBC Mon ME1 MEPol FS1 FsuPol mt

  (c) Copyright British Broadcasting Corporation 2011

 • Darth Vader

  From
  [email protected]

  To
  [email protected]

  SLOVENIA/IRAN – Slovenian Speaker Stresses Iran’s Key Role on

  Global Scenes

  Slovenian Speaker Stresses Iran’s Key Role on Global Scenes

  TEHRAN (FNA)- Chairman of the National Assembly of the Republic of

  Slovenia Pavel Gantar underlined Iran’s key role in the international

  community, and asked for the further expansion of mutual cooperation

  between Iran and Slovenia.

  http://english.farsnews.com/newstext.php?nn=8909301607

  “We attach much importance to Iran’s culture and traditions. Iran plays an

  important role in the region and on the international scene,” Gantar said

  at a meeting with Tehran’s Ambassador to Ljubljana Mohammad Rahim

  Aqayeepour.

  He voiced pleasure in the inauguration of Iran’s embassy in Slovenia, and

  expressed confidence that the embassy would strengthen economic, cultural

  as well as political cooperation between the two countries.

  Further in the meeting, the two sides also studied ways to boost

  Iran-Slovenia bilateral relations, in parliamentary grounds in particular.

  Earlier in November, Slovenian President Danilo Turk and Aqayeepour

  stressed the necessity for the development of cultural and economic ties

  and cooperation between the two countries.

  During the meeting, Turk welcomed Iran’s move in appointing a residing

  envoy to Slovenia, and underlined consolidation of cooperation between the

  two countries, specially in cultural and economic fields.

  Aqayeepour, for his part, praised the two countries’ capacities, and

  stressed that the two states’ potentials should be utilized to further

  consolidate their bilateral relations.

  Economic analysts say that Slovenia enjoys good economic and industrial

  potentials in Europe which are important for the Islamic Republic, while

  Iran can export oil, gas, agricultural and textile products to Slovenia.

 • pater karel jošt

  švica je svoje blagostanje zgradila s pranjem nacističnega denarja. slovenija bi lahko to storila s pranjem iranskega, ampak desnakarska golazen spet čivka. plačani od avstrijskih in švicarskih bankirjev so uničili še en posel nlb. res bravo!

 • Kučko pod pručko

  Razlet zadeve Farrokh je znan že v naprej

  V situaciji, ko je Logarjeva preiskovalna komisija odkrila veliko afero s pranjem denarja, s katero se je murgelska oblast še dodatno napolnila svoj žakelj, ima Slovenija dve možnosti.

  Po prvi se lahko izkaže kot država, ki se resno loti odkritih lumparij mednarodnih razsežnosti in si s tem skuša povrniti del zmanjšanega ugleda. Če se bo za to odločila, morajo kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada zavihati svoje rokave, se lotiti stvari z vso vnemo in predati državnemu tožilstvu vse odgovorne, ki so bili vpleteni v zadevo Farrokh. Tožilstvo bi moralo zbrati nedvoumne dokaze za njihovo početje, sodišča pa jih obsoditi na dolgoletne kazni. Toda v tem primeru smo lahko prepričani, da bi letele glave vseh najvišjih politikov slovenske levice, začenši s Kučanom, Pahorjem, pa vse do zadnjega, ki je bil v afero vpleten.

  Ker pa živimo v Sloveniji, sem skoraj prepričan, da se bodo Kučanovi oprijeli druge možnosti in zadevo skušali pomesti pod preprogo. To je toliko bolj verjetno, ker ne bodo dovolili, da bi namesto ugodnega življenja dolga leta gnili po slovenskih zaporih!!!

 • Krtača 20

  Važn da je Polenković včeraj v ZN u izjavil da ne “priznaje ovaj sud” ko je govoril o arbitražnem mednarodnem sodišču. Ni sicer povedal s temi besedami a je povedal točno to. Se mi zdi da ma zdajle kolega Dokolenković evropski problem, ne sam slovenskega. Če pa zdajle nekdo v Evropi ne bo skočil pokonc, pol pa vseen če ni Evrope.

 • Darth Vader

  Date
  2011-11-30 09:53:43

  From
  [email protected]

  To
  [email protected]

  [OS] SLOVENIA/US/IRAN/CT – Slovenia’s Adria gets stern warning from

  the US not to sell its Airbus A320 to Yas Air

  Slovenia’s Adria gets stern warning from the US not to sell its Airbus

  A320 to Yas Air

  http://www.balkans.com/open-news.php?uniquenumber=128159

  EX-YU Aviation News – 30.11.2011

  The United States has given a stern warning to Adria Airways not to sell

  its Airbus A320 to the Iranian airline Yas Air. The airline, which

  previously operated under the name, Pars Aviation Services Company, has

  been blacklisted by a United Nations Security Council Resolution in June

  2010 where it brands the carrier as a “company involved in nuclear or

  ballistic missile activities”.

  The measure was introduced to put pressure on Iran against pursuing its

  controversial nuclear plans. Iran insists its nuclear programme is for

  peaceful purposes only. Furthermore, it is believed that members of the

  Iranian Revolutionary Guard used Pars Aviation jets for training.

  Allegedly, the airline changed its name to bypass the Security Council

  Resolution.

  • Krtača 20

   Kaj to zdej kažeš kako usfa odloča kot oče-mladoletni sin varianta kdo bo kdaj kaj prodal in komu? Zanimivo…..

   • Darth Vader

    če si ti tako preprosto razlagaš kompleksne situacije na globalnem parketu, potem je res boljše da ostanete v LGTB skupnostih – rezervatih in tam uživate svojo osebno svobodo….

    • Krtača 20

     Dejdej. Medtem ko so nam prepovedal prodat enga rabljenga airbusa so pa sami garant zvozil not kolkr češ novih boeingov. Brezveze no.

     • Darth Vader

      če se bodo tvoji socialisti kaj manj pufali, bodo mogoče manj podvrženi vplivu največjega financerja slovenske socialistične norišnice in bodo mogoče imeli dovoljenje da prodajo rabljen airbus tudi severni koreji…..dokler pa tvoji socialisti poznajo samo na eni strani pljuvanje po ameriki na drugi strani pa prosjačenje za odkup državnih obveznic oziroma sveže dolarje, je pa situacija taka kot je in tvoje moralne sodbe so samo prdec v vetrovni dan…..

    • Mojca pokraculja

     Problem je, ker LGTB ni rezervat, ampak je del establišmenta.
     Mene bi pa zanimale bolj frišne depeše o dogajanju pri nas. Kaj sedaj ugotavljajo, kaj se sploh dogaja pri nas? Nam je itak vse prikrito in strogo varovano, da ja ne bi kaj izvedeli.

 • Antonius

  Vprašanje se zastavlja, kdaj bodo vsi drugorazredni Slovenci prišli, do spoznanja, da PRVORAZREDNE lahko najbolj imenitno z=bejo na volitvah in masovno volijo SDS.
  Prvi izpit bo že to nedeljo, ko lahko vsi drugorazredni na referendumu obkrožijo PROTI, da PRVORAZREDNIM preprečimo krajo denarja pri izgradnji želežniškega tira Koper – Divača.
  Druga prilika bo en mesec kasneje, ko se lahko drugorazredni maščujejo PRVORAZREDNEMU Pahorju.
  On je bil namreč predsednik vlade, ki je speljala kleptomanski zakon.

 • Darth Vader

  Slovenijo se smatra v obveščevalnih krogih kot partnerico Irana:

  Date
  2011-08-21 12:31:50

  From
  [email protected]

  To
  [email protected]

  IRAN/MIDDLE EAST-Report Says EU Looking for Energy, Political Cooperation with Iran

  Report Says EU Looking for Energy, Political Cooperation with Iran

  Unattributed report: “A Professor of International Relations in

  Conversation with Hemayat: Expansion of Iran’s and Europe’s Relations Is

  Considered Mutually Beneficial” – Hemayat Online

  Saturday August 20, 2011 17:18:53 GMT

  These relations as well as the new foreign diplomacy approach of Iran led

  ‘Ali Akbar Salehi, the minister of foreign affairs of the Islamic Republic

  of Iran, to accept the invitation of his Slovenian and Austrian

  counterparts in the new round of foreign travels and expansion of

  diplomatic relations. Despite the limited number of its embassies abroad,

  especially in Asia and Oceania, which do not exceed the number of fingers

  on one hand, the government of Slovenia in 1372 (21 March 1993-20 March

  1994) opened its embassy in Tehran &#8743 is now, as a member of the

  United Nations, considered a partner of Iran.

  Relations with small European countries are important, because these

  countries, similar to large countries such as England, Germany, and

  France,each have one vote in the international assemblies. A reexamination

  of Iran’s diplomatic relations and Iran’s diplomatic turn prompted us to

  have a conversation in this connection with KeyhanBarzgar, an expert in

  international relations.

  Dr. KeyhanBarzgar is a professor of international relations in our country

  who completed his education in Iran and England. He specializes in

  international relations and is at the present time teaching in various

  universities in our country.

  The Future of Relations between Iran and the European Union Is Positive

  Barzgar regarded the future relations between the Islamic Republic and the

  European Union as positive in the area of energy and said:(These

  relations)will result in the expansion of relation s between the two sides

  to other areas, as well. He said: Today, Iran is in a new round of

  discussions with the European Union. The reason for this is the pressures

  imposed by the United States on the Islamic Republic. When such political

  pressures exist, naturally, the Islamic Republic is interested in

  expanding its relations with the European countries that have a more

  moderate and balanced outlook regarding Iran.

  Stating that the European Union wants to start negotiations with Iran, he

  said:Under the present conditions,the European Union is interested in

  expanding its relations with Iran, because it wants to return to its

  traditional role as an intermediary in issues related to the nuclear

  negotiations of the Islamic Republic. Barzgarconsidered another reason for

  the European Union wantingto establish relations with Iran to be the

  developments in the Arab world and explained: The developments in the Arab

  world these days have resulted in complications, civil wars, and issues of

  this kind. Hence, the European Union no longer can stand to witnessfurther

  instability in the Middle East region, which is near Europe.

  He emphasized: Because the Islamic Republic enjoys positive stability, the

  European Union is interested in entering negotiations and in further

  cooperation with Iran in order to settle the crises in the region.

  Pointing out that both sides are interested in expanding their relations,

  Barzgarsaid: In the meantime, no difference exists regarding any European

  country, whether small or large. The important issue is the start of

  negotiations.

  This analyst of international issues pointed out: Small European countries

  can also play a role in establishing bilateral relations. Even though

  their role is not the same as that of large countries, such as England,

  Germany, and France, all European countries can open the door to

  negotiations. Stating that energy security is important for the European

  countries, Bar zgarsaid: Because Iran is a center of oil, natural gas, and

  energy in the Middle East region, a great deal of effort is made for

  Iran’s oil and natural gas to reach the Mediterranean Sea through Iraq and

  Syria, or to Europe through Turkey. He assessed the future relations

  between the two sides as positiv e and said: This issue will definitely

  have an effect on other areas. This university professor considered the

  export of energy from the Islamic Republic to other countries a point of

  strength for Iran and explained: The important point for the European

  Union is to procure its energy from several reliable sources.

  In the past, the European Union procured its energy through Russia, but

  Russia several timesraised the prices of its own oil and energy suddenly,

  and this caused the European Union to look for substitute sources.

  Barzgaremphasized:The diplomatic organization of the country appears to be

  active these days and has carried out consultations for expanding

  relations with the European Union. Barzgar referred to Iran’s peaceful

  nuclear activities and said:The nuclear activities of the Islamic Republic

  have always been an obstacle to expanding relations between the two sides;

  but at this time, the European Union wants to resume its interactive role.

  (Description of Source: Tehran Hemayat online in Persian website of

  hardline conservative Tehran daily, owned by the state Prisons

  Organization and affiliated with the Judiciary; published since 2003;

  http://www.hemayat.net)

  Material in the World News Connection is generally copyrighted by the

  source cited. Permission for use must be obtained from the copyright

  holder. Inquiries regarding use may be directed to NTIS, US Dept. of

  Commerce.

  • Krtača 20

   Blabla in to dokazuje kaj? Da obstaja trgovina med državami. Res hud prekršek.

