Včerajšnjo okroglo mizo, na kateri je strašila Fajonova, iz ozadja nadzoroval tudi Kučan

Datum:

Plačanka zlobnega milijarderja George Sorosa in evroposlanka Tanja Fajon je že pred tedni razburila javnost z okroglo mizo, na kateri so strašili pred strahom, ki naj bi ga širila desnica, s svojo udeležbo pa je navzoče presenetil kar šef globoke države Milan Kučan, pogovor pa je povezovala kar novinarka javne hiše Ksenija Horvat. Preverite, kdo so še drugi udeleženci!

Zloglasna evroposlanka Tanja Fajon, ki je, kot smo že večkrat opozorili, ena izmed evropskih poslank na listi zlobnega milijarderja Georga Sorosa, je tokrat razburila z organizacijo okrogle mize, na kateri so strašili kar – s strahom. Ta strah naj bi po njenih prepričevanjih prihajal z desne strani političnega prostora, katere predstavniki naj bi strašili na primer pred homoseksualci in migranti, kot je zapisala v svojem naravnost pravljičarskem vabilu. Kot je v vabilu še povedala Fajonova, naj bi bil strah nevaren, saj “se kot manipulacijsko sredstvo izraža v eksistencialni in moralni paniki, ki zmanjšuje sposobnost državljanov za razumno razmišljanje, objektivno izbiranje in svobodno odločanje”. Seveda Fajonova kot brezkompromisna levičarka pozabi povedati, da največ strahu in sovraštva prihaja prav z njene – leve strani, samo komunizem, ki se uvršča na levo stran, pa je povzročil že prek 100 milijonov smrtnih žrtev, številka pa, tudi zaradi zavedenih volivcev, v tem trenutku še narašča. Če se moramo česa bati, so to na prvem mestu vsekakor levičarji!

Milan Kučan na Ilovi Gori najavil pregon sovražnega govora, Fajonova ukazom že sledi
Udeležence ni presenetila niti prisotnost zadnjega šefa komunistične partije in vodje globoke države Milana Kučana, ki zadnje čase redno spremlja podobne zadeve, nedavno je bil namreč prisoten tudi na FDV, kjer je potekal pogovor z jugodiplomatom Zvonetom Draganom. Tokrat pa ni imel aktivne vloge, pač pa se je odločil okroglo mizo osebno nadzirati čim bolj diskretno, kar iz ozadja. Spomnimo naj samo na Kučanov govor na Ilovi Gori, kjer je pred tedni spodbujal omejitve svobode govora – temeljne in naravne človekove pravice – ter ob tem k ukrepanju pozval kar mogočen (para)državni aparat slovenske globoke države. O tem, da smo nekateri državljani resnično prestrašeni pred paravojaškimi paradami, kot je bila tista na Ilovi Gori, na tokratni okrogli mizi seveda niso razpravljali. Takšne okrogle mize so očitno eksponat dostojanstva, kot si ga predstavljata Kučan in njemu zvesta partijska druščina.

Okrogla miza v organizaciji Tanje Fajon. (Foto: Twitter)

Prisotnost napovedala številna znana imena partije in globoke države
Tam je bil tudi predsednik Socialnih demokratov Dejan Židan, ki je za razliko od Kučana, ki v zadnjem času očitno deluje vse bolj prikrito, kot prvi obraz politične izpostave globoke države pogumno sedel v prvo vrsto. Poleg Kučana in Židana pa je bilo na dogodku moč opaziti še enega “visokega gosta”: tam je bil tudi novopridruženi član poslanske skupine SD Milan Brglez, ki že vse od svojega vstopa v politiko razburja s svojimi skrajnimi zamislimi, študenti režimske FDV, med katerimi je znan pod vzdevkom “Brzi Mile”, pa ga že dalj časa poznajo kot radikalnega marksista, sicer pa političnega povzpetneža, ki ambicij po najvišjih mestih oziroma državnih funkcijah ne skriva. Na dogodku niso manjkali članici vplivnega šaleškega lobija Andreja Katič in Dominika Švarc Pipan ter sin predsednika Boruta Pahorja, Luka Pečar Pahor. Na Facebook strani dogodka so sicer prisotnost napovedali še vodja podmladka SD Andrej Omerzel, odkriti častilec množičnega morilca in spolnega manijaka Josipa Broza Tita, ter doktor zadružništva in sekretar na ministrstvu za izobraževanje Jernej Štromajer.

