Nov dokaz, da Golob neposredno kadruje na RTVS

Datum:

Primer novinarke RTVS Ksenije Horvat potrjuje, da Golob neposredno kadruje na javnem servisu. Gre za osebo, ki si je obetala celo mesto TV direktorice, sedaj pa bo zgolj svetovalka nove uprave RTVS. Višjo funkcijo naj bi ji preprečila poslanka Svobode Mojca Pašek Šetinc, ki Horvatove organsko “ne prebavlja” še iz časa, ko sta bili sodelavki! Mimogrede spomnimo, da je odločitev o prenehanju zadržanja sporne RTVS novele domnevno izsilila aktivistična ustavna sodnica Špelca Mežnar

Veliko smo že poročali o brutalnem kadrovanju Roberta Goloba na RTVS pod krinko depolitizacije, in da je za vsem skupaj v bistvu razvpita balkanska afera Gen-i (več tukaj in tukaj), ki si jo Golob prizadeva na vsak način prikriti, jo utišati … Za ljudi mu je malo mar. Njegovo poslanstvo na poziciji predsednika vlade je očitno privatizacija državne energetike … Ker tako, kot si bo sedaj postlal, tako bo potem sladko spal. Več tukaj in tukaj. Vrh vsega naj bi zaviral izgradnjo drugega bloka Nek 2, menda zato, da bi v prihodnje lažje ponujal bolj umazano in dražjo elektriko, proizvedeno s pomočjo sončnih panelov. Paneli so njegov družinski biznis (Več tukaj, tukajtukaj in tukaj.)

Novinar Bojan Požar je tokrat ponovil, da se ključne kadrovske in programske odločitve na javnem servisu izvajajo na relaciji Goloba (oziroma Svoboda) z nekaterimi vidnimi neoboljševiki iz skrajne Levice. Da Golobova Svoboda resnično neposredno kadruje na javnem servisu potrjuje prav primer vidne novinarke RTVS Ksenije Horvat. Slednja je pred časom veljala za resno kandidatko za novo direktorico TV Slovenija, namesto odhajajočega Uroša Urbanije. Danes pa viri na RTVS pravijo, da temu ni več tako. Razlog je v tem, da Horvatove organsko ne prebavlja poslanka Gibanja Svobode Mojca Pašek Šetinc.

RTV voditeljica Ksenija Horvat (Foto: zajem zaslona)

To se vleče vse od časa, ko je bila poslanka Svobode še novinarka informativnega TV programa, Horvatova pa njena odgovorna urednica, torej nadrejena, šefica. Je pa Pašek Šetinčeva sedaj dobila politično moč. Prav zato je Horvatova, sicer ena vidnejših protestnic za “depolitizirano RTVS”, baje dobila zgolj funkcijo svetovalke nove uprave RTV. Horvatova je v javnosti sicer zaslovela po prešuštnem razmerju z aktualnim partnerjem, bivšim programskim direktorjem TVS Janezom Lombergarjem – Lombijem. Zaradi slednjega je dramatično zapustila nekdanjega moža, družbeno-političnega delavca Mladine Petra Petrovčiča.

Sladke skrivnosti javne hiše: “prvi sveder” in “lombiranje”
Slovi po tem, da ju je skupaj z Lombijem “v posteljnem objemu idilične družinske hiše nekdanjih zakoncev Lombergar na Krasu ob neki priložnosti fizično zalotila takratna Lombijeva žena”. Govora je o nekdaj uspešni televizijki Barbari Volčič (Lombergar), ki naj bi se pred tem nenadoma in nepričakovano pojavila. Več tukaj. Izjemno vplivni Lombergar je dolga leta sicer veljal za t. i. “prvi sveder RTVS”. Ambiciozna dekleta in dame, ki so si zares močno želele postati TV zvezdnice (ne glede na okoliščine), so namernemu zbližanju z Lombijem pravile kar “lombiranje”.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Dr. Simoniti: Slovenija se mora zbuditi in narediti konec tej vladi

Samo javnost in nihče drug ne more pripravi teh...

Čeferin se po slovenskih cestah vozi z avtom, vrednim več kot 200 tisoč evrov

Na slovenskih cestah je te dni za volanom prestižnega...

Zakaj plačujemo energente po 100 odstotkov višji ceni od borzne?

Slovenski potrošniki že nekaj časa nemo opazujemo zanimiv paradoks:...