 • Darth Vader

  These relations as well as the new foreign diplomacy approach of Iran led

  ‘Ali Akbar Salehi, the minister of foreign affairs of the Islamic Republic

  of Iran, to accept the invitation of his Slovenian and Austrian

  counterparts in the new round of foreign travels and expansion of

  diplomatic relations. Despite the limited number of its embassies abroad,

  especially in Asia and Oceania, which do not exceed the number of fingers

  on one hand, the government of Slovenia in 1372 (21 March 1993-20 March

  1994) opened its embassy in Tehran &#8743 is now, as a member of the

  United Nations, considered a partner of Iran.

  Relations with small European countries are important, because these

  countries, similar to large countries such as England, Germany, and France,each have one vote in the international assemblies.

 • Olga

  Vse vpletene je treba postaviti pred sodišče in jih zapreti, ves denar, ki ga je levica tekom 75 let odpeljala v tujino, pa vrniti v državo!
  Vsi na volitve! Volimo desnico, da naredi red v državi in nas zaščiti!

 • Kučko pod pručko

  Kučan: Ugled Slovenije? Kaj pa je to?

  V situaciji, ko je Logarjeva preiskovalna komisija odkrila veliko afero s pranjem denarja, s katero si je murgelska oblast še dodatno napolnila svoj žakelj, ima Slovenija dve možnosti.

  Po prvi se lahko izkaže kot država, ki se resno loti odkritih lumparij mednarodnih razsežnosti
  in si s tem skuša povrniti del zmanjšanega ugleda. Če se bo za to odločila, morajo kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada zavihati svoje rokave, se lotiti stvari z vso vnemo in predati državnemu tožilstvu vse odgovorne, ki so bili vpleteni v zadevo Farrokh. Tožilstvo bi moralo zbrati nedvoumne dokaze za njihovo početje, sodišča pa jih obsoditi na dolgoletne kazni. Toda v tem primeru smo lahko prepričani, da bi letele glave vseh najvišjih politikov slovenske levice, začenši s
  Kučanom, Pahorjem, pa vse do zadnjega, ki je bil v afero vpleten. V arestu bi morali pristati tudi vsi vodilni bankirji Nove ljubljanske banke, predvsem pa bivši guverner Gaspari z vodstvom BS.

  Ker pa živimo v Sloveniji, sem skoraj prepričan, da se bodo Kučanovi oprijeli druge možnosti in zadevo skušali pomesti pod preprogo. To je toliko bolj verjetno, ker ne bodo dovolili, da bi namesto ugodnega življenja dolga leta gnili po slovenskih zaporih. Za ugled Slovenije pa je Kučanu, Pahorju in Cmerotu enako kot za lanski sneg!!!

  • steiermark

   Te barabe še vedno prelivajo solze za svojo izgubljeno domovino – jugosrbijo! Fuj barabe izdajalske!

 • črnaovca

  Gelco za predsednico bovse poštimala

 • bubamara

  NLB je vse prej kot banka. Tudi ni bila ustanovljena z namenom delovati kot banka. Samo Slovenski državljani tega ne bodo nikoli razumeli.

 • Darth Vader

  Date
  2011-07-16 23:53:08

  From
  [email protected]

  To
  [email protected]

  IRAN/AUSTRIA – Iran determined to develop ties with EU – foreign

  minister

  Iran determined to develop ties with EU – foreign minister

  Foreign Minister Ali Akbar Salehi has said Iran is determined to develop

  ties with European Union, Fars News Agency reported on 16 July.

  In an exclusive interview with Fars, Salehi referred to his last week’s

  visit to Slovenia and Austria. “We gained good results from these two

  visits,” said the foreign minister. He added: “During the two visits,

  issues were clearly and transparently discussed by the two sides.”

  Salehi said Iran had invited the Austrian and Slovenian officials to

  visit Tehran and added: “The authorities of the two countries welcomed

  the invitation and said that they would visit Tehran at the earliest

  opportunity.”

  The foreign minister said that Iran was determined to develop and

  enhance ties with EU and added: “EU has the same willingness and we hope

  that we will move forward with good will to remove misunderstandings and

  to boost mutual confidence.”

  Source: Fars News Agency website, Tehran, in Persian 1937 gmt 16 Jul 11

  BBC Mon Alert ME1 MEPol EU1 EuroPol at

  • Krtača 20

   In to dokazuje kaj?

   • Darth Vader

    tebi nič, ker ne znaš brati….si prejle dokazal……

    • Krtača 20

     Ne res me zanima point tegale. Dej me razsvetli. Kaj je tu tako pomembnega?

     • Darth Vader

      si res tak cepec, da ne vidiš v teh 10 stavkih depeše razgaljeno vso dvoličnost slovenskega ozadja? na eni strani na očeh javnosti zagotavljajo američanom, da imajo podporo pri resolucijah sprejetih v ZN, da so proti iranskemu jedrskemu programu…..na drugi strani pa krepijo bilateralne gospodarske vezi z islamsko republiko in korelacija med islamizacijo avstrije in poizkusom islamizacije Slovenije je zgolj naključna…..aja pa samo za tebe, k vidim da ti razmišljanje in logično sklepanje ter vzročno-posledična razmerja niso ravno vrlina…..datum je 16.7.2011, torej nekako sovpada z obdobjem, ko se je v Sloveniji zavrtela/oprala ta famozna milijarda eur……in kaj ti to pove? tebi nič to že vemo…..malce bolj inteligentnim ljudem pa to pove, da imamo težko mafijsko zalkulisje, katerega države kot je Iran namenoma ciljajo….kot lepo vidiš je napisano da ima Iran cilj razviti bilateralne odnose….z relativno majhnimi državicami….in veš kaj to pozornemu bralcu pove? Da bodo za relativno majhne podkupnine glede na njihov GDP dobili maksimalen izkoristek……in zgornji email pozornemu očesu v kontekstu danes znanega pove tudi, da slovenskega političnega vrha, predvsem skoncentriranega okoli levice…..ni problem kupit za bagatelo – drobižek…..

     • Krtača 20

      Če se na določenih stvari ne sme prodajat, še ne pomeni da sodelovanje na drugih področjih ni možno. Torej kaj je point te depeše mi še vedno ni jasno?

     • Darth Vader

      dej najprej preber tisto, kar sem ti napisal v sporočilu zgoraj…..

 • tarantela

  Pri tej zadevi me moti dvoje:
  !. Nad Iranom je bila izvedena vsestranska blokada zaradi trditve, da izdeluje jedrsko orožje. Izkazalo se je, da to sploh ni bilo res in je vso šlamastiko povzročil agent CIE, se pravi, da je Iran več let doživljal krivico!!!
  2. Za zadevo je vedel tudi g.Janša, leta 2012 v začetku februarja je prevzel vlado, marca istega leta je njegov minister za notranje zadeva dobil dokument (o sumu pranja denarja) iz tujine, ki mu ga je posredoval g. Stare. Nihče tudi tedaj ni ukrepal!!

  • domovina mili dom

   Zakaj niso pozaprli vse ,ki so sodelovali v tej raboti do leta 11?

   • tarantela

    Res je, leta 2012 je imel Janša odlično priložnost. Znebil bi se političnih nasprotnikov in ostal na vladi ves 4-letni mandat! Zakaj ni? Nesposobnost, prsti v marmeladi? Ne vem.

    • domovina mili dom

     So predvideli ti tranzicijski mafoti, da se bo to naredilo, pa so hitro naredili revolucijo s kockami in svojimi mediji..

    • Vera

     Se ti je spet sanjalo o Janezu Janši ? Poln kufer te že imamo vsi , saj drugih ne omenjaš , ki so v resnici krivi za vse hudo , kar se nam dogaja Slovencem .

  • Krtača 20

   Psssst takrat se banka še ni prodajala. Zdaj mora pa zbijat ceno za neznanega naročnik na neznanem kraju…. verjetn tam bolj iz zahodnih krajev mam občutek….

  • Olga

   Ste ja zrušili Janševo vlado s kockami! Kdaj pa naj bi to naredili? Vlada je v nekaj mesecih naredila več, kot vse leve vlade, saj je bila zaradi stabilnosti financ prisiljena uvrsti se ZUJF! Vzrok za ZUJF je bila slamastika in kraja levičarjev!! Sevedaati je treba Janšo…..
   Slovenija je del mednarodne skupnosti in je dolžna upoštevati tudi odredbe skupnosti v zvezi s preprečevanjem pranja denarja, mar ne?

 • Krtača 20

  Daj Darth nalimaj še kakšno depešo kako amerikanci prodajajo opij iz Afganistana pa koko iz južne amerike pa banana mafijo ki jo imajo na čez. Pa ne pozabit na genocid nad indijanci ter mogoče še modernejši genocid na Puertoricom, ki ga je prizadel še orkan trenutno. Dajmo se lotit problemov tam kjer so in ne tam kjer jih servira usfa.

 • Krtača 20

  Dejmo še mal povedat da bi trumpetl rad preklical dogovor z Iranom glede jedrskega orožja in to enostransko ker mu pač ni všeč. Pa kdo se bo pogajal s takimi tepci. Kot razvajeni otroc….

 • zokispoki

  To pa je bomba ! Podgane so se vceraj popoldne kar poskrile po kanalizaciji, da jim ne bi bilo potrebno v zivo poslusati necednih dejanj, njihove kriminalne zdruzbe.

 • zokispoki

  Me pa zanima, kdaj bodo organi izdali zaporne naloge za vse udelezence, v tem mednarodnem kriminalnem skandalu !

  • Krtača 20

   Takoj ko dobijo ustrezne dokaze. Jih imaš? Jih imajo?

   • zokispoki

    Jih imajo, ce bi vceraj gledal, bi to vedel,totelj zabiti , sprevrzeni ! Mrs nazaj v Polje, majmun !

    • Krtača 20

     Ja pol pa kr v čuzo s kršitelji. Sem takoj za.

     • zokispoki

      Tvojim povej, da zganejo lene riti in ukrepajo !

     • Krtača 20

      Nimam kej govorit. Če so dobri dokazi, pol sam gasa. Vsak more dobit tist kar mu pripada.

   • domovina mili dom

    A sedaj pa morajo biti dokazi? A ne ga …, prej je pa veljalo na ne….., na ne….., nekje,…..

 • domovina mili dom

  Samo mednarodne sankcije bodo streznile to megleno paridolsko Sodomo. Zaporni nalogi bodo morali priti iz tujine. Ni druge rešitve. Zato g. Logar vso dokumentacijo izročiti Europolu, da jo slučajno Modernidolfi ne izgubi.

 • Viktorh

  Ponavljam:
  Ni kaj. Molčijo in ne odgovarjajo.
  Skrivajo in se sprenevedajo. V DZ se je to jasno videlo in slišalo.
  Žal, zavezuje jih omertà.
  Očitno tudi naše rdeče podzemlje ne pozna šale. Molk se plača, potrebno se je držati “pravil”.

 • totex39

  Saj to je pri nas največji problem, ker bodo vsi te prasci vse to zanikali in nihče ne bo sprožil proti njim nič. Take pokvarjance pa res redko najdeš še kje, največja groza pa je še to, da se še kar naprej šopirijo in mešajo “drek” v naši državi.

 • Krtača 20

  Sam tolk bi še rad povedal. Gre se za ameriško trgovinsko vojno. Amerika na ta način (z vsemi podlimi prijemi vred), brani svoje gospodarstvo. Večinoma tako, da si izmisli sankcije, ki za ameriko ne veljajo oziroma ima že odprte svoje skrivne kanale za prodajo. To je bilo lepo vidno v Siriji, kjer so na veliko preprodajal nafto v navezi z ISIS. Namen sankcij je tudi oslabit moč Evrope. Nič drugega. Trade war-currency war-war! Zdaj vstopamo v obdobje currency war. Veliko velikih držav je že najavilo in delno že izvaja trgovanje z nafto v drugih valutah in ne v dolarjih. Amerika je vedno bolj obupana ker zgublja čisto po celem svetu. Ko bojo države popolnoma prestopile na tuje valute in ne dolarje, je amerika pečena. Izbirala bo med državljansko vojno ali pa med vojno. V obeh primerih je pečena. Ende.