Za osebne in partijske interese Fajonova zopet zlorablja kar javno hišo RTV
Pogovor je povezovala novinarka javne hiše RTVS Ksenija Horvat. Ta javna hiša, ki smo jo prisiljeni financirati vsi državljani z električnim priključkom, se sicer v zadnjem času izkazuje za zvest propagandni servis posameznikov, ki bi zatirali svobodo govora pod pretvezo sovražnega govora. Tako je na Radiu Slovenija in na spletnem portalu MMC RTV SLO dobil svoje mesto kar radikalni aktivist Domen Savič, ki je prek družbenega omrežja Facebook prav tako napovedal udeležbo na dogodku. V omenjeni javni hiši pa je delovala tudi Fajonova, ki je kot novinarka RTV Slovenije in poročevalka iz Bruslja delovala skrajno pristransko, da ne omenjamo, da se je spomnimo izključno kot zagovornice takratnega evroposlanca in predsednika SD Boruta Pahorja. V zadnjem času sicer Fajonova vse bolj zlorablja to javno hišo za osebne in partijske potrebe, nedavno je namreč gostovala v oddaji Pogovor z evropskimi poslanci o aktualnih temah na 3. programu TV Slovenija, in to kljub temu, da ima kot kandidatka na prihajajočih lokalnih volitvah v skladu s pravilniki RTV Slovenija omejene možnosti nastopanja v času volilne kampanje.

Sogovorniki Fajonove so bili sami skrajni levičarji
Na okrogli mizi seveda ni manjkala skrajna levičarka iz Mirovnega inštituta, Soroseve najvidnejše izpostave v Sloveniji, Sandra Bašić Hrvatin, ki se je uveljavila kot hišna “strokovnjakinja za medije” SD. Ta je bila prisotna že na nedavnem posvetu o medijih v Bruslju, z nenavadnim obnašanjem pa je vzbujala pozornost tudi na nedavnem panelu programskega sveta RTV Slovenija na temo sovražnega govora in lažnih novic, kjer jo je dr. Žiga Turk s svojim nastopom pustil brez besed – protiargumentov namreč ni našla. Bašić Hrvatinova očitno sicer poneumlja študente na Univerzi na Primorskem, delovala pa je tudi v Pristopu, ki se pretežno napaja s sredstvi državnih podjetij. Med drugim je svetovala tudi Uradu vlade RS za informiranje.

Da je bilo poslušalce še bolj strah strahu, sta poskrbela tudi Jure Trampuš z levičarskega trobila Mladine ter politični analitik Alem Maksuti s portala Homopolitikus, ki je bolj kot ne naklonjen levi strani. Na pogovoru je sodelovala tudi odvetnica Nataša Pirc Musar, ki je poročena s tranzicijskim milijonarjem, žepe pa si je tudi sama lepo napolnila s prvorazredno odškodnino, ki smo ji jo prisilno plačali kar plačniki RTV-prispevka. Zaradi njene želje, ki ji ni bila usojena, da bi postala generalna direktorica RTV Slovenija, je po sodni poravnavi namreč dobila kar 70 tisoč evrov odškodnine oziroma za več kot pet let in pol dela poštenega državljana, ki na račun prejme povprečno neto plačo.

Okrogla miza v organizaciji Tanje Fajon. (Foto: Twitter)

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Kavarna Hayek] Zala Klopčič: Nevladniki mladim zastrupljajo možgane

V zadnji oddaji Hayek se je voditelj Jože Biščak...

Kako kraljica aneksov deli milijone gradbenim baronom

Imena gradbenih baronov se v Sloveniji postopoma spreminjajo, za...

Slovenske družine so na drugem mestu najbolj obdavčenih v Evropi

V mnogih državah OECD je srednji razred opazil upad...