1.385 novih okužb! Število novih primerov se zmanjšuje! Sledi postopno sproščanje ukrepov!

Datum:

Vlada bo na današnji seji obravnavala spremembe odlokov, s katerimi naj bi po napovedih sprostila nekatere omejitve, ki veljajo za zajezitev epidemije covida-19. Glede na epidemiološke podatke bi lahko sprostila ukrepe, kot velja za prehod v oranžno fazo. Odločitve bodo pristojni predvidoma predstavili na popoldanski novinarski konferenci.

                   

Po neuradnih podatkih Sledilnika za covid-19 je bilo v sredo opravljenih 26.270 testov, ki so pokazali 992 pozitivnih PCR testov in 393 hitrih. Skupno je bilo tako potrjenih 1.385 okužb. Opravili so 5.482 PCR testov, pozitivnih je bilo 18,1 odstotkov, poleg tega pa je bilo včeraj v Sloveniji opravljenih še 20.788 hitrih antigenskih testov, pozitivnih jih je bilo 1,9 odstotka.

Po podatkih Sledilnika je v Sloveniji trenutno 13.846 aktivnih primerov okužbe, povprečje novih primerov v zadnjih sedmih dneh pa se je rahlo zvišalo, in sicer na 850,4. Hospitaliziranih je bilo 828 oseb, na intenzivni negi je bilo 157 bolnikov. Umrlo je 10 oseb.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov se je v torek v Sloveniji še nekoliko znižalo in znaša 827. V bolnišnicah se je v torek zdravilo 864 covidnih bolnikov. Vladni načrt sproščanja ukrepov za zajezitev epidemije novega koronavirusa določa, da država preide v oranžno fazo, ko je sedemdnevno povprečje okuženih pod 1000 in je tudi hospitaliziranih manj kot 1000 bolnikov s covidom-19.

Glede na vladni načrt bi se v oranžni fazi lahko v šole vrnili preostali razredi osnovne šole in zaključni letniki srednje šole po programu C, na fakultetah bi lahko spet izvajali izpite in seminarje za do 10 ljudi, odprle bi se nekatere dodatne servisne dejavnosti ter trgovine, po načrtu pa bi ta faza že lahko prinesla tudi zbiranje do 10 oseb in odpravo prepovedi prehajanja občinskih meja, poroča STA. Napovedujejo, da bodo odloki sledili semaforju.

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki

Trump dosegel novo pomembno zmago

"Združimo se, da bi končali z vsakršnim oboroževanjem našega...

“Golobnjak” poskrbel za ponižanega Brgleza

"Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji na...

Podobnik podprl povezovanje SLS in NSi

Po dolgoletnem evropskem poslancu in nekdanjem predsedniku SLS Francu...

Je Klakočarjeva spoznala razsežnosti sejanja sovraštva do drugače mislečih?

Zaradi poskusa atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se je...