  • domovina mili dom

   Ne mešaj Amerike…. in vse ostale navlake, ki ni pri temu nič kriva. Osredotoči se na ljudi, ki so takrat upravljali- “opravljali” funkcije za preprečitev kriminala in same akterje kriminala v Sloveniji.

 • Lisjak

  Večina Slovencev se sploh ne zaveda in jih tudi ne zanima v kakem dreku smo.

  • domovina mili dom

   Zato pa ima laž s kratkimi nogami vse medije v svojih rokah, da ne objavljajo teh dejansko velikih pokov. Držati narod v nevednosti je stara metoda gosposke, da jim lahko vladaš.

   • steiermark

    Ja, levaki so dobro naštuirali človeško psiho in si jo znali podrediti

    • domovina mili dom

     Naštudirano do natančnosti vejice in obračanja zaporedja besed. Tako, da na izgled nedolžen stavek, ima moč učinka , ki si ga zamislijo udbovci.

  • Aurelius

   “Večina Slovencev” se žal zaveda, da smo v kaviarkomunajzarskem dreku, a je zaradi pranja možgan apatična in posledično lahko gospodje tavarišči delajo, kar hočejo. 90 odstotkov Slovencev lahko razdelimo na zavedne in na zavedene Slovence. Ti zadnji še vedno slepo podpirajo kaviarkomunajzarje, ki predstavljajo ostalih 10 odstotkov naroda, in ki v imenu “nacionalnega interesa” pokradejo 50 % državnega denarja – sramota od sramote, ki jo omogočajo prav zavedeni Slovenci!

  • etrusk

   ja g, Lisjak,ker smo Slovenci prebutasti, jih raje volimo.

 • Aurelius

  S pravimi ljudmi na pravem mestu se da narediti vse – tudi sprocesuirati nekdanje “prave ljudi na pravem mestu” in s forenzičnim sledenjem denarja tudi ugotoviti, kdo vse je kradel NLB marmelado. Pri nas imamo finančne forenzike, ki pa žal zaradi “pravih ljudi na pravih mestih” še vedno ne smejo pokazati svojega znanja, kar je državna sramota !!!

  • Krtača 20

   Pa lej. Ni to Frančkova mehanična delavnca mal na fuš pa mal zares pa kokr se kermu da. Definitivno morajo bit za vsem neki papirji. In ti papirji potem nekaj pokažejo ali pa tud ne.

   • Janez

    Pa?
    KAJ?
    SEJEŠ MEGLO ?
    NA KONCU BOŠ ŠE – TRDIL,
    DA
    SO “ŽAL NAŠI” BANČNIKI, POLITIKI – LE ” P O. M G A. L I AMERIKANCEM”
    DA SE JE DENAR IRANSKEGA IZVORA – OBRAČAL V DOLARJIH !
    Ne pa v kaki drugi valuti ?

    – ZAPOVRH VSEM TVOJIM ZLOBNIM NESMISLOM. Odgovori ! L.r. J. KOMENDA

    • Krtača 20

     Če se prav spomnim je bilo velik transakcij zavrnjenih zaradi tega ker so bile v evrih namesto dolarjih ja. Samo to je bil vzrok.

  • domovina mili dom

   Če ne smejo , ponaredijo ali zameglijo.

 • althar

  “Urad za pranje denarja”? Freudovski zdrs udbomafijskih lutk v državnem nadzornem organu pove vse.

  #MafijskaDržava

 • totex39

  Pahor kot prikriti koruptivni slinavec bi moral takoj odstopiti od predsedniške kandidature. Drugje v Evropi tak človek ne bi imel nobene možnosti. Pri nas ko je vse tako zahojeno pa se lahko tak človek dela norca iz države.

  • Franc Šink

   Naj bo kar tam,še najmanj škode bo povzročil.

 • karpelec

  Tresel se je parlament, rodil se Modeldorfer. V spopadu znanja in neznanja je ena stran umolknila, ker ni bila pripravljena na briljantno podajo dr. Logarja. In na koncu zardevajoča prizadetost in puhlost in zatohlost ostajata v kotu sveta sama sebi namen.

 • tarantela

  A ni tole predvolilni golaž v škodo Pahorja? Ja treba se je znebit konkurence…

  • Krtača 20

   Hehehe pa lih Pahorja k je podpru žegnanje v šoli ker je to ljudski običaj. Spotoma je pozabu prebrat zakon. Kaj je ljudsko si pa tud v prvem razredu oš lahko prebere.

   • tarantela

    Prav zato je konkurenčen, he-he.

    • Krtača 20

     Plava ribica levo desno vmes hehehe

   • Janez

    TI !
    KI TI JE TVOJ KOMUNIZEM LOČIL – SE ZDI -?
    NE LE OK RKC VERO OD TEBE !
    Se zdi,
    DA TE JE. ” LOČIL TUDI OD – PA M E T I ” ?!
    Torej?
    VSEENO JE KAJ TI PISARIŠ – O TEH ZADEVAH !
    Zaradi
    TVOJE ” LOČENOSTI OD PAMETI” JE VSE KAR PIŠEŠ – “NEBLAGOSLOVLJENO”
    S
    STRANI KAKE DUHOVO POZITIVNE VIŠJE SILE !
    ZATO – JE – SE ZDI
    – TVOJE “PISUNSTVO ” NEVREDNO BRANJA IN UPOŠTEVANJA” L.r. Janez KOMENDA

    • tarantela

     Ugotavljam, da ste premalo goreči verniki in molite svoje očenaše medtem, ko razmišljate o čem drugem pol vas pa Bog štrafa, de se ne morte in ne morte znebit konkurence. Bog že ve, zakaj vas štrafa!

     • Janez

      Bedastoča.
      Še ena bedastoča – k tvojim mnogim že napisanim – brezsmislom. L R. J. KOMENDA
      P.S.
      V štanjol zaviti nesmisli pokomunističnega “preplačanega “svizca”.

     • tarantela

      Zelo utemeljena replika in globokoumna, ni kej!
      Hm, Ti imaš pa plačano v velikih bankovcih, ko pišeš z velikimi črkami.

     • Duhec

      Ker so hinavci… še papež jih ne mara.

     • Osti jarej

      ..klinc ga gleda..hinavca licemerskega

  • Miro Jereb

   Predvolilni golaž ? Človek pojma n imaš…to je blamaža za slo. politiko, kriminal stoletja vladajočih…vesel bi bil če bi bil samo golaž. To je katastrofa neslutenih razsežnosti. To je rop stoletja. Kje je končal ves ta denar od provizij ? Dob je premajhen zato za sebe zidajo nov luxuzni zapor pri Ljubljani. Banda.

 • lunabije
 • Miha

  In predsednik vlade, prof.dr, prava Miro Cerar, ustavni pravnik, JE TIHO !!!!!
  Banana republika.

  • Mojca pokraculja

   V banana republiki bi se saj majmuni oglasil !
   Torej manj kot banana republika je kaj?

  • Janez

   Ja?
   Baje je “malozmožnost pametnega razmišljanja ?
   in
   ” malozmožnost” pametnega govorjenja – “dedna”
   In
   “BAJE ZAPOVRH ŠE KOMUNISTIČNO PODPRTA”. ODTOD – MOLK? L.r. J. KOMENDA

   • Viljamus

    Ni vsaka svinjarija kazensko odgovorna. Po njegovi mami Zdenki.
    No sine zdaj pa reši to šlamparijo, ki jo imaš v nlb in s hrvati.

 • Krtača 20

  Mal humorja: Pride Mujo na morje pa uči otroke plavat. Zagrab ta prvega in ga vrže v globoko vodo: – plivaj sine plivaj, plivaj, plivaj! Maši ručicama, maši maši sine! Ehhhhh jebiga imam jih još deset…..

  Vsaka podobnost z SDS je zgolj naključna….

 • Krtača 20

  Odjeknila je bomba v moči pol žalostnega prdca iz Murgel….

  • Miro Jereb

   Veliki kučanov pok…

 • Duhec

  Dokazov pa ni…. vse brez imen, datumov, zneskov, opravljenih ali neopravljenih storitev, končnih in vmesnih postaj itd… iz tega ne bo nič. Škoda časa…

  • MižekFiga

   Vsi dokazi so skriti v dokumentih NLB-ja. Zanima me, kdaj bo npr. Karba imel razgovor z vpleteno Miki miško. Bo posrednik Kos?
   Kaj pa soočenje pokrovitelja pranja ddr. Kučana in Alana Forda?

  • Osti jarej

   …saj jih ne smejo izdati,dokler traja preiskava sploh,če bo šlo poročilo komuisijena NPU ,recimo…določeno mnenje o imenih si lahko ustvariš,glede na povabljene na zaslišanje…čeprav,seveda,nihče ni nič kriv,nič ni vedel,ne videl….

 • Miro Jereb

  Me prav zanima koliko časa bo potrebno, da dobijo lekcijo iz Bruslja o tej zadevi. DOPIS: Pisarna za pranje denarja…višek diletantstva. Nesposobni a politično primerni vodilni v banki NLB.

  Poglejte kako sistem deluje: Oddaš prijavo kaznivega dejanja policiji in tožilstvu. Prijava NI anonimna in po tem se za njo zgubi vsaka sled. Ne dobiš nekega potrdila da se primer vodi pod to ali ono številko. O tej prijavi se potem NEKJE odloča in pojma nimaš ali se postopek vodi oz. kako in kje je prijava končala. Torej NEKDO odloča o tem ali se bo prijava procesirala ali pa pometla pod preprogo. ETO…skorumpiranost sistema. Kot prizadeti v prijavi BI MORAL biti OBVEŠČEN o poteku preiskave in zaključku. Zakaj bi potem prijavljal anonimno če pa še o prijavi z imenom in priimkon ne veš kaj se dogaja.

  Druga stvar je, kako nas imajo policaji za NORCA. Na policijskih avtomobilih je napisana ANONIMNA številka za prijavo kaznivih dejanj občanov. Naj mi tisti,ki se malo spozna na telefonijo pove in potrdi da anonimnosti na ta način NI. Stavim da so na tisto številko prikljopljeni najsodobnejši scanerji in še predno prekineš zvezo vedo kdo kliče in od kod.

  Tako ima vlada naše državljane za NORCA in naivneže…sami pa pijani afne guncajo po parlamentuk, kot pravosodni minister: Še poglejte predsednika KPK, mizerija. Odstopi na sodiščih v Mariboru, šefinja tožilcev v Ljubljani…Vse to kar kriči po spremembah.

  https://www.youtube.com/watch?v=ttMhRjb7kNI

  https://www.youtube.com/watch?v=LXxf2MY0Oq8

  To je samo par iskric v tej slovenski vladni čorbi…..

 • xtc

  Dejstvo je ,da vplreteni in odgovorni sodijo v dosmrtni zapor,prav tako pa bi moralo biti zaseženo vso premoženje ožjih družinskih članov ,katero je nad zmožnostjo njihovih zaslužkov.

 • Anja Kovacic

  JANSO NA OBLAST IN KORUPCIJA IZGINE V 1 MESECU!!!!!

  • karpelec

   Manjkata še 2 klicaja.

  • Vera

   V enem mesecu ? Zajebavaš pošten slovenski narod ! Pojma nimaš kako dolgo se sestavlja vlada vsi ministri, sekretarji itd.

  • von Rhein

   Ne izzivaj,da ti spet napišem v cirilici naslednji refren in še bolj razvlečem to tvojo banjaluško faco.

 • Viljamus

  Grejo se rdečkarji upam da še zadnjo bitko z njihovim skrivaštvom arhiva v NLB in njihovim samopostržnim bankomatom. Nič jim ji sveto, kot samo nakraden denar od državjanov in privatnih podjetij ki so jih uničili. Tuje družbe se umikajo in, ali pa izmikajo investirati v naši državi. Odpreti donosno podjetje doma je posebno tveganje da boš uspel. Birakracija je z davki vred na višji, seveda slabši lestvici. V nedeljo upam da bo zmagal glas razuma proti tej kleptomanski rdeči udbomafiji.

 • tarantela

  Se mi zdi, da bo tole en lep ročno izdelan bumerang.

