Nova 6-milijonska investicija v Lendavi

Datum:

Včeraj so na povabilo treh podjetij slovesno otvorili začetek gradnje novih gospodarskih objektov. Dogodka se je udeležil tudi župan Občine Lendava Janez Magyar, ki je ob skoraj 6-milijonski investiciji dejal, da Občina Lendava sledi potrebam kakovostnih in resnih investitorjev še posebej v primeru takšnih investicij, ki prinašajo delovna mesta. Občina za namen pridobivanja novih delovnih mest prilagaja tudi prostorske načrte in ustvarja pogoje, ki v Lendavo privabljajo nove kakovostne investitorje.

Občina Lendava je skladno z zakonom o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti organizirala javno zbiranje ponudb za prodajo stavbnih zemljišč v poslovno-industrijski coni v Lendavi v velikosti 7500 kvadratnih metrov. Podjetja TIME MANAGEMENT KFT, lendavska podružnica KOLIBRI TRANS Kereskedelmi és Szolgáltató Lft. ter TOTAL-GÉP KFT iz Madžarske so oddala ponudbe, ki so ustrezale vsem kriterijem javnega zbiranja ponudb, na podlagi česar je bila sklenjena pogodba.

Podjetja, ki se ukvarjajo z dejavnostjo obdelave jekla, kovinsko dejavnostjo ter prehranskimi dodatki bodo na lokaciji gradila proizvodne in skladiščne prostore. Z gradnjo bodo pričeli že prihodnji mesec, predvidoma poleti 2024 pa načrtujejo zaposlitev 30 oseb.

Predstavniki investitorjev so poudarili izjemno ugodno lego lokacije v Lendavi, ki nudi  možnosti za pokrivanje in povezavo s trgi, na katerih so že sedaj prisotni. Županu in občinski upravi so se ob tej priložnosti zahvalili za pomoč pri pridobivanju dokumentacije in posredovanje v smeri pospeševanja postopkov do pričetka gradnje.

Pomurske novice

Sorodno

Zadnji prispevki

Wilders dosegel dogovor o oblikovanju vlade

Vodja nizozemske desnice Geert Wilders je danes oznanil, da...

Svobodnjaki so se upirali ustanovitvi komisije, sedaj pa bi vodili preiskavo svojega šefa!

Parlamentarna preiskovalna komisija o GEN-I, Star Solar, nezakonitem financiranju...

[Video] Slovaškega premierja ustrelil levičarski aktivist

Slovaški premier Robert Fico je bil ranjen v strelskem...

To je razlog, da Baby Lasagna ni dobil več točk na Evroviziji

Ob spremljanju letošnje Evrovizije je marsikomu postalo jasno, da...