Janša: “Plačujemo najdražje okoljske položnice v Evropi! Šarec pa govori o podnebnih spremembah”

Datum:

Po podatkih Eurostata je v Sloveniji delež okoljskih davkov v vseh davkih in socialnih prispevkih najvišji v celotni Evropski uniji, ob vsem tem pa se mnogi še vedno ne morejo načuditi propadanju preobremenjene prometne infrastrukture, daljšanju čakalnih vrst v zdravstvenem sistemu in nadaljevanju kršenja pravic otrok v nevladnih šolah. Z ekosocialističnimi dajatvami se namreč v veliki meri financira strašenje ljudi z domnevnimi podnebnimi spremembami, kot je pred časom za Nova24TV pojasnil poslanec Branko Grims, pa se v ekoindustriji že danes obrača več sto milijard evrov, prav tako pa si vrtoglave zaslužke na račun podnebja omogočajo nevladniki. Marca so bili z namenom ekosocialistične propagande grobo zlorabljeni tudi mladoletni otroci, ki so jih med drugim na protest pozivali vidni politiki stranke SD, ki je ena glavnih krivcev za npr. projekt TEŠ 6!

Medtem ko infrastruktura poka po šivih, se daljšajo čakalne vrste v zdravstvenem sistemu in se nadaljuje kršenje pravic otrok, ki obiskujejo nevladne šole, je vlada precej razsipna z denarjem, ko gre za financiranje ideoloških projektov. Po podatkih Eurostata je namreč prav Slovenija najbolj požrešna, kar se tiče deleža okoljskih davkov v vseh davkih in socialnih prispevkih. Za preprečevanje domnevnih podnebnih sprememb je namenjenih več kot 10 odstotkov vseh davkov in socialnih prispevkov. Druga najslabša država je kar sosednja Hrvaška, tretja po deležu pobiranja davkov in socialnih prispevkov za okolje pa je od socialistov obubožana Grčija, kjer je šele nedavno ponovno prisegla desno-sredinska vlada. Več kot pol nižji delež poberejo Francija, Belgija in Švedska, ki so se v tem vrstnem redu znašle med državami z najnižjim deležem okoljskih davkov v vseh davkih in prispevkih. Na omenjene podatke se je na družbenem omrežju Facebook odzval tudi predsednik opozicijske Slovenske demokratske stranke Janez Janša, ki je zapisal: “Plačujemo najdražje okoljske položnice v Evropi! Šarec pa o podnebnih spremembah.”

Foto: posnetek zaslona

Tudi RTV-prispevek, s katerim smo prisiljeni plačevati posiljevanje s podnebnimi spremembami, je okoljski davek
V omenjeno kvoto nekaj več kot 10 odstotkov vseh davkov in prispevkov pa po vsej verjetnosti ni vključen tudi RTV-prispevek, s katerim prisilno financiramo javno hišo RTV Slovenija, ki nas v zadnjem času vse pogosteje posiljuje s strašenjem o domnevni podnebni krizi, pri čemer se najraje sklicujejo na razne levičarske in režimske psevdoznanstvenike. Tako se je prav danes na portalu MMC RTV SLO pojavil strašljiv članek z naslovom “Znanstveniki razglasili podnebno krizo, ki je vse večja”, dan prej pa je v oddaji Odmevi gostovala tudi zloglasna Lučka Kajfež Bogataj, ki je spregovorila o aktualnih podnebnih temah. Pogosto smo priča tudi lažnivim in pristranskim dokumentarnim oddajam, ki nas prepričujejo v našo krivdo za vse, kar je narobe z vremenom.

