To so dosežki Društva Viljem Julijan v letu 2021, ki nudi podporo otrokom z redkimi boleznimi

Datum:

Humanitarna organizacija Društvo Viljem Julijan je v sklopu svojih dejavnosti tudi v tem letu storila marsikaj dobrega za otroke in njihove starše ter svoje uspehe delila. 

Poslanstvo Društva Viljem Julijan je širjenje ozaveščenosti o redkih boleznih, pomoč in podpora otrokom z redkimi boleznimi in njihovim družinam, povezovanje družin otrok z redkimi boleznimi,  ter prizadevanje za izboljševanje stanja na področju redkih bolezni v Sloveniji. Njihova skrb je temeljno posvečena otrokom z redkimi boleznimi, zato v društvu tudi združujejo otroke z redkimi boleznimi in njihove starše v okviru naše Slovenske skupnosti družin otrok z redkimi boleznimi. V okviru društva deluje tudi dobrodelni Sklad Viljem Julijan, ki nudi denarno pomoč otrokom z redkimi boleznimi.

S svojim dobrodelnim Skladom Viljem Julijan so od začetka delovanja podarili že kar 500.797 € donacij za 87 otrok z redkimi boleznimi. V letu 2021 pa smo s skladom podarili 280.993 € donacij za 33 otrok z redkimi boleznimi. Dosegli so tudi to, da se je s spremembo zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih dvignilo delno plačilo za izgubljen dohodek za starše, ki zaradi hudega zdravstvenega stanja otroka ne morejo hoditi v službo. Z njihovo pobudo pa se bo razširil tudi nacionalni program testiranja novorojenčkov za prirojene redke bolezni.

V društvu so bili v tem letu zelo aktivni in so poleg svojih prizadevanj za širjenje osveščenosti o redkih boleznih in zagovorništva na področju redkih bolezni izvajali tudi vse ostale projekte, s katerimi pomagajo otrokom in njihovim družinam – Pisarna za redke bolezni, Upanje za male borce, veliki dobrodelni koncert Viljem Julijan, Božiček za male borce, Srčna pisma, Slovenska skupnost družin otrok z redkimi boleznimi.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Sloveniji preti nacionalna katastrofa

"To je zelo slab signal, posebej za slovenske državljane....

Pod novo cenitev za Litijsko 51 se je podpisal kar funkcionar SD

Škandal s precenjenim nakupom stavbe na Litijski 51, ki...

Italijanski medij objavil pogoje za posredovanje Nata v Ukrajini

Severnoatlantsko zavezništvo (Nato) je pripravljeno v Ukrajino poslati 100...

Izrael nad zadnjo trdnjavo Hamasa v Gazi

Izraelska vojska je začela z vojaško operacijo, usmerjeno v...