  • Krtača 20

   Izrezljan s tabornim nožkom by Logar. Painted by Janša hahahaaaaaahaaaaaahaaaaaaa

   • Nata

    Predlog. . . . . .dodaj k tvojemu nadimku višjo številko. Si že zdavnaj presegel Krtačo 17 in Krtačo 20.

 • Janez Novak

  Mafistan. Lopovi in useful idiots v njihovi službi so nam ugrabili državo.

 • lunabije

  Ker ni šlo za zadevo iz pristojnosti komisije, je vodja službe za nadzor in preiskave na KPK-ju Darko Stare o sumu kaznivega dejanja obvestil preiskovalca na Nacionalnem preiskovalnem uradu (NPU) Roberta Slodeja.

  11.11.2015 15:58
  NOVA ZAPOSLITEV

  Plača upokojenega kriminalista za državno podjetje skrivnost
  Nekdanji šef preiskav NPU Robert Slodej je vodja službe za varnostni sistem in civilno obrambo pri Elesu.

 • Olga

  Spet gre za “naše”… Že videno…. Vsi na volitve! Vse levičarje postavimo na smetišče zgodovine! Začnimo v nedeljo!

 • Rožle

  Problem naših talevih volilcev je ta.!…Bolj k jih mouzeš …rajš te majo..!
  In bi volili tudi ISIS …”PA SAM DA NI JANŠA”

  • lokec

   Ni povsem tako. N desni je precej strank tako imajo vollci izbiro, ni samo Janša. Mislim, da so slovenski volilci naravnani proti cerkveno in so zato za naslednike komunizma.

   • Nata

    Hm ?? Ja tu pa ni nobene logike? Kakšna primerjava pa bi to bila ?? Napake Cerkve v 2000 letih in napake komunizma v času od Oktobrske revolucije naprej ?
    Saj tu sploh ne more biti primerjave.

 • REF 2017

  LARI FARI GA POZNAŠ, TO JE ENA SAMA TOLSTA KAŽ !!! in ta izrek je prav primeren za predsednika Pahorja, ki ni predsednik vseh državljanov v zvezi nedeljskega referenduma čeprav on trdi, da je. Kako more biti pravičen in nepristranski, če slabo pozna vladne argumente in se odloči zanje dočim, argumente druge strani ne omenja – preprosto jih ignorira. Davkoplačevalci, kopiral bom besedilo drugega odstavka in presodite : ## Predsednik Pahor ne skriva, da ima glede gradnje drugega železniškega tira med Divačo in Koprom vrsto vprašanj, a “če se že moram odločiti in kot aktiven državljan sprejeti odločitev, se bom tokrat potrudil razumeti tiste argumente vlade, ki jih nisem slišal tako prepričljivo, kot bi si jih želel, v upanju, da so to dobro premislili”.## LJUDJE – preprosto ne razumem , kako se more predsednik države odločiti in na referendumu glasovati za vladni projekt,
  čeprav ga z argumenti niso prepričali in ima še vrsto vprašanj brez odgovorov. Poleg tega kot predsednik bi moral biti seznanjen tudi s proti argumenti davkoplačevalcev. Po primerjavi ,.bi se pravilno odločil in volil po svoji vesti. DAVKOPLAČEVALCI ali si predstavljate, kako bi izgledalo, če
  bi se predsednik Pahor do referenduma drugače opredelil kot vsa Kučan-Cerarjeva elita.
  LJUDJE -zavedni in neskorumpirani davkoplačevalci hočemo graditi cenejšo in krajšo dvotirno progo, samo 1 predor dolžine 4,1 km in zgrajena v 3-4 letih v primerjavi z vlasnim projektom 1 daljši in dražji tir, gradili bi ga 8 – 10 let z nadaljevanjem ter 8 in več predorov. kot dodatek bi nas vlada obdarila z nadaljevanko T-6.
  V NEDELJO UDELEŽIMO SE REFERENDUMA IN OBKROŽIMO PPROTI !!

 • Norm Kinley

  Hrvaski mediji tudi danes pisejo o tem, baje fbi tudi preiskuje…. Dajmo dajmo, da to komunajzersko drhal strpamo v zapor…

 • Anton

  Zdaj kmalu bojo komunistični mediji obrnili to zgodbo sebi v prid ali jo uporabili pred volitvami. Večkrat.

  • Nata

   Seveda jo bodo. Saj smo si včeraj desni sami pljunili v skledo !! Hudir, no !

 • Osti jarej

  pri taki politiki slomafijandžija ne potrebuje nibiruja

 • Osti jarej

  kamor pogledaš srbska mafija

 • Osti jarej
 • Franjo Trojner

  Tudi iz te moke ne bo kruha! Levica bo naredila prav vse, da zščiti svoje, v nasprotnem primeru ja mora obsoditi in zapreti skoraj cel svoj vrh. Zdaj, ko je afera iranNLBgate na višku in bi policija in sodni mlini morali delati s polno paro, je DZ odločo, da bo Jani internacionale zadevo prevero in nato svoje povedo???Dobro nas farbajo in ožemajo toti iz murgeljšpicparkelj koalicije. Le kako dolgo še?

 • MEFISTO

  Še prej, ko bodo to vpisali v ustavo, vladna koalicija že ravna, kot da je poleg cerkve tudi pamet ločena od države.

  • Nata

   Saj tudi je. Že dolgo !

 • Osti jarej

  2. tir in fantomskih 9000 delovnih mest: brezsramna laž prevarantske vlade Mira Cerarja!

  Nocoj ob polnoči se končuje referendumska kampanja o vladnem zakonu o gradnji nove železnice med Divačo in Koprom, popularno imenovanim 2. tir. V zgodovino se bo vpisala kot šolski primer zavajajočega političnega marketinga, prirejanja dejstev in zlorabe proračunskega denarja v politične namene. Če bi katerokoli podjetje tako očitno prirejalo dejstva o produktu ali storitvi, ki ga prodaja, bi ga potrošniki in njihove organizacije v nekaj dneh poslale na smetišče zgodovine. Toda naš etični premier nam bo svoj virtualni produkt prodajal vsaj še nekaj mesecev.

  https://www.portalplus.si/2386/9000-delovnih-mest/

  • Jovo Jamnica

   Đabe ti je drukat za ove linke. Veš kolk folka je fčera glealo “soočenje”??? Primerjaj domet Hanzi tv in tebi lubih blogof in portalof… Ja, pa še to: Österreich pride vun ot ostijarej…

   • Nata

    No. . . . ti pa le ostai zdrav
    da boš še kaj napisal.Kaj pa misliš o soočenju včeraj ?

    • Jovo Jamnica

     Groza. Glas “proti” je grato reklama za glas “za”…

     • Osti jarej

      …ajde,oladi

     • Jovo Jamnica

      Bomo vidli f pondelek. Če bo kvorum dosežen, bom ful presenečen.

     • Nata

      + + + + + + , res je ! Na glavo obrnjen svet.

   • Osti jarej

    …džabe morda tukaj,ja….ker je folk slep,zaslepljen,pa še plohe ima na učah…jp

    sicer pa;glas PROTI in predstavniki argumentov PROTI,včeraj odlični…vili sicer ve kaj govori,a je prepočasen in preveč dolgovezi, za glavnega “protagonista” bi morali “postaviti” g .duhovnika…oni egidij,al kaj je že…..pa je imel prav….srbska mafija ima državo v lopovskih krempljih…..

 • Osti jarej

  ..dreka pek…iz tega nič ne bo….vihar v Mefovi kahli in konec….kot že tolikokrat od osamosvojitve…..bemu

 • Osti jarej

  Kako zelo EUropa drvi v diktaturo se večina sploh ne zaveda. So mnogi bežali iz Jugoslavije, ker so jo označevali kot diktatorsko, da smo padli v mnogo hujšo diktaturo brez možnosti odločanja. Načrt o tej enoumni Evropi je že zelo star, celo največji Evropski zločinec Churchill je že leta 1947 jasno povedal, da brez združene Evrope ni prave prihodnosti za Eno svetovno vlado /NWO/.
  Danes je vse v rokah Merklove, celo s Krvavo kraljevino je dosegla dogovor o Brexitu, da ji prepustijo EUropo v njene kremplje.
  Če je Churchill s ponosom pobil 20 milijonov ljudi po svetu, od tega 5 milijonov nedolžnih v Nemčiji, hkrati pa skrivaj pomagal Nemcem, da bi zasužnjili Evropo in jo kasneje prepustili gospodarjem Hitlerja, je jasno, da ti gospodarji danes še kako podpirajo Nemčijo pri uresničitvi 4-tega Reicha, ki bo v lasti NWO.
  Je dejal Churchill, kako odlični so nemški vojaki in kako poslušna je njihova oblast, torej mora Merklova prihodnji teden zmagati na Nemških volitvah.
  Njeno gospodarstvo cveti, drugi ji zgolj pomagajo in države z lažnimi podatki vzdržujejo zadovoljno naivno ljudstvo.
  Je prelep primer, kako ona lahko zadolžuje Nemčijo z obrestno mero 0.01%, medtem pa Grki svoj dolg plačujejo po 4,62%.
  In Deutsche bank iztrži letno 1.3 milijarde € na račun grških obresti, slabih 1000 milijard dolga iz časa 3. Reicha pa ostaja nedotaknjenih.
  Pa migranti, ki jih Merklova na veliko uvaža, da bodo gospodarji imeli poceni delovno silo, to populacijo pa bodo kasneje nasilno porazdelili po celi EUropi.
  Nemčija vzdržuje grozljivo razliko med Severom in Jugom, kjer so plače miloščina, revščina vsakodnevna tragedija, zadolženost brezizhodna, razprodaje držav pa dnevna gledališka tragikomedija. Bodo na volitvah Nemci ponovno nasedli diktatorjevi hčerki ali jih bo srečala pamet?
  Pa čeprav je jasno, da o izidu odloča NWO in ne narod, kot pri nas že 26 let ali v Franciji primer Macron. So Grki v času velikih protestov proti Nemčiji jasno pokazali, kaj si zasluži Merklova.
  In to bi morala Južna EUropa zelo odločno narediti, če noče postati suženjski hlev z NATO zločinskimi bazami.
  Izstop iz EU je edina rešitev, izdajalci pa lahko ostanejo v Bruslju na lastne stroške.

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/320991/se-zavedamo-eu-kot-4-ti-reich

 • Stajerka

  bolj kot poslušam Modernjanija…….bolj me daje nova teorija zarote…..to je NEVERJETNO kako brani in opleta na prazno, NE sprejema dejstev……in še predsednik NOVE komisije za omenjeno zadevo……enostavno NEdojemljivo kaj se gre ta vlada in koalicija!!!
  kar se tiče Modernjanija, me bega dvoje, al ma prste v marmeladi al pa ščiti kakšnega veljaka……dajte ga to JAVNO povprašat v imenu davkoplačevalke RS…..
  RES ME ZANIMA, hvala in lp!!

 • macon

  Temu se reče režimska oziroma natančneje udbomafijska država. Naslednji korak je utišanje Logarja.

  • Stajerka

   prepozno…..so se ušteli…..preveč ljudi je obveščenih, verjamem, da so se poslanci zaščitili na več načinov…..vsaj upam, da je tako!

  • Jovo Jamnica

   Zakaj le??? Logar ne more nikomur nič. Če se oni, ki komu kaj morejo, ne odzovejo na Logarjeva razkritja, potlej od tega vsega ne bo nič. Tudi Janša je v predvolilnih napovedih oblubo, da bo razkril imena odgovornih, ki so se podpisovali na zadne strani sumlivih bančnih pogodb…

   • Nata

    Samo čivk. . . . . . . ali so bile takrat te pogodbe dostopne ??? Niso bile . Šele sedaj so, po mukotrpnem delu Logarjeve komisije. Vendar so tudi sedaj ta imena še vedno tajna.
    Verjetno misliš leta 2012 ? Pa, saj nismo pozabili, kaj vse se je v tistem letu dogajalo.
    Stavke, vstajniki, afere s Cigani,. .. … ..mejdun, saj sem že pozabila.

    • Jovo Jamnica

     Draga Nata. Bral sem predvolilne oblube in to je še danes doseglivo na portalu Financ. Janša je imel dovol časa, da bi jih na kaki seji državnega zbora izpostavo ali zahteval obravnavo.