Foto: posnetek zaslona

Za ekoindustrijo, v kateri se obračajo milijarde, so marca levi politiki grobo zlorabili otroke
Po grobi zlorabi mladoletnih otrok, ki so jih ekosocialisti, med drugim Socialni demokrati, marca zlorabili v svoje politične namene s podnebnim shodom, je o dogajanju za Nova24TV v oddaji Tema dneva spregovoril tudi poslanec Slovenske demokratske stranke mag. Branko Grims, ki je pojasnil obseg industrije, ki se vrti okoli podnebnih sprememb, ki naj bi jih domnevno povzročal človek. Vse skupaj je po Grimsovih takratnih besedah namenjeno ustvarjanju lažnih strahov, v ekoindustriji, “ki Zemlji prav nič ne koristi in ji škodi, se obrne okrog 1.500 milijard evrov letno, od tega pa 200 milijard evrov letno izgine. Izgine v razne žepe, predstavljajte si, koliko akademskih naslovov se iz tega denarja lahko kupi, koliko časopisnih naslovov se iz tega denarja lahko kupi. Potem je jasno, da ko nekdo reče, ‘oprostite, saj globalno segrevanje v taki obliki, kot vi razlagate, ne obstaja’, se pa začnejo vsi kot trop hijen iz tega delati norca, nihče pa sploh ni pripravljen o tem soočiti argumentov”. Ob tem je takrat posebej izrazil obžalovanje, da se pri vsem tem zlorablja mlade in se jih tako grobo izkorišča za obračunavanje.

Mag. Branko Grims

Zaslužki nevladnikov v poslu s podnebnimi spremembami lahko presegajo 20 tisoč evrov mesečno
Iz razpisov, kot so jih objavljala ministrstva, lahko hitro ugotovimo, da lahko posamezniki z doktorsko izobrazbo z delom za nevladne organizacije (ki so pravzaprav paravladne, saj jih financira vlada) zaslužijo celo do 20 tisoč evrov mesečno. Znano je, da se ti najbolje znajdejo v “poslu” s podnebnimi spremembami ali pa s spodbujanjem nelegalnih migracij. Glede tega je Grims postavil tudi poslansko vprašanje: “To je bilo tudi javno objavljeno v razpisih, ki so jih objavila ministrstva, urne postavke, po katerih so to pripravljeni financirati. Zanimivo je, da oni pravijo, da so to objavili, ker naj bi bil to maksimum, ker baje da so si prej še več izplačevali na uro. Ampak že recimo to, za magisterij 97 evrov, za doktorat pa 116 evrov /…/, kar znese na mesečni ravni, če dela 8 ur vsak dan, v mesecu dni pri doktorskem nazivu več, krepko več, kot 20 tisoč evrov. To so štiri plače predsednika vlade ali pa štiri plače predsednika države, štiri plače predsednika parlamenta, ki je daleč najvišja funkcija v parlamentu. In nekdo jih dobi brez kakršnekoli odgovornosti, za storitve, ki so opisane kot igra, vodenje delavnic, predavanja … pa piše naprej ‘in temu podobno’, skratka karkoli!”

Jernej Pikalo, Tanja Fajon in Greta (Foto: STA, Twitter)

Prav stranka SD, ki je glavna zagovornica ekosocialističnega razmetavanja z denarjem, je glavni krivec za TEŠ 6
Ob vsem tem je hipokrizija še večja, ko pomislimo, da je vplivna stranka tudi v tej vladi stranka Socialni demokrati, pravna naslednica Zveze komunistov Slovenije. Prav ta stranka je glavni krivec za predrag in onesnažujoč projekt TEŠ 6, danes pa so Socialnih demokratov pod pretvezo, da bi povišali davke, polna usta o domnevnih podnebnih spremembah. Šesti blok termoelektrarne v Šoštanju, katerega cena je poskočila s predvidenih 600 milijonov na več kot 1,4 milijarde evrov, se je gradil prav v času vlade Boruta Pahorja, ko je bila SD največja vladna stranka, gre pa za okolje izredno obremenjujoč projekt. V TEŠ 6 namreč kurijo lignit, ki ima v primerjavi s črnim ali rjavim premogom nizko kaloričnost in posledično se v okolje za enako količino energije spusti veliko več emisij. Prav tako je bila izbrana tehnologija, ki ne omogoča zamenjave goriva. Da ob tem ne omenjamo še dejstva, da ob enormno visokih ekodavkih plačujemo še izgube omenjene termoelektrarne, ki je poleg onesnaževanja tudi izredno neučinkovita pri proizvajanju elektrike.

Foto: STA

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Čelno trčila motorist in kolesar, ki se bori za življenje

V okolici Ljubljane čelno trčila motorist in kolesar, ki...

[Video] Kamala Harris – kraljica najbolj butastih izjav

Po tem, ko je Joe Biden odstopil od predsedniških...