Brazilija: Zaradi izjave o indoktrinaciji v šolah policija preiskuje Bolsonarovega sina!

Datum:

Brazilski pravosodni minister Flavio Dino je v ponedeljek državni zvezni policiji naročil, naj razišče govor poslanca Eduarda Bolsonara, sina bivšega predsednika Jaira Bolsonara, v katerem je obsodil “učitelje, ki indoktrinirajo”, rekoč da so lahko slabši od preprodajalcev drog. 

Sin nekdanjega brazilskega predsednika Jaira Bolsonara Eduard Bolsonaro, član poslanske zbornice brazilskega kongresa, je v nedeljo izrekel nekaj besed na dogodku v podporo strelnemu orožju v glavnem mestu Brasilii. Med svojim javnim nagovorom naj bi Bolsonaro mlajši učitelje, ki ideološko indoktrinirajo otroke, primerjal s preprodajalci mamil. Ob tem sicer ni omenil kakšne konkretne ideologije. Dejal je, da je takšen učitelj lahko celo hujši od preprodajalca mamil. Starše, ki posvečajo pozornost izobrazbi svojih otrok, je pozval, naj si vzamejo čas in preučijo, kaj se njihovi otroci učijo v šolah. In potem ne bo prostora za učitelje, ki z indoktrinacijo “skušajo ugrabiti otroke”, poroča Breitbart.

Minister za pravosodje Flavio Dino je ob tem zvezni policiji naročil, naj ugotovi, ali nedeljski govor vsebuje dokaze o storitvi kaznivih dejanj. Po mnenju ministra bi lahko šlo za spodbujanje oziroma opravičevanje kaznivih dejanj. Dogodek je organizirala Pró Armas, skupina, ki se zavzema za pravico do nošenja orožja v Braziliji. Po besedah organizacije je šlo za miren letni dogodek, ki ga je odobrila lokalna oblast in je potekal brez incidentov. Združba ni nikomur dovolila, da bi na dogodek prinesel strelno orožje. Skupina je stopila v bran politiki strelnega orožja nekdanjega predsednika Bolsonara. 

Sin bivšega predsednika Jaira Bolsonara Eduard Bolsonaro skupaj s soborci za pravico do nošenja orožja (Foto: Twitter)

Brazilija postaja podobna nasilni Venezueli, hkrati pa se omejuje nošenje orožja
Administracija bivšega predsednika je brazilskim civilistom olajšala zakonito nabavo strelnega orožja. A že v prvih urah po svojem nastopu je levičarski radikalec Lula da Silva zadevo spremenil. Na dogodku konec tedna je Bolsonaro še zatrdil, da gre Brazilija pod Lulo po poti sosednje socialistične Venezuele. Slednja je po njegovem najbolj nasilna država na svetu, Brazilija pa gre spet po njenih stopinjah. Po njegovem bo uničenih še veliko nedolžnih življenj, ker jim “fantje na ministrstvu za pravosodje” nočejo omogočiti dostopa do samoobrambe. Levičarji skušajo Bolsonarov govor prikazati kot “sovražni govor proti učiteljem” in ga pričakovano razglašajo za “fašista”. 

Bolsonaro skupaj s soborci za pravico do osebne oborožitve (Foto: Twitter)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Odstopila vodja ameriške tajne službe

Vodja ameriške tajne službe Kimberly Cheatle je odstopila. Po...

Musk: “Moj sin je mrtev, ubil ga je virus prebujenstva”

Elon Musk je v nedavnem intervjuju delil osebno zgodbo...

Republikanski senator zahteva Bidnovo razrešitev

Republikanski senator Eric Schmitt je pozval vse člane Bidnovega...