     • Nata

      Joj, Jovo . Preberi kaj sem napisala. Ja, lahko bi. . . . .pa je bil čas ?
      Si pozabil, kakšno je bilo tisto nesrečno leto 2012 – 13 ?

     • Jovo Jamnica

      Ja kakšno pa je bilo??? Spomnim se, da je Črnaču uspelo v celem letu porušit eno cestninsko postajo… Gorenak pa je nas, ki smo mirno stali na protestih proti Kanglaru, šprico z solzilcem…

     • rrrrr

      Čuj, Jovo, te pa si oke od totega solzilec dol operi. Te boš garant bolš vido…..

     • Jovo Jamnica

      Kaj se zaj repenčiš??? Si že gdaj kasiro pravi solzivec v oke???

     • rrrrr

      Ne, saj pa te jas tut nisn dobenemu policaju kocko v glavo fukno

     • Jovo Jamnica

      Ja, jas tut ne. Sploh dobenga vido nisn, keri je to takrat delo. Pa sn fseeno faso. Pa tut kaki froc polek, keri je z starši na proteste prišo…

     • Bald Eagle

      Si bil že nekje v ospredju in krulil udbovske floskule. Dobil pa si, kar si zaslužil. Še v rit bi te morali nasuvat in nagnat tja, od koder si se privlekel delat nered po Mariboru. Zakaj pa zdaj ne protestiraš, ko se je odlrilo, da so tvoji oprali miliardo€. Zdaj pa držiš svojo rdečo posrano rit doma. Pa še Janšo nekaj tlačiš zraven, ki nima popolnoma nič s to kriminalno zadevo. Udbovc posran!

     • Jovo Jamnica

      Hej, pazi, da si neboš kaj naredo… Mene toti tvoji ausdruki zabavajo…

     • steiermark

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Bravo!

     • rrrrr

      Kaj so te starši tam delali? Če so sami tak fajn fukjeni, zakaj so te od sosedof froce sebo vzeli? Saj pa te majo svoje…Toto mi nea gre skup…

     • Jovo Jamnica

      Ja no. Tu pa tam je tut keri froc hoto polek bit… Kaj je res je res. So se bunli eni pol po interneti.

     • Nata

      Česen rad ješ ? Kar daj ga še malo. Cestninske postaje . . . . . .. . saj jih še danes niso odstranili !! Torej ? Pri nas se določene zadeve vlečejo po želji vpletenih subjektov.
      Kangler ? Pa ne, da si bil ti tudi tam ? Kako pa kaj tov. Fištravec ? Je v redu Jovo ?
      Jaz bi vas vse pobasala v marice, pa na policijo. Iz drekca ste naredili drrrrrrrrrrrek !!

     • Jovo Jamnica

      Pismo, spet me banajo na Nova…

      Čuj, tolk maric ni blo na raspolago. Blo nas je več ko 10.000. Šli pa smo zato, ker nismo hotli pustit, da nas Šešok pa Kanglar kradeta. Fištra je to iskoristo, oziroma kamarila, kera ga je tišala za župana. Folka doben ni nič fprašo. V prvem krogu županskih volitef je Fištra dobo ot celega Maribora, sam 14.000 glasof…

     • steiermark

      Seveda take jugotepce, katerim spadaš, je lahko “nategnit”!Rdeči so pravi majstri v tem – nadmudri ga, ubi ga, sfuk……ga itd. Sicer pa, saj so vas plačali za to svinjarijo, z našim denarjem!

     • Jovo Jamnica

      Ma kaj so me plačali??? Jas sn is opčine Düplek…

     • steiermark

      Lahko da imaš stalno bivališče v Dupleku, vendar nisi iz Dupleka ampak iz neke jugosrbske enklave…..

     • Nata

      Sej ti pravm, de česen jej ! Zdej še štet ne znaš več ? Kej se boš izgovarjal. Kr prznej, de si ga polomu. Tiste radarje ste že zdavnej preplačal.

     • Jovo Jamnica

      Ki sn ga polomo??? Kakorkoli, zdaj čitam zgodovino Bavarske na nemški Wikipediji (Ratata) in nekaj cajta bo tu mir pret mano… :-) Se čitamo…

     • Nata

      Pred mano tudi. Lep dan

     • steiermark

      …..štetje po “tržiško”? No, ja, komunajzlarski hlapci imate laž in prevaro vcepljeno oz. v genih, zato se sploh ne splača “dajati” z vami, v “štetju” ste pa tudi tako močni, kot vaši revolucionarni oficirji, ki so znali šteti do pet, nato pa zopet začeli od začetka in delali črtice….. pri štetju tvoje kamenobaciteljske brače ste pač uporabili edino tehniko, ki jo poznate in ki so vas jo naučili jugo nepismeni oficirčiči!

     • steiermark

      Nata , tega pa ni za “riskirat”, ker saj veš, kako se glasi slovenski pregovor: bolj drek mešaš bolj smrdi…… Oni pa že brez “mešanja” povzročajo nevzdržen smrad….

     • steiermark

      No, s tvojo udeležbo na “protestih proti Kanglerju” si pa vse povedal! Ali si popolni čefurski ignorant, kot večina udeležencev z grantnimi kockami , ki v protestu proti “Kanglerju” niste bili sposobni tudi transparentov napisati v slovenščini, pa tudi kričali ste v balkanščini in vse to počeli, vključno z metanjem granitnih kock, v glave policistov, za “dnevnico”, ki ste jo dobili iz našega denarja, nam vkradenega, in vam ga je dodelila kratkonoga podgana! Ja, izgleda pa, da je Gorenak uporabil premalo solzilca………Čuj tepec, truški hlapec, tega pa se ne spominjaš več, ko je tvoja od vas izsiljena drhal na oblasti, povišala cestnino za 100 %, takoj ko so se nelegitimno polastili oblasti – medtem, ko je JJ postavil ceno 50 E, kar je bilo večini sprejemljivo….

     • Jovo Jamnica

      Policaji moralo ločit provokatore ot navadnih protestnikof. Za to naj bi bli usposobleni!!!

     • rrrrr

      Pa Jovo, nea palamudi. Pa saj se te fse vidi vidi iz aviona. Provokator je fajn plačan protestnik pa fajn fukjen, ni tak?

     • Karmen

      Pa niso samo dvignili cestnine, vsem priviligerancem so vrnili vsprivilegije, katere jim je Janša vzel. Nam raji pa nič. Makarovička je tipični primer priviligiranke – 1.800,00 penzije eur + 1.400,00 eur za dom v Trnovem, ki ga plačuje MOL. Penzijo ima šenkako, kao za zasluge za našo državo. Janša ji je vzel 350,00 eur, ona pa vpila, da je za ubit.

     • Bald Eagle

      Prav je imel Gorenak, da vas je šprical s solzilcem. Še pretepst bi vas moral dat kot se spodobi za udbovsko golazen. Preklemanski zdraharji udbovski.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Ni blo glih pametno z njegove strani. Na taki način nea dobiš volifcef na svojo stran… LOL

     • Karmen

      Če si sodeloval na protestih, si popolni levičar. Ti protesti so bili delo rdečkarjev, zato so lahko vrgli poštene politike.

     • Jovo Jamnica

      Kera te ti si??? V moji denarnici nič nea piše na dnari, al je ot rdečih al belih al kake farbe že. Kaj so Mariborčanka???

     • steiermark

      Ali si s temi “kamenobacitelji” odšel z namenom, da daš, podporo Gorenaku? Se ti vidi da si tujec, ker se ne znaš po slovensko izrazit – obnašat, na kulturen način, ter “izrazit podpore” Gorenaku, tudi na civilizirani način…… Bogi, prav smiliš se mi, vendar pa bi rada vedela, ali si bil zaovoljen z “dnevnico” in “jogurtom”, ki so ti ga namenili tvoji gospodarji – jugosbska udbovska drhal, ki je vse to zrežirali – organizirali, z namenom, da se najprej opravi s Kanglerjem, nato pa še z Janšo, ki je vaše in vaših gospodarjev, pravo nasprotje in ki je bil in ostal edina “bremza” in ovira za ropanje in zasužnjevanje slovenskega človeka!

   • macon

    Logar lahko sproži postopke, ki se seveda ne bodo izvajali in lahko je glasen v javnih omrežjih, ki ga bodo čimbolj ignorirala.

    Kar se Janše tiče, to ni bilo v njegovi pristojnosti, on je lahko samo obljubil, da se bodo začeli postopki. Sistem je potem poskrbel, da so vsi roki zastarali oziroma se je delalo čimmanj. Sistem je v rokah rdečega režima, ki na letni ravni krade milijarde in nagrajuje svojih par tisoč članov, ki držijo v primežu celo Slovenijo.

    • Jovo Jamnica

     Ja no, če je tako, zakaj pa potlej sploh rabimo Janšo??? Ko pride na premjerski stol, itak nič ne more. Potlej je samo za to tam, da vleče dobro plačo.

     • macon

      Potem naj bo pa en Tito z neomejenim mandatom, kenede, bo vsaj en odgovoren za početje. Jok, brate, Tito bo odgovarjal za cigaro v gobcu in za ležanje na jahti, banda bo kradla, folk naj se pa jebe. Ne bo špetira, nebodigatreba bodo bežali v tujino ali šli v zapor, folk pa ne bo imel za kruh. Vse to smo že šli skozi.

      Janšo rabimo, ker ni del rdeče mafije. Po mojem je igra notranje zaključena, mafija je zmagala, premakne jo lahko samo zunanji dejavnik ampak za njih bo vedno dosti in za ljudi čedalje manj.

     • Jovo Jamnica

      Naj Janša pusti Logaru, da grata njegof naslednik. On mora pa f penzijo, pa Logaru proste roke. F penzijo morejo tut Mahnič, Tanko, Irgla, Grims, Breznik… no, Gorenak je itak oblubo, da gre. Godec je vredu, pa ona Bah recimo tut. Negdo mora bit za zgago delat… :-)

     • Bald Eagle

      Kakšen idiot zabit si ti. Droga ti je uničila možgane in nimaš več s čim razmišljat. Poišči pomoč v kliniki za umobolne.

     • Jovo Jamnica

      Kaj te maš ti proti Logari??? Povej, da te čujem!

     • Bald Eagle

      Proti Logarju nič, celo podpiram ga.
      Zdaj pa ti napiši, konkretno kaj so po tvoje slabega naredili Janša, Irglova, Breznik, Mahnič, Tanko…. in kdo si ti cepec, da si jemlješ pravico in naganjat v penzijo ljudi, ki so jim na volitvah volilci podelili mandate. Dokler na dan volitev svojo smrdečo rit tiščiš doma na kavču, nimaš nobene moralne pravice kritizirat kogarkoli, lenuh leni.

     • Jovo Jamnica

      Ma fčera sn gledo nekaj ot tega na TV3. Logar prva liga… pol pa so prišli na vrsto Mahnič, pa Irgla, pa Janša pa Tanko in so palamudli in palamudli, pa sn jih menda sam jas… butl poslušo. Ja, komu so palamudli, če skoro dobenga tam ni blo???

     • macon

      A zato morajo v penzijo, da režimski mediji ne bodo krulili, kako nas razdvajajo in lagali, kaki fašisti da so? Malo pamet v roke, režimski mediji bodo vedno tulili proti nasprotnikom režima pa je vseeno. kako se pišejo.

      Resnica je povsem drugačna, vodilni levičarji bi morali sedeti po zaporih, v umobolnicah ali tipkati na šalterjih, ker je to največ kar v resnici znajo in zmorejo. Slovenska levica je kriminalna tolpa in človeška sramota.

     • Jovo Jamnica

      Bah, fčera na Hanzi soočenju je edino Kordiš dostojno nastopo, na oni strani “proti”. In ja, on je pretstavnik slovenske levice.

     • Karmen

      Bravo macon. Na splošno imam zelo rada mačke. Doma jih imama 10. Mislim pa, da mi boš postal najbolj všeč med vsemi.

     • Bald Eagle

      Butl drogiran zabit udbovski. Thc ti je totalno skuril možgane.

     • Jovo Jamnica

      Nena se jezi. Dovol je, da se jezijo na Nova… :-)

     • Bald Eagle

      Upam, da te trajno bannajo, da ne boš več v imenu udbe širil lažne propagande.

     • Jovo Jamnica

      Ftakni si udbo v rit…

     • Karmen

      Ko je začel radirati, so pa rdečkoti poskrbeli za proteste.

  • Nata

   Eh, nasprotnik je zvita podgana !!
   Še malo, pa bo mandat tej komisiji potekel in ona Mödrndorferjeva komisija bo vse zopet pospravila pod mizo.

 • Stajerka

  kar se tiče naslovnice……mogoče Velikovec no. II……nekateri akterji so isti – pa niso nič vedeli leta 1979, pa se jim stanje demence do leta 2007 NI prav nič izboljšalo…….
  KDAJ bo KDO te paciente spravil iz sonca v temo – temen rudnik/12 ur/kruh in voda, pod pogojem, da doseže normo!!!

 • Janez

  BEDNI
  VERJETNO POCENI KUPLJIVI !
  VERJETNO OD EK KP, ZK LJUDI – ” KUPLJENI”
  TOREJ !
  – OD EX KP, ZK LJUDI VERJETNO PLAČANI “PROIZVAJALEC MEGLE” – ” OSTI JAREJ”
  SPET
  – “BLUZI” IN PISAR NESMISLE” NA TA OK PORTAL.

  NE
  JEMLJITE GA RESNO. Ni vreden tega ! L.r. Janez KOMENDA

 • Hun

  se mi dozdeva da bo spet po principu..tresla se je gora rodila se je mš

  • sprehajalec

   Normalno, kako naj pa bo drugače? Konspiracija “naših” Hun in za “našo” stvar. Če bi prevedel v italijanščino, bi se glasilo “Cosa nostra”.

   • Nata

    + + + luštna

   • Hun

    clani cosa nostra imajo cast, ponos in dostojanstvo…zato ne zalt sicilijanske mafije in jih primerjat z koritniki v Slo

  • Nata

   Se strinjam. Tako, kot še prav vse do sedaj.
   Ampak, zakaj ??? ker je narodu ” šecko jedno “. Naučili smo se kršiti majhne zakončke, pravila. Po tisti logiki – če on lahko, bom pa tudi jaz.Ne vidimo pa ogromne razlike med temi kršitvami !

   • Jovo Jamnica

    A češko tut znaš??? Pohvalno… :-)

    • tohuvabohu

     To je po slovaško (všetko jedno). Po češko je pa všechno jedno.

     • Jovo Jamnica

      Daj daj, nea pametuj. Moj stari foter je prišo na svet v Kileševicah, blizu Opave. Leta 1917 se je pritepo v Maribor. Moj foter mi je povedo, da mu je blo dostkrat kaj šecki jedno in, da se je vedno dr za njim, ko mu je skoz okno pobegno na Koroško cesto v Mariboru… Šakra vubic… To je fse fonetično. Slovake pa je obravnavo kot cigane. Taki je bojda biu…

     • tohuvabohu

      Kar dobro si naložil, hehe. Izraz “všetko jedno” je slovaški brez dvoma, o čemer se lahko prepričaš na internetu. Seveda pa ga uporabljajo Čehi, Ogri, Balkanci in še kdo, ampak to nič ne dokazuje.

     • Jovo Jamnica

      Ti se kuj okvarjaj z tvojimi Balkanci, jas pa se bom z mojimi… Kombri???

   • Hun

    ni res…ce krades malo si tat in se represivno spravijo na kurjega tatu…ce okrades drzavo si heroj…
    nm kot navadni raji pa ocitno pase da ns “jebejo” po domac povedan

 • Franc Šink

  Perem denar z najnovejšo tehnologijo.
  provizija samo 1%
  Posebne ugodnosti za politike.
  Diskrecija zagotovljena .

 • FRANC3

  Kakšna je razlika med GORENJEM in NLB?
  NOBENE!
  Pralni stroj Gorenje opere vsako umazanijo, NLB pa vsak denar!!!!!

 • FRANC3

  Ubogi Pahor. Pa ravno sedaj, ko bodo predsedniške volitve. Se zna zgoditi, da bo izgubil??
  Take stvari se podtika desnim tik pred volitvami!!!

  • KIKI

   Saj mu bojo malce skozi prstke pogledal, a njede?

  • steiermark

   Upajmo, da bodo končno levaki dobili svoje “bumerange”, ki jih mečejo na JJ in ostale poštene predstavnike in osamosvojitelje Slovenije, nazaj in da jih bodo le ti dokončno uničili

 • Nata

  Enostavno ne morem mimo teh nadvse ” sposobnih ” tičkov !! Občudujem jih !! Izgleda , da sem res poplnoma nesposobna babnica !! V mojih letih bi se pa ja že kaj naučila !!
  Saj je tako enostavno goljufati. Zbrišeš, ali pa pripišeš nekaj ničel, odpišejo ti dolgove, dodaš ali odvzameš kakšno ime, pa je !!
  Hudir, res ne vem, zakaj meni ne uspe. Tisti moj izredni limit kar noče in noče izginiti, no ?? Še kvalitetnih osnovnih sredstev za moje delo si nisem mogla privoščiti.
  Ah. . . . .seveda, to bo . . . . . igrati bi morala orglice . Še bolje pa na glavnik. Ga še praktčno lahko uporabim.

  • KIKI

   Če bi bila plešasta, bi bila lahko v Lebanovi stranki! Lahko bi lagala in kradla,
   premetavala številke, pripisovala ničle in s na splošno lepo imela!
   Ker pa uporabljaš glavnik, se ti lahko zgodi, da te bo čez 30 let povozil vlak
   iz 2 tira !!! Pazi, pazi, “udba svugdje oko nas” !

   • Nata

    Pišuka. . . čez 30 let? Takrat pa tudi toliko sape ne bom imela več, da bi igrala na glavnik !

 • Hribouc

  Potolkli bomo vse, pa četudi ostanemo samo še trije.Samo, da smo komunisti!
  Boris in Zdenka Kidrič v Metliki 1944.

  Slovenistan bo sovjetska rdeča respublika ali pa nas ne bo.
  Rabimo zlati tir do Kuopra in ves Jadran do Gibraltarja!
  “Milanče von Murgeldorfer” Press.

  • KIKI

   Eni tovariši so se že odcepili od EU (Kučan, Erjavec, Modendorfer, Lipicanka, ž
   Kozlovička, vodljivi butalci iz Desusa, Židan, Han; vsi Jazbeci, Makarovička z mačkoni
   iz Trnovskega doma za ostarele, Tit Turnšek z borci za dobre penzije, Tomička, Mesečnik, osali sfaliranci iz Levice in ostala rdeča svojat! Našteti in njihove oprode so že zaprisegli
   veliki Rusiji in Severni Koreji istočasno ! Putin jih težko čaka!

 • garfi

  pahor je populistični mafijec

 • Osti jarej

  …bogvedi,če vedo,da so ga posračkali s kandidatko za predsednico države…..logar bi imel več šans…..drgač naj p astranko prevzame

  • Krtača 20

   Po telem poročilu pomoje da bol novo stranko išče. Janša ma pa sam še 665 volivcev…..

   • Osti jarej

    …pod njegovim vodstvom bi SDS,sigurno imela šanse,da zmaga na parlamentarnih volitvah….seveda,brez jankota za ritjo

 • pupa

  Na kratko bom povedala vse, samo za tiste, ki to razumejo. Več kot deset let nazaj sem na enem spletu v svojem komentarju napisala;” V Italiji imajo mafijo, ki jo državni organi preganjajo, v Sloveniji ima mafija državo, ki preganja in uničuje poštene državljane.” Zelo bom srečna, če mi bo kdo kdaj dokazal, da se motim!!!!!!!!!!!

  • Osti jarej

   ..vsaka država ima svojo mafijo…več sort mafije ima slomafijandžijo za svojino

  • Štalmajster

   Ko že omenjaš mafijo …. tole si dobro oglej !!
   https://www.youtube.com/watch?v=y3GMDcFOq0g

  • KIKI

   Saj ti bo Cerar zrecitiral 1. lekcijo iz kakšnega pravnega učbenika..več
   pa tako ne obvlada!!!

 • Osti jarej

  ..dej janša…povej že resnico,vsekar veš in jih pošlji v kurac…butlje

 • Osti jarej

  …ko vsak dan gledaš,kaj so naredili iz te čudovite države,ti je samo slabo še…niti jokati ne moreš več…..mi pa še vedno čumimo v coni udobja

  • KIKI

   …V zoni somraka…si mislil ? Kakšna udobnost? Nevednost , da nas goltajo zaprisežene
   rdeče svinje!!!!

   • Osti jarej

    ..in bele

    • Karmen

     Kakšne bele svinje? Kolikor jaz vem, jih ni, so jih pobili ali pa so zbežale.

 • Stajerka

  hahaha…….dajte stopit temu mačaku Sterletu iz repa……cvili že 20 minut pa očitno bo tako dolgo, da ne samo da bo rdeč, ampak vam bo spustil dušo – ups. je nima :)))
  mi je pa všeč poudarek in razmišljanje – če NE bodo ukrepali domača sodišča, bodo pa mednarodna……jp – edino pravilno!

 • Kučko pod pručko

  Barabe hudičeve, murgelske

  Barabe hudičeve, murgelske. Kakšnega hudiča so nagnali Kučan s svojo pokvarjeno mafijsko bando, ko naj bi si Janša pri nabavi osemkolesnikov Patria v žep vtaknil provizijo. Tega barabe kljub naklonjenosti vseh organov pregona in krivosodja niso mogle nikoli dokazati, so pa Slovenijo postavili na 10. tir, ki nas je popeljal v nazadovanje.

  Za osvetlitev naj dodam, da so bile vse Patrie, ki so predstavljale zelo veliko investicijo, ocenjene za okroglih 300 milijonov EUR. Prav toliko pa so si Kučan in njegovi banditi vtaknili v žepe samo s pranjem denarja. Brez posebnega truda.

  Zato lahko še enkrat stresem jezo na ves naglas … Barabe hudičeve, murgelske!!!

 • radames

  Ko najhujši levi hujskači na tem forumu skoraj obmolknejo!!! Tole je zanje prehudo! Le glejte hujskači, v kakšni državi živite.
  Tale kriminal epskih razsežnosti je delo izključno vaših ljubljencev. Samo oni lahko iz Slovenije naredijo odlično državo, ane?

  Sicer pa drugače ne gre. So potomci in zagovorniki najhujšega zločina v zgodovini Slovencev. Zrihtali so najhujše množične poboje. Skoraj 200.000 pobitih samo na slovenskih tleh. In to samo v dveh mesecih!!!! Ni kaj! Garaško delo.
  Glede na to, je takole pranje denarja za njih prava malenkost.
  Le kaj nas še čaka!!!

  • Karmen

   Sem videla dokument, v katerem Kardelj piše, da je s čistkami treba pohiteti. Nova, baje je v srbskem Blitcu objavljen dokument, v katerem Kardelj navaja vrstni red, po katerem je potrebno pospraviti ljudi. Datum dokumenta sega v sam začetek druge svetovne vojne.

   • stajerc5

    Poglej v arhive, je ze bilo objavljeno.

    • Karmen

     Hvala.

 • Janez

  V KOREKTNO
  NEVPLIVANO
  URADNO PREISKAVO
  IN V ENAKO SODNO SANKCIONIRANJE Z VSEMI TEMI EX KP, ZK VSILJIVCI. L.R. J.KOMENDA

 • Osti jarej
  • Jovo Jamnica

   Na Šircla bres črnih špeglof. Fčera je prišo f parlament z novo irokezo lukom… LOL

   • Bald Eagle

    Napiši raje kaj o vsebini včerajšnje razprave, ne pa da samo v prazno trobiš o zunanjem videzu članov SDS. Članek govori o veliki vsoti pranja denarja, ki so ga izvedli tvoji udbovci, ki jih častiš in jim vračaš usluge za privilegije, ki so ti jih omogočili v ex totalitarni državi, ker si jim ovajal poštene in sposobne ljudi, ki niso marali komunizma.
    Pokvarjenec pokvarjeni udbovski.

    • Jovo Jamnica

     Pa daj no. Napiši, koga sn ovado??? Nisn Leljak. On je naprimer, objavo f knigi fse udbofce ali sodelafce jugo SDV. Jas sn toti spisek čito in sn našo tam nekega Mirkota Brnič Jagera, keri je svetnik v MOL in celo f stranki SDS. Še Logar ga dobro pozna. Kaj boš pa na to reko???

   • Osti jarej

    ..izrezan šefic…se mi je zdelo,da nimaš nobene domišljije….ti pa že ne bi bil za politika :-)

    • Jovo Jamnica

     Šefic… genau. Alal ti vera. Dobro si ga trofla. No, jas sn bol mislo na pudla v SDS… Ja, politik pa jas res nebi mogo bit. Fala bogi, da nimam te želje!

   • Franjo Trojner

    Pusti zdaj Šircla! Jovo zdaj so tvoji na vrsti Pahor,Türk, Križanič pa tudi Kresalka,Zalar Klemenčič, Stare…….itd…….zavije….. v močvirje v murglje in nazaj! Daj bodi ded in zdaj šinfaj svoje.

    • Jovo Jamnica

     Eh Franjo, jas sn drugorazredni. Pa tut, če bi ovi pacijenti, kaj si jih vun nameto, meni kaj pomenli, tebi zato nebi blo nič lažje…

 • Osti jarej

  ..“The Office for Money Laundering performs duties only …”

  koliko pritiska ima stare?…300

  • KIKI

   Če še nima, bo pa morda kdaj imel; ko se država normalizira!

 • Štalmajster

  Zakaj ste molčali ? ;-))) Dobro vprašanje………… da ne bi kateri dol ………. “s konja padel” in si kaj naredil, ko bi po nemarnem omenjal kake “stričeke” iz ozadja !!
  https://www.google.si/search?source=hp&q=list+of+rothschild+owned+banks

  • Osti jarej

   …da bi se ne samoumoril……s tremi streli v hrbet,recimo

 • Osti jarej

  ..modeldolfe !!!…juhuhu….končno….toliko “pametizmov”,medmetov,”ozaljšavin”, polno praznega,pospremljeno z nekontroliranim mlatenjem njegovih tac……

 • Peter

  V tistih dneh oz mesecih, je trikrat na teden na Brniku pristal Iran Air A 300 na poti iz Pariza v Teheran in tankal. Kljub embargu…

  • Krtača 20

   Bo drugič kontrola leta naročila da kar v zraku parkira.

  • samotoje

   Vemo. Zato je bil pa skrajni čas, da letališče in Adria nista več “slovenski nacionalni interes”. Če bi takrat omenil embargo, bi vsi lopovi leteli v slovar gledat, kaj beseda pomeni.

 • Osti jarej

  ..vrhunec vsakega zasedanja DZ…ddr.modeldolfe

  • Peter

   Ja, stand-up komedijant.
   Za dobro plačo, kmalu bo spet na trgu dela, ko bo SMC izpadla iz Parlamenta.

 • Peter

  Ja, Juga je tudi podpirala PLO.
  Smo na pravi strani, še vedno, nč bat, no…

 • šmentanamuha

  In ljudstvo (precej velik del ljudstva jim še vedno verjame in zaupa, da je 2Tir pa zagotovo poštena zgodba.

 • šmentanamuha

  In? Se bo kaj zgodilo, gospod minister Klemenčič?

 • MižekFiga

  Ne pozabite na GLASNOST in zahtevajmo ODGOVORE! Obvestimo meenarodno in EU skupnost o PRANJU podkrepljeno z imeni, priimki, funkcijami in ŠTEVILKAMI.

 • Janez

  Kaj ta svojat še ni v zaporu?

 • luckyss

  No, tole pranje denarja ste prikazali precej naivno..obstajajo precej boljše in bolj sofisticirane metode..
  Sicer pa takšni panični izrazi kot so “rdeča slovenska levica” kažejo na zabitost avtorjev članka…ki pa se spet mora prilagajati svoji ciljni skupini..
  Bom povedal na kratko…Bolj je članek butast in primitiven, več odobravanja je deležen…
  Počasi boste morali že štirje skupaj hodit, da boste imeli sto pik…;))

  • Jovo Jamnica

   Fala Bogi, da ga nisn čito…

   • luckyss

    Zgolj “ošineš” naslov in veš vsebino “članka” in tudi smer v katero bodo debatirale domače ovce …

    • stajerc5

     Dobro pasjo solo si imel, ni kaj, dobro si streniran!

     • Karmen

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • Jovo Jamnica

      Ja…IQ

     • stajerc5

      Koncno, bil je ze cas, da me pohvalis!

     • Jovo Jamnica

      Če si zadovoln z številom plusof, pol ti kapo skidam…

     • stajerc5

      Pa tudi z malim je treba bit zadovoljen. Poglej tvoje, kako so se naucili in napredovali od sivilje naprej. Pri njej je bilo vedno, za vsako milijardo, eno samo veliko sranje. Kaj pa slinamircijeva dela? A-a, nic vec po milijardah, ampak po 200,500,700 pa spet 200 milijonov… Ja-ja, in na koncu smo ze bolj ali z vec v krajsem casu zapufani!
      5,4 Milijarde je suma sumarum do danes, kar je tvoja ljubljena rdeca Vlada do danes vrgla v kanto!!!
      Vse jasno?

     • Jovo Jamnica

      Gre za 70 miljart. Sam ti si itak f tujini, pa te to nea more glih prizadet.

     • stajerc5

      Sramota, da se v tujini vodi boljsa kontrola kot doma, nje!?
      Ce ze, si spet pozabil pristeti 5,4 M!!!

     • Jovo Jamnica

      Ot tvoje kontrole mamo Slovenci bore malo…

     • stajerc5

      Cisto vseeno je,od kje in cim zadenes podgano, glavno da je hin!

     • Jovo Jamnica

      Ki pa te je kera hin??? Rasvetli me!

     • Bald Eagle

      Idiot! Ravno taki bedaki kot si ti, podpirate tiste, ki kradejo davkoplačevalski denar in perejo le tega raznim terorističnim skupinam.
      Po tistih, ki bi pa v tej državi začeli delati red, pa vztrajno pljuvaš in zoper njih širiš lažnivo propagando. To lahko počnejo le najbolj zagrizeni udbovci, med katere zagotovo spadaš tudi ti, pokvarjenec pokvarjeni.

     • Jovo Jamnica

      Pa dobro no, menjaj ploščo…

     • Bald Eagle

      Saj jo bom. Od besed bom prešel k dejanjem. Kar ni na protestih v Mariboru uspelo Gorenaku, bom dokončal jaz tako, da te bom krepko sunil v rit.

     • Jovo Jamnica

      Ma, sam hrabro…

     • luckyss

      S takšnim komentarjem se ne bi hvalil niti polpismen osnovnošolec..
      Idiot blesavi..poskusi prvič v življenju napisati stavek, ki bo nekaj pomenil..
      Tako pa samo neke parole, idiotizmi, itd..

     • stajerc5

      Vec nisi vreden, tvoj tekst za moj odgovor:
      Zgolj “ošineš” naslov in veš vsebino “članka” in tudi smer v katero bodo debatirale domače ovce …

     • luckyss

      Hja..kruta resnica..

     • stajerc5

      Koncno si razumel, vsaki dan bo bolje, samo tako naprej…

   • stajerc5

    Aja, zdaj vas je ze precitati sram- strah!?

    • Jovo Jamnica

     ??? jas komente pišem prek TOR in disqusa in vidim sam toti pahjeni naslof, pa mam dovol. Sn pa fčera gledo na TV 3 debate kake dve ure. Kaj naj zdaj novega tu prečitam???? Pametnjaković

  • KIKI

   A si pri Merkatorju z ženino kartico? Ali pa si policist in si ližeš rane!

 • Vrhovni sodnik

  Vsi vpleteni morajo takoj odstopiti, od danes smo brez predsednika države, ministra in dr. sekretarja na ministrstvu za pravosodje, v Nedeljo naj bodo še pred. volitve, kriminalec Pahor ne more kandidirati.

  • Jovo Jamnica

   Gli tebe bojo poslušali… buaaaahahaaaaaaaaaaaaa

   • Vrhovni sodnik

    Od jebi debil

    • Jovo Jamnica

     Hihihihihiih…

     • Bald Eagle

      Razmišljam v smeri, da te poiščem. Če te bom našel, ti obljubim, da ti bom z eno potezo izpulil celo brado in ti jo stlačil v roke, da si boš lahko z njo samo še rit brisal.
      Udbovec pokvarjeni.

     • Jovo Jamnica

      Tut to si mi že enkrat oblubo. Sam bolše pr nas pol nebo nič…

     • Rožle

      He …

     • Jovo Jamnica

      Si fprašo Vrhovnega pa jegove nicke, če se lahko oglasiš???

     • Rožle

      Spet ti živčki popuščajo …
      THC za en drek …Yebiga

     • Jovo Jamnica

      Kaj te… Fajn pa je…

     • Rožle

      ….ko ti živčki popuščajo …itaq…to ti je naravnost fantastično …

     • Krtača 20

      Kaj pa ti pizdek spet groziš po teh portalih!!!? Evo sam za tebe sm naredu vuuuduuu lutko. Evo šivanka gre čez….naaaaa!

     • Bald Eagle

      Hahaha, ti tepec ti zabit komunajzerski. Ti pojma nimaš, kaj voodoo sploh je, kako deluje in na kak način se ga izvaja. Lutka je samo en majhen delček v celem ritualu, ki niti ni vedno potrebna.
      Zato ne gobcaj o nečem, o čemer nimaš niti najmanjšega pojma. Jih poznam nekaj, ki so se s tem “igrali” brez vsakega znanja in te “igrice” zelo drago plačali.
      Ti pa kar veselo zabadaj igle v lutko, samo glej, da si ne boš prebodel prstov, hahaha.

     • KIKI

      Jovo, v rit se ustreli, bo več haska kot če bi s v prazno glavo!

    • stajerc5

     Ne dajaj mu komplimentov, lepo prosim!

     • Jovo Jamnica

      Dobro, da refčeku pomagaš. Drugač si mora sam sebi pluse talat… LOL

   • Bald Eagle

    Zopet se identificiraš s svojim idiotskim smehom, pohabljenec pohabljeni.
    Daj povej mi, v kateri kliniki za mentalno bolne se nahajaš, da jim sporočim, da ti povečajo dozo zdravil.

    • Jovo Jamnica

     Fprašaj Ružlo. On je heker… :-)

     • Rožle

      No, to si si sam izmislil …
      Itaq…po UDBOVSKO !

     • Jovo Jamnica

      Nič si nisn zmislo. Sam se “hvališ”. Fprašaj fmg9… :-)

     • Rožle

      Lažeš k ps teče …..nč se jest sam ne hvalim da sem heker …

     • Jovo Jamnica

      Saj sn dau v narekovaje…

   • sunday

    prav in pošteno bi bilo, če bi ga, ker bi nam bilo boljše!!!

 • Neznani

  NLB oškodovana za provizijo 500 miljonov, kdo je pobasal ta denar , verjetno snažilka iz Murgelj, edino ona ima s svojo metlo to moč, da vodi para državo, na tem primeru se vidi kako funkcionira banana država, če to ni zadosti velik dokaz, da se v Nedeljo udeležite referenduma in obkrožite proti zakonu, je konec z nami. Hobotnici zmanjkuje denarja, prek bank ne more več prati umazanega denarja, hoče pa spet nam iz žepov na veliko krasti, DOSTI IMAMO TEH LOPOVOV, SPRAVIMO JIH NA DOB.

  • Karmen

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • KIKI

    Se pridružujem Neznanemu in Karmen!

  • borko

   v grob

 • Joža Gabroža

  JANŠA UKRENI ŽE KAJ STRAH ME JE DA BOM POSTAL HRVAT BREZ PLAČE V SLOVENIJI

 • Norm Kinley

  Srbe na vrbe! Aja caki, narobe tema….

  • Rožle

   Pust mi Jovico ..čist na mir …he

  • sunday

   ni, ni narobe tema, saj je ta tema vedno prava!!!

  • Krtača 20

   Se prav tud košarkaše z zlato medaljo?

   • Rožle

    Spet mešaš hruške pa jabolka …

   • tramal

    A ti niso lepo razložili vsi košarkaši da so zavedni slovenci.A si res tako zabit da ti noben doktor ne more več pomagat

   • KIKI

    Ne sprenevedaj se, saj dobro veš katere ! Imamo tudi v politiki ljudi
    z nemškimi priimki, pa niso nemci , a ne?

  • Peter

   Provociraš?
   Nikoli nikogar na vrbe, jasno?
   Če ti ni, se spel.

  • Vrhovni sodnik

   Radenska – jamnica, nis taprav nick izbral

 • Franjo Trojner

  Vrag je šalo vzel zdaj gre zares, al bomo mi ukinili mafijo ali pa bo ona nas! Kot izgleda smo mi vojno z mafijo že izgubili, kar se vidi po tem, da nas po malem že vrag jemlje mafija pa vlada, prosperira.

 • Kučko pod pručko

  Jovo z debelo kožo

  Jovo, sedaj šele vidim, kakšen poden si. Na Pijinem portal si se prilizoval vsem komentatorjem, se delal našega prijatelja in nam pihal na dušo, češ da si se spremenil in da si tudi ti domoljub. Na Novi pa žališ in kažeš svoj pravi obraz. Zakaj si sploh še tu? Da provociraš nas, ki se borimo za boljšo Slovenijo? S svojimi nizkimi komentarji, ki največkrat niso na nivoju osnovnošolca, samo smešiš sebe. Je pa res, da imaš zelo debelo kožo. Po svoje te občudujem, da še vztrajaš tu, saj smo te že vsi prečitali, pa marsikatero krepko si že slišal. Če bi bil jaz na tvojem mestu, bi že zdavnaj spokal kufre in se pobral z Nove. Pojdi na Kure, tam te bodo veseli.

  In če sem pred časom z nekoliko rezerve gledal na trditve nekaterih prijateljev, da si pokvarjeni Udbaš, sem si sedaj povsem na jasnem. Nobenega dvoma ni več!!!

  • Bald Eagle

   Lepo si ga opisal Kučko. Le udbovci imajo kameleonsko sposobnost pretvarjanja, ki jim služi, da jim ljudje nasedajo, potem pa to na podel način izkoristijo proti njim. In točno tak je Jovo Jamnica. Podel udbovski špicelj, ki je Bog si ga vedi, kolikim ljudem uničil življenja, ko jih je v ex režimu prijavljal zloglasni udbi. To je podel in nizkoten človek, brez kakršnih koli moralnih vrednot. Človek, ki sodi na pogorišče zgodovine, ali pa še kaj hujšega.
   Upam, da ga Nova24 vendar enkrat že trajno banna, hinavca pokvarjenega.

  • Rdeči na sprehodu

   Tud prašič rdeči je, pa še butast po vrhu.

  • Rožle

   Hmm …ni več tak srček kakor se je delal :)

  • Rdeči na sprehodu

   saj je na kurah vertex pa to

 • cosmosjasnovidec

  Dokler se folk ne bo dvignil na noge bo ta komunakzerska levaška ter ćefutarska drhal kradla še naprej državljane pa imela za butle.
  Levuharji bodo spet na takšen ali drugačen način vsekakor ponovno za predsednika porinili tovariša izdajalca Slovenije”pahorja”kateri je sodeloval pri teh kriminalih in vse te lopove prikriva.
  Vsekakor bodo namestili enega njihovih in to z goljufanjem glasovnic.Ni pomembno kdo je v komisijah,ker denar naredi svoje in,če ne bo vse pod kamerami ter prenos v živo se že ve končen rezultat volitev.
  Kresalka je že prebegnila v Avstrijo za njo pa bodo počasi še vsi drugi lopovi.

  • Peter

   Dokler bodo “osrednji mediji” plačani, kot je pomotoma priznal tov Golubić in bodo trobili, kot je treba, da zaslužijo svoje piškotke, se ne bo nič spremenilo.

   • cosmosjasnovidec

    Za manipuliranje medijev je tako ali tako jasno,da so podkupljeni in plačani večinoma direktno od podganarskega izmečka “sorosa” ali preko dihurja tovariša “milana kurćana”.
    Vsekakor je pa največja napaka,da državljani tole vse samo gledamo in ne ukrenemo ničesar.
    Ravno zato se ta lopovska golazen samo smeji na vse očitke,ker vidi,da ni nobenih protestov zoper njih.

    • Peter

     In kljub temu, da je tov Golubiću ušlo, da so osrednji mediji podkupljeni, bo jutri prevelik % obkrožil tisto, v kar so ga prepričali ti isti mediji.

 • samotoje

  Upam, da bodo Logarjevo poročilo takoj prevedli in razposlali po vseh relevantnih finančnih inštitucijah v Evropi in svetu. Z vsemi imeni. Podobne in še hujše stvari so se dogajale v stari LB, ampak takrat je bil to interni, jogoudbovski kriminal. Zdaj so stvari vendarle bolj na prepihu. Prva naslednja vlada pa bi morala pod nujno sprejeti zakon, ki bi vsem državnim uslužbencem in funkcionarjem, vpletenim v nezakonite finančne ali druge posle, prepovedal delo v državnih organih ali na voljenih funkcijah (čeprav bi se medtem preoblekli ali zamenjali stranko). Tudi teh 6 zgoraj ne bi smelo nikoli več odločati o nobeni stvari. Niti svetovati državnim organom. Še največ pa tu lahko naredimo ljudje- t.im. zainteresirana javnost. Pritisk javnosti na barabe in jasno sporočilo, da jim tega ne bomo več dovolili, lahko zaležeta prav toliko kot sodni pregon. Pred oči ljudi z imeni in priimki moramo postaviti velik napis, da so barabe, pokvarjenci. In vztrajati, dokler ne bodo razumeli- oni in tisti, ki zaradi lastnih koristi tulijo v isti rog.

  • Peter

   Najmanj 571 družbenopolitičnih delavcev se bo podpisalo pod pamflet, da se naših internih zadev ne sme objavljati v tujini. Najmanj.

   • samotoje

    Nič hudega, lahko jih je 999.

 • Franjo Trojner

  Jani internacionale bo vse v mirne vode zapelo, ta afera je očitno že preteklost, stranki SMC in SD se že smeji! Mi trotli pa se pustimo farbat, sam Bog ve koliko podobnih afer nam je leva oblast zamolčala?

 • pater karel jošt

  seveda, ko švicar pere nacistični denar in si ustvari bravo bogastvo je vse v redu. ko slovenec pere iranski denar in si ustvari bogastvo je pa vse narobe. ni nam pomoči. če tega ne bi storila nlb bi pa nekatera druga. vse za oblas, a ne desnakarji!? tudi slovenski narod prodat! in potem se imajo še za domoljube, golazen dvolična.

  • test

   aja? samo pozabil si, da ko svicar pere, pere v dobro vseh, ko pere to slovenska komunjara, pere zato, da skodi vsem tistim slovencem, ki se z njim ne strinjajo.

   kapis bebec vsegliharski? jaz od tega pranka nisem imel nic, celo placevat sem moral dokapitalizacijo NLB!

   • pater karel jošt

    za dokapitalizacijo se zahvali ivanu janši, ki je na sestanku s starino kosem, bavčarjem in šrotom sprožil kreditni balom in ustvaril miljardni dolg. ne pozabi še na mariborsko nadškofijo in njene rabote. pojdi k mariborskemu nadškofu-rjuharju naj ti vrne kaj denarja. vmes pa še zidarja pobaraj, kateremu je odpustke osebno podelil sam nadškof rode.

    • Kapodistrias

     Kreten!

  • Franjo Trojner

   Za skozlat je ta tvoja teorija, ma prav tako, kot opisuješ nam že več, kot 70 let vladate podgane tatinske. Čuj dvoličnež, uprava NLB torej banka se je proviziji za oprano 1 milijardo $ odpovedala, narod si torej ni ustvaril bogadstvo, kot bluziš ti. Kdo si je torej ustvatro bogadstvo, ker provizija je gotovo bila? Po stari udbovski navadi imate ponovno odprt kak skriven račun v tujuni iz katerega se napajate, kaj? Te pa zdaj sam presodi kdo je golazen dvolična, jaz na sliki zgoraj vidim samo tebi ljube face, idi leti pa jih sam vprašaj kje je denar.

   • pater karel jošt

    glavni problem je torej to, da niso kradli ‘vaši’. hahahaha. lepo si pokazal svojo pravo naravo, saj od desničarja drugega ni pričakovat. kraja mu je zapisana v genih. vse v imenu križa, še svojo državo bi izdal, oropal in moril sodržavljane. potem pa k maši po odpustek, desetino cerkvi in hop v nove črne rabote, kot hilda tovšak pobožna k cerkvena miš, zlobna kot škof rožman.

    • Tnček

     mislim, da ste sprevrženi komunisti, križanci med kamelo in pedri. Cerkvi so dajali desetino – točno ! Sedaj pa nam OSTANE DESETINA !
     Vse komuniste in muslimane bi nastanil v Ljubljani ter zgradil 15meterski zid vse okrog. okrog zidu na zunanji strani pa 50m minsko polje K!

  • Norm Kinley

   Levicar je parazit, Lopov, morilec lastnega sonarodnjaka, primitivec, luzer, nesposoben zase skrbet, zato parazitira narod in zivi na njegov racun. Tako, v teoriji, da bos razumel kdo so levicarji, marksisti in zakaj to sploh so. Tako v praksi, glede njihovih del pa takole:samo crknjen komunist je dober komunist.

 • Franjo Trojner

  Ponovno moramo uvesti smrtno kazen! Politike mafijozote je potrebno iztrebiti, premoženje pa zapleniti!

  • Jurij Musar

   Smrtna kazen ni rešitev.

 • kokobily

  Logar, ploskam , za pogum, vztrajnost, profesionalnost..Hvala, podatjaš upanje, da je še vedno upanje za to državo…Enkrat. V bodoče..Korak pa je storjen, si,ste ga storili.. Hvala !!

 • Jurij Musar

  Zdej bo pa cel hudič. Klerikalci bodo nekaj časa bevskali, potem bo pa vse potihnilo.

  • Jana Novak

   če bo mednarodni pregon, pa mogoče kdo odgovarja.

   • Jurij Musar

    Zelo dvomim. Potem bodo morali preganjati večino bank na planetu, saj večina pere denar tako ali drugače.

    • tonck

     musar, zdajle je ura 18.15, v pol minute mi odgovori, koliko ima ničel miljarda

     • Jurij Musar

      In zakaj te to zanima? A sam ne znaš šteti.

 • Jana Novak

  Retweeted Libertarec (@Libertarec):
  V državni NLB so oprali milijardo denarja za, kot kaže, iranski jedrski program.
  Preiskov.:0
  Aretiranih:0
  Na sojenju:0
  V zaporu:0

 • Marijan Tončić

  In kaj bo sedaj? sprašujem kot mnogi, namreč nekdo je sedel zaradi suma o neznanem načinu, neznanem času, neznani vrednosti, da skrajšam o samih neznankah. Tukja pa, od predsednika države do ministrov, sedanjih in nekdanjih sekretarjih, morja drugih javnih uslužbencev in nič. Ali bo Bobovnik in vsi njegovi kolegi sedel? ali bodo sedeli vsi novinarji, ki o tem ne raziskujejo in poročajo, ali bo sedel narod, ki se dela kot da se ni nič zgodilo?

 • Rado K

  Kakšni tepci!
  Za iranskim poslom je stala država Slovenija! S tem poslom smo si “kupili” posebno pozicijo za posle z Iranom. Spomnite se tudi, da je bil Pahor edini državnik, ki j emel govoriti v iranskem parlamentu!

  • Sodni dan

   Aja ti še podpiraš pranje denarja ? Ti pa si pametn v nekaterih državah dobiš vislice za nagrado ! Pomisli malo zakaj pranje denarja . Čist denar ne rabiš prati pere se umazan denar; orožje, droga, trgovina z ljudmi, vojne (terorizem) . Prespi en dan pa povej če se ti je že zdanilo v glavi!

   • Rado K

    Iranski živelj je zaradi embarga mednarodne javnosti, ki so ga izsilile ZDA, živel v bedi. Vesel sem, da so slovenske oblasti takrat pomagale Irancem v tem boju za preživetje!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!